הייתי שמח לראות את הפרשנות של JohnLocke

cundason

New member
../images/Emo45.gif אהבתי מאוד

הצלחת (לא בפעם הראשונה ) לקלוע לתחושותי.. ברשותך אגנוב ממך את הכפפה ואשתמש בחלק מה קטגוריות.. 1)המוזיקה: נאמר כבר הכל..פשוט נפלאה.. החבר'ה בעבודה נאלצים כבר יומיים לסבול את הפסקול מהרמקולים שלי:) אין כמו מוזיקה מרגשת כל כך כדי לתרום לאוירה..המוזיקה היא המפתח לנשמה, אמר פעם מישהו, ואין ספק שהיא תרמה לכמעט דמעות (גברים אינם בוכים!!! בדיוק חתכתי בצל בסצינה של הלידה של אהרון!) בקטעי האיחוד המרגשים. 2)ההומור: גם אני מחאתי כפיים להוגו ברפרנס למלחמת הכוכבים, בסצינה של הוגו ובון,וכמובן-כמו שכתבתי כבר- בתור מוהנדס אני לא יכול שלא להריע לאמונה העורת של מיילס באיזולירבנד :) גם סצינת ה"קידוש" שעשעה אותי.. 3) המשחק: אמרת הכל, אבל אף אחד לא מדבר על המשחק המדהים של אמרסון..שחקן בחסד :) 3)כאיש של הפרטים הקטנים (דרדס.. לא?) את אלו הכי אהבתי, והפרק היה ג-דוש בכאלה.. החל מהשילוב המבריק של הסצינה עם ג'וילייט הגוססת וסוייר בפרק הפתיחה עם סצינת האיחוד בפרק הסיום, דרך שחזור ה"צוהר", "see you in another life" של ג'ק לדזמונד, ועוד ועוד ועוד.וכמובן- הסוף המבריק, עם סגירת המעגל של ג'ק, שכנראה תוכנן עוד מההתחלה אהבתי.:) אגב, אפשר קישור לרשימת הרפרנס שרשמת עליו?

שאלות שאלות

1.שמתם לב שג'ק בפרק האחרון ממש התעקש למות? למשל כשהוא ירד הוא היה יכול לתת לדזמונד להחזיר את האבן למקומה הרי גם ככה הוא אמר שדזמונד הוא"נשק" וגם עוד דוגמה אחריי שהוא החזיר את האבן למקומה הוא נשאר במים איזה שעה בזמן הזה הוא היה יכול לקום ולברוח משמה ולחכות שיעלו את דזמנוד ואז שיעלו אותו למעלה. 2.לא הבנתי עדיין מה הקטע שסעיד חזר לחיים הרי מת זה מת לא? ואיך זה קרה בכלל לקלייר הרי קלייר נחטפה הרבה לפני שג'ייקוב מת הרבה לפני שידענו מי זה אז אין מצב שזה בגלל המוות של ג'ייקוב היו צריכים יותר להרחיב על התופעה. 3.איך פתאום דזמונד נהפך לחסין לקרינה אלקטרו מגנטית כאילו מה הוא נולד ככה הוא ירש את זה בעתיד? איך? וזוכרים שהוא סובב את המפתח? אז פתאום הוא עבר לעולם אחר ופגש את האלואיז הזו. היו צריכים יותר להרחיב על אלואיז כאילו איך היא הופיעה בעולם הזה של זדמונד אחריי שהוא סובב את המפתח? ובכלל..איך כתוצאה מזה שהוא סובב את המפתח נוצר העולם הזה?.

Lady in red2

New member
לגבי 1 - אכן שמתי לב

2. גם אני תוהה, הרי dead is dead לפי הסדרה. 3. אם אני לא טועה, הוא נעשה חסין בגלל סיבוב המפתח. נראה לי שהעולם שהראו שם היה העבר שלו? אני אתן לאחרים לענות, כי לגמרי שכחתי מה היה שם.

JohnLocke

New member
תשובות

1.הוא ידע שהוא במילא הולך למות מהדקירה בבטן, אז הוא הבין שהמטרה שלו לפני מותו היא להחזיר את האבן למקום. הוא אמר להארלי לפני שנכנס שוב למערה "אני כבר מת". 2.לא הבנתי עדיין מה הקטע שסעיד חזר לחיים הרי מת זה מת לא? ואיך זה קרה בכלל לקלייר הרי קלייר נחטפה הרבה לפני שג'ייקוב מת הרבה לפני שידענו מי זה אז אין מצב שזה בגלל המוות של ג'ייקוב היו צריכים יותר להרחיב על התופעה. ההדבקה במחלה לא קשורה רק במוות של ג'ייקוב - הבריכה הדביקה בגלל המוות שלו, אבל היו דרכים אחרות להידבק גם לפני (ב1988 הצוות הצרפתי הודבק). זה קרה לקלייר ברגע שהיא עזבה את אהרון באמצע הלילה והצטרפה לאביה, כריסטיאן, שבעצם היה סמוקי. כשרואים אותה בבקתה פרק אחרי, היא ממוסטלת לגמרי ואומרת ש"אני איתו", כלומר עם כריסטיאן. לגבי סעיד - לדעתי זו הייתה הפעם הראשונה שמישהו שמת קליני חזר לחיים על האי, וזה קרה בגלל השימוש הראשון אי פעם בבריכה ה"חדשה" שנוצרה בעקבות מות ג'ייקוב. הוא היה גוסס, הוכנס לבריכה המדביקה, ועד שההדבקה נכנסה לתוקף הוא מת, אבל ההדבקה הצליחה להחזיר אותו. עד אז סמוקי היה מדביק גם בלי שאנשים ימותו (למרות שיהיו כאלו שלא יסכימו איתי, ויגידו שקלייר מתה אחרי פיצוץ הבית שלה בעונה 4, ואז הודבקה ע"י סמוקי בתור מתה). 3.לא ברור איך דזמונד נהיה חסין, האם זה קרה בעקבות סיבוב המפתח או שהוא שרד את סיבוב המפתח כי הוא היה חסין כבר ממילא. לגבי העולם האחר - זה לא היה עולם אחר, זה היה העולם הרגיל ב1996, אלואיז ידעה שהוא יהיה שם בגלל היומן מהעתיד של בנה. לדזמונד הייתה אפשרות לנסות לשנות את העבר, אז אלואיז דאגה שהוא יעשה בדיוק את מה שהוא צריך לעשות, שזה להיפרד מפני, כדי שאח"כ הוא יוכל להגיע לאי ולסובב את המפתח, ובכך להציל את העולם. כנראה שגם אם דזמונד היה מנסה לשנות משהו, היקום היה מתקן כל דבר (כמו שבכל פעם שהציל את צ'ארלי, היקום המשיך לנסות להרוג אותו).

למעלה