היי...אני חדשה כאן ומעריצה טריה.

garjit

New member
היי...אני חדשה כאן ומעריצה טריה.

ז"א את Wish you were here אני מאוד אוהבת וזה אחד הדיסקים הכי מדהימים לדעתי, אבל מעבר לאלבום הזה אני מכירה מעט מאוד שירים של פינק פלויד. יש המלצות מחברי הפורום המנוסים? למשל, איזה דיסקים לקנות עכשיו?
הגר

weird dust

New member
אני תמיד ממליץ לשמוע את הצד האפל

(1973 - dark side of the moon) הוא אלבום מומלץ מאוד יש גם את האלבום הראשון של הפינק פלויד (1967 - The Piper At The Gates Of Dawn) ישנם עוד "הרבה" להיטים מהחומה וישנם עוד כל מיני שירים טובים משאר הדיסקיפ

../images/Emo140.gif שלום הגר

וברוך בואך לפורומנו.
אני ממליצה לך לעבור על הדיסקוגרפיה של הפלויד, המצויה ב"שאלות נפוצות" שבפורום, וכן על ביקורות השירים שהועלו ל"מאמרים" במסגרת פרוייקט השירים של הפורום (לא כל הביקורות הועלו עדיין, אך חלקם כבר שם). זה יתן לך כיוון כללי לאן להמשיך. וכמובן, חברי הפורום ימליצו לך על אלבומים. חשוב אבל לזכור, שאף אלבום של הפלויד אינו דומה למשנהו, ושהלהקה השתנתה מאוד במשך 38 שנות קיומה.

ההמלצות שלי

הם כמובן וויש יו שכבר ציינת, חוץ מזה אני ממליץ על אנימלס. פיפר אין טה גאטס שהוא ממש לא כמו שאר הדיסקים של הפלוידים אבל עדיין הוא מעולה. והחומה שעם כמה שזה פשוט עדיין זה דיסק מצויין.

בינג

New member
Atom Heart Mother

ואחרי זה Dark Side Of The Moon אחר-כך כבר את תדעי את הכיוון להמשך...

brotos

New member
meddle

זהו, החלטתי, הגדול ביותר של פינק פלויד. חכם, רומנטי, אווירתי, מופתי. מושלם.

FloyDviR

New member
נתערב שתוך שבוע זה משתנה לך ? ../images/Emo8.gif

ככה זה בפינק פלויד ...

לא בהכרח

אני כבר כמה חודשים עם זה שwish you were here הוא הדיסק הכי טוב שלהם. או לפחות הכי טוב מבחינת הלחנה, בקשר למילים אני עוד מוכן לקבל עירעורים כאן.

weird dust

New member
אני שמעתי יותר מידי את הפייפר

אבא שלי כל היום שומע אותו אני שומע אבל בחדר הרבה יותר מהפייפר עד בערך 77 ואני שומע גם עוד הרבה להקות אחרות בערך עד 77 (פשוט אז להקות הרוק הטובות פשוט איך שהוא מתחילות לפקשש הן כבר לא מה שהן היו בהתחלה ב67-68

holo

New member
אני אוהב במיוחד

את wish u were here ואת dark side וגם את החומה למרות שכלפי החומה אני מרגיש משהו אחר..זאת יותר יצירה אחת גדולה ששומעים בשביל ההבנה וגם ההנאה.

weird dust

New member
בקשר לחומה

פעם אהבתי את החומה היא ייצרה הרבה "להיטים" גם אם הם לא שיא הפרסום הם ידועים להרבה אנשים לדוגמא שהפזמון החוזר בחומה (we dont need no...) ידוע גם על ידי "ערסים" בגלל מסיבות סוף שנה ושאר קטעים אחרים (היה איזה אחד מהחבר'ה ששאל אותי אם אני מזהה איזה שיר אחד ישן זה היה help של הביטלס די מפחיד העיניין) היום אני לא מתחבר יותר מידי לחומה אני לא התחלתי בחומה אני לא ראיתי את הסרט עד ליפני חודשיים בערך והיום אני מעריך אותה פחות, כמו שכתבתי כבר אני מעדיף לשמוע הרבה להקות עד שנת 77 שם מסתימות רוב הקריירות הרציניות של האומנים האבוים עלי (לדוגמא: פינק פלויד, ג'טרו טול שהוציאו כמעט כל שנה אלבום מאולץ אחר)

דווקא אני גם כן חושב שרוב הרוק מת

אחרי שנות השביעים. כלומר זה לא שאין *שום* דבר טוב אחרי זה, אבל איכשהו יש מין תחושה שכזאת שככל שהזמן עבר מאז הרוק רק או נהיה רך פשוט ומשעמם יותר (שזה כל הגראנג' ודומיו) או שהוא נהיה כבד מדיי (כל הפאנק, המטאל ודומיהם). מה לעשות, כנראה שהשבעים באמת היוו את פסגת הרוק

pink floydror

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo18.gif

פלצנות לשמה היא להגיד שאחרי שנות השבעים כבר לא הייתה מוזיקה. הדעה הזאת היא כל כך מכלליה וכל כך מגעילה. קודם כל יש את העניין הראשי של טעם, שכל אחד אוהב את מה שהוא אוהב, בלי קשר לשנה בה יצא. אבל בכל מקרה, בתור אחד שסוגד למוזיקה שנעשתה בשנות ה70, לפחות לחלקים מסוימים ממנה, אני חושב שיש מספיק להקות שנותנות את המוצר גם שנים אחרי זה, עד היום בעצם.

תקשיב, שאני אומר שהרוק נגמר בשנות

השבעים, אני לא מתכוון שזהו זה ואחרי זה לא נוצר שום דבר ראוי לציון. אני מתכוון שאחרי שנות השבעים הזרמים המרכזיים ברוק התחילו לקחת כיוונים שיחסית למה שנעשה בשנות השבעים הם דיי לא מעניינים. ועוד פעם, זה לא אומר שכל מה שנעשה בזמן הזה הוא חסר טעם, אבל זה מדבר על הרוב. ודרך אגב, מה שאני אומר כאן הוא כמובן דעתי ודעתי האישית בלבד. ואם מישהו לא מסכים איתי אז כנראה זה בגלל שיש לו טעם אחר באמת, וזו זכותו בדיוק כמו שזו זכותי לכתוב דברים שכאלה מבלי שיקראו לי פלצן.

pink floydror

New member
לא התכוונתי

לקרוא לך פלצן אישית, אבל כל אלה אשר דוגלים בכך שהמוזיקה הופסקה להעשות ב1979, לדעתי זאת פלצנות...כאילו, בחיית , שלושה עשורים וחצי, תפתחו תעיניים ותראו שישנה מוזיקה איכותית שעושים אותה עדיין.

weird dust

New member
תגובה ../images/Emo98.gif

אני ממשיך לשמוע מוזיקה גם אחרי 77 ברור שיצאו דברים טובים אחרי אבל כמעט ולא וגם רוב אלו שיצאו הם אוספים של להקות טובות היה את דייר סטרייטס שפעלו בשנות ה80 והיו טובים קצת קלים בהרבה מיקרים אבל טובים היו עוד קטעים טובים אבל לא מספיק כדי שיהיה שווה להיתייחס לשנה כנקודה מסויימת שהוציאה הרבה מוזיקה טובה אני לא אוהב מטאל ואני לא אוהב פאנק והיום (שנות ה2000) אין בכלל מוזיקה טובה (מנקודת ראייתי) מצאתי להקות שהיו בסדר אבל לא התלהבתי יותר מידי

למעלה