היום החזרתי ת'תעודת פטור שלי

Starving Marvin

New member
הא?

נפוחה ומתנשאת? אני נכנע. דיזן, לך יש דוקטורט בפסיכולוגיה מאוניברסיטת ייל (מסתבר), בא לך להסביר לי מה קורה פה? הבחור סובל מהזיות...

Dizen

New member
../images/Emo12.gif

מה הקשר למה שאמרתי
פשוט אמרתי שאני לא רואה מצב שבו מתנדב יעשה בעיות. זה הכל.
אוניברסיטת ייל
אתה רואה יותר מדי טלוויזיה

droriko

New member
אז מסתבר שה"מצב" הזה כן התקיים

לא מעט פעמים גם אותי ועוד כמה מתנדבים ששמעתי עליהם הועפו מהצבא לעומת זאת אני חייב להגיד שכל מי מתנדב שהועף הוא בעצם חייזר לא אנושי אז זה עדיין לא סותר את התיאוריה שלך וברצינות תפסיקי לקחת את החיים כמובן מאליו זה לא עולם של שחור ולבן

droriko

New member
פה הטעות הבסיסית שלך

חיילים רגילים בניגוד למתנדבים לא מעיפים מהצבא ופה שורש ההבדל ברגע שמתנדב נתפס כחייל בעייתי הצבא פשוט מעיף אותה ומסיר ממנו כל אחריות כאילו הוא לא חייב לו שום דבר ברגע שחייל רגיל נתפס כבעייתי הצבא לא יכול לברוח מאחריות ונאלץ להשאיר אותו תחתיו ולחנך אותו בדרכיו

המרחפת

New member
זו הטעות שלך, לא שלי

הצבא אמנם ינקוט ביותר אמצעי ענישה, אבל זאת במטרה שהתנהגות לא נאותה לא תהיה הדרך הקלה לצאת מהשירות. אם היו מעיפים כל חייל בעייתי, אז כל מי שנמאס לו מהשירות היה מתנהג בבעייתיות, והנה הדרך הקלה החוצה. אבל כן. יש גם חיילים רגילים שהצבא נואש מהם, ושיחרר אותם הלאה לדרכם. אצל רובם רשום "סיבת שיחרור: אי התאמה". ולא חסרים כאלו. הצבא נוקט הרבה אמצעים לפני שיעשה זאת, אבל הוא לא מחזיק את החיילים שלו בכל מחיר.

ftb1

New member
כן ולא

הצבא באמת מוציא חיילים על אי התאמה אבל רק אם הם רוצים בכך

droriko

New member
צודק

יש לי חבר שהיה חייל רגיל והוציאו אותו על אי התאמה והיו צריכים את האישור שלו לפני זה

tty2

New member
רגע רגע.....

לא ברור לי על מה הויכוח הזה מתבסס... יש דוגמאות בשטח של חיילים שבצעו עבירה ונשארו בשירות ולעמותם מתנדבים שביצעו אותה עבירה והועפו? אני לא מכיר דבר כזה! למעשה, כל גריעת חייל מיחידתו דורשת אישור בדרגים הגבוהים (מפקדי החיילות והפיקודים הממונים). לא ברור לי בכלל על מה אתם מדברים! חייל לא (!!) עוזב את הצבא, אלא אם מדובר בעבירה על חוקי מדינת ישראל, או שבהתנהגותו של החייל יש איום ממשי לשלומו האישי, לבטחונו, או לשלומם של החיילים בסביבתו או בטחונם! אף חייל לא עף מהצבא סתם... בד"כ הדבר נובע מאחת משתי סיבות : 1. התנהגות החייל בעייתית עד כדי סכנה לבטחונם של חבריו ליחידה (החייל "עושה בעיות") ובעקבות כך מגיע לקב"ן (או לפסיכיאטר הצבאי) שקובע אי כשירות. 2. החייל מבצע עבירה חמורה, בגינה ישב בכלא ולאחר מכן (בד"כ בשל משך התקופה הארוכה) יגע מיחידתו ולא ישוב לשרת. בכל אחד מהמקרים הללו, מבחינת החוק, העבירה והענישה, אין כל הבדל בין חייל למתנדב! ההבדל היחיד הוא שחייל, ישלם את עונשו (בכלא) ואז יודח, ומתנדב בעל לינת בית, יודח מיידית בלי "לשבת".

droriko

New member
החוק מתיר לצבא רק מתנדבים בעייתים

אם הוא היה מתיר לצבא להעיף את כל מי שנתפס על ידו כבעייתי הוא כבר היה מעיף חצי מהצבא הזה תחשבי על זה

tbaruch

New member
תשובה

אחי יש לי שאלה אליך אתה בתוך הצבא או חושב להתגייס? בוא אני אסביר לך משהו תמיד יהיו אנשים שיסתכלו אליך בעין מוזרה בגלל שאתה מפגר שהתגיסת והם בעצם רוצים לצאת. ברור שברגע שמתנדב עושה בעיות הדבר הראשון שקופץ לראש זה להעיף אותך מהצבא, אבל תרשה לי לומר לך שאני למשל היה לי אחלה שירות יש עדין כמה אנשים שזוכרים אותי לטובה ומעריכים אותי מאוד עקב העבודה שעשיתי להם בזמן שרותי הצבאי אולם יש אנשים שתמיד יקחו ולקחו אותי כדבר מובן מאילו ולמה עשיתי זאת במקום לעבוד או לטייל. אני אומר כן צריך לעשות צבא, שירות לאומי בגלל שזה תורם לך וגם לאנשים שסביבך בנוסף הצבא לא מחכה להעיף אותך אם אתה חייל טוב ואין דבר כזה עודף תמיד לכל אחד יש מה לעשות בתוך המערכת הזו. ותזכור משהו תמיד תסתכל על מה אתה עושה ואך זה עוזר למקום בו אתה נמצא ולמערכת אותה משרת לטובה תזכור זאת

SummerSpirit - חחח זה מצחיק!

באמת הייתי צריך לעשות עם התעודה תמונה. עכשיו לכל אלו שעומדים להתגייס, נזכרתי ובדקתי - כשהגעתי לוועדה הרפואית המיוחדת ואישרו לי להתגייס אז קיבלתי דף(משני הצדדים) שיש בו שו"ת. ------------------------------------------------------ ושם רשום בפירוש שמתנדב צריך להחזיר את התעודת פטור שלו כ-30 יום לפני הגיוס ------------------------------------------------------ אבל בכל מקרה, האחראית על המתנדבים התקשרה אליי ואמרה לי לבוא להחזיר אותה.

מתנדבת19

New member
היייי!!!

לי לא אמרו להחזרי תתעודת פטור וגם אני מתגייסת בתאריך הזה! אמרו לי שיראו לי 3 ימים לפני הגיוס!

למעלה