הייתי היום ב ZOO CLUB בכפר אזר

tzvitzi

New member
הייתי היום ב ZOO CLUB בכפר אזר

(הם מפרסמים פה בלוח לגבי מכירת זוחלים ועכברים) קיצר המצב של הזוחלים (והעכברים והחולדות) מ ז ע ז ע. יש להם טרריום אקזוטיקה של מטר שהם מחזיקים בו 5 כרכני תירס בוגרים , יחד עם הנחשים יש בטרריום לפחות 8 גופות רקובות של עכברים ועוד כמה עכברים חיים שמסתובבים ואוכלים שאריות היסטוריות של נשל , כשהטרריום סגור לא מריחים כלום אבל כשביקשתי מהמוכר שם להוציא את אחד הנחשים ופתחתי את הטרריום יצא משם ריח נורא...וגם מלא זבובים.. חוצמזה יש שם כלי עם 2 סנטימטר של מים ירוקים ורואים שלא ניקו את הטרריום הזה בחצי שנה האחרונה. בקשר למצב של המכרסמים שלהם אז יש להם אקווריום כמעט אטום מאויר של 50/50 סנטימטר שמכיל בין 50 ל 70 עכברים מכל הגדלים חלק מתים,חלק פצועים או חולים ויש מתקן מים אחד בכל הטרריום הזה. אותו מצב לגבי החולדות שפשוט שוכבות אחת על השניה בגלל הצפיפות ו..מתקן מים ריק. לגבי שאר הנחשים יש להם כמה מילקים , קינגים , כרכנים ומתכדר שמופרדים בטרריומים קטנים ונראים מרחוק במצב בסדר , רק שהמוכר הזהיר אותי שחלק מהם תוקפניים ולכן לא כדאי לי לנסות להוציא אותם.\ זהו..אני מקווה שמי שיכול לעשות משהו לשיפור תנאי המחייה של החיות שם יעשה זאת. יומטוב.

naja

New member
נשמע ממש זוועה.

לא מפתיע אותי שזה המצב, מאחר ובמרבית מהחנויות למוכרים אין שום זיקה לזוחלים(ולהרבה חיות אחרות). בעלת החנות גולשת כאן לעיתים, מעניין מה יש לה לומר בנושא.

galit 03

New member
לNAJA

לידיעתך...למוכרת בחנות יש זיקה רבה לזוחלים וחיות אחרות שהיא מוכרת בחנות-בואי לראות באיזה תנאים הם חיים! ממש מרגיז אותי לקרוא דברים כאלה במיוחד על החנות הזו שזאת החנות שמתייחסת הכי יפה לבעלי חיים שהיא מוכרת ותורמת רבות לעמותות ומקדמת אימוצים של בעלי חיים ומשתפת פעולה עם עמותות... כל בעלי החיים שיש לי בבית שהם לא מעמותות הגיעו מהחנות ואני מרוצה עד השמיים במיוחד בתור פעילה למען בעלי חיים!

galit 03

New member
מר צביצי היקר

הייתי בחנות היום כשהיית,שמי גלית ואני עובדת במשתלה של כפר אז"ר וראיתי אותך כשקנית כבל חימום בחנות ולא הסכמת לשים אותו תחת הטרריום אלא בין החצץ למרות שהמוכר שם(שמדבר מתוך הרבה ידע וניסיון) אמר לך להתקין את הכבל מתחת לטרריום בכדי למנוע כוויות...אוהב חיות אה...וחבר שלך שקנה שקנה תוכי ושם אותו בכלוב פיצפון!!!! ללא מצע,צעצועים,אוכל נורמאלי...בתור מישהיא שמגדלת תוכים הייתי מזועזעת!!!! חבר שלך בטח זוכר את ההערות שהערתי לו... זאת התעללות!!! מעבר לזה,את כל החיות שיש לי בבית ביניהם 2 פיתונים - 1 בורמזית והשני מתכדר - שניהם מהחנות ושניהם במצב מעולה!!! אני בחנות כל יום וכמה פעמים ביום ומכירה מקרוב את כל בעלי החים שם(אולי מיותר לציין אבל אני מתנדבת ותיקה של תנו לחיות לחיות ועשיתי ימי אימוץ בשיתוף עם החנות וכל מי שקונה בחנות ואימץ בעל חיים מכל עמותה שהיא זכאי להנחה ניכבדת...) אני מזמינה את כל מי שרוצה לבוא ולבחון את החנות בעיניכם!!! נכון שיש 5 קרחנים בטרריום...אבל רק 1 בוגר והוא יצא משם היום והיה שם היום באופן חד פעמי(כמו ששאלת הוא איננו למכירה כי הוא שייך למישהו) ושאר הקרחנים צעירים ואני מניחה שמטר זה מספיק מקום ל 4 קרחנים צעירים... מעבר לזה התנאים שהמכרסמים חיים שם בתנאים מעולים ומקבלים את האוכל והמצע הכי טוב שיכול להיות... בחנות יש השגחה וטרינרית צמודה ולא יתכנו דברים כפי שרשמת... לא יודעת מה עקץ אותך... אבל עדיף לפרסם דברי אמת ולא שקר במיוחד אם אתה בא מירושלים ועוד קונה דברים בחנות... אל תשכח שאת אחד הקרחנים גם החזקת בידיים וראיתי זאת במו עיני...ואמרת למוכר שהוא ניראה במצב טוב... אני מזמינה את כל מי שרוצה לבוא ולבדוק בחנות את מצב הנחשים/מכרסמים וכל מה שיש שם... עדיף שתקווה שמישהו יוכל לשפר את תנאי המיחייה של התוכים של החבר שלך ושיהיה מי שיטפל בכוויות של הנחש שלך ובבעיית הראייה שלך! עדיף לחשוב לפני שכותבים דברים כאלה...

naja

New member
מצטער אבל את לא אובייקטיבית במיוחד.

מאחר ואת עובדת בעסק שקשור ישירות לחנות הזו(אם איני טועה) ומאחר ואת מיודדת עם הבעלים, קשה לי לקחת את העדות שלך לגבי המקום בצורה אובייקטיבית. לגבי מקצועיות המקום-כאן אני אחלוק עלייך ובגדול. אם הנחש נמכר עם מצע חצץ ואם מוחזקים 4-5 נחשים בטרריום, זה רחוק מלהיות מקצועי. בנוסף, זכור לי שבעלת החנות רשמה כאן בעבר כל מיני המלצות לגבי שימוש בחומרים שונים לזוחלים, מה שהראה שהידע שלה בזוחלים גבולי לחלוטין.

אילון פ

New member
בתור אובייקטיבי

אני חייב לאמר שגם אותי העדות של פותח השירשור הפתיעה. לעומת זאת הייתי שם רק לפני כמה חודשים והגיוני שהמצב הדרדר. הוא לא היה אידיאלי לחלוטין אבל רחוק מלהיות גרוע.

galit 03

New member
...

אידיאלי לחלוטין לא יכול להיות שום מצב בחנות חיות... ולמה הגיוני שהמצב התדרדר????

אילון פ

New member
כי עבר הרבה זמן....

לא בגלל בעיה בחנות... הגיוני בדיוק כמו שהגיוני שהמצב השתפר.

Nevo Schwartz

New member
למה ישר לתקוף?

מכיוון שנאמר במפורש ע"י אדם אחר בפורום שנראו תנאים לא מתאימים בחנות, הוסיף איילון שכאשר הוא היה החנות היתה במצב טוב. מכיוון הדברים שנאמרו בתחילה, הוסיף שיכול להיות שהמצב הידרדר (מהסיבה הברורה שאינו חשב שישנה סיבה לשקר בנושא). נכנסת לפה עם הרבה יותר מדי עצבים, והערתך לא הייתה במקום. אין לי שום ניסיון עם החנות, ואם חנות זו בניגוד לרוב חניות החיות באצרנו מטפלת בצורה טובה בזוחליה, מגיעה לה מילה טובה. מה שנאמר בתחילה ע"י naja (וגם נתקף במהירות על ידך), נאמר מהכרות ממושכת של כולנו עם חניות חיות בארץ, ולא בכוונה לתקוף אישית את המוכרת (שותפתך לעסקים או לא).

galit 03

New member
...

שלום לך... הוא יכול היה גם להגיד באותה מידה שהמצב השתפר....אם אין סיבה לשקר...לא מבינה את דרך המחשבה ...אבל שיהיה... וכן ניכנסתי עם הרבה עצבים ולא יודעת אם יותר מידי(זכותך לחשוב מה שבא) בעלת החנות היא לא שותפתי לעסקים(הלוואי,אולי העו"ש שלי היה מאוזן יותר)...היא בן אדם שאני סומכת עליו בעיניים עצומות ועוזרת לי המון עם כל בעלי החיים שיש לי... לך או לכם מה שלא יהיה יש הכרות ממושכת עם חנויות חיות וגם לי... סביר להניח שלא פחות מכל אחד מכם... לתקוף זאת דרך...כי כשניתקלים בדבר כזה בשיטוט בפורום שאני מעריכה מאוד-חורא לי! בלי קשר לבעלת החנות או לא,באם זו הייתה גם חנות אחרת שביקרתי בה... נמאס מאנשים שמנסים לתפוס גל ולעשות רוח מכלום... והכי חרא לי הוא שהבחור הזה-עם כל הכבוד... הגזים ובגדול.אני לא הייתי נוסעת את כל הדרך מירושליים(לכפר אז"ר) כדי לקנות בחנות שמתנהגת ככה לבעלי חיים,ואם הייתי בכל מיקרה מגיעה למקום כבדרך אגב והייתי רואה את המצב-הייתי נוזפת בבעלים ובעובדים ולא דורכת שם יותר ובוודאי שלא קונה כלום... עובדה שהוא והחבר שהיו איתו רכשו דברים והתלהבו מהחנות ובילו בה זמן לא מבוטל.. ואכשו מוצרים(הייתי בהפסקת צהריים באותו זמן ואני תמיד מבלה אותה בחנות כי כיף לי שם) והתיעצו עם המוכר ולינה וגם החבר שקנה תוכי התיעץ איתם והסברתי לו הרבה דברים שהוא שוגה בהם בגידול התוכים שלו(מודה שגם עקצתי אותו כי הוא פשוט דרש את זה ולא יכולתי להתאפק... כשרואים אדם בוגר שמגדל תוכי יותר גרוע מילד בן 4 שקנו לו את התוכי לצאת ידי חובה... ) חוץ מזה אני חיה עם טורפים בבית...הדבר שאני עושה הכי טוב הוא לתקוף!

אילון פ

New member
לא קטלתי, וסליחה אם כך זה נשמע.

פשוט אמרתי שהעדות שלי כבר פחות אפקטיבית כי עבר זמן רב, כנראה לא ניסחתי את עצמי טוב.

galit 03

New member
שלום לך

העסק שבו אני עובדת לא שייך לחנות ואתה טועה...אין לי שום אינטרס עיסקי ולו הקטן במקום....אני עובדת במשתלה בדיוק שבועיים... והחלק שבו נמצאת החנות הוא בהשכרה... מיודדת עם הבעלים כי רכשתי אצלה המון ואני סומכת עליה בעיניים עצומות...נחשים לא נמכרים על מצע חצץ....תבוא תיראה... מוחזקים 4 נחשים קטנטנים בטרריום של מטר... מרווח מספיק לדעתי... ההמלצות שבעלת החנות רשמה לגבי חומרים שונים-אין לי מושג אם תשלח לי את הלינק להמלצות שלה אוכל להגיב... ההמלצה שלי-תבוא תבדוק לפני שאתה מגיב...

barazu

New member
הייתי שם לא מזמן ומה שtzvitzi

אומר זה פשוט שטויות במיץ. העכברים במצב מצויין כך גם הנחשים,החולדות והמוצרים אז אין בשום פנים ואופן התנאים שם לא גרועים אז אל תספר סתם שטויות

naja

New member
קיבלתי את ההמלצה שלך.

בדקתי לפני שהגבתי. הנה התוצאות: כמו שחשבתי, החנות מקיימת קשר עיסקי עם המשתלה בה את עובדת. אין כאן שום חשיבות, אבל את לא יכולה לטעון שטעיתי.... נחשים וחצץ-בהודעה הקודמת שרשמת, ציינת שהמוכר הסביר לקונה לא לשים את הכבל מתחת לחצץ, ואף נזפת בקונה שכך הוא עשה. 4 כרכנים צעירים בטרריום באורך מטר-אין בעיה עם גודל הטרריום, אבל בהחלט צריך לא להבין יותר מידי בנחשים כדי לא להכיר את בעית הקניבליזים שעשויה להתעורר כשמגדלים נחשים צעירים באותו טרריום(וזה נפוץ מאוד אצל כרכני תירס). היה ע"כ הרבה דיונים בפורום, כולל עדויות ממקור ראשון למיטב זיכרוני. המלצות בעלת החנות-ויטמינים לנחשים וחומרים מרככי נשל-לא תמצאי מגדל רציני אחד בעולם שיסכים איתך שיש צורך בחומרים האלו.(ממליץ לך לקרא את כל הדיון, אולי תשני איזו דעה או שתיים). לסיכום, מאחר ואני חושב שאת חדשה בפורום, כדאי לך לתרגל את אופציית החיפוש המתקדם, במקום לשלוח אנשים אחרים לבדוק לפני שמגיבים.....

galit 03

New member
...

השתמשתי במילה חצץ בטעות-מודה... הנחשים כמו שאר הזוחלים מוחזקים על שבבי עץ ... לידיעתך...אין לי מושג מה הניק של המוכרת בחנות ולכן לא השתמשתי בחיפוש מתקדם ואני חברה בפורום בעלי חיים וכלבים גיזעיים זמן רב אבל לא ניכנסתי עם הכינוי שלי כי העדפתי להיות גלוייה לחלוטין...אנא ממך אל תזלזל באינטליגנצייה ע"י עקיצות חסרות טעם ובגרות... יכול להיות שאתה צודק לגבי החומרים שהיא ממליצה עליהם-אבל לדעתי ורבים מחברי(אני מגדלת נחשים לא מהיום ולא מאתמול...וחלילה לא מזלזלת בידע שלך...) - הם תורמים המון ומקלים עלי בגידול. ושוב,אין קשר עסקי בין החנות למשתלה מלבד השכירות במקום...אין לי מושג איפה בדקת אבל הגיע הזמן לרענן מקורות...

naja

New member
אם את נהנת לזרוק את כספך לפח.....

....לי זה בטח לא משנה.

galit 03

New member
...

אני לא חושבת שאני זורקת... ודרך אגב,היא כל הזמן עוצרת אותי מלקנות(כל הכסף שלי הולך על בעלי חיים ואני סטודנטית שמחזיקה בית ומלא בע"ח...) אני רואה שזה תורם להם ועושה להם טוב... ודרך אגב,כל זוחל שהיה לי עד היום חוץ מהטרנטולות השיל במים או בקירבתם...אני לא משתמשת במרכך כי הנשל של הילדים שלי יפיפה... אני כן שמה להם מצע משבבי עץ ומנורות חימום ואור(אנחנו חיים בקרוואן - לא אופטימלי...),הם מקבלים קלציום במים בטיפות ו D3 ,ולפחות כמה פעמים בשבוע בילוי בשמש... האיגואנות במיוחד אוהבות לרוץ בברכה שאני ממלאה להן בחצר ביום שימשי... הנקודה שלי בכל העיניין הזה היא שנימאס לי שאנשים כותבים דברים כאלה בלי שיהיה על מה... כשאני הולכת לבדוק חנויות חיות אני מזועזעת כל פעם מחדש...כואב לי הלב לראות איך הן מוחזקות...ואז באה ביקורת נוקבת והתערבות של עמותת תנו לחיות לחיות וכו'... כשתיראה את החנות תיראה איזה יופי של מקום וכמה לינה עוזרת... היא בחורה עם המון ידע ורצון לעזור...כל החיות מוחזקות בצורה הכי טובה שיש לה להציע... היא לוקחת אחריות מלאה על כל בעלי החיים שמוחזקים בחנות וזה מה שהכי קוסם אצלה,מוולדות ועד חיות בוגרות. עד שסוף כל סוף יש מישהו שבאמת מנסה לעשות טוב,קוטלים אותו??? אני אוהבת לפנק את החיות שלי ויש עוד המון כמוני... גם בני אדם יכולים לחיות טוב על מים ולחם בלבד...אבל אם יש יותר אז למה לא? בקיצור,בוא לבקר ואני אשמח לעשות לך גם סיור במשתלה(יש גן הדגמה מדהים) ואם תירצה אז לראות את הגן חיות הקטן שלנו בבית... ליילה קסום!

skalariya

New member
תגובה של בעלת החנות

שלום לכולם :) למזלי אני לא צריכה להגיד יותר מידי, חנות כבר רקשה לאצמה שם (ושם טוב!), יש לי הרבה לקוחות, וחלקם גם חברי פורום. אבל- אני רק מבקשת דבר אחד- לא לשקר.זה דבר שאני לא סובלת בשום מקרה. בכל המודעה הזו יש דבר אחד נכון-יש לי 5 כרכנים שלי בטרריום של מטר , כולם לא למכירה, ונמצאים שם אחרי שהוצאתי אותם מתרדמת חורף לפני שבוע, וכרגע נמצאים בחנות גם למטרת זיווג, וגם בגלל שאני אישית עוברת בית בעוד חודש, ואין לי מוסג מה אני יכולה לתת להם תנאיים בבית החדש(יותר גדול אבל ממה שיש לי כרגע).אחרי שאני עוברת, הם עוברים יחד איתי.כל הכרכנים (חוץ מאחד, שלגביו אני חושבת, אולי למכור אותו, כי הוא לא מספיק בוגר, וגם יקר יותר) 3 נקבות וזכר קניתי מבחור, שגידל אותם כולם ביחד.גם הכרכן החמישי, נוסף עליהם אחרי שבדקנו, שלא תוקפים אותו ושהוא מסתדר איתם טוב(הם ביחד שבוע, אז מוזמנים לראות שאין על אף אחד מהם שום סימן של נשיכות או משהוא אחר). כל היתר, שכתוב-שקר מצע הוחלף לפני שבוע, ברגע שנכנסו לשם הכרכנים(אין אצלי מצב, שנחש חדש נחנס לטרריום ללא חיטוי והחלפת שבבי עץ לפני).כל טרריום עובר ניקיון שבועי, כולל כלים, אמבטיות אנחנו מנקים ומחליפים שם מים פעם ביום, כמו לכל הבעלי חיים שיש בחנות-זה סידור סטנדרטי של בוקר. נחשים גדולים קיבלו עכברים בקמות של 20, אז עד הערב, הם כבר סיימו אותם, אבל בצהוריים עכברים ה"רקובים"? מהבוקר הצליחו להתרקב??? הזכר הוא ג'נטלמן, במיוחד בתקופת הזיווג, הוא הורג את הרוב העכברים, ואז גם הוא, וגם נקבות אוכלות. בויוריומים של עכברים וחולדות אין אף אחד מת, וכלי מים אנחנו ממלאים לפי צורך, כמה פעמים ביום, אז אין שום סיבה לתת כמה כלים למים.אוכל כל העכברים וחולדות מקבלים תוצרת גרמניה, שאני קונה במיוחד, והוא עולה לי בארך פי 3 ממזון רגיל של מכרסמים-זה רק כדי שיהיו להם תניים טובים(וזה לא ממש קשור לעכברים, יותר לנחשים שאוכלים אותם, ולכמות הוולדות שאני מקבלת מעכברים, אין תניים-אין תוצאות טובות).ויוריומים מלמלה סגורים עם רשת, ממש לא חושבת, שחסר להם אוויר, כי הם גם נמצאים מתחת למזגן(יש שני מזגנים בחנות, אחד מול מחרסמים, והשני בקצה השני של חנות). לגבי תוקפנות של נחשים- יש לי נחשה יחידה בחנות, קינגית, שקנו אותה וילד לא הסתדר איתה- היא חזרה לחנות לאחרי שילד קיבל זיכוי מלא אחרי חודשיים(קצת לא אופייני לי, אבל ילד היה חמוד, ולקוח שלי , וממש אוהב בעלי חיים, בעיה עם ההורים)-אז היא קצת תוקפנית, אבל זה ממש לא הייתה סיבה לא להוצי אותה מהטרריום(אחרת איך אנחנו מטפלים בהם????), שאר הנחשים בעלי אופי נוח ונחמדים.נחש שאכל ביומיים אחרונים-לא יוצא מהטרריום, נקודה. לא רוצה בעיות של הקאות.גם להוציא את הכרכן ההוא, היה טעות מצד של מוכר. P.S.לגבי חבר עם התוכים- גלית לא יודעת, היא לא ראתה(היא לאנמצאת בחנות כל דקה-עובדת במשתלה)-הוא כן הקשיב למה שדיברנו איתו, וכן קנה מזון נורמלי וכל מיני פינוקים לתוכים.כלוב נשאר קטן, אבל מה זה משנה-תוכים, הסרדו (בציניות).ממש חבל שאנחנו(חנויות), מוכרכים למקור כלובים כאלו, אבל אין ברירה, אצלי בדרך כלל זה לא מומלץ, מסבירים ללקוח , אבל אים הוא רוצה..... בקיצור- מי שרוצה לבדוק-מוזמן.מי שמקיר-יודע. מי שרוצה לתת ביקורת-אין בעיה.רק לא לשקר תודה לכל המגיבים ולכל הלקוחות לינה, חנות זו קלאב

tzvitzi

New member
תגובות לגלית , בעלת החנות , ועוד..

א.אני לא יכול שלא להגיב להשמצות של גלית ולהתקפות הפרועות לגבי חבר שלי מראש"לצ שקיבל תוכי מסכן בכלוב קטן בערב יום שישי ובשבת נסענו יחד כדי לשדרג לו את הכלוב , הצעצועים , האוכל וכל השאר אז גלית , מה את מקשקשת על תוכי בלי תנאים?? למה אנשים מגיעים לחנות חיות אם לא בשביל לקנות מוצרים לבע"ח שלהם? נכון שהחבר הנ"ל לא מבין בתוכים ולכן הוא הקשיב בקשב רב לעצות שהמוכרת נתנה לו וקנה כמעט כל מה שהיא המליצה לו-כמו שמאשרת בעלת החנות (לא כולל כלוב גדול יותר שהמחיר הנדרש עליו היה מוגזם) לאחר שהסתכלתי על התוכי שהמוכרת נתנה לנו מקרוב שמתי לב שאין לו רגל ימין-התוכי היה נכה,ואני בטוח שבחנות היו שמחים להיפטר ממנו ולמכור אותו במחיר של 40 ש"ח לקונה תמים ומגדל מתחיל כמו חבר שלי , לאחר שחזרנו לחנות המוכרת אמנם החליפה לנו את התוכי הנכה אך החזירה אותו לכלוב הגדול יחד עם שאר התוכים ואני בטוח שקונה תמים אחר "יזכה" בו. לגבי גודל הכלוב-מיד לאחר שהיינו בזו-קלאב נסענו למקום אחר ושם קנינו לתוכים כלוב גדול כפליים מהכלוב הקטן שבו קיבלנו את התוכי הבודד.(אם יהיה צורך אני אוסיף תמונה בהמשך) עד כאן בעניין התוכים. בעניין הכאוב של הכרכנים(והמכרסמים): המצב שלהם מחפיר כמו הידע של המוכר! קודם כל הייתי המום כשנכנסתי לחנות וראיתי טרריום מטר עם 5 כרכנים בוגרים ביחד,ההערה הראשונה שהערתי למוכר זה על הגופות של העכברים המתים ועל 3 העכברים החיים שהסתובבו בכל הדייסה שם , כשאמרתי לו שיש סכנה בלהשאיר עכברים ללא השגחה עם נחשים והבאתי לו דוגמה על מקרה שאני מכיר שהשאירו מתכדר למשך לילה אחד עם עכבר חי ובבוקר גילו שהעכבר כירסם חצי נחש הוא אמר שהוא לא מכיר מקרה כזה והוא לא דואג כי "העכבר לא ינשך סתם נחש" , כשביקשתי ממנו להוציא כרכן אחד על מנת לבדוק את מצבו הוא חשש להוציאו בטענה ש"הנחשים תוקפניים אחרי האוכל" אז אני התנדבתי להוציא את הנחש (שכן היה במצב פיזי טוב אבל לחוץ ומבוהל) כשפתחתי את הטרריום התפרץ מתוכו ריח ריקבון נורא וזבובים מה שמעיד על המצב המחפיר שהנחשים שהו בו בתוך כל הדייסה של העכברים הזאת. לבסוף החלטתי לקנות כבל חימום והמוכר אמר לי שאני אשים את הכבל מחוץ לטרריום מתחתיו אז עניתי לו שלא בהכרח ואפשר גם לשים אותו בתוך הטרריום צמוד לקרקעית מתחת למצע אז הוא אמר לי שזה יגרום לנחש לכוויות (גלית,מה את מבינה בגידול נחשים? תשאלי פה , רוב מי שמשתמש בכבל שם אותו בתוך הטרריום , מה את מתפרצת בעניין הזה? את טוענת שאת מבינה בגידול נחשים,דואגת לכוויות של הנחשים שלי...תלמדי לכתוב "כרכנים" לפני שאת אומרת מילה בנושא!{ואני לא אתייחס ל "בעיות בראייה" ועוד דברים מטופשים שכתבת}) barazu אין לי מושג מתי הייתה בזו-קלאב אבל זה לא היה אתמול בשבת בצהריים , אז מה אתה שולל את מה שראיתי?? מכל מים אחד ל 50 עכברים/חולדות זה מספיק?? אם העכברים והחולדות נמרחים על הדופן של האקווריום הלא מאורר שלהם כשהם מתאמצים להשיג טיפה קרירות זה מצב נורמלי?? בהודעה הראשונה שלי ציינתי שיש שם מילקים , מתכדר , וקינגים בטרריומים קטנים שנראים בסדר גמור , אין לי עניין להתנגח בזו-קלאב סתם כי משעמם לי ,באנו כדי לקנות ציוד לתוכי ויצאנו עם עוד תוכי , אביזרים לכלוב , כבל חימום ואין לי טענות לגבי מה שקנינו חוץ ממצב הכרכנים והמכרסמים שהיה בלתי נסבל מבחינתי והייתי חייב לשתף פה את חברי הפורום. אם אני יהיה באיזור בעתיד ויהיה לי זמן חופשי אני בהחלט אנס לזו-קלאב שוב כי יש שם מבחר של ציוד וזוחלים בהחלט מכובד ואני רק מקווה שמצב הכרכנים והמכרסמים יהיה טוב יותר.(ושלא יסתובבו שם עובדי משתלה שמחלקים עצות בנושאים שהם לא מבינים בהם..) שיהיה לכולם לילה טוב ואחלה שבוע.

למעלה