היי, בדיוק חזרתי מארגטינה

maozeitan

New member
שמתי לב לפי רמת הכתיבה תודה על התשובה.

זה היה צריך להכתב nunca he ido a una escuela de.....

אלון 58

New member
ברוך השב../images/Emo140.gif../images/Emo70.gif

../images/Emo51.gif על התמונות היפות והרשמים,../images/Emo50.gif בהמשך בישראל ובכל אשר תלך ותעשה!

Yali9

New member
אני דווקא מתעניינת

בטכניקת הצילום שלך... בא לידך בחורה נחמדה מנשקת אותך ואתה אומר לה רגע חכי אני אצלם את שנינו.... אם אני הייתי בחור הייתי אומרת, סליחה אומר לה, רגע. בואי נמצא מישהו שיצלם אותנו ואז גם יש לי תמונה וגם אני נהנית, סליחה נהנה מהנשיקה. תחשוב על זה בסיבוב הבא שלך בארגנטינה..... ../images/Emo66.gif יהלי.

מה בא קודם, הביצה או התרנגולת

לא לא לא עוד לא נולדה הארגנטינאית שתנשק מישהו, אפילו לא הארגנטינאית שתסתכל לכיוון בכלל של גבר ,אפילו אם היא מעוניינת. אני הלכתי עם מצלמה לכמה מסיבות, בתכלס כדי להראות לאחרים ולהיזכר בעצמי כמה יפות הן, ופשוט בא ומודיע להן שהן מצטלמות איתי....ורק אח"כ באה הנשיקה :)

maozeitan

New member
איך ביקשת ממנה לעשות תמונה?

שאלת אותה ?esta posible hacer un foto¿ כמו כל ההישראלים שנמצאים שם או שבאמת למדת לדבר קצת יותר נורמלי?

כמו שאמרתי

hablo castellano בכתיבה קצת פחות אמנם כי אני יודע איך מדברים אבל לא תמיד איך לכתוב את זה מה שבטוח, לא posible una picture אם כבר אז הייתי משתמש ב puederia te secar una foto....אבל זה רק ברחוב במועדון פשוט הייתי אומר להן andas juntas כדי לצלם את שניהן או את הקבוצה ואז y ahora con migo donde aprendiste espanol השאלה שתמיד באה במוקדם או במאוחר הספרדית שלי דיי ברמה, כי עניין אותי ללמוד כמה שיותר ובלי להשתחצן - יש לי כישרון אליה...אז מהר מאוד המשכתי אל מעבר ל"להסתדר" ו"דונדה אסטה", וכיום אני אפילו חושב ללמוד שם.

maozeitan

New member
וואי וואי אפילו בעברית אתה חלש הא?

לצלם את שניהן???? אם בעברית אתה אומר שניהן מה יהיה (אח שלו במקור זה שתיהן) שניהן לא קיימת בשפה העברית. רק שתבין שאם ככה אתה מדבר עברית בטח בספרדית זה נשמע נורא ואיום. אההה עוד "שתי" דברים קטנים האחד, לא רומשים con migo אלא conmigo השני השאלה הנכונה היא donde HAS APRENDIDO ESPAÑOL שימוש בזמן ה preterito perfecto הרבה יותר מתאים בשאלה הזאת מאשר preterito indefinido מעוז, שהספרדית שלו לא דיי ברמה וכמובן הוא אף פעם לא משתחצן כי אין לו כשרון לשפות

מילי88

New member
hey maocito!!

תפסיק לבלבל לו ת`מוח!! מה יהיה איתך? חוץ מזה אם הוא הולך לארגנטינה הוא לא ממש ישמע donde HAS APRENDIDO espa?ol !!

חבוב, אתה מתחיל להגזים

ממש לא מעניין לי את הלא רוצה להגיד מה, אם אומרים שניהן או שתיהן.... וכמו שאמרתי - למדתי ספרדית כמו שמדברים אותה, אז ממש בלי לזלזל בך או ברמה של השפה שלך שאני יודע שגבוהה מאוד, אבל האנשים בעצמם לא יבינו אותך שם, מה לעשות... ובקשר לכתובה - שוב, דיברתי ומזה למדתי ככה שבכתיבה ואיות אני לא מבין יותר מדי.... אבל שוב - הדברים שאני מכיר הם הדברים המדוברים והמוכרים, ולא "איך שזה אמור להיות" אם אתה רוצה אתה יכול ללכת לשם וללמד אותם, רק אל תשכח לצלם יפהיפיות במועדון...

maozeitan

New member
אני בניגוד אליך בחיים לא אטען שאני יודע לדבר

ספרדית טובה. מרגיזים אותי האנשים האלה שעשו טיול כמוך של 6 חודשים וכבר אומרים אני ממש יודע טוב אני מתכוון ללמוד שם בעתיד באוניברסיטה. (אני יודע מעבר לדונדה אסטה") נו באמת ...זה ממש מוציא אותי מהכלים אני פה 4 שנים לומד כל יום ספרדית חי סביב ספרדים יצאתי עם בחורות ספרדית ועדיין אני לא אעז לטעון שרמת הספרדית שלי היא ממש גבוהה כי אני יודע שאני לא יודע לכן מספיק עם הסיפורים האלה של הייתי חצי שנה ואני מדבר קטלן, מספיק עם ילדי הטלנובלה שראו המורדים וחושבים שהם גאוני הדור ובעיקר מספיק עם ההישראלים האלה שאחרי שטוענים שהם מדברים מעולה (כמוך) אז אני שומע שהם אומרים משהו בסגנוןpudiera secarte una foto או כל מיני חרטושים כמו nunca FUY EN UN escuela ועוד מביטויי לשונך andas juntas שברור שמדובר בגוף vosotras andad juntas בזמן הציווי ולא בזמן ההוה, לסיום אני מקווה שאתה יודע שדוסנה זה 12 ולא מאתיים כמו שלדעתי התכוונת שכאילו חזרת לארץ עם מאתיים אלפחורס חחח אז רשמת שחזרת רק עם 12.

אההה דוסנה זה לא מאתיים?

אז איך אומרים שחזרתי לארץ עם מאתיים אלפחורס? רק מעניין איפה הכנסתי את כולם. קיצר תשמע חבוב, אני לא לוקח את זה אישית כי אני מספיק שלם עם עצמי ובטח שלא אתן לאיזה אחד מהפורום לפגוע לי בשלווה. שנית - אחי, יש לך המון תסכול, שנובע מדברים הרבה יותר עמוקים מזה, ואם כאלה דברים מוצאים אותך מהכלים (כדבריך) אולי אתה צריך פסיכולוג....מי יודע אולי יום אחד ניפגש על הספות אחרי שאני אלמד פסיכולוגיה, באחת האוניבסיטאות שם...אה כן - בספרדית. (הרי אם גם עברית אני לא יודע כפי שהדגמת לי, אז מה זה משנה באיזו מהן) אני מרגיש מספיק טוב עם זה שמכל מטייל אחר, ידעתי יותר טוב ספרדית, כולל ישראלים שגרים שם - זה הסיפוק שלי...תגיד מה שתגיד, אבל בכנות חבר, בלי להשתחצן - הלוואי וכל המטיילים היו מדברים ספרדית כמו שאני מדבר ...שוב - אתה מוזמן ללכת לשם וללמד אותם (רק אל תשכח להביא מאתיים אלפחורס, או שזה 12...שניה אני לא סגור), אבל על דבר אחד אני חותם לך - כמו שאני מדבר, ככה מדברים שם. זה מזכיר לי, פגשתי שם אמריקאית בעלת תואר בספרדית, פעם אחת שאמרתי לה nos vemos despues היא אמרה לי שזה לא נכון תחבירית או משהו כזה, אמרתי לה את מה שאני אומר לך כאן, ככה מדברים=ככה אני מכיר את זה. ובשורה התחתונה חבר - פורטוגזית, רוסית, סינית או יפנית - כשתביא כאלה תמונות, תתקשר אליי

maozeitan

New member
ההבדל בין docena ל doscientos

docena זה תריסר דהיינו 12 he traido una docena de alfajores הבאתי תריסר אלפחורס dos cientos או לחילופין doscientos זה מאתיים (ושוב לדעתי ניתן לכתוב בשתי הצורות למרות שהמקובלת היא doscientos) he traido doscientos de alfajores הבאתי מאתיים אלפחורס ! בקיצור אתה צודק אני ממש מתוסכל וזה בגלל שאני פה 4 שנים בספרד אני לומד לתואר ראשון בספרדית ועדיין אני לא שולט בשפה ואני הראשון להגיד את זה שאני לא יודע ואז בא איזה מוצ'ילר כמוך שאומר andas juntas ו fuy en un escuela ואתה כבר חושב שאתה אבשלום קור של הספרדית ואני שם כסף וחותם לך שאתה לא יכול לקרוא עיתון, מאמר, לראות סרט או ללמוד כל קורס שהוא בספרדית שדורש כתיבה והבנה כי אני עברתי את זה על בשרי ואני באמת באמת יודע כמה זה קשה עשיתי פה קורס של מדריכי כושר ומסאז'יסט והכל בספרדית וגם אני לומד באוניברסיטה ועכשיו אני עושה קורס CCNA של סיסקו ואני יודע כמה זה קשה ומייגע לשבת ולקרוא מאמרים בספרדית ולכן אני לא מסכים איתך.

yoelmati

New member
כל מילה בסלע...

למרות שהתגובה שלך במקום, להבא עדיף להתעלם... "מעוז", שאיתו דיברת, ככה גילינו די מזמן, הוא למעשה תוכנה המותקנת במערכת תפוז (לדעתי כרגע קיימת כבר גרסת 2.0, לא ככה כרוני?), ושנועדה לעורר פורומים מתים. הקטע זה שהתוכנה הזו לא מבדילה בין אורחים חדשים בפורום לחברים ותיקים, והיא תוקפת כל מה שזז. אבל אתה צודק, בסוף התוכנה מגזימה וגם אני שהעדפתי להתעלם כמו תמיד הייתי חייב להגיד משהו. אגב, אם אתה באמת מתכוון ללמוד פסיכולוגיה, לך על הUNC בקורדובה או הUBA בבואנוס, כל השאר די בדיחה עד כמה שהבנתי. ולמעוז - לפחות לאלה שלא מכירים אותך אל תתקן את הספרדית אלא אם כן מבקשים ממך (ואת זה גרי גם כבר דרש ממך). וגם אם אתה כבר מתקן, מה הבעיה לעשות את זה בנימוס בלי לתקוף? ואתה עוד GALLEGO, אתה אמור לדעת קצת נימוסים והליכות, לא?

למעלה