היום החזרתי ת'תעודת פטור שלי

היום החזרתי ת'תעודת פטור שלי ../images/Emo7.gif

כמובן כל מי שמתגייס איתי ב- 30/12 גם היה צריך להחזיר את התעודה שלו. לא שעשיתי בה משהו מיוחד... עכשיו יש לי כמה שאלות, מקווה שתוכלו לעזור. לפי מה שאני זוכר, בלשכת גיוס האחראית מתנדבים אמרה לי שאם אני רוצה להשתחרר מצה"ל(אחריי הגיוס) אז אני יכול לעשות זאת, פשוט זה ייחשב שלא עשיתי שירות צבאי. זה נכון? יש אפשרות לבטל ? עוד דבר...נגיד ו..אני עושה בעיות בצבא, נראה לכם שהם יכניסו אותי לכלא נגיד? והאם זה אפשרי להעיף אותי מהצבא? כאילו לזרוק אותי... חחחחח לא שאני מתכוון לעשות בעיות, אבל עדיין זה מעניין.

NiR AbR

New member
מממ...

גם אני הייתי אמור להחזיר את תעודת הפטור שלי? לא אמרו לי כלום על זה :)

TRANSFER

New member
אני אבהיר את עצמי:

את חושבת שישפטו אותו על משהו שהוא עשה[או במקרה הזה לא עשה] כמלש"ב?

black_magic

New member
לא..

דיברתי על תעודת הפטור ספציפית.. הוא צריך להחזיר אותו כחודש לפני הגיוס שלו.. חברה שלי, שבינתיים השתחררה סיפרה לנו שבזמנו היא לא ידעה שצריך להחזיר את תעודת הפטור וכעסו עליה, כמעט רצו להעמיד אותה למשפט, מזלה שהיו לה פרוטקציות, אבל בכללי היא אמרה שמי שלא מחזיר בזמן צפוי למשפט, אני מניחה שאין עונש, רק שזה פשוט כתוב בתיק.. ומה לעזאזל הפירוש מלש"ב??

newKiticat

New member
על מתנדבים וענישה

אתה בצבא בדיוק כמו כל חייל רגיל במגבלות הפטורים שניתנו לך. דהיינו- שאם אין מגבלה שתשהה בכלא 6, אז אתה תשהה בכלא 6. למה שמתנדבים לא ישההו? אם יש להם לינת בית לדוג'. בכל אופן, לא הייתי דואגת, זה באמת לא צריך לקרות.... אם תשתחרר בהמשך בגלל החמרה בבעיות הרפואיות אז כמדומני זה עדיין שיחרור על טעמים רפואים

droriko

New member
בולשיט!!!!

לא מכניסים לכלא ! מי שאמר לך את זה עבד עליך בעיניים ברגע שמתנדב ממבצע עבירות ברמה של כלא פשוט מתירים לו את ההתנדבות ואני מדבר מניסיון אישי אותי העיפו מהצבא בגלל שעשיתי שטויות לא פחות

newKiticat

New member
אני מדברת באופן הטכני

בלבד. בין אם זה קרה בשטח- אין לי מושג. ושוב, זה הכל תלוי במפקדים וביחידה שלך. ומן הסתם גם בהתנהגות האישית של כל חייל....

tbaruch

New member
תשובה

לא תמיד אפשר גם להעניש אותך בדרך אחרת כולל כלא

tty2

New member
תשובות

1. אפשר לבטל את ההתנדבות, אבל צריכה להיות לכך סיבה אמיתית. זה לא כמו לקום בבוקר ולהחליט שלא בא לי יותר אז אני מפסיק להתנדב... כדי לבטל התנדבות, יש לפנות בכתב לתא המתנדבים בבקו"ם. במכתב לנמק את הבקשה להפסיק את ההתנדבות ולצרף חוו"ד תומכות בביטול. תא המתנדבים, יכול לכבד (או לא!) את בקשתך. לגבי חוקים ומשמעת בצבא : החוק הצבאי המלא(!) חל על כל(!) לובשי המדים בצבא. זה כולל את כללי ההתנהגות, הלבוש, הפשיעה והמשמעת הצבאיים. המשמעות היא שבאופן עקרוני, כל חייל "חשוף" לענישה הצבאית. המכשול היחיד העומד בפני השופט בטרם יקבע את הענישה, היא תעודת הפטור. בחוק הנידוב הצבאי, נקבעת היררכיה במסגרתה, תעודת הפטור, קודמת לכל חוק צבאי, דרגה או סמכות צבאית (שיפוטית או פיקודית) במילים פשוטות : קודם כל מקיימים את מה שכתוב בתעודת הפטור ואח"כ את מה שכתוב בחוק הצבאי. אז אם יש לך פטור "לינת בית" הקובע כי את לא יכולה ואסור לך לישון בבסיס, מתקן, או שטח צבאי, החוק הזה תקף גם לגבי כלא. קחי בחשבון, כי אין זה כולל מעצר יום. בבקו"ם ישנו כלא למעצר יום. לפיו החייל שוהה בבקו"ם ועוסק בעיקר בעבודות רס"ר, במשך כל שעות הפעילות הצבאית, ומשוחרר הבייתה רק לצורך שינה. במשך היום, הוא כפוף לפקודות הרס"ר בבקו"ם. העונש הזה כשלעצמו חמור מאוד ועלול לגרום לפליטתך מהיחידה בה שירתת. אז נסכם ונאמר שעדיף לא לבחון את החוק הצבאי הנוקשה ולא למתוח גבולות מיותרים.

מוזר...

אתמול התקשרה אליי מישהי שהייתי בקשר איתה ממנהל הגיוס וטרחה שוב (אין לי תלונות, להיפך
) להגיד לי ש(אם דאגתי לרגע) אז "הכל סגור, יש לי מקום בקורס (המכשול הכי קשה לעבור אותו בכל התהליך, בעיקר כי הוא לא בשליטתי האישית
) ואת מתגיייסת בשלושים כמו שדיברנו". אבל היא באמת לא אמרה כלום על ת. הפטור... למיטב זכרוני יש להחזיר אותה עד שבוע לפני הגיוס, לא
מי אמר לך להחזיר אותה אתמול
באמת עצוב שהיא כבר לא תהיה בידי, אני קשורה אליה...

המרחפת

New member
לי לקחו את הפטור

במעמד קבלת צו הגיוס (אם אני לא טועה). זה גם לא באמת היה צו גיוס כי הוא לא היה מוכן (יום לפני הגיוס!), אבל זו הפואנטה.

המרחפת

New member
כנראה שאצלי זה היה יוצא דופן.

התגייסתי בגיוס רגיל, יחד עם כל הקורס שלי, והיו איזשהן בעיות עם הצו. במשך כמה ימים לפני הגיוס התקשרו אליי ונידנדו לי לבוא ללשכת גיוס לאיזושהי מטרה, וגם לקחת את הצו, אבל הייתי בחו"ל. יום לפני הגיוס באתי לשם ועשיתי את מה שהיה צריך. אפילו לא זוכרת מה זה היה. ושם אמרו לי שמחר הצו יהיה מוכן. אפילו לא ביקשו אותו ממני, עד עכשיו יש לי אותו

למעלה