הייתי שם...

לפרק את המדינה? את העם?

אתה בטוח?, נראה לי שאתה מדבר שטויות, תאמין לי התכוונתי לזה, לא לכנסת או לממשלה, זאת תמיד מתפרקת ואחרת באה במקומה.

אם תקרא את ההודעות שלי

תבין שהעם הזה כבר מפורק. הוא לא עם אחד יותר ולעולם לא יחזור להיות. וכן, כוונתי לפרק את המסגרת השלטונית הזאת שנקראת "מדינת ישראל" אשר הגיעה לסוף דרכה,ולהחליפה באחרת, במדינה יהודית אמיתית המאמינה בזכותנו על הארץ הזאת ונחושה להאחז בה וליישבה.

יעני משחיסטים לא שפויים

שצועקים "שלנו שלנו" ומרביצים מכות לערבים, זו בעיה שלך חביבי, לא נראה לי.

adishu

New member
החלטה דמוקרטית במאת האחוזים

למדינת ישראל יש משטר שמוגדר כדמוקרטיה יצוגית.עם ישראל בוחר נציגים לכנסת והם במשך הקדנציה מנהלים לנו את המדינה. מצע המפלגות הוא רק הצעה ולא התחייבות חוזית לביצוע. כך זה היה בעבר וכך זה כיום. אפשר להעלות הרבה דוגמאות לנציגים שאמרו דבר מה לפני הבחירות ועשו בדיוק הפוך לאחר מכן. ההסבר לתופעה הוא בכך שכאשר מפלגה או אדם נמצאת בתהליך בחירות נאמרים דברים רק לסבר את אוזנו של הבוחר. לאחר הבחירות, כאשר המעמד מחייב, עושים את מה שהמציאות מכתיבה. המחויבות של הנבחר היא טובת כל העם ולא שיקולים פופוליסטים של חלק קטן מהעם. מי שיעדיף את טובתו של מגזר צר באוכלוסיה על פני טובת עם ישראל פשוט מועל בתפקידו. ברגע שבית הנבחרים החליט החלטה מסויימת אסור שמגזר כלשהו יצליח לבטל את ההחלטה. ביטול החלטה דמוקרטית משמעותה אנרכיה. ואני חושב שאפילו המגזר הדתי הבין זאת לפי התנהגותו. מישהתנגד בפועל לביצוע ההתנתקות היו בעיקר בני נוער. לא ראינו מבוגרים שנלחמו על הגגות ובבתי כנסת, ממש מתי מעט. וגם המבוגרים שהיו רובם היו תושבי המקום. לכן המסקנה הנובעת מכך שהעם הבין שמותר למחות אבל אסור להתנגד פיזית להחלטה.

AirBot

New member
כן!

הרבה דברים שמתבצעים בדמוקרטיה הישראלית אינם דמוקרטים במהותם. דמוקרטיה מתגוננת מנוגדת לעקרונות הדמוקרטיה האידיאלית. הוצאת ארגונים מסויימים מחוץ לחוק (ארגונים ניאו-נאציים וכד') אינה דמוקרטית. מעצרים מנהליים אינם דמוקרטיים, וכו' וכו'... מה לעשות, הדרך שבה התקבלה ההחלטה על ההתנתקות אינה חורגת מגבולות שיטת הדמוקרטיה הנהוגה בישראל. נעים? ממש לא. מלוכלך? סביר מאוד להניח. אבל בואי לא ניתמם. זאת לא הפעם הראשונה שמישהו מנצל את הפירצות בדמוקרטיה הישראלית כדי לעשות משהו, וזאת לא הפעם הראשונה שממשלה פועלת בדרכים שלא תואמות את המצע שעל פיו היא נבחרה. אם יש לך הצעות לשיטת ממשל טובה יותר, אשמח לשמוע אותן...

bvb6

New member
דמוקרטיה למי שלא יודע או לא רוצה ..

זה גם שלמיעוט יש זכויות אין דבר כזה : הפעם הבחירה פגעה באוכלוסיה מסוימת אבל נמשיך כרגיל.... מחר יחוקקו חוק שמבודדים לגרמי נשאי איידס - מה ההבדל?? יש זכויות יסוד : באיזה זכות אפשר לשלוח בן אדם לגור בניסנית , בקצרין או בחיפה ומחר להגיד לו - אופס טעינו ....צא מהבית זה נוגד זכויות יסוד אבל בצבא אסור להגיד את זה!!!!

אם היא לא היתה דמוקרטית

אז היא היתה דיקטטורית, החלטה דיקטטורית מפילים בכוח ובאלימות (אין ברירות אחרות), מאחר והיא לא הופלה בכוח ובאלימות זה אומר שהיתה דמוקרטית לחלוטין. יום טוב!

bvb6

New member
אז גם הקריאה בציבור מסוים

לרצוח ראש ממשלה הייתה חוקית - עובדה שכולם ידעו שזו המגמה

TheOrion

New member
ההשוואות שלך מדהימות.

העברת חוק בכנסת = הסתה לרצח. פשוט מעורר רחמים.

the mnm factor

New member
לא הייתה דמוקרטיה?

הצביעו בכנסת? החוק עבר? (ולפי מה שאני זוכר הוא גם עבר ברב של 70% בערך) הצביעו בממשלה? 75% הצביעו בעד? איפה אין כאן דמוקרטיה?

אפרתוש22

New member
פחדת כנראה לאבד יותר את הפרנסה שלך.

תחשבי שהיו מפנים אותך מביתך ומה היית עושה, זאת פקודה לא חוקית העליל את התגייסת למען אזרחי מדינת ישראל ולא לפנות אנשים מבתיהם!!! תקראי בספר החוקים של צה"ל, כנראה שבשיעורים בבה"ד 1 על פקודה לא חוקית בעליל נרדמת!!! שום כסף בעולם לא שווה את זה בשביל משכורת של 5,000 שקל היה שווה לך????

אם זה בלתי חוקי את זה צה"ל יחליט

בג"ץ והממשלה, הוא קבע שחוקי אז זה חוקי, תפקיד צה"ל לעשות את מה שהממשלה אומרת שום בעד/נגד אזרחים, צה"ל זה לא רק מבצעים ו"להרוג ערבים" כמו שאת אוהבת, זה גם להזיז אנשים ממקום למקום, לשנות גבולות, זה הכל, כמו שהמשטרה שלנו עוסקת גם בבטחון ולא רק נגד פשע אז צה"ל לא רק "הורג ערבים", אין מושג בספר החוקים של צה"ל, צה"ל מבצע את מה שהמדינה אומרת לו, כמו שהמדינה מיישבת היא יכולה בצורה מאד טבעית וזה הכי טבעי שבעולם גם לפנות, זה לא נגד המדינה, זו פרשנות פרטית שלך, זה שמפנים אדם מביתו זה לא אומר שזה נגד המדינה, הבית הוא אינו המדינה, גם אותו אדם אינו המדינה. הפינוי הוא למען אזרחי ישראל, גם אם זה כואב לחלק מהם, גם אם זה נוראי לחלק מהם, זה עדיין עדיין לא סותר, שום סתירה.

TheOrion

New member
הפקודה חוקית מאוד.

הבעיה שלך היא שאת לא רואה את התמונה הגדולה כמו שהיא ראתה. אם היית רואה, לא היית מתווכחת בכלל.

חיילת23

New member
אפרת

שלום לך, עצוב לי שבחורה בת 22 לא יודעת שזאת הייתה פעולה/פקודה חוקית שהוחלטה בכנסת ואושרה ע"י בג"צ (בית הדין הגבוה לצדק). נ.ב: לא עשיתי קורס בבה"ד 1. ואני לא כועסת על איך שהם התנהגו (המתיישבים לא המסתננים) ואני מבינה אותם כי אם היו מפנים אותי מהבית אני משערת שהייתי מתנהגת בדיוק כמוהם. לשאלתך השניה: (אני מרגישה שאני קצת חוזרת על עצמי) אבל אני יכולה להגיד לך על עצמי ועל אנשי הקבע שהיו איתי. אני מבינה את מה שאת אומרת... ושמעתי הרבה את המילים אללו. אני בת 23 ואין לי בעיה כבר מחר לעזוב את הצבא, ומדוע לא סירבתי פקודה, את מוזמנת לקרוא מה שרשמתי בהתחלה ואולי תביני (ואולי לא.. זאת בחירתך). לכל אנשי הקבע שהיו איתי (רובם מבוגרים) לא רצו לבצע את המשימה אבל לא סירבו מסיבות דומות לשלי ולאמונה החזקה במדינה ובדמוקרטיה (כשאת נמצאת כמעט חודשיים 24 שעות ביחד איתם את לומדת להכיר אותם ואז אתה מבינה).

אפרתוש22

New member
גם חבר שלי היה שם

ומסיבה פשוטה הוא לא סירב בגלל פרנסה, לא שאני מצדיקה אותו!!! או אותך ואני לא משחקת אותה גיבורה עליך, מסיבה פשוטה בחרו באנשי הקבע שיבצעו את הפקודה כי חייל רגיל היה מסרב!!! לא כי אנשי הקבע "רגישים ומנוסים" הכול סובב פה סביב הכסף!!! אין לי שום כעס עליך או טענות אני פשוט אומרת מה שאני הייתי עושה, ובאמת זה לא נגדך אני מקווה תסגרי את הפרק הזה בחיים ויהיה לך טוב!!!

חיילת23

New member
אולי לחבר שלך זה סובב

סביב כסף, אני יכולה להגיד לך לגבי שזה לא ככה.

eris1515

New member
../images/Emo24.gif כל הכבוד לך...

באמת חזקי ואמתי- ישר כוח דבר כזה לא כל כך קל לעשות עם כל הכאב... גם החיילים הם בני אדם וגם מה שהם עברו לא ממש מכובד......

למעלה