היום בתפוז Live

היום בתפוז Live ../images/Emo43.gif

סוזאן ופראן, צמד הזמרות הקנדיות שהיו לקלאסיקה ישראלית מקורית וייחודית, שבות לארץ למסע הופעות קצר - חיבוק חם ואוהב לעם בישראל. במסגרת זו תתארחנה הבנות היום ב-19:00 בפורום מוזיקה עברית ישנה וחדשה.
במסגרת שבוע האיכות הלאומי, המרכז הרפואי ת"א במיזם משותף עם מכון התקנים הישראלי ורשת "שילב" להגברת המודעות לאיכות ובטיחות במוצרי תינוקות וילדים, מקיימים כנס לקהל הרחב בנושא בטיחות ואיכות במוצרים לילדים ולתינוקות. הכנס כולל הרצאות והסברים מאנשי מקצוע ומומחים בתחום, תערוכת מוצרים, וכיבוד. הכנס יתקיים ביום חמישי ה- 29.5.03, כ"ז אייר תשס"ג התערוכה תתקיים ברחבת הכניסה של ביה"ח "ליס" ליולדות, המרכז הרפואי ת"א. הכיבוד וההרצאות יערכו באולם ההרצאות של ביה"ח, בבניין המרכזי, קומה 2- חניה חינם בחניון הנהלה, הכניסה מרח´ ויצמן. הכניסה ללא תשלום!!!! לפרטים נוספים

בוקה, בוקה.....@$&#&W*&W***)E

אהלן, קוראים לי מיטל-יש לי חברה מאוד טובה חילונית....דברתי איתה קצת על הקטע הזה של חילוניים דתים-והיא אמרה לי שהיא לא מבינה מה הבעיה אם כי רוב מוחלט של החברים שלה שונא דתיים והיא לא מבינה למה! אז אמרתי לה לשאול...ואין להם תשובה...כמו שאין להרבה אנשים אחרים...למה?

מתנדב

New member
להגיד לך למה שונאים את החרדים?

כי הם חרדים, פשוטו כמשמועו, אין לאף אחד סיבה מוצדקת, ואם אני אומר שאין אז אני יודע מה שאני אומר, אין פשוט אין לאף אחד סיבה מוצדקת למה הוא שונא את החרדים, וגם אם חברה שלך תשאל כל חילוני וחילוני, היא לא תקבל סיבה מוצדקת שבגינו הם שונאים את החרדים... ודרך אגב שאלתי את השאלה הזאת פה בפורום ולא זכיתי לתשובה, אז כנראה שבאמת אין להם סיבה, והשאלה ששאלתי היא למה את הדתיים הם לא שונאים ואילו את החרדים יש להם שנאה כלפיהם? מה ההבדל בין הדתיים לחרדים?...

Vdrums

New member
חרדים הם אוכלי חינם, הדתיים

לדעתי לא ממש. כי אני מכיר דתיים שעובדים כמו כל בן אדם נורמלי!!!

אבא שלי,אבא שלו,אבא שלה,אבא שלהם

אותו דבר גם עם אמא.....אולי אנחנו אפילו עובדים יותר ממכם! מה זה השטויות האלה

מתנדב

New member
Vdrums, הפעם ממש הצחקת אותי עם

התגובה שלך, כתבת "חרדים הם אוכלי חינם, הדתיים לדעתי לא ממש. כי אני מכיר דתיים שעובדים כמו כל בן אדם נורמלי!!!" ואני מכיר חרדים שעובדים כמו כל בן אדם נורמלי. ואני מכיר חילונים שלא עובדים כמו כל בן אדם נורמלי, אז גם הם אוכלי לחם חינם. ואני גם מכיר דתיים שלא עובדים נורמלי כמו כל בן אדם... אז האם באמת יש סיבה מוצדקת ששונאים את החרדים? זו שאלה שיושבת אצלי כבר שנים בראש, ואין לי תשובה, אולי מישהו יכול לעזור לי בלחפש תשובה לשאלתי....

mayakol

New member
אני מסכימה איתך מתנדב

ואני אוסיף משהו שמתייחס לתחום שאני מאוד מתעניינת בו, הפסיכולוגיה. עפ"י הפסיכולוגיה אנשים נוטים לשנוא קבוצה חברתית מסוימת ולהביע כלפיה דעות קדומות בגלל הצורך בכוח, הצורך בהבעת תוקפנות וכד'. וכעת אסביר- כאשר קבוצה מסוימת בחברה (במקרה זה החילונית) מרגישה ממורמרת מסיבה זו או אחרת (חסר ממה להיות ממורמר וכעוס במדינה כמו שלנו??) אותה קבוצה תחפש באופן לא מודע קבוצה חלשה יותר בחברה (במקרה זה החרדים) כדי להביע כלפיה את אותה הרגשת תסכול על אף שאותה הרגשה לא קשורה אל אותה קבוצה כלל...

מתנדב

New member
וזה כל השאלה, למה נטפלים באמת על

הציבור החרדי? ודרך אגב אולי נלמד יחד פסיכולוגיה?

mayakol

New member
כי הציבור החרדי היא קבוצה חלשה

בחברה... היא לא חלק מהקונצנזוס הישראלי, היא "פועלת" אחרת, ולכן קל יותר להיטפל אליה...
ובקשר לפסיכולוגיה- יש לך נגיעה בתחום? או שאתה רק מתעניין בו?

מתנדב

New member
אממממ....

תראי אני מבין הרבה בפסיכולוגיה, ואחד שישב איתי וידבר איתי על זה, אני מבטיח לו שהוא יצא משוגע
, אבל לא זו המקצוע שלי לשגע אנשים...

mayakol

New member
למה יצא משוגע? תעריך את עצמך!!!

אני בטוחה שאתה מוצלח בזה!

מתנדב

New member
כי זה מטרת הפסיכולוג, לשגע את

הבן אדם, לא כן? הבן אדם מגיע לפסיכולוג עם דעות כאלו וכאלו, והפסיכולוג מוציא לו את זה מהראש, ומכניס לו דעות הפוכות ממנו הבן אדם לא נהיה משוגע מזה? רק למזלם של הפסיכולוגים שהם עושים את זה בצורה כל כך יפה שהבן אדם לא תופס איך שמסובבים אותו...

Vdrums

New member
החרדים לא קבוצה חלשה

תפסיקו לזיין ת'שכל!!! נכון שיש אוכלי חינם בכל מגזר בארץ, אבל אצל החרדים אולי זה באחוזים יותר גבוהים וגם אם לא אז אצלם זה פשוט בולט! מי שאוכל חינם לפחות יעשה את זה בשקט ולא שכל המדינה תראה את זה!

מתנדב

New member
Vdrums, אני משער שמה שהיא כתבה

שהחרדים הם קבוצה חלשה, כוונתה הייתה, בגלל שהחרדים הם מיעוט לעומת הדתיים והחילונים, ומה עוד שהחרדים אוכלים הכל בלב בשקט הם לא מתפרצים החוצה... ובכלל מה זה נקרא אצלך אוכלי חינם? איך אתה מגדיר את המושג המילים של אוכלי חינם? האם החרדים לא משלמים מיסים? לא הבנתי במה זה מתבטא המילה שהם אוכלי לחם חינם?

אמה101

New member
החרדים לא משלמים מיסים

הם חיים ממיסים של אנשים אחרים. ובבקשה, אל תגיד לי "אבל בתיה שגרה בז'בוטינסקי 143 עובדת בבית הספר השכונתי ומרוויחה 3,400 ש"ח בחודש ומשלמת מיסים" כי גם אם יש פה ושם אחד או שניים או אפילו חמישה שכן עובדים, רובם לא- למעשה, זה כזה קונצנזוס שחרדים לא צריכים לעבוד או לשרת בצבא, שמחוקקים חוקים על מנת להגן על זכותם לשבת על התחת, כמו חוק טל. קבוצה חלשה? אם אכן אנחנו מנסים להיטפל לקבוצה חלשה ולא בהכרח מתוך סיבה אידיאולוגית, למה אנחנו לא נטפלים לאתיופים? לחולי נפש? לנכים? לעובדים סיניים? מה הרצון העז הזה "להטריד" את החרדים ה"מסכנים"?

מתנדב

New member
אמה101, את לא מדברת לעניין בכלל

מיסים משלמים רק אלו שעובדים? את יודעת מזה כשאני נכנס לחנות וקונה קניה ומשלם על זה תוספת של 18 אחוז, זה לא הולך למיסים? למי אני משלם את זה? מי נהנה מזה?

mayakol

New member
אנחנו לא נטפלים לאתיופים? לרוסים?

אמה, אנחנו נטפלים לכל קבוצה חלשה בחברה, בין היתר לחרדים, וגם לשאר קבוצות המיעוט.

אז על מה בעצם אתם מתלוננים?

למה אתם אומרים שאתם מקופחים יותר מצד החברה(אני לא זוכר אם בשרשור הזה או באחרים)?

למעלה