היחס בין המוזמנים למו"ר למתקבלים

Y a n i B

New member
היחס בין המוזמנים למו"ר למתקבלים

מישהו יודע מה היחס בין מס' האנשים שמוזמנים למו"ר בכל אחת מהאונ' לעומת מס' המתקבלים בסופו של דבר?

בינתיים היה רק בתל אביב

ולפי מה שהבנתי זומנו כ300 מועמדים למו"ר בשנה האחרונה ובשנה שלפניה. כל מה שחסר זה שסטודנט מאת"א יספר לנו כמה סטודנטים לומדים שם בשנה א'/ב'.

Y a n i B

New member
אין ספק, מי שמתעתד ללמוד רפואה

אוכל חר* גם בעניין הזה. לא רק שמשפרים את הציונים והפסיכו, אחרי זה צריך לעבור מסננת של 50% או 40%. וואלה יופי.

nightriders

New member
ככל הידוע לי התקן ל 100

אבל מקבלים יותר כי מביאים בחשבון נשירה של אנשים , כשאני התחלתי ללמוד התקן היה ל 80 אבל קבלו 87 או 88. ההתיחסות לרפואה בלבד ללא רפואת שיניים. אבל זה לא נכון לומר שאם מזמנים למשל פי שתיים מועמדים אז הסיכוי הוא 50%, משום שזה משתקלל עם הסכם. לכן אם הסכם גבוה מאוד יתכן שהסיכוי הוא אפילו בסביבות ה 70 או 80%, ואם הוא נמוך מאוד הסיכוי יורד לכיוון ה 30% (לכל אלה שחפצים בהסתברות יבשה)

Y a n i B

New member
אני מדבר על הסכם הממוצע, לא על

סכם גבוה מאוד או נמוך מאוד. אנחנו מדברים רק על ממוצעים, אז את המקרים השוליים תשאיר בחוץ בחישובים שלך.

nightriders

New member
אסור לדון אדם בשעת צערו...

"אנחנו מדברים רק על ממוצעים", מי זה אנחנו? "תשאיר בחוץ בחישובים שלך", אתה שם לב לטון הדיבור? אני מבין שאתה מעוצבן, אבל בן אדם- לא צריך להוציא את זה על כל אחד. אם זה רק עלי אז זה לא נורא, אבל זה עלול לצאת לך גם במקומות יותר חשובים

Y a n i B

New member
"לדון אדם בשעת צערו"?

את הרחמים שלך תשמור למי שצריך אותם. וכרגיל - לא יכולים להתמודד עם הטענות אז פונים להעלבות אישיות. מקסים פשוט. אני מבין מזה שאתה מסכים איתי.

mitzipitzi1

New member
אפשר להתפרק, ואפשר סתם להיות

ממורמר. מכל התגובות שלך בהן נתקלתי חשתי במרמור עז. אז תשמור את המרמור שלך לעצמך, אל תוציא את זה על אנשים פה, יש פה מספיק אנשים שתומכים במי שמבקש, אבל צריך לעשות את זה בצורה מכובדת. ולא כל מי שמתקומם נגד הגישה והטון שלך, "לא מסוגל להתמודד" עם הטענות שלך.

mitzipitzi1

New member
לאף אחד אין בעיה

עם הטענות, אלא עם הגישה. זכותך להביע דעה, אבל זו לא זכותך להוציא את התסכול על אחרים. ולהזכירך, אתה מעוניין לעבור מו"ר...

ההודעה הזאת מוכיחה בדיוק מה שמנסים

להסביר לך כאן. הטון שבו אתה כותב הוא תוקפני. אתה נותן הוראות לאנשים מה לכתוב ואיפה לכתוב, וזה לא מקובל כאן על אף אחד. ראיתי שאתה כותב בפורומים אחרים ושם אתה דווקא לא כזה תוקפני, אלא נחמד בדרך כלל. אולי כדאי לאמץ את הגישה הזאת גם כאן.

Y a n i B

New member
מוכיחה מה בדיוק?

אמרתי בה 2 דברים: א. אל תטיפו לי מוסר. הטפת מוסר דרך האינטרנט מעניינת אותי כמו הקצה של הציפורן של הזרת. ב. תגיבו לטענות עצמן. עכשיו, מכיוון שאת בטח עומדת בסטנדרטים של ה'גישה' שאת רוצה בה, תסבירי לי בבקשה מה לא היה בסדר בהודעה שלי. אני מחכה לתשובה, ובבקשה אל תתחמקי ממנה.

האופן שבה מנוסחות ההודעות שלך

גורם לאנשים לא לרצות לנהל איתך דיון. זכותך המלאה להביע את דעתך, לקטר על התנאים המאוד לא הוגנים ועל כל מה שמפריע לך, אבל חובתך כאן היא לעשות את זה בצורה מכובדת יותר. הצורה שבה אתה מתנסח מתפרשת כפקודות שאתה מחלק לאנשים, ובדיון לא נהוג לחלק פקודות, אלא להביע דעות.

Y a n i B

New member
תגובה:

1. אני לא אחראי על הרצון של אנשים אחרים. 2. מי יקבע "מה מכובד"? יש רק שני נימוקים שאני יכול לחשוב עליהם, להפעלת צנזורה: א. הוצאת דיבה ב. עניינים של ביטחון מדינה. מה הסעיף שבו את מכשילה אותי בדיוק? 3. אולי את (או אנשים אחרים) רוצים לפרש את הניסוחים שלי כפקודות. אני אומר לבנאדם שישאיר חישוב מסויים בחוץ, רק לאחר שאני מסביר לו *למה* החישוב הזה לא רלוונטי לנושא הרלוונטי. 4. אם מישהו נעלב ממשהו שאמרתי לו לגבי האישיות שלו - שיוכיח את זה במקום להדיין איתי באופן מלוקק על "תרבות הדיון" כאן. כל מי שמביע דעה באינטרנט - שיהיה מוכן לקבל עליה ביקורת, בכל צורה ובכל נוסח, ובלבד שהיא עניינית ונוגעת לנושא שבו אנו דנים.

אז בוא נבהיר את זה עד הסוף

הודעה נוספת שלך שתתקוף כאן מישהו, תימחק מיידית. זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו מתווכחים לגבי הנושא הזה, אבל כנראה שאתה לא מצליח להפנים את זה. מי שקובע מה מכובד בפורום הזה זה תקנון תפוז יחד עם ההגדרות שלי למה שמכובד. זה שאתה יכול לחשוב רק על שני נימוקים ל"צנזורה" (ולדעתי מה שמבקשים ממך כאן זה ממש לא צנזורה), זה לא אומר שאין נימוקים נוספים. אתה מוזמן להתנסח איך שתרצה בכל מקום אחר באינטרנט, אם שם מתירים את זה. כאן אתה תתנסח לפי הנורמות שמקובלות בפורום.

Y a n i B

New member
לטינית יקרה:

שום הודעה שלי לא תקפה אף אחד. אני מבקש ממך להוכיח לי שתקפתי מישהו (כמו שביקשתי לפני כמה תגובות, אגב, אבל כמובן שהיה לך נוח מאוד להתעלם מכך), כלומר שהתייחסתי בהודעתי אליו ולא לטענות שלו. אם כבר מישהו מותקף כאן, זה אני, על-ידכם. ואגב, כאשר אומרים לבנאדם שהודעה שלו "תמחק... אלא אם כן יתנסח לפי הנורמות המקובלות" - זאת צנזורה. ואילו את אומרת: "ולדעתי מה שמבקשים ממך כאן זה ממש לא צנזורה". הרי אם אין בעיה עם הטענות עצמן (שרק בהן עלול להסתתר מרכיב כלשהו שיחייב צנזורה - כמו בדוגמאות שהבאתי) - הרי שאת מצנזרת אותי בשל שיקולים אישיים. אני ממש לא מתאפק לומר לך שלמרות שאני מניח שאת ליברלית \ הומניסטית \ מוסרית וכו', במקרה הזה ההתנהגות שלך מאוד מזכירה את ההתנהגות של דיקטטורות.

למעלה