היום זה יום המתכונים! אז קדימה

Hadar p

New member
היום זה יום המתכונים! אז קדימה

להתחיל לפוצץ אותנו במתכונים משובחים מהשבוע שתכף נגמר לו!

אתי@

New member
פשטידת פטריות מעולה שעשיתי שלשום

פשטידת פטריות וגבינה / קובי בר (מלך הפשטידות) ************************************************ מרכיבים לבצק: 2 כוסות קמח תופח 100 גרם מרגרינה 1 גביע שמנת חמוצה מרכיבים למלית: 200 גרם גבינה צהובה מגוררת גס 500 גרם פטריות טריות (לטעמי כדאי לחתוך לקוביות גדולות) 1 גביע שמנת חמוצה 3 ביצים 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר משובח מלח, פלפל תבנית עגולה - 22 ס"מ אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני 2. שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים לבצק אחיד. מקררים כ-30 דקות. 3. המלית: שמים בקערה גדולה את הפטריות, שמנת, גבינה, ביצים, ואגוז מוסקט. בוחשים, מתבלים במלח ופלפל. 4. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק (את יתרת הבצק מקפיאים לפעם הבאה). 5. יוצקים את המלית אל קלתית הבצק ואופים כ-45 דקות או עד שהמלית תתיצב. מומלץ

rinutza

New member
אז לי יש מתכון לסופ"ש חורפי:

בקר בירקות שורש מגוררים (לפי מתכון של האמא ההונגריה של חברה שלי): 1/2 קילו בשר בקר חתוך לקוביות. 2 בצלים גדולים מגוררים 5 גזרים מגוררים 1 קולורבי מגורר 3 שורשי פטרוזיליה מגוררים 1-2 שורשי סלרי מגוררים מלח, פלפל שחור 1-2 כפות פפריקה מתוקה קצת (לפי מידת האהבה לחריף) פפריקה חריפה 1-2 כפית חומץ יין אדום מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמתרכך קצת ומוסיפים את הגזר. ממשיכים לטגן כמה דקות. מוסיפים את שאר הירקות המגוררים ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את הבשר ואם הוא טרי ולא משאיר נוזלים אז מוסיפים מים (לא חייב רותחים) עד לכיסוי התבשיל. מוסיפים את הפפריקה והפלפל השחור ומבשלים עד שהבשר מתחיל להתרכך ואז מוסיפים את החומץ. מבשלים 2-3 שעות עד שהבשר רך לגמרי (וזה תלוי בסוג הבשר). מעדן מובטח.

kisses

New member
לי הפעם יש מתכון לקינוח פרווה

שיצא פשוט פיצוץ עוגת תפוחים: 3 יחידות תפוח עץ 1 כף קינמון 2 כוסות סוכר 1 כף סוכר, להשריית התפוחים 2 כוסות קמח 4 יחידות ביצה 1 יחידה אבקת אפיה 1 כוס שמן 1 כפית תמצית וניל אופן ההכנה: 1.לחתוך את התפוחים לקוביות. 2.להשרות את התפוחים עם הקינמון וכף הסוכר. 3.את הביצים מקציפים עם הסוכר עד לקבלת מרקם אחיד להוסיף בהדרגה את הוניל, השמן, אבקת האפייה והקמח. 4.מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים את התפוחים מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות

Hadar p

New member
ואני הכנתי עוגיות שושנים מעולות!

הן קיבלו כ"כ הרבה מחמאות והתחסלו עוד לפני שהספיקו להתקרר ויש כבר הזמנה לכמות מכובדת לסוף השבוע
הנה המתכון המאד מאד פשוט עוגיות שושנים
- המתכון נלקח מפורום מתכונים! -------------------------------------------------------- לבצק: חבילת קמח אוסם קטנה (2.5 כוסות) 1 גביע שמנת חמוצה 3 חלמונים חבילת חמאה -בטמפ´ החדר 2 כפות סוכר. - ללוש את כל החומרים יחד לבצק. לעטוף בניילון נצמד ולקרר כמה שעות. אם ממהרים אפשר לשים במקפיא לשעה! למילוי: להקציף 3 חלבונים 1/2 כוס סוכר חב´ אינסטנט פודינג וניל! הכנה: מחלקים את הבצק ל- 3. מערבבים במיקסר את כל חומרי המילוי (יוצא קצת סמיך) כל חלק בצק מרדדים מורחים עליו מהמילוי- יש לשים לב לא למרוח כמויות אדירות כי יהיה קשה לגלגל ולחתוך! מורחים כמו שמורחים מרגרינה ואולי קצת יותר! מגלגלים לרולדה את הבצק עם המילוי. חותכים כל רולדה לפרוסות ברוחב של 1.5 -2 ס"מ בערך. מניחים בתבנית על נייר אפיה כשאחד הצדדים החתוכים כלפי מטה. אופים ב- 180 מעלות עד שמזהיב! בנתיים הבית מתמלא בריחות אפיה והתוצאה....מצוינת!

אתי@

New member
הבצק יוצא רך או קשה?

מענין אם זה כמו העוגיות המיתולגיות של סבתא שלי

Hadar p

New member
הבצק יוצא ככה ככה! אפילו קצת דביק

ואני מאד נלחצתי! אני מדברת שזמן שהוא עוד בצק! כשרידדתי אותו הוא התנהג כמו כל בצק - אם עשית פעם בצק שק"ם זו הכוונה! וכשהיתי צריכה לחתוך הכל היה כזה קצת קווצ´י מעצבן ובכלל התכוונתי לזרוק הכל! אבל בסוף הבצק תפח בתנור והעוגיות קיבלו צורה עגולה ויפה בדיוק כמו שהם צריכום להיות! הבצק אחרי אפיה הוא מן בצק פריך כזה לא קשה ולא מאד מאד רך! אני שמתי במילוי גם שברי אגוזים וזה הוסיף המון! אמא שלי אמרה שזו עוגיות כמו שסבתא שלי היהת עושה כשהיינו קטנות אז בטח זה מה שאת מתכוונת! אמא של רוברט כל הזמן מכינה אותן ואני ממש אוהבת והייתי בטחחה שזה ממש מסובך! והן טעימות טעימות במיוחד שהם טריות יוצאות מהתנור! טוב ו אחרי שהן טיפה מתקררות!

אתי@

New member
באמת מעניין לנסות...

אצל סבתא שלי הן ממש רכות. לא באמצע. אבל מצד שני - רך זה עניין יחסי

Hadar p

New member
הן לא קרנציקיות אם לזה את מתכוונת

ולא רכות כמו סופגניה! הן פריכות! אני חושבת שאנחנו מתכוונות לאותו הדבר! ואני מחפשת לך תמונה שלהם כדי להראות לך! הן כאלו שבלוליות ובן החיבורים יוצאת הקציפה ביצים בצבע בז´ לבן.

kisses

New member
גם אני הכנתי את העוגיות האלו

והבצק יוצא די רך אבל ממש לא דבק אפילו די פריך ומיותר לציין שהם הבוקר כבר חוסלו

Hadar p

New member
דבק בזמן הלישה אבל לא אחרי האפיה

והן יצאו טובות מאד נכון?

kisses

New member
יוצאות מעולות ואל תשכחי שאני עשיתי

אותן ען פודינג שוקולד ולא ווניל רבל לדעתי האישית צריך להוסיף יותר חלבונים למילוי

ש ו ב י

New member
ישר הדפסתי את העוגיות

והעוגת תפוחים (מתה על עוגות תפוחים ושטרודלים) אני אנסה......

אתי@

New member
../images/Emo9.gif ואני מתה על עוגות תפוחים

אבל לבעלוש יש אלרגיה קשה לתפוחים.

Hadar p

New member
שובי אם את רוצה תוסיפי למילוי של

העוגיות מעט אגוזים קצוצים! זה מוסיף המון ואני שכחתי לרשום!

למעלה