היי היי

avishem

New member
מסכים אבל עם הסתייגות...

אני לא מתעניין אם אני משחק עם בת/בן/מתחיל/מתקדם/מסטרה... אני תמיד דרוך ותמיד מוכן לכל מה שאני יודע להיות מוכן אליו (מה לעשות יש דברים שאי אפשר לצפות מראש (ראה ערך משאית של 20 טון חותכת נתיב)) ואני לא דופק חשבון לאף אחד אם הוא מתחצף במשחק... לא בן לא בת לא ילד ולא סבא... אבל תמיד צריך להיות בשליטה ולדעת שלילד אני רק אסמן, או אפגע ממש חלש וכו' מצד שני אחת הגדולות של קפואריסט הם לזרום ולדעת איך ואיפה... בלי להעליב או להשמיץ קבוצות
באה להודה שלנו קפואריסטית מקורדאו ושיחקתי איתה בלי קשר לזמן שהיא מתאמנת היא לא הייתה קשורה להודה אז מה לעשות אני לא זה שאבוא ואלמד אותה שברומא תנהג כרומאי ושתתאים את עצמה אלי... פשוט היה לי משחק של פלוריאו שזה סבבה ואל תבינו לא נכון יש בקורדאו את נועה (אנגורה) ומעבר לאקרובטיקה מדהימה יש לה אינסטינקטים סוף הדרך. אז זה לא תלוי רק במאמן בגלל זה הסכמתי עם מה שיוגי כתב כי צריך להיות "פמיניסטית" בכדי לשחק בסגנון יותר אגרסיבי כמו שקשה לראות בנות "עדינות" עם חגורה שחורה בקראטה או קרב-מגע. אבל שוויון מתחיל בדברים הקטנים, רוצות שנעשה ספונג'ה וכביסה... תדעו שאין יותר כזה דבר "לא מרביצים לבנות!" כי יש עכשיו שוויון... (אם זה מעניין מישהו אז אני בעד שוויון אבל אני לא מסתייג, אני עושה ספונג'ה כלים וכביסה אבל גם מחזיר מכות אם מקבל
)

Ze Colmeia

New member
ברור..

שתמיד צריך להיות מוכן, לעולם אל תעריך את היריב שלך ע"י החגורה שלו או המראה שלו
דוגמא, פעם הייתה אחת בלבן (למי שלא יודע זה חגורה ראשונה באבאדה) ששיחקה עם מישהו בירוק (שזה חגורה 9 באבדה) הוא זילזל בה ולא הסתכל והוא חטף ממנה קומפסו ושבר את הלסת... אבל אני מקודם לא דיברתי על זילזול ברמה של מישהו, פשוט אמרתי שכשמשחקים עם בנות אז משחקים יותר בעדינות רק מסמנים וכאלה... פעם קרה לי ששיחקתי עם איזה אחת מהקבוצה שלי והיא התעצבנה עלי או משהו אז כשעשיתי אהו במשחק היא נתנה לי באמצע האהו בנסו לתוך הביצים, אז נורא התעצבנתי עליה, אז התחלתי להפחיד אותה כזה מלא פעמים להכנס להפלות ולקפוץ מסביב ולשגע אותה, ואחר כך (כמו שציפיתי מראש) איזה יפה נפש נכנס "להגן על הבת" או או אבל בתכלס היה צחוקים...

Bantus

New member
אתה לא מתגייס??

רגע גבר, שאני יבין..אתה בעד שוויון, שכולם יעשו הכל ובשוויון, גם בהודה, ואני מאוד מסכימה עם זה שלא צריך לשים @#% על מי שבהודה, צריך להיכנס בהם. אבל גבר, אתה לא מתגייס?, בעד שוויון, אבל שבנות יתגיסו ואתה לא?

Bantus

New member
אני יסביר- ינסה להסביר

avishem אמר שהוא בעד שוויון בין בנים ובנות וזה, ולא לרחם עליהם בהודה כי הם בנות, לדעתי הוא צודק, לא צריך לרחם על אף אחד בגלל הרמה שלו או כל דבר אחר, אם הוא מוכן לעמוד מולך אז זה אומר שלא צריך לעבוד עם רחמים. הוא אמר ששויון מתחיל בדברים קטנים כמו כלים וספונג'ה (שהוא עושה) אבל הוא לא מתגייס. אז השאלה שלי היא למה הוא לא מתגייס? אם צריכים להיות שווים אז בנות צריכות להתגייס אבל הוא לא? גם אני לא ממש הבנתי את הראש שלו....

avishem

New member
חחחחחח....+

6 שנים צבא זה לא מתגייס?!?!?!?!?!?! אני מסיים עכשיו תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה אם זה אומר משהו למישהו ואני אמור להתגייס ב14 לדצמבר אבל יום חמישי הייתי בבי"ח לביקורת (עברתי תאונת דרכים והייתי מאושפז חודש) והרופא אמר שאין סיכוי שאני אתגייס עוד חודש כי יש לי פצעים עמוקים שלא ייסגרו גם עוד חודשיים ושלוש (אלא אם אני יעשה השתלת עור אבל אז אוטומטית הצבא דוחה חצי שנה אז זה לא משנה) אבל לא לעשות צבא!!! אני אחד המסלולים היחידים שיש בעתודה אקדמאית שעושה טירונות 0.3 אם זה אומר לך משהו... חפיף בקטנה... לא נעלבתי אבל שיוויון יש אפילו שיוויון+...

jennie 00

New member
הינה לכם דעתי

אהההההה ויוגי אני שמחה שאני מבדרת אותך
אני חושבת שבקטע בין בנות לבנים לא צריך להיות הבדל אבל בין מתחילים למתקדמים צריך מאוד
פ]שוט מישהו פה התייחס לזה אז הינה ההתייחסות שלי

Ze Colmeia

New member
ברור../images/Emo70.gif

זה ממש גרוע להפיל מישהו שהוא לומד רק כמה שיעורים (למרות שממש נדיר שאני ברודה עם לא מדורגים, בגלל שאני מתאמן בקבוצה של צהובים ומעלה) כי ברגע שאתה מפיל אותו אז אתה מערער לגמרי את הביטחון, ואז הוא יפחד להכנס לרודה, חייב לתמוך במתחילים, כמו שבאימון קודם דווקא יצא לי רק לעמוד ולשיר ברודה של הקבוצה המתחילה, אז היה שם ילד שהוא היה רק 3 שיעורים אז אני וחבר שלי דיברנו איתו ושיכנענו אותו להכנס ואחר כך אמרנו לו כמה שהוא היה מצויין וזה, צריך לעלות להם את הביטחון
אבל כשמשחקים סבנטו גראנצ'י (משחק מהיר) שהוא משחק מהיר ומסוכן שיש בו יותר הפלות ובעיטות מסוכנות, אם משחק איתי מישהו בלבן צהוב (למרות שאומרים תמיד שמותר צהובים ומעלה, תמיד יש את החרשים האלה שלא שומעים...) והוא עושה הרבה טעויות אני יפיל אותו או רק יסמן או ימשוך רק קצת כדי שידע שיכל ליפול...כמו שיש אחד שהוא קטן ממני גם בגיל ובמיוחד בגודל, אז נראה לי החלום שלו זה להפיל אותי, למרות שממש אין לו סיכוי אנחנו כל הזמן צוקים על זה...אז ברודה האחרונה כזה סימנתי לו וקצת משכתי כי יכולתי ממש להעיף אותו ולא רציתי, הוא חצי ממני בגובה ובמשקל... חחח פעם בתיגול על הפלות הוא עשה לי ונגצ'יוה ואמר לי תן לי להפיל אותך, אז נתתי לו ובסוף הוא התרסק תחת המשקל שלי ונפגע יותר ממני...

Bantus

New member
אוקי...

תשמעי, לא נראה לי שאני אמרתי משהו על הנושא הזה, אבל אני רוצה להגיב בכל מקרה. ברור שבין בנים ובנות, לדעתי, לא צריך בכלל להיות הבדל אין על מה לדבר על זה בכלל, אבל בקטע של מתחילים ומתקדמים אני חושבת שהמתקדמים צריכים לעודד את המתחילים, נגיד להיכנס להודה, ואז כשהוא יוצא להגיד לו שהוא היה ממש טוב וזה.. אבל אם ילד מתחיל מחליט על געת עצמו להיכנס עם מתקדם ולא שיכנעו אותו לעשות זאת (כי ככה זה עם המתחילים, צריך לשכנע אותם להיכנס) אז אם הוא מחליט על דעת עצמו..אני לא חושבת שצריך להיות איזה שהוא הדבל, הילד המתחיל יודע איזה סיכון הוא לוקח כשהוא עם מתקדם. נגיד קחי לדוגמא, אימון אחד שהיה לנו בבאנטוס, המדריך רצה שאני יכנס עם ילד מתחיל, וגם הילד רצה..אני אמרתי לו , תשמע..אתה יודע שאתה לוקח סיכון..כי אני לא מתחשבנת..הילד אמר סבבה, וחטף בעיטה מסובבת (פרח לי השם שלו מהראש) חטף אותה לראש...לסיכום, הילד המתחיל צריך להבין עם מה הוא מתעסק, ובכל קבוצה , את מבינה... חוץ מזה שמישהו מתקדם, יכול ממש לעזור לילד מתחיל, הוא יכול ממש לעזור לו להתקדם, אז למה שיהיה הבדל?

thorondor

New member
לא בסדר מצידך.

ילד חדש נכנס להודה, ואת לא יכולה לעשות לו טובה קטנה ולשחק חלש? אצלנו לחדשים יש מזל אם הם נכנסים להודה עם המתקדמים שבקבוצה, כי המתקדמים ילמדו את הילד תוך כדי ההודה, ישחקו בשביל לחזק את הביטחון שלו. את "לימדת" את הילד שלא כדאי לו להכנס איתך להודה, חוץ מזה כלום.

Bantus

New member
תשמע...

תשמע, ברור שאני ישחק עם מישהו חלש, אבל יש לך את כל הקרציות הקטנות (הילדים החדשים) שלומדים נגצ'יבה וחושבים שהם מלך העולם... על אלה אני לא מרחמת בכלל..לעומת ילד שאני רואה שהוא חדש, והוא קטן ומסכן אני לא יכניס מכות רצח, אני אפילו ינסה לשכנע אותו להיכנס. יש הבדל בין המתלהבים שהם כל היום קפואירה קפואירה ואלה שבאמת באים ללמוד ורוצים לדעת..אתה מבין?

Ze Colmeia

New member
אוי..

את הסוג הזה של הילדים המתלהבים אני מזה שונא
אותם כן הייתי מפיל ומכסך
להם מגיע

Bantus

New member
בטח שמגיע להם!!!

ברור שמגיע להם, הם מזלזלים בטירוף. היה לי מקרה של ילד ששאל אותי "מי זה הפראנאווה הזה ששרים עליו??" אחר כך הוא נכנס להודה וחטף ממני, אבל מה זה חטף.. ואז אמרתי לו, זה בגלל הזלזול שלך לאומנות!!! מאז.לא ראיתי אותו, ושלא תחשוב, ילד בן 5..הוא היה איזה 10 ככה, אולי 11..את הילדיםפ האלה אני ממש ממש לא אוהבת...

avishem

New member
נכון שלא צריך הבדל בין בנים ובנות

אבל עם מתחילים ומתקדמים ברור שיש עד רמה מסויימת עיקור של האגרסיביות מצדו של המתקדם יותר אבל זה רק עד אחרי הבטיזאדו או מקסימום שנה של אימון!
! כי קפואריסט של שנה חייב לדעת לפחד ולחשוש ממי שהוא לא מכיר והוא גם יודע ומכיר צורות ותנועות שמאיימות על כל מאסטר או מתקדם. אין מה לעשות מי שמתאמן שנה כבר נמצא בתוך הקפואירה!!! אלא אם הוא מצהיר אחרת וכאן נכנס העניין עם הבנות! אני אישית מכיר בנות שהולכות לקפואירה רק אבל רק, בשביל הכושר והעניין שזה כיף, ולא מעניין אותם בכלל מהצד של האומנות לחימה... ויש גם בנים שנגררים והולכים לקפואירה כי חברים שלהם הולכים. שני הדברים (בן ובת) שהצגתי קודם בדר"כ עוזבים את הקפואירה כי הם מבינים שזה לא מתאים להם... אבל מה לעשות יש כאלו שנשארים בכל זאת ואיתם חייבים לעשות את ההבחנה של קפואריסט או לא קפואריסט וכל מה שמשתמע מזה, כמו שלא כל קפואריסט שיודע לעשות סלטה הוא מתאמן קרקע גם לא כל קראטיסט שיודע לתת בעיטה מסובבת הוא קפואריסט ולא כל ילדה או ילד שבאים לרקוד או לשמור על כושר הוא קפואריסט בדם ובנשמה והם לא קולטים את זה. זה בדיוק סוג האנשים שחושבים ש"קפואירה... קפואירה זה כאילו הולכים מכות, לא מאמת פוגעים". ו-ח-ב-ל...

Bantus

New member
טחלס..זה באמת חבל, ואפילו עצוב

ברור, וואי, אני לא מדברת בהיסחפות עם הצד המתקדם, אבל קצת לגרום לזה שהוא ידע מול מה הוא עומד. אז על הבנות שאתה מכיר, הם טיפשות (סורי) כי הם מצטרפות בשביל הכושר ואז פורשות, הם לא מבינות שזה באמת אומנות לחימה ושיש הבדל בין קפואריסט בדם לבין סתם מישהו שמתאמן. כמו שיש את הקפואריסטים המורעלים שזה הפך להיות להם דבר של מעל ומעבר והציטוט הזה, אני שומעת אותו הרבה..וזה באמת מעצבן ובאמת חבל כל הקטע של החשיבה המעוותת על קפואירה. אבל אין ממש מה לעשות, הם לא יחשבו אחרת וזה באמת חבל ועצוב.

boolbool boy

New member
כשהתחלתי

נורא פחדתי כי לא ידעתי שום דבר וחשבתי שכולם יסטלבתו עלי כי אני לא יודע כלום. אבל הילידם מקבוצה שלי מקסימים, והם עזרו לי להישתקם, והיום אני די טוב (כבר חגורה שניה) איך היא ניראת דרך, אני אף לא לובש אותה.

Bantus

New member
ח ח ח ח.....

אז כנראה שממש הייתה פה אי הבנה..ממש מצטערת..עתודה אקדמית עם 0.3,פשששש, ח"ח בדרך אליך..מה?? וואי, אז הייתה לך תאונה ממש ממש קשה. אבל אם הצבא הולך לדחות אותך, אז איך זה שאתה אומר 6 שנים בצבא?? אוקי, בילבלת אותי לגמרי...סורי...

avishem

New member
אז ככה...

בקשר לתיאונה אני לא הולך לכתוב שוב ומצטער שאני חרא אבל את יכולה לחפש בפורום כי כבר כתבתי את הרוב, מה גם שזהו לא הנושא של הפורום אז חבל לבלבל ת'מוח. הצבא לא יידחה אותי כי הוא שילם עלי 30 אלף ש"ח הוא מקסימום ידחה לי את הגיוס בכמה חודשים לא את השרות בכלל... כמו שיוגי אמר אני עושה שירות חובה 3 שנים + חתום 3 קבע אבל במצב של היום כלום לא בטוח והצבא לא מתחייב להשאיר אותי בקבע משמע שזו התחייבות חד צדדית. והמסלול שלי הוא טירונות, קורס מכי"ם, הכנה לקצונה וקורס קצינים. (סה"כ 14 חודש עד לסג"ן--> שתי ארונות למי שלא מכיר שמות). וכן, 0.3 בגלל שאני יוצא קצין "מועדף"--> עם תואר ראשון אז אני אשרת בקוים אז חייב טירונות "קרבית".

למעלה