היום החזרתי ת'תעודת פטור שלי

tty2

New member
מה זה בכלל?

אני בכלל לא מסרתי את תעודת הפטור שלי, ולא זכור לי שמישהו ביקש אותה אי פעם. הרי בסופו של תהליך, התעודה משמשת גם תעודת פטור ממילואים, וגם פטור מגיוס חירום בעת מלחמה. אתם בטוחים שאתם צריכים להחזיר את תעודת הפטור? זה נראה לי יותר כמו כלל של מתנדבים בעלי פרופיל 24 שנדרשים להחזיר את התעודה כיון שהפרופיל שלהם בעתיד הקרוב, עשוי להשתנות והם עשויים למצא עצמם מגוייסים כרגיל...

המרחפת

New member
כן

את הפטור משירות לוקחים לך. כי לדוגמה, כשטסתי לחו"ל לפני גוס לקחתי אותה איתי, שבביקורת הדרכונים ידעו שאני לא חיילת. (עשיתי את זה כדי להיות רגועה, כי טסתי ממש רגע לפני הגיוס) מרגע שמתנדבים אין יותר פטור. אם לחייל מתנדב יהיה פטור הוא יוכל לערוק לחו"ל בלי שיעצרו אותו בשדה התעופה. תעודת פטור משירות מילואים היא מסמך נפרד, שמקבלים ביום השיחרור מהצבא. אגב, אצלי כתוב פטור מטעמי צימצום שירות מילואים (מה שכתוב לכל הבנות) ולא סיבה רפואית או משהו. לא יודעת מה רשום אצל בנים.

tbaruch

New member
אתה יכול להכנס לכלא

תקשיב אני לא ממליץ לך לעשות בעיות אחי כי זה שאתה מתנדב זה פוטר אותך מהיותך חייל רגיל בצה"ל דבר שמחייב אותך להתנהג ולנהוג כמו כל חייל רגיל בצה"ל. בנוסף אפשר לשפוט אותך ואתה יכול להענש. מדור מתנדבים יכול להעיף אותך אם אתה לא מועיל לצבא תזכור את זה או להעביר אותך תפקיד

droriko

New member
בוא אני אסביר לך איך אתה בתור מתנדב

עובד בעיני הצבא הצבא בגלל כח האדם העודף ביותר שלו לא ממש מת על גיוס חיילים חדשים למערכת השמנה גם ככה שלו בטח לא לחיילים בכלל לא היו חייבים לשרת והיו יכולים לעשות דברים אחרים ברגע שהוא מגייס מתנדב הוא מסתכל על זה כטובה שהוא עושה לו יענו אתה בתור מתנדב רוצה ליהות בצבא הרבה יותר מאשר הצבא רוצה שתיהיה בו,אתה עודף בשבילו ככה שברגע שתתחיל לעשות עבירות רציניות שדורשות כלא( כלא צבאי, כמו ההאזרחי, מאכלס ברובו המוחץ את ה"בעייתים", לא את הילדים הטובים) דבר ראשון שהצבא יעשה זה להעיף אותך , בלי לחשוב פעמיים הוא רק מחכה להזדמנות כזו

tty2

New member
ממש לא נכון!!!

אני לא יודע מאיפה מגיעה הגישה הזו שהצבא עושה לך טובה שהוא מגייס אותך. זה ממש לא נכון! זה ההיפך מכל מסמך מדיניות צבאית, חיילית או יחידתית שקראתי ועברו תחת ידי המון כאלו! המדיניות של הצבא מעודדת מתנדבים! הצבא ממש לא מתייחס למתנדב כנטל! ההיפך הוא הנכון! הצבא השכיל לטפל במתנדבים הרבה יותר טוב מאשר המערכת האזרחית שאינה משכילה לטפל בשונה ולשלבו בחברה הבריאה! אם תחשבו רגע, תבינו שבאזרחות שילוב כזה של אדם שונה בחברה בריאה, נחשב ל"לקיחת סיכון מיותרת"! בפועל הצבא רק מרוויח מגיוס מתנדבים! מתנדב, בעל מוטיבציה גבוהה רק מוסיף מוטיבציה לאווירה הכללית ותורם להגברת ההספקים בעבודה! אני לא מבין מאיפה באים הרעיונות של "המתנדב הוא נטל"....

droriko

New member
מה שכתבת עכשיו

נכון לגבי מתנדבי שבאמת תורמים לצבא שבאמת עושים את העבודה שלהם כמו שצריך ולא מסתבכים מתנדבים בעייתים לעומת זאת שמבצעים עבירות רציניות לא נתפסים ככה על ידי הצבא ובעוד הצבא פועל במקרה של חיילים רגילים שמבצעים עבירות רציניות בדרך של חינוך והרתעה על ידי ריתוק כלא ודומיהם במקרה של מתנדבים בעייתים הוא פשוט זורק אותם מהמערכת, בורח מאחריות עליהם מספיק כבר לחיות באשליות שמתנדב וחייל רגיל זה אותו הדבר

מעיין©

New member
מסכימה עם טל../images/Emo45.gif

שיש מתנדב ביחידה, זה רק מעודד את כולם. שרואים שלאחד יש מוטיבציה ורצון להיות חייל עד כדי התנדבות , זה ממש מעודד ועוזר
הצבא רוצה מתנדבים- אם הוא לא היה רוצה , הוא לא היה נותן להם להתנדב- או לחלופין לא מטפל בהם טוב כמו שכיום מטפלים בנו.

droriko

New member
אז למה מתנדבים מותר להעיף

וחיילים רגילים אסור? צאו כבר מהסרטים הצבא מסתכל אחרת על מתנדבים

Dizen

New member
מתנדבים מותר להעיף

כי מתנדבים לא חייבים לשרת ע"פ חוק. חייל רגיל כן. אני מעריכה שבמקרים באמת קיצוניים, הצבא יעדיף לוותר על המתנדב מאשר לבזבז משאבים על ענישה. מצד שני, יכול להיות שבעבירות פחות חמורות השיקול יהיה שונה- המתנדב בכל זאת מועיל מספיק כדי להשאירו, אז רק מענישים. בקיצור- אני חושבת שזה פשוט תלוי בחומרת המעשים
ובכלל, אני לא מבינה- למה שמתנדב יעשה בעיות
אם הוא לא רוצה להיות בצבא, למה הוא התנדב בכלל
אני מבינה שזו הייתה שאלה היפותטית, אני פשוט לא רואה מצב כזה קורה

tty2

New member
טעות בידייך... ../images/Emo8.gif

שוב, צר לי לתקן אותך אבל מרגע גיוסם לצה"ל המתנדבים נחשבים לחיילים לכל דין ועניין! כשמתנדב בא בפני שופט, לעצם היותו מתנדב אין כל משקל. השופט רשאי להענישו בהתאם לפקודות הצבא וסעיפי האישום, אך בכפוף להוראות בתעודת הפטור! מתנדבים הם לא מעל החוק הצבאי, אבל תעודת הפטור כן! שוב אביא דוגמה אישית : כשהתגייסתי קיבלתי פטור מנעליים צבאיות. באחד הימים הגשומים, נכנסתי לבסיס דרך שער צידי שעובר בשלוליות בוץ. על קצה סוליית הנעל, התלכלכתי בבוץ. הרס"ר ראה אותי נכנס, ומיד הודיע כי הוא מגיש תלונה על נעליים לא מצוחצחות. העובדה שאני מתנדב, לא מונעת ממנו להגיש תלונה! הגעתי למשפט אחרי שיחות רבות ובירורים. ואז שלפתי את השפן מהכובע : הכרזתי בפני השופט כי אין לו זכות לשפוט אותי, כיון שבתעודת הפטור צויין פטור מנעליים צבאיות, מה שמקנה לי את הזכות לבוא גם עם נעלי ספורט וורדות עם סרט אדום (אם אני אבחר בכך).
לשופט לא הייתה ברירה אלא לבטל את המשפט! ישנם 2 סוגי פטורים לגבי נעליים : האחד, פטור - נעלי ספורט - הפטור הזה מקנה זכות לנעול נעלי ספורט אבל גם החוק הצבאי חל עליהן, ז"א מותר לשפוט חייל שנעליו לא תקניות, או לא מצוחצחות. בפטור השני, פטור מנעליים צבאיות - כל חוקי ההלבשה לא חלים על הנעליים האלו!

Dizen

New member
אבל אתה לא מתקן אותי ../images/Emo13.gif

אמרתי שרק במקרים קיצוניים מעיפים, ועבירות קלות יותר מענישים (אולי הייתי צריכה להוסיף בהודעה המקורית "כמו חייל רגיל"? בכל מקרה, לזאת התכוונתי). לא הייתי מגדירה נעליים לא מצוחצחות כמקרה קיצוני... ולכן העלו אותך למשפט כמו חייל רגיל. לא רואה איפה בסיפור שלך סתרת את מה שאמרתי.
בוקר טוב

tty2

New member
תגובה

בדוגמה שהבאתי, הדגש הוא בהבדל בין הזכות לשפוט לזכות להעניש מתנדבים בחומרה! בכל מקרה, אנחנו אף פעם לא רבים!
כוונתי לא הייתה להתנגד לדברייך!
שביתת נשק?!?

droriko

New member
פששששששש

"אני מבינה שזו הייתה שאלה היפותטית, אני פשוט לא רואה מצב כזה קורה" משפט ממש סמכותי הבאת עכשיו אני מנחש שעל פי הבנת המח האנושי הגאונית שך שיש לך בטח דוקטורט בפסיכולוגיה מאוניברסיטת ייל אני טועה ?

Starving Marvin

New member
חבר...

כדאי שתטפל בזעם המתפרץ שלך. הדיונים כאן, לא משנה עד כמה חשובים או סוערים, מתקיימים ברוח טובה, וגלישה להקנטות (שלמען האמת, קשה לי לראות את הקשר בינן לבין הדיון עצמו), לטעמי, איננה מקובלת. אציין שקראתי מגוון מהודעותיך בפורום, בנוסף להודעה המקניטה בקומונה ז"ל. אין שום סיבה לכתוב דברים בצורה שאתה כותב, בטח לא בפורום הזה, וגם לא בשום פורום אחר שאני מכיר. זה שיש לך עמדה כללית המנוגדת לשל רוב הפורום ושלי בפרט- לגיטימי בהחלט. אבל יש דרך להביע אותה. רסן את עצמך.

Starving Marvin

New member
אל תגנוב קרדיט לא לך... ../images/Emo3.gif

ההודעה היתה מופנית ל-droriko, ולשם גם שורשרה.

droriko

New member
גישה נפוחה ומתנשאת כמו של דיזן

בטח שלא יותר טובה

למעלה