היום כבר לא צריך להתחתן כדי לזכות במזונות

פנומן 72

New member
היום כבר לא צריך להתחתן כדי לזכות במזונות

הנה זוג שחי לו כמה שנים טובות ביחד ונפרדו, פסק בית המשפט מזונות אישה בסך 10,000 ש"ח כמה שהגדיר כ"דמי שיקום" למרות שהיא זו שביקשה לעזוב. אז אם אתה יוצאים עם מישהי, תיזהרו מבתי המשפט המסואבים - כי יום אחד היא תצעק "HALF" ועוד לפני שתבין מה קורה איתך - אתה גמור. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4078801,00.html
 
שאלה לי אליך

אתה מכיר מישהי, יוצא איתה המון שנים היא מוותרת על קריירה, על העתיד שלה לטובת הקשר שלכם, אולי אתם נוסעים לחו"ל לכמה שנים בגלל העבודה שלך, אולי אתם עוברים הרבה דירות עקב אילוצים וכ'ו. כל אותו הזמן היא לא יכולה לדאוג לעצמה. אחרי 15 שנים נמאס לך ממנה ואתה מבקש להיפרד. אתה רוצה שהיא תתחיל מאפס בגיל כזה? אתה חושב שזה לגיטימי ליצור תלות וכשזה לא מתאים לזרוק אותה כאילו כלום? אתה היית מסכים להכנס לקשר כזה שבגיל 50 תמצא את עצמך בלי תחתונים?
 

פנומן 72

New member
ep ep ep

אני בעד קביעת מערכת חוקים ולא בעד פרשנות שכל שופט יחליט מה שבזין. בוא נלך רגע לכדורגל, מקום שאני די מבין בו. קבוצה אחת תוקפת כל המשחק, מחטיאה מהקו, כדורים שורקים ליד הקורה והקבוצה השניה עסוקה בלהרחיק ולא יוזמת שום התקפה וממאיסה את המשחק על הצופים. והנה דקה 90 התקפה אחרונה שחקן מהקבוצה הטובה נכנס לרחבה לבד מול השוער, הוא עובר אותו ומול שער חשוף הוא בא במגע עם שחקן הגנה ונופל. ספק ענק עם היה הכשלה אבל אם תשרוק לפנדל זה יהיה כמעט אך מתבקש לאור יחסי הכוחות שבו הקבוצה הטובה יותר תנצח. אתה נותן לקבוצה הטובה פנדל - היא כובשת ומנצחת - אף אחד לא בא בטענות, אפילו לא הפרשנים. הגיע לקבוצה הטובה לנצח אפילו שזה בעזרתך ואולי בתוך תוכך הרגשת שאתה עושה צדק. אתה צופה במשחק ורואה שהשחקן צלל ולא היה שום מגע. היה לך כזה ספק במשחק אבל החלטת לא ללכת לפי החוק אלא לפי הצדק. זה נראה לך קביל ?
 
דוגמא מאוד לא טובה אבל אזרום איתך

בכדורגל טעויות שיפוט קורות. כשאתה משחק על נבדל (למשל) אתה צריך לקחת בחשבון שהקוון יפספס פה ושם ויהיו טעויות, זה סיכון "מחושב" שאתה לוקח על עצמך. שופט שורק על מה שהוא רואה. השופט בבית המשפט ראה חוסר צדק אז "שרק" לטובת האישה. בשביל זה יש בתי משפט, כדי לשעות צדק, אחרת אפשר להוריד את הדגל. לא יתכן שאותה אישה תישאר ללא כלום אחרי שנתנה מעצמה כל השנים. אגב, מאוד מקובל לחשוב על תלות של בני הזוג כ"טרור כלכלי" או "אלימות כלכלית", תאר לך חיים שלמים בצל הפחד שתישאר חסר כל.
 

פנומן 72

New member
אני נתתי דוגמא מצויינת

כי שני השופטים החליטו לשפוט כראות עיניהם ולא כראות החוק. אם האישה מאוד חוששת לעתידה, שתלחץ על הגבר להתחתן או שהמחוקק יפעל לקבוע כי ידועה בציבור תחשב במקרה של מזונות כאילו היתה נשואה. ואם יש לה חסכונות של מאות אלפים אז על אחת כמה וכמה שהוא לא חייב לה גרוש. אבל בוא רגע נתעלם מהמקרה הספציפי. למה קראתי לזה קפיצת באנג'י ? כי מחר זו תהיה אישה שחיה עם בן זוג 20 שנה, ולוותק יילך ויתכרסם לו, כי ברגע שהיתרת ידועה בציבור - אז הפרשנות יכולה להתרחב עוד ועוד והרי מן הידוע הוא שבית משפט לענייני משפחה אוהב לפרוס את פרשנותו אבל תמיד לטובת הנקבה. יום אחד אתה תצא עם מישהי 4 שנים והיא תתבע אותך ובית המשפט מה אכפת לו יפסוק לטובתה מזונות ואז אתה תגיד לעצמך: בשביל מה התווכחתי עם פנומן במקום להקשיב לו, שהרי הוא שוב צדק ...
 

גיל1976

New member
סליחה שאני נדחף באמצע

אבל זה קשור לתגובה הזאת שלך. קודם כל, כשיש "פרצות" בחוק לאנשים אין שום בעיה לנצל את זה, אבל כשזה לרעתם אז פתאום הם אומרים "מה זה? אין חוק שמחייב אותי לשלם!". אז זהו, שגם אין חוק סותר. ולמה תמיד אחרים צריכים לקחת אחריות? למה שאותו גבר יקח אחריות ויעשה הסכם ממון? it goes both ways רק שאף אחד לא יכול לבוא בטענות לשופט על כך שהפעיל שיקול דעת בניגוד לדעתו של התובע/נתבע (גם אם השופטת במקרה הזה היתה פוסקת נגד התובעת).
 
מעכשיו

אני אגיע לדייטים עם הסכם ממון מה שבטוח-בטוח
 

AKA991

New member
כן, צריך להיות נוסח קצר כדלקמן:

"בזאת אנו במערכת יחסים בלתי מוגדרת ושרק אמורה להתפתח ללא התחיבויות. במידה ויהיו חיים משותפים והוצאות משותפות, הצדדים מסכימים שהוצאות והכנסות יחולקו שווה בשווה ולא יהיו הוצאות והכנסות לצורך חלוקה הדדית ללא אישור שני הצדדים" זהו. קצר וקולע. אם הגבר הוא מפרנס משני, והזוג כל אחד גר בבית משלו, והיחסים הם של אהבה וזוגיות לאורך זמן. הוצאות והכנסות של האשה יכנסו לחשבון החלוקה רק אם הסכימו הצדדים לכך. אם צד אחד לא מסכים, אין חלוקה. פשוט. אפשר לעשות את זה מודפס על קלף חום, כמו ברכת הדרך...עם בס"ד או ב"ה למעלה... ובסוף לכתוב: "ללא נדר".
 

גיל1976

New member
מה שאתה מתאר זה לא צדק

זה אולי רצון הצופים שהקבוצה ששלטה במשחק גם תנצח, אבל ההגדרה מי מנצחת במשחק לא קשורה בכלל לסמנטיקה, ליופי של המשחק, אלא לחוקי הכדורגל. אני אתן לך דוגמא מעולה: הגול של גילי לנדאו מול מכבי חיפה, שלא נפסל למרות נבדל של אלי יאני. כמה שנים אח"כ הומצא חוק הנבדל הפסיבי, והרבה טענו שבעצם אישור הגול של גילי לנדאו הוא מוצדק. אז זהו שלא, כי בזמנו הגול הובקע כאשר זה היה בניגוד ברור לחוקי משחק הכדורגל, לא חוקי, ולכן לא מוצדק. הרי שחקני הקבוצה היריבה (מכבי חיפה) לא טרחו לשמור על גילי לנדאו כי אלי יאני היה בנבדל. באותה מידה, שופט לא יכול להחליט החלטה שהיא מנוגדת לחוק - זוהי ההפרדה בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת. רק לרשות המחוקקת יש את הסמכות לשנות חוקים. לשופטים יש את הסמכות להפעיל שיקול דעת במקומות שבהם החוק לא נותן מענה מפורש למקרה. אין אפשרות שמערכת החוקים תהיה כזאת שלא יהיה צורך בשיקול דעת של שופט, כי יש אינסוף ניואנסים בין מקרה למקרה שלא יכולים להיות מתוארים בחוקים.
 

פנומן 72

New member
אתה מתבלבל

השופט אינו חף ב-100% מאמוציות במשחק. הרבה פעמים הוא פוסק פנדל לקבוצה מסוימת ותוך כדי משחק הוא הבין שטעה [או שנגיד במחצית הקוון אמר לו שלא היה ולא נברא] ואז במחצית השניה הוא "מתקן" את השגיאה ע"י מתן פנדל מפוקפק לקבוצה השניה. אותו הדבר קורה עם הרחקות של שחקנים - שלא יהיו לך ספקות בכלל. דיון בבית המשפט בין תובע לנתבע דומה בדיוק למשחק בין שתי קבוצות והשופט במקרה הזה לא פעל לפי ספר החוקים אלא החליט לעזור ל"קבוצה השולטת" ולסייע לה לזכות במשחק ובדין. זה פסול בעיניי. אין לי ספק שאם יוגש ערעור למחוזי - הגבר יזכה. השאלה אם יש לו כח לזה.
 

גיל1976

New member
two wrongs doesn't make it right

טעויות שיפוט אובייקטיביות קורות וסטטיסטית לפחות זה אמור להתאזדן בין הקבוצות. ברגע ששופטים מתחילים לעשות חשבונות שכאלה, אז הכף מוטה - רחוק מאוד מלהיות צודק. רע מאוד ששופטים עושים חשבונות (או שיקולים של תחילת/סוף משחק, לא לשרוק על עבירה ברורה "כדי לתת למשחק לרוץ" ועוד כל מיני תופעות רעות). יש את המקרים שבהם שחקן עושה עבירה של צהוב, אבל בגלל שיש לו כבר צהוב אז השופט מתחשב בו ורק מזהיר אותו - מה זה הקשקוש הזה? עבירה של צהוב היא עבירה של צהוב, נקודה. והאנלוגיה שלך לחלוטין לא מתאימה. לשופט בבית משפט יש שיקול דעת כל עוד זה לא סותר את החוקים הקיימים (שזו מערכת לא סגורה מכורח המציאות). לשופט כדורגל יש שיקול דעת, שוב, כל עוד זה לא סותר את החוקים הקיימים. מכיוון שמשחק הכדורגל הוא הרבה יותר פשוט ועם הרבה פחות ניואנסים מאשר "משחק החיים", לשופט אין צורך ביותר מדי שיקול דעת. ברגע ששופט פועל בניגוד לחוקי הכדורגל (לא שורק לעבירה ברחבה שעפ"י החוקה מחייבת שריקה) רק בגלל שטעה בהחלטה קודמת הוא חוטא פעמיים - פעם בתום לב, ופעם לא בתום לב. אתה יודע למה זה קצת שקול? למישהו שנמצא בכביש חד סטרי, אבל הצומת נמצא 20 מטר "מאחוריו", אז הוא נוסע ברברס כדי להימנע מעיקוף גדול. ככה הוא חוטא פעמיים - גם נוסע נגד כיוון הנסיעה, וגם נוסע ברברס שלא לצורך (כן, נהג שנוסע נגד כיוון הנסיעה בכביש חד סטרי, אבל נוסע קדימה עושה עבירה פחותה מכזה שנוסע נגד כיוון התנועה אבל ברברס, למרות שהנסיעה "קדימה" נראית לעין יותר חמורה).
 

פנומן 72

New member
תתרכז

אני לא דיברתי על טעויות שיפוט בדוגמא הראשונה אלא על מצב שבו הוא היה צריך להחליט לשרוק פנדל למרות שהיה לו ספק גדול אם היתה הכשלה. מה ש"השקיט" את מצפונו היא העובדה שהפנדל נפסק לטובת הקבוצה הטובה הרבה יותר ש*מגיע* לה לנצח. סביר להניח שאם היה מקרה ברור יותר לפנדל בצד השני הוא אולי לא היה שורק כדי לא לגרום לקבוצה הטובה יותר להפסיד. זו לא טעות שיפוט שנובעת מחוסר ראיית המקרה אלא החלטה ושיקול דעת מוטעה כדי לגרום למה שצודק **בעיניו** תוך שהוא פועל בניגוד לחוקי המשחק. זה קורה המון. פעם שניה שאתה זורק את "לא סותר את החוקים הקיימים". אם הוא יגיד לנתבע לעלות על הגג ולעשות קוקוריקו בקול זה עדיין לא סותר את החוקים כי לא כתוב בחוק שאסור לגבר לעלות על הגג ולקרוא בקול תרנגול. החוקים לא יכולים להתייחס לכל האפשרויות ולכן צריך לדבוק במה שהחוק אומר ולא לפרשן מה שהוא שנוי במחלוקת. בנוגע לעבירת התנועה - לא חולק. זה ממש לא אותו הדבר.
 

גיל1976

New member
התרכזתי

הבנתי מה אתה מנסה לומר. אתה מנסה לומר שאותה שופטת בית משפט התנהגה כמו שופט כדורגל שמחליט "לאזן" טעות שלו ע"י נטיית הכף לטובת הקבוצה השניה. אני לא חושב שזו אנלוגיה נכונה, כי קודם כל אין פה שום "טעות" ראשונית של השופטת, שבעקבותיה היא החליטה לאזן את המצב, ודבר שני אם היא אכן פעלה בניגוד לחוק אז יהיה לגבר קל מאוד לערער על ההחלטה בבית משפט מחוזי וכל הדיון הזה הוא דיון סרק כי הוא לא יהווה תקדים לשום דבר. אגב, הדעה שקבוצה ששלטה יותר בכדור היא זאת שיותר *מגיע* לה לנצח היא דעה מאוד סובייקטיבית. זה כמו לומר שאוהדי קבוצה X חושבים שתמיד מגיע לה לנצח - so? לקבוצה מגיע לנצח אם היא הבקיעה יותר שערים (ושער "חוקי" שנפסל לא נחשב כי שער שלא אושר ע"י השופט הוא לא באמת חוקי, כלומר הוא "עומד" בכל הכללים פרט לכלל שאומר שהשופט חייב לאשר את השער ע"מ שזה ייחשב לשער). זה הכל. המקרה היחידי שבו לקבוצה שהבקיעה יותר שערים לא מגיע לנצח הוא המקרה שבו הקבוצה המנצחת קיבלה יתרון לא לגיטימי - שיתוף שחקן אסור, מכירת משחק וכו'. ובמקרה שזה אכן מתגלה בזמן אז הנצחון אכן נלקח ממנה. "אם הוא יגיד לנתבע לעלות על הגג ולעשות קוקוריקו בקול זה עדיין לא סותר את החוקים" - אז זהו שכן, זה סותר את חוק כבוד האדם וחירותו. שופטים לא יכולים לעשות מה שבזין שלהם - גם אם הרבה פעמים זה לא נראה לנו (כמובן שיש עדיין מקרים שבהם לשופטים יש יותר מדי חופש, כמו למשל העובדה שאין עונשי מינימום).
 

פרסאוס

New member
תבין, התכלבלבות זה לא מה שיעזור לך למצוא קשר

אין במה שכתבת אפילו טיעון אחד, לעומת זאת רפיסות לעבר המין הנשי יש ויש. אז תצא מזה - רב הנשים לא אוהבות רפסנים. ועכשיו לעניין, כדי שתבין שאני לא תוקף סתם: נניח שאני עצמאי ועובד עם חברה מסויימת. הכל טוב ושנינו מרוצים. יום גשום אחד, מעבירה החברה את העבודה לאדם אחר. כי ככה. מה היא חייבת לי מעבר למה ששולם? כלום. וזה עוד כלום. מה מדינת ישראל, שלה אני משלם אלפי שקלים עבור ביטוח לאומי תתן לי? כלום. לא אבטלה ולא פיצוי. תשלח אותי בכיוון החץ. וזה למרות כמה שאני משלם לאותו מוסד מושחת ומנוון שהדבר היחידי שהוא טוב בו הוא הנצחת פערים והעצמת הפרזיטיות בחברה הישראלית. מה קורה לעובד שכיר? מקבל פיצוי מהחברה ודמי אבטלה מהמדינה. למה? כי זה החוק. הוא משלם יותר? לא ולא. הוא עובד יותר? גם לא. אז מה? זה החוק. כבר נאמר שאי ידיעת החוק לא פותרת, אבל כשאין מה לדעת, זה כבר סיפור אחר. מחר איזו זקנה חביבה תשליך אשפה לפח ויזרקו אותה לכלא כי היא לא מיחזרה. היא תטען:"אבל אין חוק שאוסר למחזר!" והשופט יגיד לה מה? "לי נראה שצריך"? אז אני מניח שהבנת את הנקודה בלי שום קשר לכדורגל. ועכשיו אתה בטח שואל: למה להעליב? אז הנה, אסביר גם את זה. התגובה שלך לעניין היא תבוסתנית ועלובה. בדיוק כמו שעצמאי יודע שיזרקו אותו לכלבים והוא חייב לתכנן קדימה, כך גם כל אדם קובע את גורלו. מוותרת על קריירה... הצחקתיזי. מי תוותר על קריירה היום? שרוב בני האדם זקוקים לשתי משכורות? ועזוב פרטים, כל התגובה (למעט השורה האחרונה שתכף נגיע אליה) מגעילה. מה זאת אומרת לא יכולה לדאוג לעצמה? נשים לטענתך הן חלשות וטיפשות שלא מסוגלות להגיע לאיזון כספי עצמאי. אם היא עוזבת עבודה בשביל הקשר, שתדאג להסדר! שתבוא אליו ותגיד - אם אני עוזבת XXX או שנתחתן או שאתה מתחייב לטפל בי. בכתב. נוסעים לחו"ל... פתאום הגבר הוא הבייבי סיטר של האישה. כמה שזה מגעיל לשמוע את זה היום, שנשים ממלאות תפקידים משמעותיים בכל מגזר אפשרי. נגמרו הימים של האישה הקטנה, אבל יש עוד כאלו שרוצות לסחוט מה שאפשר וכמה שופטים (שופטת בתיק הזה, איזה קטע)שמאפשרים להן.אתה לא יוצר תלות! אתה לא סוחר סמים או ההורים שלה. היא בוחרת לבוא איתך? היא צריכה לקחת את הסיכונים. לא רוצה? שתחתים אותך. לא טוב? יכולה לחתוך. דרך אגב - באותה כתבה מגעילה הוא לא עקר אותה משום מקום. הם קיבלו החלטה לחתוך ולגור יחד. למה הוא צריך לשאת בעול שהיא לא? והכי הכי חשוב: הוא פינק אותה וזה מתנקם בו. זה משהו שאני לא יכול להבין. יש לי, אני מפנק את זוגתי, אבל אם נפרד אני אוכל אותה. לעומת זאת, אם אני "אעניש" אותה ואאלץ אותה לדאוג לעצמה כלכלית, אם נפרד המצב שלי טוב. מי שבא לברך יצא מקלל והפוך. ולשורה האחרונה. לא הייתי מסכים להכנס לקשר שבו אני מפסיק לעבוד נקודה. לא משנה כמה כסף יש לאישה. חבל שלא לכל הנשים יש את עמוד השדרה הזה. אבל היא הסכימה והתפנקה בטרוף (דמי כיס שערורייתיים, טיסות ומלונות, תכשיטים וכו) ועכשיו לא שהוא צריך לתת לה את המינימום, אלא הוא צריך להמשיך לכלכל אותה ברמת חיים גבוהה להחריד? כי מה? כי היא זרקה זין? בכל מקום מי שלא דואג ליום המחר אוכל אותה - חוץ מאשר נשים אצל השופט. היא לא עבדה, חייה חיה פאר, אין לזוג ילדים ועדיין הגבר צריך לשלם. תבין שאם אני מקים בית היום, מביא ילדים ויורד על כולם כסאח, מכריח את האישה למצוא עבודה, לא נותן לה שום מותרות בעוד 20 שנה (ולא 35), אם אני עוזב היא לא מקבלת כלום (דיברת על צדק לעומת חוק) כי הילדים בוגרים והתעקשתי שתהיה לה עבודה. אז מי עבדה קשה יותר? זו שטיילה ואכלה והתקשטה או זו שקרעה את התחת בעבודה, בבית ועם הילדים? למי מגיע יותר? בית המשפט נותן פה פרס לנשים נצלניות ולגברים מיליטנטיים. תחסוך על אשתך, תקשה לה את החיים, כשתפרדו זה שווה זהב. ממש מסר מוצלח לחיי זוגיות טובים. ודרך אגב - זה לא כולל את התביעה של אותה אישה על חצי מהרכוש המשותף, תביעה שאם לא היה הסכם ממון, אז היא מוצדקת ובהחלט לא לשאיר אותה בלי כלום. תבין שהיא מבקשת (ומקבלת. נראה מה יהיה אם זה יקרה לבן של השופטת הזו) מזונות אישה בנוסף לשאר הכספים. אחרי שהיא עשתה חיים משוגעים במשך 35 שנים... התגובה שלך לא סתם רופסת, מים יותר חזקים ממנה.
 
הדבר האחרון שאפשר להגיד עלי כאן שאני כלבלב

אז הללת את עצמך על הגב שלי וזה בסדר גמור. לעניין עצמו, אין שום קשר בין הדוגמאות שנתת ליחסים בין גבר ואישה. תאמין או לא אבל כשזוג יוצא יחד במשך 35 שנים יש מה שנקרא "מחויבות" אחד לשניה, אתה יכול לא להסכים, לכעוס או כל מה שאתה רוצה, אני חושב את אותם הדברים גם בכיוון ההפוך, לצורך העניין אם האישה מליונרית והגבר תפרן והם חיים יחד כל כך הרבה שנים, היא צריכה "להתחשב" ולדאוג לו. מה שאתה אומר בעצם... להכיר אישה, להעביר איתה את הזמן ובעוד 20 שנה לזרוק אותה כשהיא כבר מבוגרת ופחות אטרקטיבית ואין לה יותר מדי אפשרויות. אתה לא מכיר את הסיטואציה ולא יודע מה היו השיקולים של כל אחד ואחת בתחילת הדרך, אנשים מוותרים על קריירה, בית, אזרחות בשביל אהבה. אההה הכי חשוב שיצאת גבר גבר
 

פנומן 72

New member
פספסת דבר אחד

אנא משתמש בטרמינולוגיה פמיניסטית וזה קצת מעורר חשד. תפסיק לטובתך להשתמש בשורש ז.ר.ק כי לרוב זה לא קורה ! יש פרידה בהסכמה אחרי ששניהם עולים על העצבים אחד של השני. לא מכיר הרבה מקרים שבוקר בהיר אחד הגבר או האישה מחליטים לחתוך ו"זורקים". זה בטח לא גם במקרה שלפנינו ועוד כפי שהבנתי אותו דווקא *האישה* היא זו שהביעה רצונה להיפרד. הרצחת וגם ירשת ?
 
לא פספסתי שום דבר

1) אותו גבר נתן את רכושו לבנו במשך כמה שנים, הכין את עצמו לאותו מהלך, השאיר את עצמו "עירום" כדי שיכול לטעון שאין לו מאיפה לתת לה. 2) כשהם הכירו הוא הבטיח לה שידאג לה להמשך חייה (התחייבות/הסכם גם אם בעל פה). 3) בעת פרידתה מבעלה היא ויתרה על רכוש שהיה מגיע לה(ויתרה למענם).
 

פרסאוס

New member
אתה גם קשה הבנה?

אין צריך. יש רוצה. צריך זה חוק. אין חייב, יש אמור. ובתור אחד שהבנת הקריאה שלו לא משהו, חבל שלא קראת את הכתבה כמה פעמים. מדובר על מזונות לפני החצי שהיא עוד תקבל. יש מבין? הלוווווו? יש מישהו בבית? יהיה לה מספיק כסף, היא פשט רוצה עוד, החזירה. ומשום מה, זוגות של היא מליונרית הוא תפרן מתחילים תמיד בהסכם ממון. איך זה שנשים שיש להן שקל על התחת יודעות לדרוש את זה?
 
דווקא אתה זה שמתקשה בהבנת הנקרא

אולי אתה נביא אבל היא לא קיבלה את החצי לכן כלל לא בטוח שיהיה לה מספיק כסף. בכתבה גם כתוב שיש לאדון סכומים בסדרי גודל של עשרות מליונים ככה שהמזונות האלה הם ממש כסף קטן, מצמצם את טענתך בעניין החזירות. כתבתי שהייתי אומר את אותם הדברים גם אם המקרה היה הפוך (היא העשירה והוא העני) אבל כרגיל אתה יודע יותר טוב מכולם שבמקרים כאלה קיים הסכם ממון.
 

פנומן 72

New member
אתה מבין את הצרה ?

שהרי אם הם חברים למה צריך הסכם ממון ? אז בוקר טוב - צריך ! זה אומר שאם יצאת לדייט והיא היא אשכרה התקשרה למחרת ורצתה להיפגש - אתה מגיע עם הסכם ממון. לך תדע עוד איך תיפול..
 
למעלה