הייתי בביתו של....

shongold

New member
תודה שיר על השיתוף וישר כח

על העשיה. והאומן הוא אומן גדול והפרויקט לא פחות....

רנה6

New member
ואני...

כולי אמונה שגם האומן הזה יכול ליצור פרוייקט ענק.

מגושקה

New member
היי, לא יפה

לא לשתף את כולם, מי זה הזמר הזה? והיתה לי הרגשה שאת מקושרת לבראנז'ה, רק לא ידעתי איך. האמת לא איכפת לי ממש אם זה ארצי, או איינשטיין או אפילו שלום חנוך, כי מה זה משנה מה הם מרגישים כלפי ג'קו, הרי כולם שם למודי ניסיון עם התשקורת העויינת, אז די ברור שהם יהיו לטובתו בעניין. למרות שאישית לא איכפת לי אם הם לטובתו, כי מה הם עשו למענו? ואם הזמר הזה הוא אחד שכזה מפורסם וכזה מבין למה הוא לא עושה משהו בנידון, חוץ מאשר להסכים איתך. סליחה, זה נשמע כאילו אני מזלזלת בעבודת הקודש שלך, אבל להפך! אני מבינה מאיפה את באה ואת העבודה החשובה שאת עושה בעניין העלאת שמו של ג'קו, וגרימה לאנשים לתמוך בו וכו'. ואם הם אנשי הבראנז'ה אז עוד יותר כל הכבוד לך. אבל אותי זה מבאס, שהרבה מהם שמוכנים לעשות הכל בשביל כל מיני אג'נדות פוליטיות של עמים אחרים לא מוכנים לעשות כלום (או כמעט כלום) למען לחימה על חופש הביטוי בארץ שלנו. ועל הדבר הכי חשוב לאמנים וזה: קבלת אנשים ודעות השונים מהמיינסטרים. אבל מי ראינו שתמך בו? אסף אמדורסקי, יאיר ניצני, ענת וקסמן רק אחרי חודשים ואחרי שכל הזעם שכך התחילו להשמיע קול. היחידי שהיה לו ביצים (וביזנס או לא) לעמוד לצידו (באופן ציבורי) בזמן כל הסערה היה צביקה הדר. מה זה אומר על המוזיקאים והאמנים בארצנו? אה, כן ואני לא רואה שנגרם נזק כלשהוא לתדמית של צביקה הדר, על כך שדבק ב"משתמט", נכון? מה שקרה לג'קו הוא לא רק ביזיון של העמכה, הוא גם ביזיון לאמנים שאמורים היו להוביל מגמה אחרת, אבל במקום זה השתפנו. וואו, אני עדיין סוחבת אישיוז מזה. מעניין מתי אני אשתחרר מכל הרגשות העוינים האלו.

Nova5

New member
מגושקה, יש לי רעיון בשבילך

לדרך שאת יכולה להשתחרר מכל הרגשות העוינים האלו.

מגושקה

New member
ניסתי בובת וודו

זה לא ממש עזר, וגם לא נראה לי שהשיג את התוצאה, חחח

Nova5

New member
פתרון הרבה יותר פשוט

תקראי עוד פעם את החתימה שלך... ואולי תסכימי , שכל מה שעבר ועובר על ג'קו נרקם היטב למיתוס שבסופו של דבר יישאר The truth is you have talent. That’s plain. But it doesn’t really matter what a man does in his life. All that really matters in the end is the legend that grows up around him

מגושקה

New member
את מדהימה!

חחח, כל כך פשוט ונכון, וזה עוד נאמר על דיוויד בואי כשכולם חשבו שהגלם רוק הוא קוריוז לא רציני (טוב זה היה בסרט, אבל בכל זאת). תודה שגרמת לי להרגיש טוב יותר

רנה6

New member
מענה למגושקה....

מגושקה, זה עתה שבתי ממסע קניות ולא ציפיתי לתגובה כל כך עויינת, מה גם שכוונתי הייתה לשמח אתכן ואת ג'קו שיש אנשים שאוהבים אותו וכועסים על האופן בו נהגו בו....קשה לי לשפוט אנשים שלא פעלו למענו, אני יותר יכולה לכעוס על מי שפגע בו...חושבת שבגלל אהבתנו הרבה לאומן, נדמה כאילו אין שום דבר אחר בעולם ולכן אנחנו ממהרות לחרוץ דינם של כולם..כלומר, כל אלו שלא נקפו אצבע למענו....אם תחשבי עמוק יותר, תביני שלכל אחד חיים משלו, בעיות משלו ולא תמיד אנשים פנויים לפעול למען אחרים. באותה מידה אני יכולה לכעוס על הרבה אנשים שלא נכנסים לכל מיני פורומים אחרים שמבטאים בעיות הרבה יותר גדולות ולא מביעים דעות ולא נוקפים אצבע. פעם נהגתי לקנא באנשים שתורמים לחברה בכל מיני מובנים ואני יושבת לי צפונה בביתי, מגדלת ילדים וזהו....אחרי מחשבה עמוקה הגעתי למסקנה שלפעמים בחברה שלנו כשאתה לא פוגע במישהו, זו התרומה הגדולה ביותר. ואני מכירה הרבה שתורמים, אלא שמצד שני מזיקים ואני כבר לא ממש יודעת מה טוב יותר...אז מגושקה...זו לא מתמטיקה כאן...ואם דיברנו על אנשים שחושבים עליו באופן החיובי ומדברים עליו באופן החיובי, אולי זו תרומתם.

רנה6

New member
תודה.

המון תודה שון...אלוהים, אני מתברברת היום ומושכת ספר כבר חודשיים ואני אפילו לא יכולה להשוויץ שיש בי מעט אינטליגנציה....מה יהיה איתי?!

shongold

New member
שיר אינך צריכה להשוויץ בשום

דבר מי שקורא אותך נכונה מבין את הערך המוסף המדהים שטבוע עמוק במהותך - את זן נדיר!

מגושקה

New member
שירוש, אני מאוד מקווה

שהבנת שהעוינות שלי לא מופנית כלפייך יקירתי. וכן היתה מאוד עוינות וזעם, בתגובה שלי. וסליחה על כך פשוט אני בסף רגשות מאוד גבוה (או נמוך?)
וכל דבר קטן יכול להראות כמו הר געש. בכל אופן, מאז שקרה מה שקרה לג'קוש שלנו, כולנו פה, במיוחד הותיקות פעלנו רבות למען ג'קו. כתבנו מכתבים, תלונות, טוקבקים, רבנו עם מכרים ואפילו עצם הקומונה והפורום הוא סוג של מעשה. וזה מה שיכולנו לעשות, כי זה מה שבכוחנו לעשות. אולם בין אדם שיש לו כח בידיים (ופרסום הוא סוג של כח) וחורה לו מה שקרה כאן, האם בכך שהוא לא עושה דבר, אין מקום להאשים אותו על חוסר מעש? אפילו דנטה בקומדיה האלוקית, שם את אלה שישבו על הגדר ולא עשו כלום, באחד מהמעגלים של גיהנום. ולא, שוב לא, אני לא אומרת חלילה וחס שמגיע להם גיהנום, ברור שלא. אבל תראי למשל את אורנה בנאי, בכוח הפירסומי שלה היא מגנה על בעלי חיים, ואף עוזרת למטרה הזאת. וזאת מטרה מאוד ראויה, אבל מה עם בני אדם? מדוע אף אחד מהזמרים הגדולים (למשל ארצי שגם בנו לא שירת) לא קם ועמד ואמר: זה ביזיון! אני יודעת שאני מצפה ליותר מדי, וגם יותר מדי אידיאליסטית (ואת לא יודעת כמה זה מפריע לי בחיים,) אבל בעיניי בן אדם שלא עושה ככל שהוא יכול להגן על האידיאלים שהוא מאמין בהם, במיוחד ששום דבר רע לא יכול לקרות לו בכך שהוא עושה זאת, מרגיז אותי. ושוב, באמת באת בטוב, להביא לג'קו בשורה נפלאה שיש זמרים שתומכים בו וזה נהדר, ושוב, גם מה שעשית היה נהדר, רק חבל שהאנשים הללו עם כל הפירסום לא היו יכולים להיות קצת, כמוך.

רנה6

New member
לא באמת כועסת...

מגושקה, אני לא באמת כועסת עליך שהרי את צודקת מנקודת המבט שלך וכל מה שרציתי הוא לתת לך עוד נקודת מבט. הבאת דוגמא את דנטה ששם את אותם שלא עשו כלום על גדר הגיהנום...ניתן להביא המון דוגמאות....אני למשל יכולה להביא דוגמא מהתנ"ך כששאול המלך ביקש מכל השבטים לבוא ולעזור לו במלחמה. הוא ידע שלא כולם מסוגלים להלחם ולתרום ולכן ביקש מיראי הלבב לחזור הביתה ( לא ממש זוכרת את הפסוק...תמיד זכרתי).זו רק דוגמא שלא כולם בנויים לתרום את חלקם לחברה תמיד. אגב, לפעמים דווקא מי שלא ממש מסוגל, תורם את חלקו כשהוא לא מתערבב עם מי שכן עושה. אני באמת לא יודעת אם זו הקבלה נבונה מה שעשיתי, אבל מאמינה שלא הייתה להם כוונה רעה...אולי הם תרמו באותו זמן את חלקם באופן אחר....ממש כמו שאני יכולה להגיד על עצמי....אני לא עושה כלום למען החברה, אבל גידלתי ארבעה ילדים נפלאים שכל אחד תורם את חלקו באופן מסויים לחברה וככה אני תורמת. העיניין של לתרום כאן הוא שאלה קצת פילוסופית...מגושקה, לנו נדמה כאילו כלום לא קרה בעולם , אלא רק ג'קו....אבל קרו גם דברים אחרים ואולי הם תרמו משהו אחר....

מגושקה

New member
../images/Emo45.gif נראה לי שאני מבינה

אותך, ואני אחשוב על זה. ואני שמחה שאת לא כועסת, זה הדבר האחרון שאני ארצה לעשות.

רנה6

New member
תודה מגושקה...

דווקא הייתי במין מצב רוח כזה שלהמשיך ולהתפלסף וכל מיני מחשבות שלא עלו לי קודם, אלא רק לאחר שהערת מה שהערת ואני הגבתי איך שהגבתי...אבל היות ושתינו לא באמת כועסות אחת על השניה ולא ממש יודעת אם זה ממש יתרום לעיניין לדוש ולדוש, לכן עוזבת את זה....

מגושקה

New member
דיונים פילוסופיים?

זאת אני. ומתי שאת רוצה נדון. דווקא יש לי דעות מאוד קיצוניות כמעט בכל נושא, אז נראה לי שיהיה לנו אחלה של דיונים סוערים, חחח וכמובן הכל ב-

למעלה