הייתי שם...

leydid

New member
ליבי ליבי לך.

ליבי ליבי איתך ואם חברייך. אני מקווה שבמילה ל"עקל" התכוונת להקל ממקום של לעשות קל יותר, כי לעקל זה לקחת ומספיק לקחנו להם. זה היה קשה לכולנו גם לאלה שהיו בעד, נמשכתי למסך הקטן כמו אל מגנט וליוויתי את ההינתקות אודה ולא אבוש גם היזלתי דמעה אבל כתבת ויפה הדמוקרטיה הייתה חייבת לנצח כי אחרת היה אפשר לסגור את המדינה וללכת הבייתה. חבל שכך אבל חבל לי יותר על ההמשך אותם מחנות אוהלים כאשר המדינה נתנה להם דיור זמני שמה לעשות לא תואם את הדיור שהיה להם מול הים אבלעקב זאת הם מקבלים תשלום גבוהה גבוהה גם אם לעולם לא יספיק. הם היו גומרים הרבה יותר טוב עם היו פונים מלחתחילה לסגור ענין עם המדינה ואני מכיר כאלה כקיבלו פי 9 ממה שהם השקיעו זה הרבה, הם קנו קוט'ג על חצי דונם ונשאר להם עוד 100.000$ לבריאות אבל יש גבול לסחטנות ולבכי ההמשך מסתבר קשור לכסף ורק לכסף. ועל כך צר לי.

חיילת23

New member
אתה צודק

התכוונתי באמת ללהקל ואני מקווה שיתנו לי את ההזדמנות.

חיילת יקרה -

אני גאה להיות חלק מהעם שבו את שותפה! כל כך הרבה תחושות שגועשות אצלך בפנים וביקשת להוציא, אפילו רק חלק, על הכתב.. אני גאה ברגישות שלך ובאומץ לקדש את המחויבות שלך. את חיילת לדוגמא ואדם לדוגמא. רק בקשה קטנה לי אלייך, נסי לקבל את כל מילות הגנאי שמשליכים לעברך בהבנה וסובלנות- נסי להמשיך את הדרך, מתוך אותה רגישות שאפיינה אותך עד כה. אל תתני לקומץ של "שונאי חינם" לפגוע בך. ישר כוח.

יאללה יאללה

כל הרגשנות הזו נובעת אך ורק מבורות. המתנחלים שלא עזבו במועד המוסכם, ראוי לבעוט לו בתחת ולהטיס אותו משם. מדינת חוק זו מדינת חוק, ואדם שמתכחש לו ולוקח את החוק לידיים הוא סיכון אלים למדינה. לא משנה אם הוא יהודי, מוסלמי או נוצרי. דווקא היהודים הם המסוכנים ביותר לעם ישראל, והאנשים שנישארו שם עשו זאת אך ורק משיעמום ו/או תיסכול. ברם אני לא מאשים אותך, אלא את המפקדים שלך ובעצם את המדינה שמחזיקה מפקדים בורים ועמי הארצות. הם בעצמם יוצרים פילוג בתוך פלוגותיהם ואז מצפים ל100% מצד החיילים. זו מישנתם של הפשיסטים, לא של הדמוקרטים.

חיילת23

New member
הרגשנות הזאת נובעת מכך

שאתה רואה בעיינים שלהם את הכאב והקושי לעזוב את ביתם (כל אחד מהסיבה שלו: אחד אידיאולגיה השני מהקשרות לבית-משפחה שכולה וכד').. ואלו אחיך (עמך) וקשה לראות ולעשות דברים כאלו. ורוב המתיישבים שנשארו שם לאחר הזמן (ולא המסתננים) הם נשארו בשביל התיקווה הקטנה שאולי משהו השתנה וחלקם בכלל לא הפנימו את המצב ורק כאשר הגענו אליהם רואים בעיינים שלהם שרק אז הם הבינו. ואף אדם לא ראוי שנעיף אותו בבעיטה! רובם בסה"כ הביעו את צערם וכאבם ואין לשפוט אדם בצערו (כמו שבהלוויה אתה לא שופט את התנהגות האבל ולרובם זאת הייתה הרגשה של הלוויה), אתה צודק בכך שהיו כאלו שהתנהגו לא בסדר כמו בשימוש בילדים בשיא החום והחומצה וכו' ואני מאמינה שהם יעמדו לדין בדרך המשפטית ולידיעתך רובם הם המסתננים ולא המתיישבים. אני מאמינה שאין להם משהו כנגד החיילים פשוט אנחנו היינו שם כאשר הם הרגישו את החוסר אונים והוציאו עלינו את התסכול.

בורות מוסרנית - IN! רגשנות - OUT!

אין שום קושי יוצא דופן בלעזוב בית בהתנחלות. זה בדיוק כמו לעבור דירה מת"א לחיפה או מב"ש לנתניה. אם כל אחד היה יכול לפעול על פי האידאולוגיה שלו השלטון כאן היה כאוטי, ואני מניח שאם המפקדים שלך לא תיכנתו אותך גם לזה, את לא רוצה שזה יקרה. הקושי הוא סתם הזיה שהפיחו מפקדי הצבא הארורים בחייליהם חסרי הרצון לחשוב. בחייך...על מי אתה עובדת? רק על עצמך. לא ראית בעיניים שלהם כלום. המבוגרים נישארו כי יש להם בעיה נפשית ותו לא. הסיבה האידאולוגית היחידה שהנחתה אותם היא להראות חוסן, כך הם טוענים. ובכן, תרשי לי לפקפק בשפיותם של האנשים הללו, או לפחות בתבונתם... אדם שבוחר להיות פשיסט יש לו בעיה - או שהוא בור או שאינו שפוי. ראוי ועוד איך ראוי להעיף אותם, ואת אלה שתקפו את צה"ל לזרוק במחראות ציבוריות. הייתי אומר שעדיף היה לפוצץ אותם יחד עם בתי הכנסת, אבל בהינתנה של לגיטימציה למתנחלים לפעול כך, עולה השאלה מי ראוי לעונש הזה - המדינה ובמיוחד מפקדי צה"ל או המתנחלים האלימים הטיפשים. את סבורה שכשאדם עובר דירה, פתאום יש לו הסכמה לתקוף את כל העולם ואחותו? אין כזה דבר "כאלה". כל מתנחל שנשאר שם מעבר לזמן המעבר זו בעייתו וטעותו, ועל טעויות משלמים. אין כאן מקום לטעון לשום חוסר אונים. ניתן להם מועד מדויק לעזיבה ובעיה של שונאי היהדות הללו שלא ניצלו אותו. רק זה חסר למדינה - שכל אחד שיחוש חוסר אונים יאמץ את הגישה הסטליניסטית ויוציא את תיסכולו האלים על החברה שבאה לעזור לו. האמת שציפיתי להודעה כזו. שוב, את לא אשמה. מי שנתן למפקדים שלך לפקד הוא האשם. והרי עם כוח אדם חלוק שכזה, איך מצפים לעבודה יעילה?

חיילת23

New member
אני עונה לך בקצרה

ההבדל בין המציאות למה שרשמת הוא שהם לא עוברים דירה בכיף... אלא מעזיבים אותם לא מרצון אלא בכוח... תשאל את עצמך איך היית מרגיש אם היו באים אליך ועושים דבר כזה... חלקם היו במעין בועה שאין פינוי בכלל. אני מצדיקה את חלק מהדברים שרשמת ובאמת מפחיד אותי שיש קבוצה של צעירים במדינה ששכחו מזה חוק. הייתי שם ואני יכולה להגיד לך שרוב אלו שעשו את הבלאגן הם המסתננים ולא המתיישבים והמיעוט מהמתיישבים שכן נהגו כך אני לא מבינה אותם ויכול להיות שכמו שרשמת הם איבדו באותו הרגע קצת את שפיותם.

טוב.. רק עפ"י הכינוי שלך אתה חושב

שאתה שליח של.... וזה אומר עליך הרבה... מה שמוזר הוא שמאדם עם כינוי כמו שלך הייתי מצפה לרגישות ולא ותגובה כזאת....

ובית זית, גם כן...

99% התגוררו שם משום שלא היה להם כסף לקנות דירה באזור טוב בארץ, ולכן התנחמו בוילה רחוק מכל עיר. עכשיו נותנים להם וילות בצפונו דל דרום הארץ והם עוד בוכים!

למעלה