היום בתפוז Live

פלסטיק

New member
בראש ש"ס עומד אדם שמחרף ומגדף

על ראש ממשלה בישראל אומר "ראש פחי הזבל" על שר לשעבר וחבר כנסת אומר שצריך לצעוק ארור יוסי שריד במקום ארור המן על שרה אמר שצריך להתפלל למותה ולרקוד ביום בו זה יקרה על שופטים בירושלים יש לו פנינים על גבי פנינים לאחותי כשהיתה חיילת קרא זונה עלי כשהייתי חייל אמר שאני מגלה עריות (שוכב עם אחותי או עם אימי) להמשיך או שהבנו ממספר הדוגמאות האלה את רוח הדברים? אז את רוצה שיאהבו אחד כזה ואת אנשיו שאומרים בעצמם שהם חסרי דעת ודעתו היא דעתם? גם כשרב אשכנזי נתן את נאום השפנים והנידות יצא עליו הקצף אבל כללית יש כאלה מנומסים (כמו ראש עירית ירושלים) ויש כאלה שמתנהגים כמו תגרנים בשוק. רוצה עוד סיבות? בינתיים לא ראיתי יהדות התורה סחר מכר בקמעות אובות וידעונים, בש"ס כן ראיתי (והרבה). זה לא שאני נפגע מזה, זה פשוט מעורר זילזול ובחילה שהם קוראים לזה יהדות וערכים. תוסיפי לזה שליהדות התורה היה השכל לתפוס נקודות מפתח אבל לא להתבלט בשילטון, את זה שהם הרבה פחות החציפו פנים ואת העובדה הפשוטה שהם פשוט היו מפלגה קטנה יותר ותביני מדוע ש"ס מצאה את עצמה בעין הסערה. אין שום קשר בין המוצא האתני ובין כל הסיבות שמניתי ודי מצחיק לשמוע תלונות על גזענות ממפלגה שחרטה את הגזענות בריש גלי על דיגלה. זו אפילו לא תלונת הקוזק הנגזל.

בת יפתח

New member
../images/Emo6.gif

שיעשעת אותי עד מאוד. מה קרה לגיוס החרדים ? מה קרה לתחבורה ציבורית בשבת ? חמץ בפסח? נישואים אזרחיים? הא ? הכל בטל ? גם יהדות התורה נגד כל אלה , בדיוק כמו ש"ס. אבל הכל מתגמד לעומת צורת התנסחותו של הרב עובדיה יוסף?! בגלל כאלה זוטות ? בגלל כאלה דברים קטנים ( קללות , קמעות , לא יודעת מה.) הסכמתם לשבת עם יהדות התורה ולא עם ש"ס? נו באמת.

בת יפתח

New member
גם בשינוי יש דעות גזעניות.

( פורז עצמו הגדיר אותה כמפלגה של לבנים בסוף השבוע שעבר בעיתון 7 ימים) וחוץ מזה , אף אחד לא בחר בשינוי כדי שיפסיקו את הגזענות בארץ. בחרו בהם בגלל הסיבות שציינתי. לכן ה"גזענות" של ש"ס, מתגמדת.

פלסטיק

New member
כמה מלים על הגזענות של ש"ס

מפלגה שקואים לה "שומרי תורה ספרדים" ואשכנזי לא יכול להבחר אליה. (או היצור הזה שקוראים לו "אישה") מפלגה שברשת החינוך שלה מפרידים בין תלמידים אשכנזים וספרדים בכיתות מפלגה שכאידיאולוגיה מפרידה בין אשכנזים וספרדים מפלגה שבסוף מיללת על גזענות אם הילד הזה לא היה גם שלי אני הייתי צוחק. אבל נותר לי רק לבכות

בת יפתח

New member
גם ביהדות התורה יש את אותם דברים

אתה מסביר לי למה לא תסכים לשבת עם ש"ס במפלגה . מבחינתי זה בסדר. אבל יהדות התורה עושה את אותם הדברים כמעט בדיוק, וגם נוגדת את העקרונות שבגללם שינוי נבחרו ( גיוס, נישואים אזרחיים, מכירת חזיר וכו') אתה לא נציג של שינוי, זה היה דיי ברור. אבל בתור אחד שמנסה להסביר לי למה ש"ס "אאוט" ואגודה "אין", לא הצלחת. ובקשר להודעתך השניה . זה לא עניינך איזה קמעות מוכרים לציבור הש"סניקים. ואני לא חושבת שזה מתפקידו של טומי לטהר את המדינה מכאלה תופעות.

אז תקשיבי לעובדה זאת

רבים מתומכי שינוי יללו בכעס ואכזבה כששינוי נכנסה לקואליציה עם יהדות התורה. אבל הם הבינו, כמו שהבינה שינוי, שצריך להתגמש. אז הכלב הגדול בחוץ, הגור בפנים, זה בסדר. הרי ש"ס היא מפלגה הרבה יותר "גדולה" מבחינת ציבור תומכים מיהדות התורה, ולכן מספר המושבים בכנסת נמוך יותר.

בת יפתח

New member
עובדה ?

יהדות התורה בסופו של דבר לא ישבה בקואליציה אם זכרוני אינו בוגד בי. שינוי היו מוכנים להתפשר על כ-ל עקרונותיהם בשביל וולוו? יאק.

חה חה חה

הנה, תקראי לבד. ובנוסף- השגי שינוי בתכנית הכלכלית שנתקבלה: :: הבאנו לביטול העלאת שכר הלימוד של הסטודנטים ב- 17%. :: הבאנו להורדת הארנונה מ- 5% ל- 3% שהיא מחצית המדד השנתי. :: הבאנו להפעלת ביטול חוק הלפרט: כל ילד שנולד מעכשיו מקבל סכום שווה והתוספות שכבר ניתנו למשפחות מרובות ילדים יבוטלו בהדרגה. :: ישיבות בנות פחות מ- 100 תלמידים לא יקבלו יותר הקצבות. :: תקוצץ ב- 50% התמיכה בבוחרי ישיבה מעל גיל 23. :: לשרי שינוי היה חלק חשוב בביטול הכוונה לסגור את מינהל הסטודנטים :: הממן את לימודיהם של כ- 10,000 עולים חדשים.

בת יפתח

New member
נייט ...

הצגת כאן קיצוצים במגזר החרדי . שוב - מטרת העל של שינוי. אמרת שיש גם דברים אחרים . נו ? איפה הם? ביטול העלאת שכר הלימוד ?!

תלמדי לקרוא

לא ידעתי שלהורדת הארנונה ולמימון לימודיהם של עולים יש קשר לחרדים. אז נכון שהרבה מההשגים קשורים לתחום הקיצוצים במגזר החרדי, אבל כפי שניתן לראות(מכירה? פועל ר.א.ה?) ישנם השגים גם בתחומים אחרים. ובקשר לקישור שהבאת- תאמיני לו, או לא תאמיני לו, היוזמה הייתה של שרי שינוי.

בת יפתח

New member
איזה משרי שינוי ?

חילקו את הקרדיט בין כולם? נראה לי שזו הייתה גילה גמליאל. ( עד שלא תנקוב בשם אחר, שיבדק.)

וגם אל תשני את הנושא

דובר כאן על עקרונותיה של שינוי ולא על השגיה בתכנית הכלכלית, דבר שפשוט צרפתי לאות ולעדות. האם קראת את המצע?

בת יפתח

New member
עקרונותיזי!

לכולם יש עקרונות . אני רוצה לראות ( מכיר את השורש ר.א.ה ? ) בפועל תוצאות ! אני לא מאמינה באנשים, עד שלא אראה את הדברים במו עיניי.

למעלה