היום בתפוז Live

mayakol

New member
חחחחחח... הצחיק אותי מה שכתבת...

אני באמת מצטערת שהתלוננו!! באמת סליחה... אתה צודק, לא הייתי צריכה לומר דבר! אחרי הכול, החרדים הם לא המגזר המקופח היחיד... באמת סליחה! ועכשיו ברצינות- אם תשאל אותי, הם מקופחים ושנואים יותר...

הציניות שלך מוצלחת במיוחד

ועכשיו ברצינות- לא טענתי שאסור לכם להתלונן, אלא שאלתי על מה אתם מתלוננים.

mayakol

New member
ציניות מוצלחת? ללא ספק, היו לי בחיי

הקצרים כמה שלימדו אותי ציניות לא רעה בכלל... הקרדיט להם. על מה אנחנו מתלוננים? על כך שיש שנאה "מוגברת" לציבור החרדי. יותר מלכל ציבור אחר.

mayakol

New member
למה לדבר ככה Vdrums??

למה צריך לומר "תפסיק ל**** את השכל"?? אי אפשר להתבטא בצורה יותר נורמלית???

mayakol

New member
מתנדב, מאיפה הבאת את זה???

סליחה על הבוטות, אני ממש לא מתכוונת אבל- מי האכיל אותך בשטות הזו??? הפסיכולוגים ממש ממש לא מוציאים לאדם דברים מהראש ומכניסים דברים הפוכים... יש לי ויכוחים עם הפסיכולוגיה, אבל לא בעניין הזה... ולא ברור לי כיצד הגעת למסקנות הללו

מתנדב

New member
אני יודע מה אני אומר....

ונוכל להמשיך במסרים הלאה, כי זה לא פורום פסיכולוגיה...

yoyo10

New member
אני חושבת שנפלים לחרדים

כי להרבה אנשים קשה לקבל את השונה והחרדים נראים להם כשוני ם בגלל הלבוש השונה והמנהגים שונים ובכלל כל אורח החיים הוא שונה

מתנדב

New member
יויו, אם כך....

אם יהיו חרדים שישנאו את החילונים לא תוכלו לבוא בטענות, כי אתם שונים מהם, בגלל הלבוש, ובגלל אורח החיים שלכם... לא ששונאים אותכם, שלא תבינו אותי לא נכון, אבל אני אומר אילו היה מציאות כזאת, זה נשמע לכם נורמלי? לשנוא בן אדם בגלל הלבוש? ובכלל מה אורח החיים שלהם שונה מאורח של דתיים אחרים?

yoyo10

New member
אני לא אמרתי שזה נורמלי

אנשים שונאים אנשים בגלל הרבה סיבות לדוגמא כאלה ששונאים אנשים כי הם שמנים (אני מכירה משהי כאזות) או אנשים שלא מסוגלים להיות בקרבת אנשים עם פיגור אני כתבתי את זה כי אני חושבת שזאת הסיבה. ולמה יש אנשים ששונאים יהודים ולא מכירים אפילו יהודי אחד

Vdrums

New member
זה ממש לא שינאה בגלל אורח

חיים שונה לבוש או דברים שקשורים לתרבות. אין פה עניין של אגוצנטריות. שיעשו מה שבראש שלהם, כל עוד הם לא מפריעים לציבור אחר.

לא ו...לא

נגיד ככה- אני שונא את הפלשתינים הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר. ואני אוסיף ואומר, כפי שאמרתי כבר קודם, שבעיני האנשים הרגילים שלא עובדים, ולא מנסים למצוא עבודה הם גרועים אף יותר מאותם חרדים שמתפללים כל היום. לפחות הם עושים משהו...

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אתה לא עונה לי

על מה ששאלתי, אתה אומר שאת הפלשתינים אתה שונא בהרבה יותר מהחרדים, אבל אני שאלתי למה אתה בכלל שונא את החרדים? בגלל שהם לא עובדים? והרי יש לך גם דתיים וחילונים שלא עובדים אז תשנא גם אותם, אז בגלל מה נובעת השנאה?

חחח...אתה יודע מה הבעיה?

שהגבתי למאיהקול ולא לך...תבדוק בבקשה לפני שאתה מקליד. ואת ההבדל בין חרדים וחילוניים לא עובדים כבר ציינתי- שהחילונים מנסים למצוא עבודה, מתאמצים, לעומת החרדים שאפילו לא מנסים, הרי זה מפריע לאורח החיים שלהם...

מתנדב

New member
אז להבא תכתוב למי אתה מגיב

לא יותר פשוט כך? בכל מקרה כולם מתאמצים, אך ישנם חרדים שלא מתאמצים כי הם לא מעוניינים לחפש עבודה אותם מעניין הלימוד... ועדיין השאלה שלי נשארת בעינה, ואני ממתין לתשובה אולי אתה תוכל להסביר לי?

ה מוזה

New member
שנאת חינם

חושבת ..שמאוד קשה לשים את האצבע על אותה נקודת זמן ומקום שבה החלה התהום הזו בין אחים . אולי אם נטייל מעט במנהרת הזמן נגיע לזמנים במדינה הזו שהיו חדורי אידיאליים וחלום משותף וביחד כולם שומרי מצוות וכאלו שלא האמינו שבכוחות משותפים נבנה כאן מדינה לתפארת , והיו זמנים קשים ימי הצנע ..והיו פרעות ופיגועים ועדיין ..לא היתה תהום ולא היתה שנאה שכזו ..לא כינו בשמות גנאי אנשים יראי שמיים , ואנשים שומרי מצוות ראו באלו שלא אחים ושותפים להגשמת החזון. פתחו קצת ספרי היסטוריה ..אנשים חיו בתנאים חומריים קשים ועדיין ..היתה כאן אחוות אחים אולי כי כולם היו שותפים למשהו עצום גדול ונשגב - הקמת מדינה . ועם השנים ..משהו כאן בחברה הישראלית גווע ומת האידיאלים והחזון .. לאט לאט תרבות המערב והשפע שטפה את הארץ ..מקדונלאדס תחת כל עץ רענן ועימה באה ..צרות העין והניסיון לקבל נתח גדול יותר בעוגה התקציבית , משחקים פוליטיים , שיקולים זרים ומבלי שנרגיש.. שכחנו שאנחנו אחים פעם כולם אכלו פרוסה עבשה והיו מאושרים כיום כל מגזר רוצה את חלקו העוגה ובזכוכית מגדלת בודק מה קיבל השני .. למה השנאה ? הכל מתחיל ונגמר בשאלה אחת "למה הוא מקבל יותר ועושה פחות "? לו רק היינו מבינים שבמשפחה יש כל מיני תפקידים וכל אחד תורם את חלקו בדרך הייחודית שלו

מתנדב

New member
ה מוזה, אין לך מושג עד כמה שאת

צודקת, כל מילה נכונה.... וזה מה שאני חושב שצריך לעשות בימינו, להחזיר את המצב כפי שהיה פעם, ולחיות בשלום בין אחינו, אין דבר יותר כואב מלראות את המצב של השנאה השרויה....

אמה101

New member
נו בטח שאלו שחיים על כספי הציבור

יאמרו "אה, זה תפקידנו בחברה" - מאוד קל לשבת, "לההרג כל יום באוהלה של תורה" ואז לומר אנחנו מגינים על המדינה באמצעות התפילות. במשפחה יש כל מיני תפקידים, אבל גם הורים אוהבים ומבינים בסופו של דבר יעיפו את הבן שלהם כשהוא יהיה בן 30 ועדיין יגור בבית שלהם בלי עבודה ובלי רצון לעשות עם עצמו משהו חוץ מלקרוא ספרי פנטזיה (שזה מה שהתנ"ך הוא עבורי). השאלה היא לא למה הוא מקבל יותר ועושה פחות, אלא למה אני עובדת כדי לממן אותו? למ הוא מקבל יותר ולא עושה כלום? האם הוא תינוק, שמותר לו לשבת בעריסה ולא לעשות כלום? לא!! החרדים צריכים לקחת אחריות על מעשיהם. לממן את עשרות הילדים שלהם בעצמם ולא לשאוב כמה שיותר כסף מהחילונים!

למה???

ולא, לא יותר פשוט כך. למען השם, קשה לראות לאיזה הןדעה באה התגובה. קשה לעשות 1+1? אם ההודעה שלי נמצאת דרגה אחת מתחת להודעה של מיאקול, אז כנראה שהגבתי, ולא לך. איזו שאלה נשארת בעינה? עניתי לך על כל השאלות.

למעלה