בורות מוסרנית - IN! רגשנות - OUT!
אין שום קושי יוצא דופן בלעזוב בית בהתנחלות. זה בדיוק כמו לעבור דירה מת"א לחיפה או מב"ש לנתניה. אם כל אחד היה יכול לפעול על פי האידאולוגיה שלו השלטון כאן היה כאוטי, ואני מניח שאם המפקדים שלך לא תיכנתו אותך גם לזה, את לא רוצה שזה יקרה. הקושי הוא סתם הזיה שהפיחו מפקדי הצבא הארורים בחייליהם חסרי הרצון לחשוב. בחייך...על מי אתה עובדת? רק על עצמך. לא ראית בעיניים שלהם כלום. המבוגרים נישארו כי יש להם בעיה נפשית ותו לא. הסיבה האידאולוגית היחידה שהנחתה אותם היא להראות חוסן, כך הם טוענים. ובכן, תרשי לי לפקפק בשפיותם של האנשים הללו, או לפחות בתבונתם... אדם שבוחר להיות פשיסט יש לו בעיה - או שהוא בור או שאינו שפוי. ראוי ועוד איך ראוי להעיף אותם, ואת אלה שתקפו את צה"ל לזרוק במחראות ציבוריות. הייתי אומר שעדיף היה לפוצץ אותם יחד עם בתי הכנסת, אבל בהינתנה של לגיטימציה למתנחלים לפעול כך, עולה השאלה מי ראוי לעונש הזה - המדינה ובמיוחד מפקדי צה"ל או המתנחלים האלימים הטיפשים. את סבורה שכשאדם עובר דירה, פתאום יש לו הסכמה לתקוף את כל העולם ואחותו? אין כזה דבר "כאלה". כל מתנחל שנשאר שם מעבר לזמן המעבר זו בעייתו וטעותו, ועל טעויות משלמים. אין כאן מקום לטעון לשום חוסר אונים. ניתן להם מועד מדויק לעזיבה ובעיה של שונאי היהדות הללו שלא ניצלו אותו. רק זה חסר למדינה - שכל אחד שיחוש חוסר אונים יאמץ את הגישה הסטליניסטית ויוציא את תיסכולו האלים על החברה שבאה לעזור לו. האמת שציפיתי להודעה כזו. שוב, את לא אשמה. מי שנתן למפקדים שלך לפקד הוא האשם. והרי עם כוח אדם חלוק שכזה, איך מצפים לעבודה יעילה?