היום, היום הזה ממש...

Dimaya

New member
היום, היום הזה ממש...

לפני 15 שנה. 8/6/1990. ירדתי מהמטוס שנחת בנתב"ג. ילדה בת 13, המומה. לידי אמא, אבא, אח קטן, 2 סבים וסבתא. מזוודה אחת למבוגר, מזוודה אחת לשני הילדים. כל החיים ארוזים ב-6 מזוודות. "מה שהיה - היה," - אומרת אמא שלי. "היה ונגמר. עכשיו מתחילים מחדש". ילדה בת 13. לא מבינה למה צריך להתחיל מחדש. מה היה לא בסדר בישן? למה שלפו אותי, למה תלשו אותי מהחיים שלי - ועוד "לטובתי"? אם זה לטובתי - אין לי מילה בעניין? לא שואלים אותי מה אני חושבת על כל זה. זה לא משנה - מה אני חושבת על כל זה. אין לי זכות בחירה. איך זה לטובתי - לחיות במדינה, בה אני לא מכירה אף אחד? שאת שפתה אינני מבינה? שמנהגיה זרים לי? שחגיה אינם מדברים אליי? לא רוצה להיות פה. לא רוצה לחיות פה. רוצה את החיים הקודמים שלי. זו הייתה רק התחלה, ולא היה לי מושג - מה יהיה הלאה. לא ידעתי, שהורים שלי ייאלצו להתעלם מהשכלתם האדקמית הענפה (אבי מהנדס רכבות עם מספר פטנטים עולמיים רשומים על שמו, אמי כלכלנית, ניהלה בנק) על מנת לפרנס את משפחתם. אבא ייצא לעבודה פיזית קשה. קשה מדי. רק היום אנחנו מבינים מהן ההשלכות של הרמת אותם משאות כבדים ביותר - גם במישור הפיזי וגם במישור הנפשי. אבא לא ייצא מזה ויישא את הצלקת הזאת לתמיד. אני מבטיחה לו שאלך ללמוד ולרכוש השכלה. אמא תתחיל לנקות בתים. בחלקם המועט מתייחסים אליה בכבוד, משאירים שתייה ואוכל על השיש (כי אם השאירו במקרר - היא אף פעם לא תפתח אותו). בחלקם הגדול מתייחסים בזלזול בלתי נסתר. להבדיל מאבא - אמא כן מצליחה להשלב ולהתאקם מבחינה תעסוקתית. אני מבטיחה לה, שיום אחד תהיה לה עוזרת בית, והיא מבטיחה לי, שאם זה יקרה - היא תמיד תדאג קודם כל לתת לה לשתות ולאכול, ואף פעם לא תדרוש ממנה לרוקן מיטה של מתבגר מקונדומים משומשים ובדלי סיגריות. אחי הקטן מסתדר הכי טוב מכולם. כך נראה. כי אילו בעיות יכולות להיות לילד בן 11? אבל הוא מספר לי כל יום, שאף אחד לא רוצה לתרגם לו את מה שהמורה אומרת בכיתה. כי הוא צריך להבין לבד. ככה לומדים הכי טוב. אני מבקשת ממנו לא להדאיג את אמא ואבא ולספר רק לי. אני מבטיחה לו שאדאג לו תמיד. ואני? אני. ילדה בת 13. ביטחון עצמי ממני והלאה. לא מבינה למה צוחקים על הבגדים שלי. לא מבינה למה לא רוצים לשבת לידי בכיתה. לא מבינה מה אני עושה פה בכלל... לא מבינה איך אף אחד לא מבין מה עובר עליי, למה אף אחד לא שואל. ומתחילה לאכול. ולאכול. ולאכול. מגיעה בגיל 15 למשקל של 120 קילו. דואגת לכולם ולא מבינה, למה אף אחד לא רואה שלא טוב לי... עברו 15 שנים מאז. אני בת 28, אמא בעצמי. מרבית חיי חיה כאן. זה הבית שלי. לא רוצה לחיות בשום מקום אחר. אבל את השנים הראשונות אף פעם לא אשכח. את ההבטחה לאבא שלי קיימתי. למדתי, השכלתי (אני מקווה). את זה אף אחד לא ייקח ממני. את ההבטחה לאחי אני מקיימת כל יום. אני דואגת לו (תרתי משמע) ואני אחות טובה. הוא יודע את זה, ואני מאושרת שיש לי יד בעיצוב האיש המקסים שהינו היום. אמא שלי לא מוכנה שתהיה לה עוזרת בית. הזכרונות כואבים מדי. כשנולדה בתי - היא באה לעזור ורצתה לנקות אצלי בבית. אז אמרתי לה, שקודם היא צריכה לשתות ולאכול. היא בכתה. אני כבר לא שוקלת 120 קילו. אני שוקלת חצי מזה. אני גאה בזה, כי זה הרבה יותר מירידה במשקל מבחינתי. 15 שנה. המון זמן, שאני לא מבינה איך הוא טס כ"כ מהר.

שלי לי

New member
../images/Emo7.gifממש גרמת לי לבכות...מצטערת

לשמוע שחבלי הקליטה שלכם היו כ"כ קשים....כתבת פשוט מדהים ומרגש!!! מאחלת לך ולכל בני משפחתך את כל הטוב שבעולם... ולכולנו ללמוד לקח מהסיפור הזה ומרבים אחרים ולקבל עולים חדשים בזרועות פתוחות..הרי אנו הישראלים מעידים על עצמנו כאנשים חמים...איפה החום הזה כשבאמת צריך אותו?

יעל י

New member
../images/Emo24.gif

רוצה לחבק אותך וללחוץ את ידייך כל הכבוד המשך חיים טובים מאושרים ובריאים עם המון נחת ושאלךה - איך ירדת 60 ק"ג?

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כמה קשה זה נשמע. אמרו פעם "ארץ אוכלת יושביה"? פעם שינינו את זה ל"ארץ אוכלת עוליה". הלוואי ויכולנו ללמוד מכל הטעיות שעשו עם כל עליה ועליה שהייתה אי פעם - להפיק לקחים ולפעול לפיהם.

daldan

New member
איזה תקופה קשה עברתם

אין ספק שמעבר כזה משאיר צלקות, אצל כל אחד זה מתבטא בצורה שונה. שמחה בשבילך שההווה הרבה יותר טוב מהעבר ההוא. ומסכימה איתך 15 שנה זה המון זמן בשביל שזה יעבור כל כך מהר

מאוד ריגשת אותי

ואני חייבת לומר לך שאת אחת מהנשים המעניינות והאינטילגנטיות שפגשתי במרחב הוירטואלי (טוב, בפורום הזה כולן כאלה...).

אמאאור

New member
וואו. ריגשת אותי.

כתבת אמיתי, מרגש ונוגע. אני בת למשפחה שעלו לארץ (אבי נולד שם), ונשואה לאיש שמשפחתו עלתה לארץ (לא להאמין - לפני 28 שנה). עשית דרך ארוכה, ארוכה ויפה. מזל טוב לך. היום הוא יום טוב, נכון? <חייבת לרוץ ולכן לא עונה לך לאימייל. לאיש יש היום יומולדת>

מאז

New member
מדהים

ואין ספק שמפנה כלפינו, "הותיקים" מראה לא מאוד מחמיאה

אמא שלי כאן לידי, דומעת מהסיפור../images/Emo7.gif

התרגשתי ממה שכתבת וקראתי לאמא שלי, שבמקרה נמצאת אצלי. בסוף הקטע הבטתי בה וראיתי שהיא דומעת. היא אומרת שכל כך הזכרת לה את עצמה, את חבלי הקליטה הלא פשוטים ואת הדחיה מצד ה"ותיקים". אמא שלי חושבת שאת אשה רגישה וחכמה, אז קבלי מחמאה.

אלינה12

New member
עשית לי צמרמורת

כל כך התחברתי למה שכתבת. אומנם הייתי בת 18, אבל כאילו כתבת עליי, על המשפחה שלי, על הרגשות שלי. כל הכבוד לך על האומץ, על התגברות על הדברים הקשים. חיבוק גדול גדול ממני

isidora

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo7.gif

כתבת ברגישות גדולה שמחה לשמוע שקיימת את ההבטחות שלך

משוש30

New member
../images/Emo24.gif איך זרקת אותי אחורה 25

שנים אחורה. לאותם שנים קשות. כן זה קשה גם בגיל 11 כמו לאח שלך וגם בגיל 7...כשכולם צוחקים עליך כי אין לך שפה. כשכל הכיתה עושה עליך חרם. כשכל המורים מאשימים אותך באיחורים כשאת מפחדת להיכנס לכיתה כי מרביצים לך. כשכל יום במשך שנים הולכים מכות עם כמה ילדים במקביל...עד עכשיו הזכרונות האלו עושים לי גוש בגרון. וכעס. וגאווה. גאווה שניצחתי אותם. את כולם. גאווה שאני שורדת ומתגברת. גאווה על זה שאני שונה ולא כמו כולם ושהלחץ החברתי בסופו של דבר לא הצליח. וזה רק גיל 7 ואת היית בת 13...אין לי מילים רק חיבוק אמיתי וחם וגדול גדול

נונינקה

New member
איזה תיאור מרגש וקולע

אני רוצה להאמין שנהייה אנשים טובים יותר בזכות סיפורים כאלו. ממש מרגש.

למעלה