הייתם מוכנים?

רואה 6 6

New member
הייתם מוכנים?

פגשתם מישהו (נדבר בלשון זכר למען הנוחות בלבד) מדהים, מפיל מהרגליים, שכל תכונה באישיותו מתאימה כמו חוט ומחט לאישיותכם אבל אז הוא
אומר שהוא דו מיני
.
הוא מבטיח שלעולם יהיה ישר וכן, לעולם לא יעשה משהו מאחורי הגב וכך תמיד נהג ,ולמרות שאתם כנראה האדם המדהים ביותר שפגש (כן,הוא מרגיש כמוכם) הוא לא יוותר על סקס מסוג נוסף.
תמשיכו לצאת איתו או לא?

אנחנו מדברים על נאמנות או על העובדה שהיא/הוא דו?

הבעיה בשונות שבזיווג כזה הוא המלחמה העצמית שינהל הצד שהוא דו מיני.אין קשר לנאמנות, יש קשר לשייכות. למי הוא מרגיש שייך מבחינה רגשית, עם מי הוא מרגיש הדדיות מינית ורגשית במיטה, מי מספק אותו רגשית/מינית. לכן, גם אם הוא יצרוב על החזה הבטחת נאמנות, הקושי הוא לא של הסטרייט אלא של הצד שהוא דו.ולכן ***הוא *** זה שצריך להחליט על ההתמודדות מול הקושי ועל חיבור או לא חיבור עם סטרייט.

רואה 6 6

New member
איך לדעתך אין קושי של סטרייט עם זה?

הזוית שהבאת מענינת, לא חשבתי עליה אבל איך יתכן שלסטרייט לא יהיה קושי עם העובדה שהוא מה שהוא, כאשר חיבור חזק עם מישהו זה לא דבר שמתגלגל ברחוב?

כי את/הוא/היא אוהבים בן אדם.

כשאת אוהבת באמת מישהו זה עמוק. את מקבלת אותו על כל הוורסיות ומשלימה ברצון מוחלט על כל המכלול שהוא. זה ישנה לך פתאום אם התחתנת עם אדם שירגיש באמצע החיים שהוא גם נמשך לגברים?המשיכה שלו לגבר לא תפריע לך אלא אם כן הרגשת שרגשית ומינית הוא זנח אותך או שבגד. זה לא עניין של סליחה אלא של היסודות מהם בנוי הקשר. אמת וכבוד הם עמודי היסוד בכל קשר.סטרייט נמשך לסטרייט. דו מיני נמשך ***גם*** למין השני. האם הסטרייט מותר על הדו מיני בגלל שהוא סטרייט? למה?שניהם בני אדם, למרות שאדם שהוא דו לרוב ירצה ויבחר בבן מינו. כי אןפציית ה**גם** היא פשוט רק "גם".הפיתויים הם לכולם. הפחד שדיברת עליו קודם בא מבחינת אחוז והסבירות לבגידה.הקושי שאת מניחה על השולחן בתגובה הנוכחית היא בידיעה שהאדם אינו סגור על עצמו שממנו נובע הפחד להינטש ואולי להרגיש בחוסר כנות בקשר. בכל שוני יש קשר, השטלה היא איך לסגור את החוסר ביטחון של אדם שחא מרגיש כך שנבחר מדו מיני.לענות על הנקודה הזו איני יודעת. זה מורכב.

רואה 6 6

New member
הדברים שאת אומרת הם יפים אבל אני חושבת

שנורא תאורתי,אולי אוטופי. אני חושבת שרוב בני האדם שינסו לפתח מערכת יחסים עם דו מיני יפתחו דיסוננס קוגניטיבי. הם יצתרכו לשכנע את עצמם שהנושא לא מפריע להם. לא שלא קיימים אלה שיכולים רק לאהוב וזה הדבר הכי משמעותי,עצם העובדה שהם אוהבים, ואז יוטרדו הרבה פחות מכך שתמיד יהיו להם שותפים. הם מועטים למדי. עדיין.
המושגים כיום למערכת יחסים אינטימית קשורים בכללי באקסקלוסיבות בהכל. אני כן חושבת שזה רעיון שנמצא בעיקר בראש והגם שאני עצמי שבויה מוחלטת שלו, אם תימצא הדרך לשכנע את כל החברה שהגבולות יכולים להשתנות ואין מה לחשוש אז הרבה דברים יקרו...

Berethor

New member
זה לא המקום לחפש אקסקלוסיביות לדעתי

זה מתאים יותר לאנשים שבקטע של זוגיות פתוחה או שלישיות לדעתי, ולגברים שרוצים אישה שתבין ממקור ראשון את המשיכה שלהם לנשים. כנ"ל לגבי המקרה ההפוך.

הייתי נותנת צ'אנס

הייתי מנסה לזרום, לראות איך אני מסתדרת עם זה, עם איך אני מרגישה עם הידיעה שהוא נמצא עם "האחר". בעיני הנטייה המינית פחות חשובה מעצם הידיעה שאין לי בלעדיות עליו (קצת אירוני, אם לחשוב על השרשור האחר שלי.... ).
רק הע/ארה אחת: ההתלהבות הראשונית, התחושה הנפלאה הזו של התאמה מושלמת - מניסיוני בחיים - זה לא בדיוק כך לאורך זמן. ישנה נטייה לגלות קודם כל את הצדדים היפים, הנעימים והמשותפים, במשך הזמן רואים גם צדדים אחרים, שבהם לא תמיד קיימת אותה התאמה מושלמת כמו שכתבת. בנוסף לזה במהלך החיים אנשים גם משתנים. ואז לפעמים זו שהיה מאוד מתאים בשלב הראשוני של הקשר נהיה פחות הרמוני .

ועם זאת, התאמה כזו כפי שאת מתארת - זה לא משהו שקורה כל יום, לכן, לפחות לא הייתי פוסלת את הקשר.

רואה 6 6

New member
אני גם חושבת שהאדם הממוצע כאן אינו מסוגל עדיין

לקבל מיניות שאינה מונוגמית, גם אם הרגש הוא אקסקלוסיבי, אם כי לאחר הקמת משפחה דוקא עשויים להופיע שיקולים נוספים.

לא הייתי מסוגלת להיות בקשר עם גבר כזה

כי אני לא ארצה תמיד להיות בחרדות שאולי כן יש סיכוי שהוא עושה זאת בזמן שהוא בקשר איתי.מעדיפה לחסוך מעצמי כאבי ראש מיותרים.

תמיד יהיו החששות האלה עם כל בן אדם

זה טבע האדם שהוא מפחד שלא יפגעו בו, אבל אם מראש אני יודעת שהגבר הוא דו, אז לא אכנס מלכתחילה לקשר הזה.

Berethor

New member
לפי החתימה שלך, אני מניח שיש גם סיבה דתית

אני מתאר לעצמי שגם מפריע לך הצד ההומוסקסואלי שלו, בכל מקרה.

מפריע לי רק שזה יקרה לי

זה הדבר היחיד.
שיהיה הומו/לסבי זה בכלל לא איכפת לי.
יש לי 3-4 ידידים טובים שהם הומואים ואני מתה עליהם ברמות קשות והם אנשים מדהימים ונהדרים יותר מרוב הסטרייטים שאני מכירה.

ולא לערבב בין בשר לחלב בבקשה (הכוונה לחתימה שלי ולמה שאני מגיבה)

Berethor

New member
עדיין ידיד ובן זוג זה לא אותו דבר

בידידים אנשים בדרך כלל נוטים להיות פחות בררנים ובצדק. אבל אם זה לא מפריע לך, אז בסדר.

wild orchid

New member
ומה לגבי חרדות שאולי יש סיכוי שהוא עושה זאת עם אישה בזמן

שוא בקשר איתך?

יש משפט שאומר: מה שלא יודעים, לא כואב.

אם אני מראש יודעת שזה דבר שהיה רוב זמנו סטוציונר/דו וכו'... אז אני מראש לא הכנס לקשר איתו.
אם בגידה נודעת לי במהלך הקשר עצמו, באותו רגע הקשר נפסק בלי לחשוב פעמיים.
בגדול - חייבים לתת הזדמנות לאנשים ולקחת סיכונים בחיים.
אם בא לה לקחת סיכון למרות דהיא כבר יודעת מראש שהוא בקטע של שני המינים וקיים הסיכוי שאולי הוא לא יחזיק מעמד באיזשהו שלב, אז שיבושם לה ותפדל ושלא תכתוב אחר כך הודעת בכי על הנושא הזה.
שהיא תתמודד עם ההשלכות בגבורה.

Berethor

New member
יש אנשים שבשבילם זה לא סיכון כל כך גדול

במיוחד אם הם במלא בקטע של שלישיות, סטוצים, זוגיות פתוחה או/ו סלחנים לבגידות וכו. לכן זה לא חוכמה גדולה שבשבילם זה לא סיכון גדול, זה לא באמת נובע מגבורה כלשהי אלא מכך שמראש אלו דברים שבקושי מזיזים להם, או אפילו הם רוצים בהם. את צודקת בכך שלא שווה לך להכנס לקשר רציני עם סטוציונר או/ו ביסקסואל, סטוציונר משום שלטיפוס של סטוצים יותר קל לבגוד, שהרי אין לו בעיה לשכב עם אנשים זרים, וביסקסואל משום שהוא נמשך לשני המינים, זה גם לא בדיוק דבר שמעיד על בררנות גדולה, כמו גם יש לו הרבה יותר אופציות לבגוד איתם, ורצון לא מונוגמי של להיות בקשר מיני עם שני המינים. צריך לקחת סיכונים מסוימים בחיים, אבל לא מדובר בסיכון מחושב, אם ידוע מראש שהסיכויים להצלחה הם נורא נמוכים, בדרך כלל זה פשוט לא שווה את זה. אין מה להתפלא אם נפגעים כאשר הסיכוי לזה מראש היה גבוה.

למעלה