היום זה יום המתכונים! אז קדימה

fila

New member
איזה מתכון משובח!

אפשר עם קופסת שימורים אחת?
 

גלי ב

New member
אני עושה את הפשטידת הפטריות קלה ...

נפשטידת הפטריות שלי מאד מזכירה את הפשטידה של אתי אבל.... במקום 2 כוסות קמח שמים 3 כפות קמח (וזה מספיק - תאמינו לי) לוקחים את כל החומרים (פטריות,ביצים,קמח,שמנת/אשל,גבינ"צ,ומעט בצל מטוגן) שופכים את הכל ביחד לתוך תבנית ....(אחרי שבחשנו כמובן) ותוך 35-30 דקות זה מוכן... אח"כ אפשר לזרות גרגרי שומשום מעל .... טעים
טעים
טעים
 

גלי ב

New member
אז זהו...שהפשטידה שלי בנויה אחרת...

אני ארשום את כל המרכיבים : המרכיבים : --------- 2 קופסאות שימורים של פטריות חתוכות / או אחת גדולה 3 ביצים 3 כפות קמח 1 אשל / או גביע שמנת חמוצה 2 פרוסות גבינה צהובה בצל מטוגן אופן ההכנה ---------- לקוחים את כל המרכיבים חוץ (חוץ מהפטריות)ומערבבים עם מקסר ידני... כשזה מעורבב טוב שופכים את הפטריות ואת כל ההרכב לתוך תבנית.. ו...ישר לתנור ל-35-30 דקות... אפשר לזרות שומשום על הפשטידה ... כשזה יוצא ..זוללים בתיאבון... בהצלחה...
 

אמיקה

New member
תרומתי הצנועה ../images/Emo21.gif../images/Emo78.gif../images/Emo94.gif

פשטידת תירס קלילה וטעימה: מערבבים : 5 ביצים+ 1 כוס חלב + 1 קופסת תירס (מסוננת) + 2 כפות שמן רגיל + 3 כפות קמח תופח + 300 גרם גבנ"צ מגוררת + מלח ופלפל (נניח כפית, חצי כפית - שטוחות). זהו. לתנור, כ - 30 דק´ או יותר, חופ בינוני, עד שמזהיב יפה מלמעלה. ועוד אחד שמאוד מאוד אהוב על האחים שלי שמחסלים את הכמות להלן ב-5 דק´ של זלילה עם המהומים קלים של נחת
: פטוצ´יני סלמון שום שמיר : מערבבים בסיר : 200 ג´ סלמון מעושן (חתוך לרצועות) + 2/3 חבילה מרגרינה מזולה שום-שמיר + 1 קרטון שמנת מתוקה + מלח ופלפל (נניח חצי כפית רבע כפית ולטעום). מכינים חבילה פסטה (500 ג´) לפי ההוראות על השקית. מסננים מערבבים ביחד ומלמעלה זורים 2 כפות עירית קצוצה . חבל לכם על הזמן!
 

אמיקה

New member
תיקון!!!

הרוטב לפסטה ? - להכפיל כמויות. (או להכין חצי שקית פסטה).
 

דפי26

New member
אפשר אבל לא מומלץ לערוך שינויים

במתכונים אלא אם ממש יש לך ניסיון כמו הדר,אתי,ליאת ושאר הבשלניות.
 

POOH*

New member
זה המצתכון היחיד בערך שאני יודעת לה

זה בערך הדבר היחיד שאני יודעת להכין כמו שצריך והמרק הכי אהוב עלי בחורף: אני אבקש מהאביר להיכנס ולתת מתכונים כי הוא המבשל בבית... אבל בנתיים תהנו... חומרים: 2 בצלים בינוניים 50 גרם חמאה או מרגרינה 2 כפות קמח 3 כוסות מים 1 כף אבקת מרק עוף 1/2 1 כפיות מלח 1/4 כפית פלפל שחור 5 תפוחי אדמה בינוניים 2 כוסות אפונה קפואה 2 כוסות חלב 1 כף פטרוסילנון קצוץ דק הכנה: 1. קוצצים דק את הבצלים. ממיסים את החמאה או המרגרינה בסיר גדול. מטגנים את הבצלים עד שיזהיבו אך לא ישחימו. 2. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה אחת. מוסיפים את המים, אבקת המרק, המלח והפלפל. 3. קולפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם ופורסים דק. מוסיפים אותם למרק. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 15 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים [עד פה אפשר להכין מראש]. 4. מוסיפים את האפונה הירוקה והחלב. מחממים על אש בינונית עד שהמרק חם מאד והאפונה הופשרה לגמרי אך עדיין שומרת על צורתה וצבעה. 5. טועמים ומוסיפים עו דמלח ופלפל, אם יש צורך. זורים פטרוסילנון ומגישים בתוך הסיר לשולחן. מומלץ מאד... POOH
 

gmgy

New member
צ´ולנט

המתכון של אמא של גיא. עשיתי אותו פעמיים, יצא פיצוץ! חומרים: 2 בצלים גודלים חצי קילו שעועית לצ´ולנט (חומה ולבנה) מושרית יום במים. תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות בערך קילו בשר (שפונדרה, אני חושבת שזה כתף) חתוך לקוביות גדולות. מלח פלפל פפריקה מתוקה (צריך המון) מרק עוף ביצים (כמספר האנשים) לקיגלך: ביצה, מים, מלח פלפל, קמח מצה ואבקת מרק עוף אופן ההכנה: משחימים את הבצלים בסיר עם קצת שמן. עושים שכבה של שעועית, שכבה תפוחי אדמה שכבה בשר. שמים מלא פפריקה מתוקה, כף גדושה מאוד של מרק עוף, מלח ופלפל. אחר כך עושים עוד שכבה בדיוק באותו סדר. ממלאים את הסיר במים ומוסיפים שוב את התבילינים אבל בלי המלח (יש מספיק). שמים על האש. אחרי שהמים רותחים (בערך שעה) מוסיפים את הביצים למעלה והופה לתנור על חום נמוך מאוד (בערך 100 מעלות צלסיוס) לכל הלילה. בבוקר קמים מוקדם ועושים את הקיגלך: טורפים את הביצה ומוסיפים לה קצת מים מלח פלפל ואבקת מרק עוף ואז מוסיפים קמח מצה עד שנהיה קצת סמיך אבל לא ממש קשה!!! צריך שזה יהיה אפילו טיפה נוזלי. מוציאים את הביצים ושמים את הקיגלך בעדינות (מניחים בערך כף כל פעם לתוך המים שלא יתפרק) ושום מתבלנים עם פפריקה. לפני שמגישים מחזירים את הביצים לסיר שיתחממו וזהו! הסוד למתכון כפי שהוסבר לי על ידי אמא של גיא: אם את חושבת שיש מספיק פפריקה תוסיפי עוד קצת!!
 

נופר 30

New member
מתכונים

אז ככה מה היה לנו השבוע קציצות ברוטב עם אורז בצק עלליםממולא בחזה עוף ופטריות עם רוטב וסלט ירקות עוף בתנור עם אורז אדום ויום שאריות
 

nikit1

New member
לחם בצל ופרג

טעים טעים טעים וגם נראה מרשים מאד. בצק: 5 כוסות קמח 2.5 כוסות קמח טופח 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 2 ביצים 1 שקית "שמרית" 1 כפית מלח 1.5 כוסות מים פושרים מילוי: 2 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים 1 כפית מלח גס 2 כפות פרג שמים את כל חומרים הבצק בקערה ומערבבים בידיים עד שהבצק נפרד בקלות מהדפנות של הקערה; הבצק צריך להיות לח אז להוסיף מיפ לפי הצורך. מכסים ומתפיחים במשך 3 שעות. מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה ומערבבים עם שאר החומרים של המילוי. מרדדים את הבצק למלבן בגודל של התבנית, משטחים 3/4 מהמילוי לאורך הבצק ומקפלים את השליש העליון ככה שיכסה את המילוי ואת השליש התחתון מקפלים עליו- כמו מעטפה. (כלומר את המילוי מניחים בחלק האמצעי של הבצק- בשליש המרכזי). נוצרת מין גלילה -מכופפים אותה לחצי סהר ומניחים לחצי שעה על רשת. מחממים את התנור ל180 ומברישים את הבצק בחלמון טרוף. מפזרים את שאריות המילוי מעל ואופים עד להזהבה (כ-40 דקות בתנור שלי).
מצטערת על התיאורים הגיאומטריים, ככה קל לי יותר לזכור מה לעשות...
 

fila

New member
סלט תפו"א , פלפל חריף ושום...

4 תפו"א בינוניים 1 כף שמן 1 כפית גרגרי חרדל 1 כפית זרעוני קימל 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 2 כפיות זרעוני חמניה 1 כפית שומשום 1/2 כפית כורכום 1 פלפל אדום חריף קצוץ דק קליפה מגוררת משני לימונים מיץ מלימון אחד 2 פות שמן זית 1/2 כוס פטרוזילי קצוצה מבשלים את תפו"א בקליפה במי מלח עד שמתרככים, אך לא יותר מידי קולפים וחותכים לקוביות גדולות מחממים את השמן במחבת, כשהשמן חם מכניסים לתוכו את גרגירי החרדל, הקימל, הפלפל הגרוס, זרעוני החמנייה, והשומשום מטגנים תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את הכורכום, קליפת הלימון ומיץ הלימון. מבשלים כ-2 דקות. מעבירים את תפו"א לקערה ויוצקים עליה את התערובת. מוסיפם שמן זית, פלפל אדום חריף. מערבים בוזקים מעל את הפטרוזיליה ומגישים....
 

shelycat

New member
תבשיל עגל בתפוזים

זה תבשיל פשוט מאוד להכנה ומאוד טעים שאפשר להכין לצאת ולחזור אחרי כמה שעות והוא מוכן. תבשיל עגל בתפוזים: כקילו (תלוי לכמה אנשים מכינים) בשר עגל שמתאים גולאש (שפונדרה או פילה מדומה) מיץ תפוזים של פריגת כ-7 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות 3-4 תפוחי אדמה (אפשר להוסיף גם בטטה) 2 תפוחי עץ חמוצים (גרנד-סמית) בצל גדול 8-10 שזיפים מיובשים ללא גלעין מלח ופלפל לבן כף סוכר 4 כפות רוטב סויה כף גדושה קינמון 4 כפות מיץ לימון טרי אופן ההכנה: חותכים את הבשר לקוביות של 5*5 ס"מ שוטפים ומסננים עד ליצאת כל הנוזלים קולפים את התפוחים ופורסים אותם. חותכים את השזיפים לקוביות (ואם צריך מוצאים את הגלעינים) שמים בקערה עמוקה את הבשר, התפוחים, השזיפים, מיץ הלימון, הסויה והקינמון. מערבבים היטב ומשרים לפחות לחצי שעה (כל המרבה הרי זה משובח). בינתיים מאדים בסיר את הבצל חתוך לקוביות, הגזרים שפרוסים לעיגולים דקים והגמבה שחתוכה לקוביות. מאדים כ-20 דקות או עד שהם מתחילים להתרכך ומערבבים מידיי פעם. מוסיפים את המשרה והבשר לסיר ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב אז מוסיפים את תפוחי האדמה שחתוכים לקוביות (והבטטה אם רוצים), מוסיפים מיץ תפוזים עד לכיסוי מלא של המרכיבים בסיר. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש לבישול ארוך של כשלוש שעות או עד שהבשר רך ונחתך בקלות. מידיי פעם לבדוק מה המצב בסיר ולערבב.
 
למעלה