היי בנות (סליחה, ארוך...)

היי בנות (סליחה, ארוך...)

זהו, אני חושבת שנואשתי מעצמי באופן סופי... צר לי שאני מפילה את זה עליכן, אבל אני פשוט מרגישה תקועה ולא יודעת מה לעשות. המוזר הוא שאני לא מכירה את עצמי ככזו. זאת אומרת, מצד אחד, לא הייתי אומרת שאני בן אדם אימפולסיבי, ובהחלט חשוב לי לקבל את כל המידע לפני שאקבל החלטה, אבל מצד שני, אני גם לא בן אדם של התלבטויות אינסופיות ו"חרדת החלטה". בדרך כלל אני הרבה יותר "זורמת", ומאמינה שאני יודעת לקחת דברים ב"פרופורציה". אבל בנושא הזה, זה ממש כאילו אני לא מכירה את עצמי יותר. אז מה העניין, אתן שואלות? ככה: בן הזוג שלי כבר משוכנע לחלוטין. לידת בית זו אופציה נהדרת מבחינתו. הוא לא מודאג בכלל משיקולי ה"מה אם", הוא יודע בעל פה את כל שלבי הלידה, ויכול כבר להעביר קורס עם כמות הידע שאגר... פגשנו שתי מיילדות בית (כבר לפני איזה חודש כמעט) ועשינו סיורים בשלושה (!) בתי חולים: תל השומר, איכילוב ומאיר. את מאיר ראינו ביום שישי האחרון, והאמת שמבין השלושה הוא הותיר עלינו את הרושם הטוב ביותר. איכילוב היה ממש מזעזע (נהלים נוקשים נורא, אפילו שכל הסיור באוריינטציה טבעית), תל השומר נהדר אבל יקר מאוד, ובמאיר יש רושם שהכל הרבה יותר גמיש ובגישה טבעית "מושרשת" יותר, בלי הקנס הכספי. פתאום היה נראה לשנינו שמאיר זו לא אופציה רעה בכלל, שאפשר לעבור שם לידה נהדרת, ולקבל אותה כחלק משירותי הבריאות הציבוריים. בן זוגי אמר לי שאני פשוט צריכה להחליט (דאאא...
), אבל שאם מבחינתי זה לא משנה, אז השיקול הכלכלי (הלא מבוטל בכלל) יכריע ונלד במאיר ולא בבית. אתמול, לא יודעת למה עשיתי את זה, אבל התקשרתי לאמא שלי כדי לדבר איתה על זה. עד כה לא שיתפנו איש, והרגשתי שהלבד הזה משגע אותי. יש לי יחסים יחסית קרובים עם אמא שלי (האמת שפעם היינו ממש "בסט פרינדס", אבל כנראה התבגרתי קצת מאז, ואני לוקחת דברים שלה יותר בערבון מוגבל), ולמרות שאני מחשיבה עצמי כמי שיודעת לקבל החלטות לבד למרות ה"לחץ הסביבתי" (בהריון הזה למשל עם הסירוב שלי לעשות שקיפות עורפית למרות שהרבה בסביבה לא הצליחו לתמוך -- אבל מה זה בדיקה אחת פחות בהריון לעומת לידה...), אני בכל זאת מרגישה צורך לקכל תמיכה של חברה קרובה או אמא. ומבין החברות, אני לא מצליחה לחשוב על מישהי כזו, ואז משום מה החלטתי לספר לאמא... למה? לא יודעת, כי אמא זה אמא ואני רגילה שהיא סופר תומכת ואוהבת. מצד שני, אני גם יודעת שיש לאמא שלי גם נטיה לחרדה ודאגה לגבי דברים מסוימים... הקיצר, "אמא אנחנו חושבים על לידת בית". אמא שלי: "אהה", (שתיקה, קליטה, התעשתות) "אז תחשבו שוב". וההמשך "היסטרי" (זה מסוכן נורא, היא מאוד דואגת לי, הלידה של סבתא היתה נורא קשה, התינוקת תצא גדולה מדי, וכו' וכו'). טוב, אתן מבינות שזאת לא היתה דוגמא ל"כך תנהלי את השיחה על לידת בית עם אמך". המחשבה הראשונית שלנו היתה שנודיע למשפחות שלנו כשכבר החלטנו, ושנודיע להם שזו ההחלטה, ניתן קצת מידע ולא ניתן פתח ל"הפחדות". אבל, כאמור, זה היה כנראה רגע של חולשה מצדי. חיפשתי אצלה תמיכה להחלטה שעדיין לא קיבלתי, וזו היתה טעות... בכל אופן, אחרי התגובה הזו, רק רציתי לסיים את השיחה. הבנתי שאת מה שרציתי לא אקבל כאן, אבל נשארתי לענות לה בחצי פה על כל מיני טענות, אבל בעיקר מצאתי את עצמי חסרת כוחות.. למה? לא ציפיתי לזה, אבל פתאום להיות במצב שבו אני (שאף פעם לא ילדתי) מנסה לענות לאשה שעברה כבר שתי לידות שאפשר להתמודד עם הכאב, שבית חולים יכול להזיק יותר מלהועיל לתהליך, ושאני מאמינה שאוכל להתמודד עם כל החוויה החזקה הזו בביתי --- פתאום נשמעתי לעצמי לא כל כך משכנעת. פתאום לכל דבר שהיא אמרה היה גם את הערך המוסף הסמכותי הזה של מי שעברה את זה כבר בעצמה... והאמירה שלה שהכי "החלישה" אותי (ובזה אני מסיימת, אני יודעת שאני מתישה..) היתה שהיא יודעת שזה נראה לי רעיון נורא "רומנטי", אבל שאני צריכה להבין שיש כאן חוויה שהיא "אובר-וולמינג", וזה לא הכל נעים וחמים כמו שאני מדמיינת (והוסיפה משהו על הליכלוך והבלגן, ושהיא השתינה על המיטה בלידה איתי וכאלה). הצלחתי להגיד לה בצורה רפה יחסית, שאני לא באה לזה ממקום של פנטזיות רומנטיות, ושאני לא שוגה באשליות, ומודעת לכל הצדדים הפיזיים של התהליך, אבל כבר כל כך לא היה לי כוח לזה, שמצאתי דרך לסיים את השיחה בצורה נחמדה, ורק אחרי שניתקתי, הרשיתי לעצמי להתפרץ בבכי....

טלימה

New member
../images/Emo24.gif

זאת נשמעת שיחה מאוד קשה. אבל אמא שלך היא לא הבעיה שלך, אין לה מספיק מידע על האפשרויות שהיא לא מכירה. כלומר, למשל - אתם יכולים לעבור עם ההורים תהליך דומה לזה שעברת עם אישך. אנחנו, למשל, הושבנו אותם לשיחה עם המיילדת והיא פתחה בזה שהיא הזמינה אותם להגיד את כל הפחדים שלהם ואח"כ התייחסה אליהם אחד-אחד. היא גם סיפרה על הניסיון שלה ועל למה היא עושה עכשו לידות בית. את יכולה לתת לה לקרוא, לקחת אותה לשיחה עם מישהי שילדה בבית או אמא של מישהי שילדה בבית, לקחת אותה לפגישה עם מיילדת בית... אבל הדבר הקשה זה זה שהכדור נמצא אצלך ואת לא בטוחה. כשאת תהיי בטוחה גם הקולות מבחוץ יסתדרו ותהינה לך תשובות ברורות יותר. יש לך הרבה זמן להחליט, את יודעת... (לי יש שבועיים וזה נראה לי הרבה, אז שלושה וחצי חודשים...) אני בדיוק הפוכה ממך - אני בד"כ חסרת-החלטיות באופן החמור ביותר. במקרה הזה ההחלטה היתה ברורה לי מראש. מניסיוני כחסרת יכולת להחליט - אני אוהבת להשאיר את האופציות שלי פתוחות כמה שרק אפשר עד שאני חייבת לקבל החלטה. אולי זה לא דבר טוב, אבל זה עוזר לפעמים, בעיקר עם החלטות שרוצים להיות שלמים איתן (על מה אני אוכל לארוחת צהרים אני כבר נותנת לבעלי להחליט, אני לא צריכה להיות שלמה עם זה ותמיד יוצא לו טעים בכל מקרה...
).

טלימה היקרה,

מאוד אהבתי את הרעיון של השיחה עם המיילדת. ומאוד מסכימה עם מה שאמרת "כשאת תהיי בטוחה גם הקולות מבחוץ יסתדרו ותהינה לך תשובות ברורות יותר". אין לי ספק בזה בכלל, ומה שהטריד אותי בכל הסיפור לא היתה אמא שלי והתגובות שלה, כי ברור לי שבבוא העת, אני אדע להתמודד איתה, אם אהיה שלמה עם עצמי. מה שהטריד אותי, כמו שאבחנת נכון, זה שאני עדיין לא שם לצערי...

../images/Emo24.gif

את לא מתישה בכלל. להיפך. תכתבי פה כל מה שאפשר על מנת שהתמיכה והעזרה תהיי מירבית אליך. את מעלה סוגיה שגם לי עוברת בראש- כופרת בהחלטה שלי ללידת בית עם אותה סיבה- חדר טבעי, פחות עלויות בלה בלה בלה- מה יכול להיות רע? ההבדל בין הבי"ח לבית הוא ששם את לא יכולה לבטיח את הלידה הטבעית כי החדר יכול להיות תפוס, מיילדת לא סבלנית, לחוצה, צוות מתערב וכו'. היה לא מזמן סיפור לידה במאיר שהם סירבו לספק את החדר הטיבעי- אבל כמובן שגם יש סיפורים מחזקים על לידות טבעיות בבי"ח. אני אישית מאד אהבתי את מאיר ואם בכל זאת יצא שאלד בבי"ח או שתאתפנה לבי"ח, אשמח אם זה יהיה לשם. מה שהכי חשוב בבי"ח זו אסרטיביות חזקה מ א ד של הבן זוג מול המערכת.

בתחום האסרטיביות של בן הזוג

לא תהייה שום בעיה. הוא כל הזמן חוזר ואומר איך אם נלד בבית חולים, הוא יוודא שלא יעשו שום דבר שאנחנו לא מסכימים לו (והוא יכול להיות סופר לוחמני כשהוא רוצה
)

יקירה... קודם כל ../images/Emo24.gif וטוב שבכית

זה טוב לפרוק...
מצטרפת מאד למה שטלימה כתבה לך לגבי הקולות החיצוניים - אין מה לתת להם פתח כי הם מחלישים מאד. גם אחרי שיש החלטה, אני לא דנה בנושא עם אנשים שיחלישו אותי בכל מיני דרכים. לכלוך...? בתור מי שהשתינה חופשי בכל הבית בלידה - נו שוין, שאלו יהיו הבעיות שלנו...
אני אתן לך דוגמא מאצלי, דווקא שנושא הנקה - אמא שלי וחמותי מאד הקפידו לתת לי עצות בנושא הנקה, כמובן... עכשיו ג'סט טו סט דה רקורד - אמא שלי היניקה אותי בערך חודש בתסכול גדול (כאבים, פצעים, פטמות מדממות), עקב הטראומה לא היניקה את אחותי השניה כלל ואת הקטנה היניקה 3 חודשים. חמותי היניקה את בעלי ואחיו השני כ - 3 חודשים כל אחד ואת הצעיר 5 חודשים. כלומר - שתיהן ביחד לא מגיעות לזמן ההנקה שאני הספקתי לצבור עוד לפני שילדתי את השני שלי.......
(יואב ינק כמעט 22 חודש ורואי בן שנה ו - 5 חודשים ויונק במרץ...) - נו, את חושבת שזה הפריע להן לתת לי מליון עצות מהגרועות שייצא לך לשמוע אי פעם ??
ברור שלא. ואת יודעת מה - אני ידעתי מה אני עושה עוד לפני שצברתי את הוותק הנוכחי שלי, וידעתי הרבה יותר מהן, אפילו שכשהבכור נולד לכאורה ידעתי פחות מהן, אם סופרים לפי נסיון. את יודעת, לפעמים "נסיון" זה פשוט אוסף יותר גדול של טעויות...
בקיצור... מבינה אותך מאד מאד, מציעה להצטייד בכל זאת במישהי לדבר איתה כדי לא ליפול שוב בבור דומה, ועוד משו - אם נפגשת עם 2 מיילדות וזה לא גרם לך להגיע לנקודה הזו שיודעים, פשוט יודעים שבידיה של האשה הזו אני יכולה ללדת - אולי כדאי להמשיך לחפש. כי ההרגשה הזו היא מאד ברורה בד"כ. לגבי מאיר - אני רק יכולה להגיד שעם כל הכבוד שיש לי (ויש לי) לפתיחות שלהם בנושא לידה טבעית - לידת בית זה לא. אפילו לא דומה. ליויתי שם לפני שבוע וחצי לידה מדהימה עם יולדת מדהימה ונחושה שהיתה במצב שהרבה יולדות אחרות היו מגיעות בו לקיסרי בכלל בלי לנסות ללדת (הערכות משקל מטורפות ועוד) עם בעל מדהים ותומך ועם דולה, היתה החלטה של הרגע האחרון מבחינת בחירת ביה"ח (שונתה בחירה קודמת עקב התנאים שהתפתחו), היתה מיילדת שמנהל חדר הלידה שם בהחלט מחזיק ממנה - והיתה תודה לאל לידה וגינלית נהדרת. אבל היתה אפיזיוטומיה עד הרקטום ועד הספינקטר. מתסכל מאד. כי כשמיילדות בית אומרות לך שהן חותכות רק אם יש צורך אמיתי הן מתכוונות - רק אם התינוק במצוקה וצריך להוציא אותו מהר, ואילו כשמיילדות בי"ח (רובן, כמובן) אומרות שהן חותכות רק אם יש צורך - הן מתכוונות עפ"י רוב שהן תחתוכנה אם האישה מתחילה להיקרע. כל הספרות והעבודות שיש היום בתחום האפיזיוטומיה מצביעות על כך שזו טעות, שיש לחתוך רק מסיבות עובריות ולא מסיבות אימהיות. נו אז מה ? המערכת לא הפנימה את זה, ובשטח אפילו מיילדות טובות עושות בזמן אמת את מה שהן מכירות יותר - וזה לחתוך. וזו רק נקודה למחשבה, אחת מיני רבות, על למה בי"ח זה או אחר לא דומה בכלל ללידת בית. שפכתי מהר מהר את כל המחשבות שעלו אצלי למקרא דברייך, מקווה איתך להכי טוב שאפשר !!!

mise

New member
אהבתי -

את יודעת, לפעמים "נסיון" זה פשוט אוסף יותר גדול של טעויות... אני עומדת להשתמש בזה ממש בקרוב. יש כמה אנשים בסביבתי הקרובה והבלתי ניתנת להרחקה שכל הזמן מנפנפים לי ב"נסיון חיים" הזה כשנושאים כמו לידות בית, חינוך ביתי והנקה עולים.

../images/Emo13.gif תודה זהר,

גם אני אהבתי את סיפור האמהות וההנקה. ניסיון כאוסף גדול יותר של טעויות זה בהחלט משפט שווה אימוץ... אני לא חושבת שהבעיה היא עם המיילדת. שתיהן היו נהדרות, וכבר החלטנו מי האחת (ואני בהחלט רואה את עצמי יולדת אצלה, לא צריכה להמשיך לחפש). אני מניחה שזה קשה לי כי יש בזה משהו שהוא קצת "מנותק" מהחיים שלי. זאת אומרת, להגיע להחלטה כל כך חשובה בלי שאני בעצם יכולה לשתף את האנשים הקרובים לי ביותר. יש כאן איזה דיסוננס, משהו שהופך את זה ל"לא אמיתי" באיזשהו אופן. כאילו, אם אני לא יכולה לדבר על זה עם אנשים סביבי ולהתעמת עם התגובות שלהם, זה עדיין כאילו נשאר רק בדמיון שלי ולא מתחבר לי לחיים ול"מציאות" שלי. וככה קשה לי לחבר לעצמי את הסיפור הזה שכן, זה מה שאני מתכוונת לעשות, וזה גם מה שיקרה... מקווה שאני מצליחה להיות ברורה איכשהו.

swann

New member
../images/Emo24.gif, בשביל זה יש אותנו ../images/Emo13.gif

קודם כל, קחי לינק לדף לידת_בית_דעי_את_אשר_תשיביhttp://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?לידת_בית_דעי_את_אשר_תשיבי זה יכול לעזור עם כל מי שאת פותחת איתו את הנושא. ולגבי בית חולים, לא משנה איזה בית חולים - קחי בחשבון שזה תמיד הימור. למרות ששמעתי סיפורים מקסימים על מאיר ולא רק בחדר הטבעי, הספיק סיפור אחד מזעזע (לא זוכרת את הניק שלה בהריון ולידה, אבל זה היה לא מזמן וזה היה נורא) כדי להבין שרולטת בית חולים זה לא משהו שקורה רק לאחרים, או רק למי שרוצה לידה התערבותית. בינתיים קבלי
מחזקים כאלה, שיעזרו לך להבין מה את רוצה. אגב, כמה זמן עוד נשאר לך?

הנה שרשור עם הסיפור המזעזע-

זה הראשון משניהם. אבל תמיד יש לכאן ולכאן ובשורה התחתונה אני חושבת שמאיר הוא בי"ח מצויין. התינוקיה מצויינת ותומכת ומנהלת התינוקיה מקסימה ומקצועית. אותי הסיפור הזה לא מפחיד בכלל ומולו יש הרבה יותר סיפורים מחזקים ותומכים. בכל החלטה שלך מה שחשוב היא שתהיי שלמה עם עצמך לפה או לפה. אנחנו לא יכולים לשלוט על הכל ועם כל לידה צריך לזרום ולקבל את השינויים בהבנה. * חוץ מהתערבויות מעצבנות ומיותרות של בתי חולים
. נורא מעצבן אותי לקרוא "באה המיילדת ובידה מסרגה והציעה לקדם את העיניינים עם פקיעת מי שפיר..."
* ושוב מזכירה- אסטרטיביות, אסטרטיביות ואסרטיביות. גם בהחלטה.

תודה, כמובן שאני מכירה את הסיפור

הזה. זה ממש "סיפור מכונן" מבחינתי, והוא זה שגרם לי להתחיל לחשוב על לידת בית מלכתחילה. הצירוף שעשתה שם ענתש בין הסיפור הזה לסיפור השני, המוצלח יותר במאיר, הוא בהחלט מאיר עיניים, ומבהיר כמה חשובה הגישה הנכונה, לא משנה איפה יולדים. כמה חשוב לסמוך על עצמך, ולקחת אחריות על התהליך.

mamadan

New member
גבינת צאן יקרה... ../images/Emo24.gif

אני ממש מזדהה איתך, היו לי את אותן התלבטויות בלידה הקודמת, ואני זוכרת איך שכל שיחה אם בן אדם לא תומך לידת בית הייתה מאוד קשה, וגרמה לי לא לרצות להחליט לעולם. אבל בכל זאת הייתה איזה להבה קטנה, שלמרות כל מי שניסה לכבות אותה המשיכה לבעור לאורך השלבים המתקדמים, ואולי גם בגלל שכבר ילדתי בבית חולים, החלטתי שאני לוקחת על עצמי את האחריות המלאה. כי אחרי הכל, זה הגוף שלי, זאת הלידה שלי, אף אחד אחר לא יחווה אותה כמוני, ואף אחד לא יקח את זה ממני. לגבי הלכלוך דרך אגב, בבית חולים ראיתי יותר דם ושאר ירקות מאשר בצימר של אילנה- עד היום אין לי מושג איך זה... פיפי על המיטה יהיה הדבר האחרון שיטריד אותך בלידה.. ובעיני זה דווקא כן מאוד רומנטי.. עם נסיון של 2 לידות בנתיים.. תהי חזקה, הרבה הצלחה!

איזה חמודה

"ובעיני זה דווקא כן מאוד רומנטי" ובאמת מה כל כך רע שיהיה גם משהו רומנטי בלידה? נורא מצחיק שהביקורת הזאת באה מהכיוון של אמא שלי. היא הטיפוס הרומנטי והחולמני מביננו, ואני תמיד זאת שעם הרגליים על הקרקע. אז עכשיו אני נעלבת כשהיא רומזת שאני חוטאת בקצת רומנטיקה?

1אילת2

New member
אני לא אלד בבית חולים. לעולם.

אבל אני בטוחה בזה. אם יש לך ספקות עדיף שלא תלדי בבית. ואת זה אני אומרת כתומכת גדולה של לידות בית. אם יש לך איזשהן חששות ואת לא בטוחה- עדיף שלא. קראי שב סיפורי לידות בית, דברי עם נשים שילדו בבית, קראי שוב את כל הספרות ואז החליטי החלטה שקולה ואחראית מבחינתך.

סטיוויה

New member
מסכימה עם אילת ומוסיפה משלי...

ראשית כל-לידה זה דם וקקי ופיפי(לפעמים ולא חובה)וזה הלכלוך הכי נקי והכי מדהים והכי הכי שלנו בעולם.מי שמחפש עובר סטרילי שבאמת ילד בבי'ח שם יקחו את התינוק לשטיפה יסודית מיד לאחר הלידה.כי וורניקס ושאריות מי שפיר זה פיחסה וצריך מייד לנקות ולהכניס את התינוק שהיה עד לפני דקות עובר,אל תוך בייבי גרו מדוגם. ועכשיו נניח לרגע לציניות(מצטערת שלא שטלתי בעצמי) את יודעת אל כמה חיידקים מסוכנים התינוק נחשף בבית החולים? את לא מסוגלת להתחיל להבין לכמה. את יכולה גם לומר זאת לאמך. קצת לכלוך של לידה עוד לא הרג אף אחת.המיילדת מנקה תוך שניות.המיילדת גם מנחה אותך להכין את איזור הלידה כך שאוספים הכל בשנייה ישר לשקית הזבל. ואני מחזקת את דברי אילת-אם יש לך ספקות מהותיות עדיף לך לא ללדת בבית.פחדים וספקות הם מעצור משמעותי ללידה טובה שמתקדמת בטבעיות. כדאי לך להתכנס אל תוך עצמך ולברר עם עצמך ורק עם עצמך,מה את רוצה.הקולות מבחוץ לא יעזרו.הם לא שייכים לך.

r i n i

New member
זה קצת שחור - לבן, לא?

אני כרגע בתהליך של הליכה לקראת לידת בית וצריכה להתחיל להדוף שאלות שונות של הסובבים אותי (אחותי היקרה שדואגת לי). אני לא רואה את ביה"ח כמקום כל כך נורא. עברתי שלוש לידות בבי"ח כרמל והן היו בסדר גמור, לא טראומטיות ולא מאיימות. את התינוק מנגבים קלות ולא שוטפים יסודית. אז צריך להכניס דברים לפרופורציות הנכונות ולא לבוא במסע הפחדה נגד ביה"ח. זה לגיטימי "לשריין" לפחות במחשבה את ביה"ח ברקע. חוץ מזה, זה נכון שההחלטה היא אך ורק שלי ושל בעלי, אבל מותר למשפחה הקרובה להביע את דעתם גם אם לא אקבל אותה בסופו של דבר. העיקר שאני שלמה עם עצמי.

סטיוויה

New member
את מוציאה את דבריי מהקשרם

לא אמרתי שבי'ח זה מקום נוראי. אמרתי שאני לא אלד שם ולי עדיף הבית. לכן אני נמצאת בפורום הזה ולכן ילדתי בבית(וגם בבי'ח.פעמיים). בהקשר של נקיון ולכלוך ציינתי שבי'ח זה מקום ה---רבה יותר מלוכלך מהבית. מטרתי היא ממש לא לערוך מסע הפחדה נגד בי'ח אבל מה שניסיתי להראות הוא אלטרנטיבה למסע ההפחדה נגד לידות בית. מסע שמבוסס על עובדות חסרות כל בסיס או אחיזה במציאות. זה נכון שצריך לתת מקום גם לאפשרות של לידת בית חולים. ואני תמיד אומרת זאת.אחת הסיבות שאני מאמינה שהיתה לי כזו לידת בית מדהימה היא העובדה שעשיתי שלום עם האפשרות של ללדת בבית חולים. גם התלבטות בשלב כלשהו בהריון היא לגיטימית. אבל צריך לדעת לתחם את ההתלבטות. לא לתת לה להתמשך יותר מידי זמן או לעשות "חביתה מקושקשת" במוח. כי אז הולכים לאיבוד ונחלשים במקום להתחזק לפני הלידה.

r i n i

New member
../images/Emo45.gif נשמע הרבה יותר טוב

בכל מקרה ההרגשה שלי (האישית) היתה של התקפה נגד בתי החולים, ולא הייתי רוצה להסביר למה אני בעד לידת בית בצורה הזאת. לדעתי ההסברה צריכה להיות למה אני בעד X בלי לשלול את ה- Y. לא כל אחד חייב לקבל את דעתי - וכולנו נמשיך לחיות עם זה בשלום ! תודה על ההבהרה וסליחה עם לא הבנתי אותך בתחילה.

mise

New member
"להתכנס אל תוך עצמך".

בדיוק. קחי לך זמן - שלושה ימים, זמן מוגדר מראש וחכי תראי מה היקום יזמן לך. תחשבי על זה עם עצמך ותראי איזו החלטה תיפול אחרי הזמן.

למעלה