"לידת בית" מול לידה בבית...../images/Emo8.gif
יש להרגשתי הבדל גדול בין הדברים, ובטח ניחשת שאני מתחברת יותר לביטוי השני - מרגיש לי ענייני, ישיר, לא מקדש דבר. "לידת בית" כבד עליי. אני לא ילדתי ב"לידת בית" - ילדתי את בני בבית. במקום שהריתי אותו, במקום שאני מגדלת אותו. לא "עשיתי לידת בית". אני לא יודעת אם אני מצליחה להעביר את המסר אבל מה שבטוח שאני מנסה...
יש משהו בביטוי "לידת בית" שמרגיש לי כמפקיע ממני את החוויה האוטנטית שלי, כמו איזה הישג שהשגתי ולא כמו חיים ספציפיים ביותר שהבאתי לעולם, שלא יכלו לבוא באף דרך אחרת אלא בדרך הזו החד פעמית. ההחלטה שלי לא היתה על "לידת בית" אלא בחרתי ללדת את הילד הזה בבית. כמו שהייתי קשובה לסימנים בהריון הראשון ובחרתי ללדת את הילד ההוא בבית החולים. זו הדרך, זה המסע, הספקות הם ידידייך לא אוייבייך ובטח שלא מעידים על יכולתך ל"השיג את לידת הבית" כן או לא. הם משרתי התהליך שלך והם נפלאים. מצטרפת לכל מילה של אשכר בהקשר הזה.
גדול גדול !!!
יש להרגשתי הבדל גדול בין הדברים, ובטח ניחשת שאני מתחברת יותר לביטוי השני - מרגיש לי ענייני, ישיר, לא מקדש דבר. "לידת בית" כבד עליי. אני לא ילדתי ב"לידת בית" - ילדתי את בני בבית. במקום שהריתי אותו, במקום שאני מגדלת אותו. לא "עשיתי לידת בית". אני לא יודעת אם אני מצליחה להעביר את המסר אבל מה שבטוח שאני מנסה...