היי ושבת שלום ליעל ולכל אנשי הפורום

וזה מה שאני אומרת כל הזמן

מי שלא מסוגל לקבל את השונה לא מסוגל לקבל את עצמו כי בכל אחד יש משהוא שונה

ניאו30

New member
אדה,לא כל כך הבנתי את המשפט...

אני בן אדם שלא קל לו לקבל את עצמו,זה נכון,אבל עד כמה שאני מכיר את עצמי,אני גם בן אדם שמסוגל לקבל את השונה,ויותר מזה אני חושב שאני עושה את זה בצורה גדולה יותר מאנשים אחרים.ככה אני חושב לפחות...אז איך זה הולך עם המשפט הזה,או שבעצם אני לא מכיר את עצמי כל כך טוב? שבעצם בתוככי תוכי(בתת מודע) קשה לי לקבל אחרים ושונים בגלל שגם אני כזה? אני לא חושב...אבל זו רק דעתי,או שאולי לא הבנתי את המשפט ואת כוונתו...

ניאו קבלת השונה

כשאני אומרת שונה אני מתכוונת שלכל אדם יש את המוזרת שלו את האופי או תיסמונת או כל דבר אחר זה לא חייב להיות משהו ספציפי זה משהוא שונה אחר לכל אדם יש את היחודיות שלו ומיוחד אין אדם שדומה לשני . ועם אדם מפנים את זה ומבין שאין אחד שדומה לשני ואין אדם מושלם בעולם ומקבל את השונה בעצמו ובאחר כמובן מאליו חיו יהיו יותר רגועים כי הוא מפסיק לעסוק באיך לתקן את העולם או לשפוט את השני ואף את עצמו

ניאו30

New member
ככה גם אני הבנתי מקודם...

אין לי בעיה עם שוני של אחרים,אני מקבל אחרים ושונים. הבעיה שלי היא עם עצמי,אם אפשר להגיד ככה,והיא לא כל כך קשורה למה שכתבת. יש לה סיבות שבחלקן הם מתחום הפסיכולגיה ובחלקם הם בכלל סיבות של בעיות פיזיות ואחרות,אבל העניין הוא שהחוסר השלמה שלי עם עצמי לא נובע מההסתכלות שלי על אחרים אלא מההסתכלות שלי על עצמי,מכך שאני לא מצליח לממש את עצמי,לא מצליח להתגבר על פחדים שיש לי ומכשולים אחרים,וכדומה, אבל לא ראיתי לזה קשר לאיך שאני רואה אנשים אחרים. יכול להיות שאני לא רואה את התמונה הכוללת...באמת שאני לא יודע... אבל ככה הבנתי את המשפט הזה ובגלל זה לא כל כך ידעתי למה כוונתך. האמת שעדיין לא כל כך ירדתי לסוף המשפט הזה,אבל אפשר לעזוב את זה ככה...

בכל זאת הסביר יותר טוב

ישנם אנשים שיש להם סלידה וזילזול באנשים אחרים ולדעתי אלו אנשים שטחים מאוד שלא מסוגלים לקבל את השונה שבסביבה שלהם כחלק מהחיים היום יומים של אדם אחר ויש את האדם מהצד השני שסובל מהביקורת הזאת וכל הזמן שופט את עצמו ולא תמיד בצורך רק על פי דעות של אחרים לכן אני אומרת שאדם שלא מסוגל לקבל את השונה לא מסוגל לקבל את עצמו כי בכל אחד מאיתנו יש משהו שונה זה פשוט אדם שחיי בהכחשה מוחלטת למצבו ומעדיף להסתכל ולשפוט את חיו של השני אולי הקושי שלך לקבל את עצמך נובעת מהביקורת של הצד השני אשר בעצם שבזה שהוא לא מסוגל לקבל את עצמו כפי שהוא עשוק יותר מידי בלהעביר ביקורת על החיים שלך זה בעצם מעגל שאיננו ניגמר רק עם תחליט להפסיק להתיחס לדעתה של הסביבה כלפי עצמך

ניאו30

New member
עכשיו היה חלק שהיה יותר מובן...

כתבת איזה משפט שממש יכולתי להתחבר אליו-"...אולי הקושי שלך לקבל את עצמך נובע מהביקורת של הצד השני...".זה יכול מאוד להיות נכון לגביי כי אני המון פעמים נותן לאנשים אחרים להשפיע על איך שאני מרגיש כלפיי עצמי. הכל בסופו של דבר נובע מחוסר בטחון וחוסר אמונה עצמית.ברגע שהם אינם, הדברים הופכים להיות הרבה יותר פשוטים... לגביי הדברים הלא מובנים שנשארו-מה שאני מתכוון הוא שיש הבדל בין לקבל את השונה בך לבין לקבל את עצמך.אוקיי,אני מקבל שאני שונה,אני מקבל שיש לי חרדה חברתית,ואני מקבל שיש לי עייפות כרונית,ואני מקבל שיש לי חוסר יציבות רגשית ודכאון,ואני מקבל שאני חסר בטחון עצמי,ואני מקבל שאין לי הרבה אמונה בעצמי,ואין מקבל שיש לי בעיות גופניות שאין לאחרים,אבל לאן כל זה מוביל אותי?...קבלה של השונה בך היא המודעות העצמית שלך,אבל קבלה והשלמה שלך עם עצמך היא ההליכה בדרך בה אתה מאמין.אז את החלק של המודעות התחלתי לפתח,אבל הבעיה שלי היא ללכת בדרך שאני מתחיל להאמין בה,בדרך שמתאימה לי,בדרך שאני רואה את עצמי חי על פיה. אני לא מבין כשאנשים אומרים שמודעות זה 50 אחוז ויותר מהדרך לפתור בעיות. אולי אני לא אובייקטיבי(נו ברור
...),אבל אני לא מרגיש כמו בחצי הדרך לפתרון אלא אני מרגיש כאילו זה משהו שייקח לי המון המון זמן לחלחל לתוכי בצורה כזו שאני אלך בדרך הזו,בקבלה וההשלמה העצמית,ושלא יהיה אכפת לי מה אחרים חושבים עליי,שעדיין לא הבנתי איך זה קשור לקבלת השוני שבי ששוב אני חוזר-אני מודע לו,אני מודע לדברים שדורשים שינוי ואני מודע לדברים שאני רוצה שיארו אצלי,אפילו שהם שונים מאחרים.הבעיה שלי היא במעבר הזה בין המודעות לגביי הדברים לבין לחיות,לפעול ולעשות את הדברים שאני מודע שאני צריך לעשותם.אני יודע שאולי אני לפעמים מסתבך במילים,ומסבך יותר מדיי את הדברים.בטח עשיתי זאת שוב,אבל זה משהו מאוד חשוב לי הדבר הזה, מאוד מתסכל שאתה מודע לכל הדברים אבל לא יכול לעשות כפי את הדברים הנדרשים וללכת בדרך הנדרשת לאור המודעות החדשה.

ניאו חשבת אולי פעם שזה לא אתה

שצריך להשתנות שזה הסובבים אותך ? אולי הם לא מסוגלים לקבל את השוני שלך ורוצים לתקן אותך באופן מתמידי

ניאו30

New member
האמת שזה לא נראה לי המקרה...

אילו נגיד הייתי מצליח ושלם עם מה שהייתי עושה ברגע המעשה ורק תגובת הסביבה עליהם היתה משנה את דעתי על ההחלטות האלו,אז אולי... אבל זה לא המקרה אצלי.אם אנחנו מקבלים את ההנחה שהאחריות לדברים הם אך ורק שלך,של עצמך,אז זה כולל גם את הכל...את ההצלחות ואת הכשלונות. אם אני מרגיש שמה שהכשיל אותי זה דפוסי פעולה חוזרים,אז אני יודע שזה מה שאני צריך לשנות אצלי כדי לצפות ל"תוצאות" אחרות.אם אני מרגיש שמה שהכשיל אותי זה משהו שאני מאמין בו,אבל לא נתתי לעצמי ללכת אחריו בגלל הסביבה,אז אני יודע שזה משהו שאני לא הייתי רוצה לשנות אצלי. אני מקווה שזה מובן מה שכתבתי...יש לי נטייה להסתבך עם מילים שמסבכות...

ניאו30

New member
תודה מיכל ../images/Emo140.gif

אני לוקח כל מה שאומרים כאן לתשומת ליבי,ומנסה לאט לאט,בקצב שלי,ליישם אותם.אני יודע שזה נשמע אולי לאחרים דבר פשוט כזה שאפשר לעשותו כל רגע, אבל קשה לי לשנות דפוסי מחשבה על פיהם נהגתי לאורך הרבה שנים בזמן קצר,בייחוד אצלי שדברים "מתעכלים" אצלי במשך זמן רב בבטן עד שהם מופנמים כדבר רגיל.אז אני לאט לאט מנסה כל פעם להוסיף לי עוד משהו שיעזור לי לקבל את עצמי,לנסות יותר לבחון את ההתנהגות שלי בתגובה לדברי אחרים,והיכן אני צריך לשנות,אבל קשה מאוד לשנות מחשבות אוטומטיות כאלו כמו שיש לי,שהם כאילו הם כבר חלק ממני,למרות שאני יודע שהם לא,כי הם הגיעו אליי מלכתחילה בגלל סיבה מסויימת,ולכן זה לא שנולדתי איתם.אני פשוט צריך לדעת להכיר את התגובות האוטומטיות שלי,ולאט לאט לראות היכן אני טועה או פועל בדרך לא נכונה,ועוד יותר לאט לאט היכן וכיצד אני יכול לשנות כל דפוס מחשבה או דרך פעולה שהתרגלתי אליהם,אבל הם מכשילים אותי פעם אחרי פעם. אז תודה לך על מילותייך!

kung fu

New member
אני מבינה אותך, ואני גם לוקחת

בחשבון שלא תמיד אפשר ליישם את זה מיידית. שולחת לך המון אהבה והצלחה

למעלה