לא צריך להסתכל על זה ככה.
אישית לא אוהב את קדימה , בבחירות האחרונות הצבעתי לישראל ביתנו (עדיין מרוצה מהבחירה שלי ) ואלו לפניהן לשינוי (ואני עדיין מרוצה יחסית מהבחירה שלי ואפילו היום אני נהנה מהטבת מס שנולדה בזכות שינוי ,והעובדה שכיום לפחות חסרי דת יכולים להתחתן בסוג של נישואים אזרחיים בארץ אמנם לא הישג ישיר של שינוי אבל בהחלט לדעתי תולדה של דעת קהל ששינוי יצגה לפני שנעלמה מהכנסת ) . בישראל אתה לא בוחר בחירה אישית באנשים ,אלה בוחר ברשימה שלרוב אנשים אחרים בחרו ותרמו להרכיב אותה, קדימה גם אם אתה לא אוהב אותה,אתה בטוח מודע לעובדה שאת ה10 פלוס מנדטים שלה כנראה תקבל בבחירות הקרובות, ואם ככה עדייף שהרשימה של האנשים הזאת תיהיה כזאת שפועלת למען אינטרסים שלך . אני מניח שלו המפלגה לא צורמת ,והכי נכון לעשות זה להתפקד ולתמוך באנשים שדואגים לאינטרסים שלך , כן זה לא בושה , זה אפילו חלק מהותי בדמוקרטיה . אני למשל בהחלט מתלבט לאיזה מפלגה כדאי להתפקד , אגב אפילו אם תתפקד למפלגה א , אף אחד מאחורי הפרגוד לא בודק אם אתה מצביע לא' או לב' ,הבחירות הם אישיות וחשאיות , זה עוד חלק מהותי בדמוקרטיה
. אתה יודע שלקדימה יש הרבה כוח אלקטורלי ,תתפקד לשם עם עוד מלא אנשים ותתרום להרכיב רשימה ראויה לדעתך ,הרי מה שצריך להפריע לך ,זה לא השם "קדימה" אלה האנשים וזה בר שינוי רק מבפנים . הרי למה בליכוד חלק לא אוהבים את את משה פייגלין , כי זה בדיוק מה שהוא עושה , במקום לנסות ליצור מפלגה שספק אם תעבור את אחוז החסימה , הוא נכנס לרשימה של מפלגה קיימת ושכנע רבים שתומכים בו להתפקד גם ,וכך הוא משפיע על הרשימה של האנשים שיכנסו בפועל לכנסת . מי שלמשל תומך בהליכוד ולא אוהב את פייגלין חובתו לדעתי להתפקד להליכוד שכן אז הוא מדלל את ההשפעה של משה פייגלין . כמובן ההפך גם נכון
.