זו ממש לא התלהמות
והנימה שבה אתה קורא את דבריי שונה, כנראה, מהנימה שבה כתבתי אותם. אני בעיקר מאוכזבת שגדל כאן דור שרגיל לאכול הכל בכפית, דרך הפורומים, אינסטנט, בלי לחפש, בלי לחקור, בלי לכבד את התרבות. אנשים פוגעים בזכויות יוצרים בלי למצמץ, וגרוע מזה, בלי לתת קרדיט. כותבים דברים בלי לבדוק. בקושי יודעים מה זה לפתוח מילון או אנציקלופדיה (ואני לא אומרת סתם; אני רואה ששואלים (בפורום השפה העברית) מה פירוש מילה מסוימת, במקום לפתוח מילון). למען האמת אנשים מתעצלים אפילו לעשות חיפוש בויקיפדיה או בגוגל על חלק מהדברים שאני רואה ששואלים בפורומים. לו הייתי צריכה לגשת לאודישן, לא הייתי מעזה לשיר טקסט שאני לא יודעת מי הם יוצריו (וזה כולל מי הלחין, מי כתב, מי תרגם, מאין נלקח וכו'. אם זה מתוך מחזמר, אז גם לדעת בדיוק על מה המחזמר, ומאיזו סצינה, וכל מה שצריך). הייתי מתביישת לעלות על במה ולפתוח את הפה כשאני לא יודעת מי כתב/ו את המילים שיוצאות לי מהפה. זה בעיני חובבני ולא מכבד את המקצוע, ואם אני טועה, יתקנו אותי כאן אלה מכם שעוסקים במשחק באופן פעיל. אם לא כתוב קרדיט וזו טעות, אז אפשר להגיד "ואללה, טעות, נתקן". אם לא יודעים, אז לכתוב "אנחנו מתנצלים שלא ידועה לנו זהות המתרגם, נשמח לקבל מידע". אבל זה בכלל לא היה המצב. אני קיבלתי תחושה שזה בעצם לגיטימי ובסדר שאין, ומה אני בכלל מנדנדת, ולמי אכפת. אין אז אין, העיקר שיש מילים, למה להיות קטנוני ולעשות את המקסימום כדי לתת קרדיט, או לבקש עזרה במציאתו. הרבה יותר קל פשוט לפרסם וזהו.