הייתי שם...

חיילת23

New member
הייתי שם...../images/Emo10.gif

שלום לכולכם, חזרתי היום לאחר חודש הקשה ביותר בחיי (הקושי שלי מתגמד ליד הקושי והכאב שאני הרגשתי שהמתיישבים ברצועת עזה חשים). המקום שאני נמצאת בו הוא מאוד מסובך (ואני כבר יודעת שיהיו תגובות לכך שלא) אני בקבע בצה"ל ומאוד אוהבת את המדינה וביום אחד המדינה שאני כל כך אוהבת הציבה אותי בסיטואציה מאוד לא פשוטה... לבצע את הדמוקרטיה או ללכת עם הרגש והדעות שלי, אבל ידעתי שאני בורג קטן במערכת הגדולה הזאת של הדמוקרטיה וגם אין לי שום רצון להרוס את הדימוקרטיה הזאת שכל כך חשובה לכולנו למרות שהפעם היא פגעה באוכלוסיה גדולה ומיוחדת מאוד. שאלו אותי השבוע למה אני לא מסרבת פקודה... אז ככה, אותי מאוד מפחיד לחשוב מה היה קורה אילו כל חייל בצבא ובמשטרה היו מסרבים פקודה, נגיד ורק אני הייתי מסרבת פקודה מה היה האפקט של זה=כלום, אני הייתי הולכת לביתי המשימה עדיין הייתה מתבצעת והייתי גורמת רק ערעור לחבריי למשימה, ואם לא אני הייתי מבצעת את המשימה אז מישהו אחר היה מבצע אותה ובמצב כזה אני מעדיפה שאני זאת שתבצע אותה ולא מישהו אחר כי אני יודעת וגם הוכחתי לעצמי שעשיתי אותה בהמון רגישות ובכבוד המיירבי אפילו החלפתי עם כמה מתיישבים טלפונים ע"מ לראות כיצד אפשר לעזור גם בהמשך. במהלך השבוע הזה עברתי המון חוויות קשות שגורמו לי לתפוס את הראש ולחשוב איך לעזעזל המדינה הגיע למצב הזה... (ויש לזה המון פרשנויות שבאמת לא חשובים לי כי שאתה נמצא שם ומכיר את האנשים המדהימים האלו שלוואי והיו עוד אנשים כאלו במדינה אתה לא מעקל את המצב שאתה נמצא בו, וזה שמכולם אתה נבחרת לעשות אותו ואולי היה לזה סיבה מלמעלה). והילדים... הילדים הקטנים זה כל כך כואב לראות את זה להרגיש את זה. והיו גם מצבים שלא הראו בטלויזיה כמו שפעם אחת בשירת הים רקדנו איתם ליד האוטובוס, ובנצרים שיחקנו עם הילדים וחילקנו להם מתנות ומנגד לפנות משפחה שכולה שהילדה מכסה את עצמה בחול ואוכלת חול בשביל לא להיפרד מהמקום שבו אבדה את יקירה ועוד הרבה מאוד מצבים קשים ומיוחדים. מה שמחזק אותי קצת הוא שהרגשתי בהרבה מין המתיישבים (לאחר שכבר הוצאנו אותם מהבית שלהם שהם מאוד מעריכים אותנו החיילים) רוב אלו שעשו את רוב הבלאגן הם המסתננים ולא המתיישבים. ביקשתי מגורמים בכירים (עד הכי בכירים) שיתנו לנו החיילים המפנים לעזור למתיישבים לאחר הפינוי במקום החדש.. בכל דרך אפשרית, ע"מ לעקל עליהם את ההשתלבות במקומם החדש וגם מבחינתי האישית זה סגירת מעגל נפשי. יש בי עוד הרבה מה לחלוק.. ואולי בעתיד אני אספר. אני אפילו לא יודעת איך לסיים לכתוב...

../images/Emo24.gif

שתי מילים: חיזקי ואימצי - לדעתי, קיבלת את ההחלטה הנכונה, ואם הצלחת לבצע אותה ברגישות ובאמפטיה - תבורכי.

silverhawk

New member
מסכים עם כל מילה

צה"ל הוא לא דמוקרטיה - הוא זרוע של הממשלה, ועל חיילי צה"ל לבצע את הפקודות שקיבלו ללא קשר לדעתם האישית. עם כאב בלב ודמעה בעין, אך לבצע. כל הכבוד לך.

bvb6

New member
אני חושב שאנשי קבע

יותר חושבים על מקור הפרנסה שלהם ופחות על עקרונות אחרת למה העדיפו את אנשי הקבע...???

חיילת23

New member
אתה טועה

בחרו באנשי הקבע כי אנשים יותר בוגרים ומנוסים מחיילי החובה (רוב הגדול הוא אנשים נשואים עם ילדים).

חרטה

זה היה ה"תירוץ" הרשמי. אנשי הקבע נשלחו למשימה הזאת מסיבה אחת ויחידה - הם פגיעים יותר וניתנים לסחיטה. בעוד חייל סדיר יכול להרשות לעצמו לסרב פקודה ולהסתכן מקסימום ב-28 ימי מחבוש, הרי שעל איש קבע ניתן לאיים בפיטורין (ואיימו, אוי כמה שאיימו....) ללא פנסיה וולא זכויות. ואת זה, גם האדם המצפוני ביותר והאנושי ביותר יתקשה לעכל לאחר שהשקיע את מירב ומיטב שנותיו בצה"ל. בושה לצה"ל, ביזיון למדינת ישראל, לא כבוד גדול לאנשי הקבע.

חיילת23

New member
אני יכולה להגיד לך על עצמי ועל

אנשי הקבע שהיו איתי. אני מבינה את מה שאתה אומר... ושמעתי הרבה את המילים אללו. אני בת 23 ואין לי בעיה כבר מחר לעזוב את הצבא, ומדוע לא סירבתי פקודה, אתה מוזמן לקרוא מה שרשמתי בהתחלה ואולי תבין (ואולי לא.. זאת בחירתך). לכל אנשי הקבע שהיו איתי (רובם מבוגרים) לא רצו לבצע את המשימה אבל לא סירבו מסיבות דומות לשלי ולאמונה החזקה במדינה ובדמוקרטיה (כשאתה נמצא כמעט חודשיים 24 שעות ביחד איתם אתה לומד להכיר אותם ואז אתה מבין).

bvb6

New member
אז את במיעוט - בגלל זה יותר קשה

יש לחץ חברתי ...

../images/Emo24.gif אני מחזקת אותך

אני שמחה שחלקת איתנו את תחושותייך זה גרם לי להבין גם את הצד שלכם.. המפנים. אני מקווה שיצא לך לסגור מעגל כמו שרצית.

238

New member
יקירתי

בס"ד תקראי לזה מה שאת רוצה,אבל בבקשה אל תקראי לזה דמוקרטיה.ההחלטה הזו לא היתה דמוקרטית . ואת יכולה לנסות להצדיק את עצמך איך שתרצי.לא נפריע לך.רק אל תצפי שנבין אותך. קשה לך?חבל.למפונים קשה הרבה יותר.

חיילת23

New member
אני יודעת שלמפונים קשה הרבה יותר

וגם ציינתי את זה בהתחלה. זאת כן החלטה דמוקרטית שהתקבלה בכנסת שבה כולנו (או מרביתנו) בחרנו, נכון שהפעם היא פגעה באוכלוסיה גדולה ומיוחדת ולכן קשה לקבל אותה כדמוקרטיה. אני לא מצפה שתביני אותי, כי מי שלא נמצא במצב שלי כמפנה לא יבין, אני בסה"כ חלקתי את תחושותיי.

238

New member
לא.

בס"ד ההחלטה הזו היא אולי חוקית.אבל דמוקרטית? בכנסת שמרביתנו בחרנו,הצעה שכזו מראש לא היתה אמורה להיות מובאת לאישור.כי רובנו בחרנו ליכוד. ומצע הליכוד ומרכז הליכוד הם נגד ההחלטה הזו. וזה שהחלטת לבצע את ההחלטה הרעה הזו?לא לחינם לקחו אנשים מקבע ומקורסים.

חיילת23

New member
אני מרגישה לאנחנו לא נבין אחת את

השניה... אבל אני חוזרת שוב על הסיבות של למה אני לא מסירבתי פקודה... אותי מאוד מפחיד לחשוב מה היה קורה אילו כל חייל בצבא ובמשטרה היו מסרבים פקודה, נגיד ורק אני הייתי מסרבת פקודה מה היה האפקט של זה=כלום, אני הייתי הולכת לביתי המשימה עדיין הייתה מתבצעת והייתי גורמת רק ערעור לחבריי למשימה, ואם לא אני הייתי מבצעת את המשימה אז מישהו אחר היה מבצע אותה ובמצב כזה אני מעדיפה שאני זאת שתבצע אותה ולא מישהו אחר כי אני יודעת וגם הוכחתי לעצמי שעשיתי אותה בהמון רגישות ובכבוד המיירבי אפילו החלפתי עם כמה מתיישבים טלפונים ע"מ לראות כיצד אפשר לעזור גם בהמשך, אני לא מרוצה מזה שהגענו למצב הזה אבל אני מקבלת את זה שאני זאת שביצעתי אותה. אני חושבת שאת הכעס יש להוציא על נבחרי הממשלה ולא על החיילים שביצעו אותה.. ההחלטה הייתה מתבצעת בכל מצב. אלו תחושותיי והרגשותיי ואין משהו שישנה לי אותן.

238

New member
כבר אמרתי לך

בס"ד את יכולה להצדיק את עצמך בכל דרך שתמצאי לנכון.מצידי תגיגי שהחתול שלך היתה חולה,והיית צריכה את המענק לניתוח.באמת לא מעניין אותי. את חושבת שאם תגידי שעשית את זה ברגישות זה יתן לך אקסטרא נק'?שכולנו נמחא כפיים ונגיד כל הכבוד?אנחנו מוציאים את הכעס על הממשלה המושחתת והרעה הזו.זה לא אומר שזה עוזר להבין,איך אדם עם לב,עושה דבר כזה.

חיילת23

New member
אף אחד לא מצפה וגם לא אני

לנק' או למחיאות כפיים... ממש לא. אני בכלל לא מצפה לכלום, אני בסה"כ חולקת את מחשבותי וריגשותי. ואת מוציאה כרגע כעס על החיילים ולא על הממשלה.

תגידו תודה שזה נעשה שברגישות וזהו

אל תבלבלי את המוח, זה היה קשה לא פחות למפנים מלמתפנים, את ממש כנראה לא מסוגלת לראות את הצד שלהם..., רוב המפנים בכלל לא שמחו לבצע את הפינוי, הם פשוט ביצעו, החחלוטה דמוקרטית כי היא עברה במוסדות השלטון פעם אחר פעם, בכנסת ובממשלה, היא חוקית כי בג"ץ הסמכות החוקית בישראל אישר שהיא חוקית, מה לעשות, ההלכה אינה גורם כאן, בג"ץ הוא הגורם, גם כאשר הוא טועה הוא קובע, זה המשחק אלה החוקים, לא הלכת לפי החוקים, אז החבילה תתפרק, ככה זה עובד.

שתתפרק

אולי הגיע הזמן שהחבילה הזאת תתפרק, כי אין כבר שום דבר שמחזיק אותה ביחד..

למעלה