הייתי שמח לראות את הפרשנות של JohnLocke

kman888

New member
הייתי שמח לראות את הפרשנות של JohnLocke

הי, אני קורא הרבה בפורום אבל זו פעם ראשונה שאני כותב. בכללי אהבתי את 2 הפרקים האחרונים, לדעתי בן נשאר מחוץ לכנסיה כי הוא עדיין בחיים והמגן של האי אחרי הוגו ולכן הוגו אומא לו שהוא היה מספר 2 מעולה. כלומר עד שהוגו מת הוא היה מס' 2 ואח"כ החליף אותו. הייתי שמח לראות את הפרשנות של JohnLocke לפרקי הסיום, חיפשתי אותה אך לא מצאתי. אם יש אשמח לקבל קישור, אחרת JohnLocke אשמח לדעתך.

ravens

New member
../images/Emo45.gif

או שג'וק לוק של הפורום יכתוב או ג'ון לוק מהסדרה.

לא יכול להיות

שבן נשאר בחוץ כי הוא עדיין שומר על האי, כי כל מי שהופיע בפלאשסיידס , כולם הם אנשים שמתו ועכשיו כאילו עושים תיקון. זה לא פוסל את האפשרות שהארלי מת ובן החליף אותו מתישהו...אבל לא נראה לי, כי אחרת הארלי היה מפרגן לבן והיה אומר לו שגם הוא היה מס' 1 מעולה כי הוא היה צריך להעביר לו את ה"ירושה"

JohnLocke

New member
אני כתבתי בשרשור של הפרק

המון דברים על הפרק, וגם כתבתי שרשור בשם "מה שקרה, קרה" שבו כתבתי על המסר שאני לוקח מהפרק. לכן בינתיים אני לא מתכנן הודעה בסגנון "וואו, אהבתי", אבל כמובן שמאוד אהבתי את הפרק. הוא ריגש אותי כמו שאף פרק לא עשה עד עכשיו. באופן כללי, הפרשנות שלי היא כמו זו של רוב האנשים - מציאות ב' הייתה מעין עולם מעבר שהלוסטיז בנו (לא דרך הפצצה, אלא ביחד לאחר מותם, מעין מטריקס פוסט-מוות) כדי לפתור את הבעיות שלהם שהם לא הצליחו לפתור עדיין וכדי להיפגש ולעבור לעולם הבא ביחד. בן גם מת מתישהו, כי הוא גם קיבל הארה. יכול להיות שמתישהו הוא הפך להיות מספר 1, אבל זה לא ידוע בדיוק. בכל מקרה, זו לא הסיבה שהוא נשאר מחוץ לכנסייה, לדעתי - היו לו עוד כמה עניינים לטפל בהם, כמו לכפר על כל הרציחות או לבלות זמן עם אלכס.

tamarhp

New member
לגבי בן

הוא אמר "יש לי עוד כמה דברים שאני צריך *לברר*". אני חושבת שהוא עוד לא השלים לגמרי עם המוות, ועוד לא מוכן נפשית לעזוב (להמשיך הלאה), ולכן הוא עוד רוצה להישאר, לברר עם עצמו דברים, ולנסות לתקן.

JohnLocke

New member
מעניין מי בכלל נתן לו את ההארה

הרי לא ראינו אותו מקבל את כל הזכרונות (זה היה זמני עם דזמונד והמכות). אולי מתישהו באותו יום הוא חיבק את אלכס או משהו, וזה הזכיר לו את הכל...

לדעתי סוג של חור בעלילה

מכיוון שאם זיכרוני איננו מטעה אותי, רק מגע הוביל להארה הרוחנית. זה נכון שהם קיבלו סוג של הבזקים אך רק מגע גרם להארה המלאה.

JohnLocke

New member
ג'ק נגע בארון קבורה ונזכר

לא חייבים לגעת בבן-אדם. ראינו גם שפראדיי ושארלוט לחצו ידיים אבל אף אחד מהם לא קיבל את ההארה המלאה של כל החיים (פראדיי קיבל הארה חלקית בלבד, כמו זו של צ'ארלי במטוס).

A m o s 2 9

New member
זה לא בדיוק "לברר"

זה יותר "לסדר", או כמו ש- JohnLocke אמר, "היו לו עוד כמה עניינים לטפל בהם".

יכול להיות שבן

פשוט קיבל חיי אלמוות כשומר על האי במקום הוגו? ולכן הוא לא נכנס?

A m o s 2 9

New member
אם הוא היה שם

אז זה סימן שהוא מת מתישהו. לא רק אלו שנכנסו פנימה מתים, יש גם את אלו שעדיין לא מוכנים לשלב הבא, וזה היה המצב של בן באותו זמן.

JohnLocke

New member
למה אהבתי את הפרק

1) המוזיקה - מייקל ג'יאקינו השתמש בפרק הזה בכל המנגינות המוכרות מהסדרה בצורה נפלאה. הוא סחף את הצופה בכל הרגעים הדרמטיים והמרגשים, ובחר במנגינה המרגשת מכולם, שהופיעה לראשונה עם יציאת הרפסודה של מייקל בסוף עונה 1, לרגעי האיחוד, כי המנגינה הזו בעצם תמיד סימלה את הקשרים שנוצרו בין הניצולים. חוץ מכל המנגינות המוכרות הייתה גם מנגינה חדשה ומעולה למערת האור. 2) ההומור - בפרקי סיום עונה תמיד יש את האלמנט של סרט אקשן/מתח, ולכן תמיד היוצרים מפיגים לעיתים את המתח עם הומור. הרגעים המצחיקים בשבילי היו: הארלי שאומר "I've got a bad feeling about this", ברפרנס אחרון לסטאר וורס (מדהים שזו הפעם הראשונה שמישהו בסדרה אומר את המשפט הזה, שהופיע בכל סרט סטאר וורס), סוייר עם ה"Y’all head to your heart of the island and I’ll go get the magic leprechaun out of that well", מיילס עם ה"אני לא מאמין בהרבה דברים, אבל אני כן מאמין בנייר דבק" ולפידוס עם ה"Don't bother me" לבן דרך הוווקי-טוקי, שקרע אותי מצחוק משום-מה. 3) המשחק - ראויים לציון מת'יו פוקס (ג'ק) בסיידוויז וטרי אוקווין (לוק) בכל דבר שהוא עשה. אני חושב שגם אוונג'לין לילי (קייט) עשתה עבודה טובה מהרגיל, אליזבת' מיטשל (ג'ולייט) הצליחה לרגש כשהיא קיבלה את ההארה עם סוייר (במבט שלה היה שילוב של בלבול, כאב ואהבה). ואחרון חביב, ג'ון טרי בתור כריסטיאן דאג להסביר את הכל בצורה משכנעת ולא קיטשית. תמיד אהבתי את השחקן, ופחדתי שהם הולכים לפגוש את אלואיז בכנסייה, ושהיא תסביר הכל (הפחד הוא בגלל הסצינה הגרועה בעונה 5, כשהיא מסבירה על כך שהאי זז), אז שיחררתי אנחת רווחה ברגע שראיתי את כריסטיאן. 4) הטוויסט - בפרקים לפני סוף עונה 4 ועונה 5 טרי אוקווין אומר משפטים מופרכים.בעונה 4 הוא אמר ש"צריך להזיז את האי", בעונה 5 הוא אמר ש"הוא הולך להרוג את ג'ייקוב". שני הדברים האלו התגשמו בסוף אותן עונות. בפרק לפני סוף עונה 6, הוא אמר ש"הוא הולך להשמיד את האי". הדבר הראשון שקפץ בראש שלי הוא "אוי לא, אפילוג", אותה תיאוריה שמציאות ב' היא בעצם המשך של אירועים בסוף עונה 6, שבה האי שקוע, ואיכשהו זה גורם למציאות בה המטוס לא מתרסק. הסדרה השתמשה בתיאוריה הזו, שהתסריטאים ניחשו שתצוץ מתישהו במהלך העונה, כדי להפתיע ולגרום לחשש אמיתי שהאי באמת הולך לשקוע. בסופו של דבר גילינו שמציאות ב' היא לא באמת מציאות, וג'ק גם הצליח להציל את האי, אבל הטוויסט עבד מעולה בשבילי. עוד טוויסט נחמד היה שהדזמונדים בעולמות השונים לא היו מסונכרנים, ובעצם הייתה להם אג'נדה שונה, בניגוד למה שרוב הצופים חשבו. 5) האיחודים - כשרואים את הפרק בפעם השנייה, ומבינים לגמרי מה היא בעצם המציאות השנייה הזו, האיחודים הופכים ליותר מרגשים. למשל, רק בצפייה השנייה קלטתי שצ'ארלי אחרי ההארה הוא בעצם צ'ארלי המת שרואה את קלייר בפעם הראשונה מאז מותו בטביעה. למי שזוכר, בעונה 3 צ'ארלי בקושי נפרד מקלייר, והיא לא ידעה בכלל שהוא הולך לסכן את החיים שלו, לכן מבחינתי זה היה אפילו יותר מרגש מסוייר וג'ולייט, שלפחות הספיקו להיפרד לפני המוות. בפורום אחר כתבתי באמצע עונה 6 שאם ג'ון טרי (כריסטיאן) לא יופיע מתישהו במהלך העונה, אני אשכור את שירותיו ואת מתיו פוקס כדי לצלם בעצמי סצינה שבה הם אומרים אחד לשני I love you, אז שמחתי ביותר שזה קרה סוף-סוף. 6) הרגעים הקטנים לדמויות - ריצ'רד אלפרט מקבל שערה לבנה ומבין שהוא רוצה לחיות, לפידוס ממלמל לעצמו "Here we go, Frank", קייט משכנעת את קלייר לבוא ולגדל את אהרון ביחד, הארלי אומר לג'ק שהוא מאמין בו, סוייר מודה לג'ק "על הכל", הארלי אומר לסעיד שהוא בסה"כ אדם טוב. 7) ההתייחסויות לפרקים הקודמים - הרשימה המלאה נמצאת בלוסטפדיה, אבל הרפרנסים האהובים עליי היו: השוט של ג'ק ופלוק במערה, מסתכלים למטה על מקום שבו דזמונד נמצא,הפצע של ג'ק בבטן היה בצד הפוך לפצע בבטן שהיה לו כשהתרסק, ג'ק נזכר בהכל כשראה עוד פעם ארון קבורה ריק של כריסטיאן, וההארה של לוק שהגיעה לאחר שהתחושה ברגל חוזרת לו, בדומה לאחרי ההתרסקות. 8) המסר

tamarhp

New member
שאלה על המוזיקה

היה גם את הנעימה של שישיית אושיאניק? אם כן מתי? ואהבתי את הסיכום שלך :)

JohnLocke

New member
גיליתי שהתבלבלתי במנגינות

בעצם בכל האיחודים ורגעי ההארה מדובר במוזיקת האושיאניק 6 (There's No Place Like Home), ו Parting Words (המוזיקה של הרפסודה) מופיע ברגע אחד כשהמטוס של אג'ירה ממריא.

tamarhp

New member
זה מה שחשבתי.... בלבלת אותי לרגע :)

את המוזיקה של הרפסודה אני בכלל לא זוכרת..

Parting Words

מופיע גם בסצינת הכנסייה לכמה רגעים, ומיד אחר-כך מוחלף בנעימת Life and Death המפורסמת בביצוע שונה ומיוחד. הרבה פעמים קראתי שאנשים רצו שהמנגינה שתסיים את אבודים תהיה זו של האושיאניק 6, אולי היוצרים ידעו על כך.

סליחה חחחחח אוקיי, תיקון:

בסצינה האחרונה מפיעה בהתחלה מנגינה חדשה שהופיעה לראשונה רק בפינאלה, לאחר מכן היא מתחלפת במנגינה של האושיאניק 6, ובסוף Life and Death בביצוע הכי יפה עד היום, וממש לסיום מופיע קטע פסקול כללי כזה שנמצא בהרבה נעימות בסדרה..

למעלה