../images/Emo41.gifתודה לכל מי שלקחה את הזמן וקראה
ריגשתן אותי מאוד בתגובות שלהן. תודה על כל המילים החמות. זו אחת החוויות המרכזיות של חיי - בעוצמתה, בהשפעתה, במשמעותה לגביי. החוויה היחידה שאני יכולה להשוות אליה מבחינה זו היא חווית הלידה של בתי והפיכתי לאמא. משהו מטלטל, משהו שכל-כך מנער את כל ההוויה, משהו כל-כך מפחיד, ומרגש, ומתעתע, ובלתי צפוי, ו-"מה אני עושה כאן?" כזה... משהו שיש לו התחלה מאוד ברורה ומוגדרת, אבל אין לו סוף - זה תהליך למידה ארוך עם הרבה תקוות, וחלומות, ופחדים. לא מדברים על זה הרבה "אצלנו". ילדי המהגרים - "דור שני להגירה" - זו קבוצה די מוזנחת מבחינת חקר סוציולוגי. תמיד אמרו ש"ילדים מסתגלים הכי טוב". אמירה זו- יש בה כל-כך הרבה זלזול ואדישות. אני רק יכולה לדמיין איך חיי היו נראים אם רק מישהו אחד היה חושב, שללמוד שפה עדיין איננו שווה ערך ל"הסתגלות טובה". היום, כשאני אמא, אני מנסה לדמיין מה הרגישו הורים שלי - איזה פחד תהומי לעתיד הילדים, - שהם קיבלו החלטה כל-כך קשה, אספו את המשפחה ונסעו בלי כלום לארץ שומקום, בה אף אחד לא חיכה לנו. רבים אומרים: "את חיי אני אתן לילדים שלי". זה מה שהורים שלי עשו. ממש ככה - בלב שלם, בלי להתחרט, בלי לנפנף, בלי לדרוש שום דבר בתמורה. הלוואי ואני אדע להיות אמא חצי טובה לבת שלי כמו שאמי - אליי.