היום כבר לא צריך להתחתן כדי לזכות במזונות

צלשלספק

New member
חו"ח...לגמרי בטוב../images/Emo13.gif

אני אמנם חצי עדני - אז מותר לי בקטנה... אני מניח שהצד האשכנזי מניח לי להריץ דאחקות קלות על הצד השני.

אלימות כלכלית

קח דוגמא: הכרת את הבת של נוחי דנקנר, התאהבם והחלטתם להתחתן. אבא שלה משכנע אותה לעשות איתך כל מיני הסכמים כי פוחד שאתה מתכוון לחלוב אותה ולהשתלט על נכסי המשפחה. אתם חיים טוב, מצהירים אהבה, היא לוחשת לך שיש לה הרבה מה להציע והיא רוצה שרק תתפנקו בלי לחשוב על דברים, בלי דאגות, רק לטייל בעולם ולהנות, אתה כמובן מאוהב ורוצה להראות ולהביע את האמון שלך בה וזורם איתה, יוצא שהיא היחידה שמכניסה כסף לתא המשפחתי, אינך דואג לכלום וחמור מכך- מזניח את העתיד שלך למען העתיד המשותף של שניכם. ברגעי משבר כשאתם ברוגז היא לא נותנת לך דמי כיס, נוצר מצב שאתה מוגבל, אין לך כסף לחיות/לנשום, כשהיא רוצה משהו שאינך מסכים לו היא שוב משתמשת בכלי הזה שנקרא דמי כיס כדי לכופף אותך שתבין שכדאי לך להתיישר לפי הקו שלה. זה נקרא אלימות כלכלית. בדיוק כפי שתבעו את המונח אלימות מילולית (אלא שעם זה אין לך בעיה מיוחדת, כנראה).

פרסאוס

New member
קשקשני - תביא לי דוגמא אמיתית!

יש דוגמאות בעיתונים לצד הראשון. לצד שלך אין כלום. תביא לי דוגמא אמיתית כזו, ולא אחת שרקחת בהזיות.

למה קשקשני?

לך תדע, אולי אותה גברת שתבעה את האדון וזכתה בעשרת אלפים שקלים בכל חודש סבלה במשך השנים מאלימות כלכלית? אולי היא היתה השפחה שלו כל אותו הזמן והוא "זרק" עליה 8,500 ש"ח בחודש כדמי כיס אבל סבלה ממנו כל השנים?

פרסאוס

New member
ובגלל זה היא נשארה...

ואתה חושב שאם הקשקוש שלך היה נכון אז זה לא היה מצויין במשפט? נהפוך הוא. צויין שהם אכלו במסעדות פאר, טיילו בחול ושהיא קנתה תכשיטים ומלבושים. שפחה שלו.... כמה לוזר אתה יכול להיות... פאתט.

פנומן 72

New member
מה זה "סבלה" - הוא קשר אותה בשלשלאות לקיר ?

בו'נה אתה אשכרה אוכל את כל החרא הפמיניסטי, הא ?

פרסאוס

New member
הוא לא אוכל, הוא מפנטז שאם הוא יתמרח אז אולי

מישהי תעשה לו טובה. מה שיכול להיות שיקרה מתישהו, אבל היא תזרוק אותו חיש. מעבר לזה, מי שמחלק כסף של אחרים בצורה כזו, מעולם לא עשה כסף אמיתי בשתי ידיו. שזה אומר שהבחור לא סתם לוזר, אלא לוזר בריבוע. מה שמשחרר אותו לעשות מה בראש שלו כי יותר נמוך הוא כבר לא יירד.

Moris777

New member
אפשר לזהות אחת כזאת ממרחק

פתאום כשהיא מכירה אותך, היא מתחילה לדבר על "לעבוד קצת פחות.." "אולי נעבור לגור ביחד", ואף פעם לא מתווכחת איתך על השתתפות בהוצאות כשאתה מזמין אותה ליציאות וטיולים.. ואפילו : "מציעה לצאת לטיול ביחד לחו"ל בקייץ" למרות שהיא תפרנית. נכון, היא אמנם סטודנטית 29 שמסיימת ללמוד עכשיו, ואנוכי בן 37 עם הכנסה קבועה נורמלית. ויש לה תכונות טובות, יש לה הרבה דברים שעושים לי טוב. יש בה נתינה וחמלה ועדינות. אבל בכל זאת עזבתי אותה (לפני שבוע), ואני לא בטוח אם עשיתי את ההחלטה הטובה ביותר בשבילי..

גיל1976

New member
לא הכל נמדד בכסף

בטח לא במערכות יחסים זוגיות. עם האקסית שלי אני הייתי מכניס הכסף העיקרי. כשעברנו לתקציב משותף אז היא עדיין היתה סטודנטית, עבדה כמה שעות פה ושם. אח"כ כשעבדה במשרה מלאה עדיין השתכרה חצי ממני. לעומת זאת, קיבלתי ממנה דברים שלא נמדדים בכסף - הפכתי להרבה פחות ביקורתי ויותר סבלני, והיא גם קירבה ביני לבין אמא שלי אחרי סכסוך של שנתיים. גם אני עזרתי לה בדברים שלא קשורים לכסף, אבל התמונה הכללית היתה ששני הצדדים נתנו מה שהם רוצים ויכולים לתת, גם אם מבחינה כספית היה חוסר איזון מהותי. בסופו של דבר לקח לי הרבה זמן להבין שמה אני צריך ממנה היא לא באמת יכולה לתת לי ושהיא לא מתאימה לי (ואני לא מתאים לה).

קראת את הכתבה?

אישה בת 80, חולת אלצהיימר שמאושפזת במוסד סיעודי, מבקשת את המימון לכך מבן זוגה ב-35 השנים האחרונות. הפרידה ביניהם הייתה משום שילדיה העבירו אותה למוסד סיעודי. למרות זאת, אין ספק שראוי שגם אנשים שחיים ביחד ללא חתונה ידאגו לעניינים הללו אם דרך הסכם ממון או בדרכים אחרות.

פנומן 72

New member
ברגע שקפצת מהגשר באנג'י את תלויה בכח הגומיה

את אף פעם לא יודעת עד לאן הגומי הזה ייקח אותך, ואם לא ייקרע חו"ח. בגלל זה אני מעדיף להישאר על הגשר. חומוס אני מעדיף לנגב...

גיל1976

New member
לא שאני מסכים עם פנומן, בטח לא במקרה הבעיתי

הזה, אבל שכחת לציין פרט מאוד חשוב: יש לה חסכונות של מאות אלפי שקלים משלה, כך שיש לה את היכולת לממן את עצמה בשנים הקרובות.

A M S T A F1

New member
בחג שבועות תעשה לך סיר פתיתים תעשה לך

עם חלב וסוכר התבשיל נקרא גם ברקוקש בעגה של יהודי דרום צ'רפצ'

צלשלספק

New member
ככל הנראה הילדים שלה תובעים בשמה../images/Emo41.gif

כאפוטרופוסים. אין לי מושג אם הבעל הבריח נכסים בטרם, אין לי מושג אם מדובר בילדים חמדנים שרוצים את הכסף לעצמם. אבל כן יש לי בדעה שיש כאן פסיקה מעוותת. אשכרה זעקת הקוזק הנגזל. מה שכן אני יודע שמגיע לה חצי מהרכוש שנצבר במהלך הנישואין, כך שכסף לא יהיה חסר לה לחיות את מה שנותר לה במקום מסודר שידאג לרווחתה - אז למה מזונות הידועה בציבור למשך חמש שנים?. מצד שני היא לא עשתה "כלום" בחיי השיתוף - לא עבדה ולא בטיח והוא עוד נתן לה גם כסף, שלו!! איי איי איי.... רק אם היה מדובר בגבר, במקום האישה. *לא עבד במשך 35 שנה *קיבל "דמי כיס נאים" (אשכרה כמו הפרק מרמזור עם חפר) *חי ברמת חיים גבוהה בזכות בת זוגו. הגיע למוסד - והוא או מי מטעמו מחליט לתבוע... אני די סמוך ובטוח שאותה שופטת לא רק שהייתה פוסקת לו פחות ממחצית הרכוש על כך שהבטלן חי על חשבונה של האישה (קרי - האומללה לרוב ע"פ בתי המשפט ובאי הכוח המייצגים), על כך שתרם רק את עצמו לחיי הנישואין ולא מעבר - אלא גם קוברת אותו קבורת חמור בעודו בחייו בתוך מוסד סיעודי הכי דרעק שיש במקרה הטוב, במקרה הגרוע גם כסף לחלקת קבר לא הייתה נשארת לו... אגב, שמעתי גם על רוח המנשבת לכיוון פסיקות חדשות למזונות ידועה בציבור גם אם הזוג לא גרו תחת קורת גג אחת... פשוט לא להאמין.

גיל1976

New member
הדוגמא הזאת היא מאוד בעייתית ולא יכולה לייצג

את הכלל. אני אישית חושב שדין זוג שחי ביחד כאילו היו נשואים כדין זוג נשוי. מטרת הנישואין היא אך ורק דתית (כדי להימנע מילדים של קרובי משפחה וכו') ואין לה שום משמעות מוסרית, כך שאם תשלום מזונות הוא מוצדק כשהזוג נשוי, הוא מוצדק גם כשהזוג לא נשוי. לגבי השאלה האם תשלום מזונות לאשה עצמה (בלי קשר לילדים) הוא מוסרי או לא - זה כבר דיון הרבה יותר רחב ומאוד תלוי בעיניי במקרה לגופו. בשורה התחתונה, אם גבר רוצה להימנע מ"עשיקת" כספו במצב של פרידה, שיעשה הסכם ממון כחלק מהזוגיות שלו. אם לגבר נותנים את האפשרות לקבוע בעצמו, יחד עם בת הזוג שלו, מה תהיה המשמעות הכספית במקרה של פרידה, והוא בוחר לא לעשות הסכם ממון, שלא יבוא בטענות לשופט/ת על כך שהפעילה שיקול דעת שלא עולה בקנה אחד עם דעתו. בכל אופן המקרה הספציפי הזה הוא מאוד בעייתי כי הם חיו 35 שנה ביחד, כשהגבר הבטיח לאישה לדאוג לכל צרכיה וכתוצאה מכך היא יצרה בו תלות כספית. מצד שני, כשנפרדו היו לאישה מאות אלפי שקלים בחסכונות: א. זה אומר שהיא לא צריכה מימון ל"שיקום", יש לה כסף לכך. ב. אם היא היתה תלויה כספית בגבר במשך 35 שנות חייהם כיצד צברה חסכונות של מאות אלפי שקלים? או שזה למעשה הגיע מכספו, או שזה התאפשר לה כי לא היתה צריכה לדאוג לפרנסתה ויכלה לחסוך את כספי הביטוח הלאומי שלה. כך או כך, הגבר למעשה כבר שילם לה על תקופת ה"שיקום" שלאחר הפרידה - דרך החסכונות שלה.

A M S T A F1

New member
זה גילי המאוחר או פיני המוחדר עד היום בסביבות

חמש ושלושים היא מנערת לי את קצות הברושים (הביצים) היא אומרת שלום זו שקיעה שכזות

למעלה