היום בתפוז Live

עניתי על זה כבר פעם

לא שונאים את החרדים כבני אדם, שונאים את מה שהם עושים, את דרך פעולתם, וזה כי דרך פעולתם מנוגדת לעקרונותינו, מנוגדת לדרך פעולתינו.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אוקיי הבנתי

ממך שכל מי שהולך לא כמוך אתה שונא אותו, אוקיי בא נאמר שזה לגיטימי, אפילו שזה לא סיבה טובה, אבל בא נצא מתוך נקודת הנחה שאתה צודק, עכשיו תענה לי אז מה ההבדל בין הדתיים לחרדים? הרי גם הדתיים הם הולכים נגד עקרנותיך, אז למה השנאה היא רק כלפי החרדים ולא הדתיים?

תגיד, אתה עושה את זה בכוונה?

כרגע אמרתי שאני לא שונא אותם, אלא את מה שהם עושים, ואתה שוב אומר שאני שונא אותם. יש הבדל. ולא כל מי שהולך לא כמוני אי שונא את מעשיו. התנאי הוא שעקרונותיו ופעולותיו מנוגדות לאלו שלי וגם שאני לא מצליח להבין את מניעיו ואת רצונו ללכת בדרך המסוימת שהוא בוחר. כך אני לא מבין איך החרדים(+דתיים) יכולים להיות עוורים כ"כ. עכשיו, לפני שתעוות שוב, אני לא אומר שהם עוורים, אני חושב שהם עוורים, ואני נמצא בפורום הזה במטרה להבין את מניעיהם ולקבל הוכחה שאכן אין הם עוורים. החרדים יותר קיצוניים מהחרדים, הן לגבי שירות צבאי, אדיקות וכו'.

Eil

New member
השנאה לחרדים...

היא באמת דבר תמוה. אתם אומרים שלחברה קשה לקבל את השונה, ולהבין תרבות שאיננה פועלת על פי סולם הערכים והעדיפויות שלה. אבל אני לומדת במקום שבו הרוב המכריע של הסטודנטים והמרצים הם חילוניים ושמאלניים, שכל הזמן מדברים על כמה שחשוב להבין את האחר, ושהתרבות הערבית והפלסטינאית היא לגיטימית כמו כל תרבות אחרת, והבעיה היא איתנו שאנחנו לא מספיקים פתוחים כדי לקבל את מי ששונה מאיתנו. אבל ברגע שזה מגיע לחרדים, התרבות שלהם לא לגיטימית, אלא פאנטית ופרימיטיבית וכל אנשיה הם פריזיטים חשוכים ושוביניסטים. אז מה ההבדל בדיוק? נכון שפאנטים חרדים זה עסק די אלים, אבל הרי פאנטים מוסלמים זה דבר קטלני הרבה יותר, ושתי התרבויות אינן חלק מהחברה המודרנית ופועלות על פי סולם ערכים שונה. אולי קל הרבה יותר לסמפט מישהו רחוק מהתרבות שלך מאשר את זה שגר איתך בבניין?

Eil

New member
ואגב, אני חדשה השוקלת להישאר פה

נראה לי פורום די מעניין. שבת שלום לכולם.

אמה101

New member
אני אישית מטפחת איבה לשני הגורמים

ולא בגלל שיש לי בעיה עם כיפות או עם כאפיות. ולא בגלל שמפריע לי שהחרדי רוצה לקום בחמש בבוקר להתפלל והמוסלמי מביא איתו שטיחון כדי לפנות למכה באמצע הצהריים. אלא בגלל שהמוסלמי רוצה להרוג אותי, לחסל אותי, אותי וכל יהודי אחר, ואילו החרדי א) רואה אותי כדבר טמא ומסואב בגלל שאני אישה ב) חי על חשבון המיסים שלי ג) מנסה לכפות את אמונותיו והרגליו על מדינה בה שולט רוב חילוני.

Huan

New member
../images/Emo4.gif

השנאה ככל זה דבר שלילי. אין שום דרך לנתב שינאה לדבר "מותר", ותביאי את כל התירוצים שבעולם.

בת יפתח

New member
כמה שטויות בהודעה אחת .

טמאה ? את יהודיה קדושה , תפסיקי כבר לסלף דברים ולהדביק סטיגמות. חיים על חשבון המיסים ? אז רובם לא חיים על חשבון המיסים שלך . ואלה שכן , חיים גם על חשבון המיסים שלי ועל חשבון עוד הרבה דתיים שכן משלמים מיסים ומה לעשות ? הם רוצים שהמיסים שלהם יתבזבזו על כמה ישיבה בוחר שיעמדו כל היום וידפקו ת'ראש בקיר עם כל התפילות שלהם. מנסה לכפות אמונות והרגלים ? מי ? אמנון יצחק ? תתעלמי ממנו , את לא חייבת ללכת לכנסים שלו. שולט בה רוב חילוני ? נראה לי שרוב המדינה היא שומרת מסורת - דתית בדרגה זו או אחרת . לדעתם צריך לשמור על צביון מתאים ונחשי מה ? החוק ( מדינה דמוקרטית ) עומד לצידם. לא מתאים לך ? את מוזמנת לבחור בבחירות הבאות את האדם ( טומי) שיעשה בשבילך את העבודה . או להיבחר בעצמך. חבל שאת משווה את הדברים האלה לחיסולים ורצח של יהודים. וחבל שאת עושה הכללות.

השנאה לחרדים

בפורום נטעים הייתי עד לנקודה מעניינת: גם אם במלכתחילה לא היה בזה הגיון (ולא על כך אני מדבר כעת), לאחר שמנהלי פורום חרדים חסמו כותבים חילונים ומחקו את הודעותיהם בעקביות, גם הם התחילו לטפח שינאה...

למעלה