היום זה פרס, מחר זה אולמרצ

אני מסכים איתך, אבל ברקע מרחפת

מפלגה אחרת לגמרי - מפלגת הנמנעים מהצבעה. המרכז הישראלי בהחלט עלול להחליט לבחור דווקא במפלגה זו, ואז התסריט של קדימה לכלא אפשרי בהחלט.
 

bhnadav

New member
ארח -

מעבר לנושאים ה"קטנים" האלה, כן קדימה לא קדימה, כן עבודה לא העבודה, איך אתה רואה את נושא הדמוקרטיה הישראלית שהכרזת כרגע על גוויעתה ועל האפשרות שתיעלם? האם המחשבות שלך בנושא הן מבוססות וזה היה רק קמצוץ ממכלול הדברים (כלומר אתה באמת מאמין בזה ועוברות במוחך מחשבות נוספות בקשר לזה), או אחרת?
 
לא הבנתי את שאלתך ולמה אתה חותר?

האם אתה חושב שאני נגד הדמוקרטיה? למה התכוונת ב"מכלול הדברים"?
 

bhnadav

New member
חס וחלילה.

הזכרת כאן בחצי פה את גוויעתה של הדמוקרטיה הישראלית. השאלה שלי באה ממקום של דאגה, כלומר האם זה היה באמת "חצי פה" ואתה באמת מאמין שזה הולך לקרות (והאם יש במוחך באמת תיאוריה אפשרית לגבי מה שהולך לקרות בתלכ'ס), או שלא. הכיוון לא היה שאתה נגד הדמוקרטיה, חס וחלילה, ומקווה שהבהרתי את עצמי בהודעה זו.
 

sigmund7

New member
אני כמובן לא נביא ולא בן נביא

ואינני מתיימר לדעת מה יהיה. בינתיים התאמתו דווקא התרחישים הפחות צפויים. באופן עקרוני אסור לעשות זהות בין הדמוקרטיה ובין המפלגות. המפלגות באות והולכות, אך הדמוקרטיה ממשיכה להתקיים כי רוב העם שלנו לא מכיר ולא יקבל שיטת שלטון אחרת. גוויעת המפלגות המושחתות הקיימות לא תהיה רעה בכלל. זה דבר שקה כבר בעבר, למשל באיטליה. המציאות תצמיח התארגנויות חדשות.
 
וקדימה אינה התארגנות חדשה שכזו?

המציאות יכולה להצמיח התארגנויות חדשות אולם היא גם יכולה להצמיח ריק ענקי, כלומר: אנרכיה. מפלגות באות והולכות, אולם כל דמוקרטיה מתוקנת זקוקה למפלגות עוגן. כמו המפלגות הדמוקרטית והרפובליקנית בארה"ב, כמו המפלגה השמרנית, מפלגת הלייבור והמליברלים בבריטניה, כמו המפלגה הנוצרית-דמוקרטית והמפלגה הסוציאל-דמוקרטית בגרמניה. המפלגות הגדולות בהחלט משפיעות בצורה מהותית על הקיום הדמוקרטי, במיוחד כאשר קיימות מפלגות קטנות מסויימות אשר הדמוקרטיה אינה בדיוק נר לרגליהן.
 
למעלה