היום כבר לא צריך להתחתן כדי לזכות במזונות

אני מתפלא עליך

לא אני זה שהכנתי לדיון את הסכם הממון. קראת פה ושם כמה הודעות שלי ואתה בוודאי זוכר/צריך לדעת כמה יצאתי והתווכחתי נגד שיטת ה"מגיע לי", ניהלתי כאן "ויכוחים" ודיונים שלמים בנושא ועכשיו אני מואשם בהתכלבלבות כלפי המין הנשי כדי שזה יסייע לי להשיג דייטים. מה אתה אומר על זה?

פרסאוס

New member
לדעת טוב ממך זה לא ממש אתגר

מה שיש או אין לאדון הוא לא רלוונטי. החזירות היא הרלוונטית. לא מספיק לה מה שקבלה ומה שתקבל, היא רוצה עוד. אותה גברת מבקשת מזונות אישה שניתנים בדכ כאמצעי לחץ על בעלים שלא משחררים גט. די ברור פה שאותו גבר כן משחרר. וכן. אני עומד על שלי בעניין הרפיסות. חוסר עמוד שדרה שכזה לצורך התחנחנות לא ייקח אותך לשום מקום

נכון אבל מסתבר שאתה יודע פחות ממני

האדון הבטיח לדאוג לה למשך כל חייה. מה שהיא תקבל אינך יודע! מה שהיא קיבלה היה במסגרת היחסים בינהם, כשאתה נמצא בקשר זוגי אתה נותן וגם מקבל, לעיתים אתה נותן יותר או בצורות שונות (למשל כסף) אבל מקבל חזרה בדרכים אחרות. אתה יכול לעמוד על שלך עד מחר, כתבתי שהדברים שלי נכונים (מבחינתי) גם אם זה היה הפוך והאישה היתה עשירה והגבר עני ולכן אין כאן שום קשר להתחנחנות, חוסר עמוד שדרה או הקביעה שלך שזה לא ייקח אותי לשום מקום.

פנומן 72

New member
תקן אותי אם אני טועה

פשוט אין לי כח להיכנס לכתבה הזו שוב. זו לא האישה שנשאר לה טון כסף גם בלי התביעה הזו ? זו לא מספיק דאגה לשאר חייה ? היא נשארה חסרת כל מהפרידה או שלדידך "לדאוג לה לשארית חייה" כולל גם למצוא גבר שיחיה איתה ?

אתה לא "טועה" אלא שמתייחס רק לחלק מהדברים

מה זה אצלך טון של כסף? 1000 ש"ח? 10,000 ש"ח? מליון ש"ח? בכתבה היתה התייחסות לכך שהאישה עזבה את בעלה וויתרה על רכוש (כדי לממש את אהבתה לאדון החדש עליו סמכה). כתוב שיש לה מאות אלפי שקלים, שנינו יודעים ש 200,000 ש"ח זה מאות אלפי שקלים, שנינו גם יודעים שאין יותר מדי מה לעשות בזה... היא תקבל 10,000 ש"ח לחודש לתקופה קצובה של חמש שנים, מזה היא תחיה (תשלם הוצאות אשפוז/סיעוד וכ'ו) האדון הוא מולטי מליונר, דאג לתת לבנו את כספו כי ידע משהו ששנינו לא יודעים (לפחות מנסים לא לדעת) ובשבילו הסכום הזה הוא מצחיק, הוא לא מרגיש אותו בכלל. יתכן ואם היה בא לקראתה היא לא היתה תובעת אלא שהוא זנח אותה, לא נתן לה כלום והוביל אותה לתבוע. לשאלתך, כשאתה מבטיח משהו למישהי/ו אתה צריך לקיים, אם הבטחת לה שתדאג לה לכל מחסור, לפרנס אותה וכ'ו אז אתה צריך לעמוד בזה גם במקרה של פרידה, זה שלפעמים נוח לא לקיים התחייבויות זה לא קשור. עלתה גם טענה שהם לא נשואים, רמז לכך שמבחינה חוקית לא מגיעה לה כלום, יש לי דוגמא מצוינת: התקבלת לעבודה חדשה, מזל טוב לך! כעבור תשעה חודשים תקבל מכתב פיטורים ואז שוב תחזור לאותה עבודה (מובן לך שזה נעשה כדי שלא תוכל לצבור שנה, לקבל פיצויים ו/או קביעות), אתה עובד ככה במשך 15 שנים, מנצלים את הפירצה בחוק כדי לנצל אותך וכאשר מפטרים אותך סופית ואתה הולך לבית המשפט לתבוע (וסביר להניח שגם תזכה, בדיוק כמוה אותה אישה) אז אני אנופף לך כאן כמו חכמולוג ואגיד "זה חוקי!" נו באמת...

פנומן 72

New member
זה החיים

החוק צריך להיות ברור בנוגע למה ומי מקבלים ובאיזה סיטואציות. זה שקיים חוק ידועים בציבור [שכמובן בא להגן על נשים בלבד, כמה לא מפתיע] היא נורת אזהרה לכל הגברים באשר הם. מה נורה, פרוז'קטור של איצטדיוני כדורגל ! עזבה את הקודם עזבה עבודה עזבה את הכליות שלה עזבה את הכלב שלה, לא רלוונטי. היא לא אמורה לקבל פרס על מה שעשתה כהחלטה מושכלת. וגם אם היא אמורה לקבל סיוע כספי כלשהו - אז למה 10,000 ? הוא הרי טריליונר [שעשה את כספו במו ידיו] אז למה שלא יהיה 50,000 ? גם ככה הוא לא ירגיש את זה, לא ? מה שאתם לא מבינים זה שכל הפסיקות האלה נגד גברים בעיקר היא הוראה חד משמעית לשופטים לעשות הכל כדי לא להכביד על המדינה. אם היא לא תקבל כסף ממנו, אז המדינה תצטרך לממן את זה. בגלל זה גם המציאו מזונות נכדים במקרה שגבר אין ידו משגת לשלם לילדיו. האמא רשאית לתבוע את ההורים של הגרוש - כאילו שיש להם יד ורגל בסכסוך. אבל המחוקק אמר, אם לא ישלמו אז הביטוח הלאומי ישלם וזה גבר זוועה - אז נגלגל את זה על ההורים של הבעל. בעתיד יהיה מזונות דודים, מזונות שכנים - רק שהמדינה לא תשלם. אתה מבין את הפואנטה ?

מבין את הפואנטה

אבל אתה גם צריך להבין את ההגיון מאחורי אותן החלטות. אי אפשר שהחוק יהיה ברור משום שאתה יוצא עם מישהי היום ולא יכו לדעת בוודאות מה יהיה איתכם ולכם בעוד 30 שנה, בשביל זה יש בתי משפט. אני אתקדם איתך עוד קצת... נניח ואתה מתחתן ובעוד 12 שנה מרגיש שזה לא זה ורוצה להיפרד, אתה יכול (חוקית) לשחק את המשחק ולהגיד לה "תראי, אני אוהב אותך ולא רוצה שנתגרש" ואז היא תצטרך להילחם בך כי אתה תגיד לה "אם את רוצה להתגרש אני מוכן רק בתנאי שתוותרי על הרכוש" ואז יש לך ביד את הכלי שנקרא "גט" ואתה מספיק חכם כדי ללכת לבית דין רבני ולבקש שלום בית ואז היא בבעיה רצינית... מבין את הפואנטה?

פרסאוס

New member
אתה חוזר על אותה מנטרה תבוסתנית

35 שנים זו מספיק דאגה. את חלקה היא תקבל לפי קביעת בית משפט. אין דבר כזה מזונות אישה לאישה לא נשואה ואפילו לגרושה שבעלה נתן לה גט. כשאתה בקשר, אתה בקשר. לפי הפרשנות שלי האדון הבטיח לדאוג לה כל עוד הם בקשר שאותו תכנן להמשיך לכל ימי חייהם ועשה את זה בהצטיינות במשך שנים רבות. נגמר הקשר? היא לא מושלכת לרצפה. מגיע לה חצי ממה שנצבר וזה המון. היא פשוט רוצה עוד. ואם נכנס לעניין הזוגיות הזו, היא צריכה להגיד לו תודה על זה שנתן לה בית מלון ללא תשלום 35 שנים. אם מדברים לא על לשון החוק אלא על מה שצודק, היא צריכה לשלם לו. ואם מדברים על לשון החוק אז לא מגיעים לה מזונות.

ואתה חוזר על אותה מנטרה שגויה

את חלקה אתה לא יודע אם היא תקבל, אתה סך הכל מנחש. הוא נתן את רכושו לבנו כדי לא לתת לה כלום. אינך יודע מה היא נתנה לו במשך 35 שנה, לא הכל זה כסף.

פרסאוס

New member
בוא ותגיד אתה מה היא נתנה, קשקשן

כי אתה פה קובע שהיא גם מסכנה, וגם נתנה המון וגם מגיע לה עוד. ואתה רוצה להגיד לי, שאחרי שפסקו לה מזונות יש מאין, שלא מגיעים לה, היא לא תקבל מה שכן מגיע לה? המצב שלך קשה עד כדי כך?

צלשלספק

New member
../images/Emo45.gif רק תוספת קטנה ברשותך.

מן הסתם, ע"פ החקיקה העכשווית והמקוממת, שנינו יודעים שניתן לפסוק מזונות לידועה בציבור. אך בניגוד לבני זוג שנישאו כדמו"י ומתן הגט מתיר את נישואיהם, לידועה בציבור יש יתרונות רבים על נשואה או פרודה או גרושה, באם בית המשפט מכיר בה כ"ידועה בציבור". שכן, בניגוד לנשואה/פרודה - לידועה בציבור אין "גט" שיתיר את "נישואיה" - שכן לא התחתנה עם בן הזוג מעולם, משכך - בית המשפט יכול לפסוק לה מזונות כאוות נפשו לטווח כלשהו שיראה השופט/ת הנכון בעיניו, והיו גם מקרים שידועה בציבור קיבלה "קיצבה" לכל משך חייה, באדיבות בית המשפט. לשיטתי, יש לבטל את "מזונות האישה" לאלתר - בצורה גורפת - ויפה שעה אחת קודם - קל וחומר את מזונות הידועה בציבור כפועל יוצא מכך, גם אם על בני הזוג (לשעבר) חלה חזקת השיתוף. מאידך, יש להתיר קנסות כבדים וסנקציות שונות על סרבני גט באשר הם, גברים או נשים.

פנומן 72

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo45.gif

וואלה, יצאת תותח

צלשלספק

New member
לך תבין, שופטים בחלם../images/Emo163.gif

אם פינקת את הידועה בציבור - והחליטה לתבוע מזונות לעצמה מחמת "עולה עימו ואינה יורדת", ואם לא פינקת - והחליטה לתבוע - תשלוף את הקלף "אלימות כלכלית" (זה מונח חדש ששמעתי שמשתמשים בו) יען כי חיה עם "תימני" שחסך ממנה דברים ועל כך עילה לתביעה. אגב במקרה חריג שקראתי עליו הוגדרה מישהי כידועה בציבור אחרי שהוכיחה שחיה עם מאן דהו שלושה חודשים בלבד. בכל מקרה איך שלא תסתכל על זה שופט יכול לסובב עליך מזונות ידועה בציבור כך או כך, רק לראות את הפסיקות ולהזדעזע... אגב, גם אם מדובר בבחורה הגונה לרוב מפגש ייעוץ עם עורך דין ממולח יכול לשכנע אותה לתבוע

hofit1980

New member
למה תימני אבל? למה להתלכלך? ../images/Emo46.gif

חשבתי שאנחנו בטוב

למעלה