היחס לאלים

T i a

New member
אחרי שתיקה ארוכה

והמנעות מדיונים ארוכים ... פספסתם נקודה מאוד מאוד חשובה. אתם חילקתם את האלים לטוב ורע. ארי-אל כתב נכון שטוב ורע נמצא בכל אל ואלה אבל בסופו של דבר זה עניין של מושגים. טוב? רע? גם הרס זה טוב, הרס נותן מקום לדבר חדש. קצת מזכיר לי את אלמנט החמישי עם הדובדבן אבל הכוונה דומה. אני מעדיפה להשתמש במושג אור וחושך או אופל כמו שרוב האנשים מתייחסים לזה, עדיין לא אומר שחושך (אופל) זה רע, זה פשוט צד שני של המטבע. אם זה טוב או רע כל אחד יחליט בעצמו ולעצמו. באור ובחושך, נטלי

ToryMaster

New member
גם זה נכון ../images/Emo45.gif

אם כי "אור" ו"חושך" מרגיש לי נורא מכושפות

RainBird

New member
אני לא כל-כך מסכים. אני חושב שאלים זה משהו קצת מעל ההגדרות הפגומות של טוב ורע. אני חושב שיש שתי סוגי אנרגיה ביקום, שולחת ומקבלת, עם כל הביטויים שלה. אלים הם דמות מורכבת, כמו בני אדם. אין באמת בני אדם רעים. יש בני אדם שילכו הרבה עבור המטרות שלהם, אבל ההגדרה עצמה היא באמת בעיני המשתמש. קחי אותי ואת הקטה למשל. הקטה היא לא נחמדה. פשוט ככה. אין אצלה פרחים ופרפרים. לפעמים כשאני מבקש עזרה היא באה ופשוט אומרת- לא (ולפעמים גם במילים יותר אכזריות מלא). לא בגלל שהיא רעה, אלא בגלל שהתמודדות עם דבר X לבד הוא כנראה חלק מהשלב ההתפתחותי שלי. לעומת זאת כשאני צריך להשאיל את הכוחות שלה, היא תמיד תבוא בטקס הורדת הירח. גם לי הייתה תקופה של "שתיקת האלים." בה הייתי צריך להתמודד לבד עם אי אלו שיעורים שהייתי צריך ללמוד בלי עזרה אלוהית או מאגית. עכשיו תראו לי אל רע באמת? סת שהרג את אחיו בקינאת אחים שכלכך אופיינית לאלים ולאנשים יחדיו. אף פעם לא רצית להרוג את אחותך? ואם כן, זה אומר שאת רעה? פלה אלת הרי הגעש וההרס- אחרי שהיא קוברת איים טרופיים שלמים בלבה ואפר וולקני רק כדי להחזיר אותם לחיים בדשן של קודמיהם. אין טוב ורע, יש רק מחזוריות. כל ההיקש של מוות = רע הוא ילדותי לדעתי. זה הכל רק הצד השני של המטבע, רק עוד דבר של האיזון. אין אלים עם צדדים "רעים" או "טובים". יש רק אלים. מי שהם. ארדן.

gwizard

New member
זה לא משנה איך אתה קורא לזה

אור וחושך, מקבל ומושך, ין ויאנג וכ"ו...זה עדיין אותו המושג. וידידי, אין לך למה לא להסכים כי אנחנו באותה דעה. שים לב כי לא אמרתי שיש אלים טובים ויש אלים רעים. להפך, אמרתי שיש איזון בין שני הצדדים והם הם המרכיבים את השלם. המטרה של כל השרשור הזה בעצם להבהיר שלפעמים זה טוב להתחבר לצד החשוך שלך כדי ללמוד שיעורים שהצד המואר מסרב להבין.

Justin Angel

New member
זה בגלל שאתה כופר.

ברור שיש אלים רעים לחלוטין, בדיוק כמו שיש בני-אדם מרושעים לחלוטין. אני לא נכנס להגדרה של "רוע" או "האם רוע הכרחי" או איזה שאלה היפית-סוציאליסטית אחרת. אבל בעיניי ברור שיש דברים רוע מוחלט. הפומורים, השדים בהם נלחמו האלים שלי, הם רוע מוחלט. שום מטרה חוץ מלגרום הרס וסבל, שעבוד ורדיפה, מוות וכאב. הם התגלומתם של האנטי-תזה לחיים ולמוות יחדיו. הם הרשע שמשוטט בכל פינה בעולם ויגרום לסיומו של הכל. לפומורים כוחם של האלים אשר הושחת, התעוות ולבסוף נהרס. שלטו יצורי רשע אלו בכל פינה בעולם לפני שבאו האלים הגדולים וסילקו אותם. לא רק שאני מאמין ברשע מוחלט, אני יודע שהוא קיים. הוא זה אשר שואף לחסל ולבטל את התהליכים שבעולמנו של אמא אדמה.

RainBird

New member
תראה. פגשת פומורים? מניין לך שהם הרשע המוחלט ולא תוארו ככה במיתולוגיה כי זו נכתבה מצד אחד של המשוואה? וזה שאתה רשע (כביכול) ג'סטין לא אומר שאתה הרשע המוחלט. למרות שהרוע תמיד מנצח.

T i a

New member
../images/Emo45.gif להיסטוריה

"מניין לך שהם הרשע המוחלט ולא תוארו ככה במיתולוגיה כי זו נכתבה מצד אחד של המשוואה? " ההיסטוריה תמיד נכתבת מצד אחד, וזאת בדיוק הסיבה למהניתן לשנות את העבר.

gwizard

New member
אז רוע לא תמיד מנצח ../images/Emo6.gif

כי אם היסטוריה נכתבת בידי המנצחים, והמנצחים היו ה-"טובים", אז רוע *לא* תמיד מנצח....

Justin Angel

New member
תשמע.

לא, למעשה, כפי שארי-אל הזכיר, במיתולוגיה הם מוזכרים כיצורים השווים בכוחם ובתרבותם לאלים. אבל האמונה האישית שלי שנובעת מאי-אלו נקודות של מחקר ושחזור, מראים לי שהם כפי שתיארתי לעיל.

Dia Leoghann

New member
ג'סטין ידידי

אני מציע שתקרא שוב על מלחמות הפומורים והטואט'ה. אולי תזכר בכמה דברים שישנו את דעתך.

RainBird

New member
בשימוש במינוחים "טוב" ו"רע" בניסיון להגדיר דברים אלוהיים, ולנסות ממש לפשט את זה.

למעלה