אוייי ואבוי...
את יודעת איך נולדו בתי החולים הפסיכיאטרים?
אנשים מאירופה נסעו לארצות חמות כמו אסיה ואפריקה ונידבקו שם בנגיף שמחולל "צרעת".
כשהם חזרו לאירופה והפכו למצורעים הקימו מושבות רפואיות מרוחקות מכלל החברה על מנת למנוע הדבקה ושם כלאו אותם.
נגיף הצרעת לא מחזיק מעמד בטמפרטורות אירופאיות נמוכות ולכן כעבור זמן מה הצרעת נעלמה מאירופה, אבל מושבות המצורעים וכל התשתית הרפואית שהוקמה בישבילן נשארה ללא מטופלים.
אז תפסו את חולי הנפש , המפגרים , וכל שאר שולי החברה וכלאו אותם שם במקום המצורעים, כדי להמשיך לקיים את המערכת.
המוסד הזה קיים עד היום, אף על פי שאין לו שום הצדקה רפואית אמיתית.
(תקראי בכל מקרה את "תולדות השיגעון בעידן התבונה" של פוקו)
אני הייתי מאוד פעיל לפני כמה שנים בפורום שנסגר שנקרא "דיי לכפייה פסיכיאטרית".
אני כן יכול לספר לך שבאיטליה לדוגמא ביטלו לגמרי את המוסד הזה, אין בתי חולים פסיכיאטרים באיטליה, וכן יש להם מערכת בריאות הנפש נאורה ושפוייה.
יש גם בארץ פסיכיאטרים שמתנגדים נחרצות לכל אישפוז במוסד פסיכיאטרי בין אם זה אשפוז במחלקה סגורה או פתוחה. (אני מכיר אחד מהם באופן אישי) וזה לא קשור לשום סוג של נסיבות כאלו או אחרות, פשוט התנגדות גורפת לאשפוז בבתי חולים פסיכיאטרים.
עכשיו...
1. אין דבר כזה איזון תרופתי, אלה רק טיפול תרופתי בסימפטומים.
2. אישפוז פסיכיאטרי זה לא טיפול ולא דרך לטפל באנשים, זה אמצאי שליטה, דיכוי, והתחמקות מאחריות אישית של הפסיכיאטר המטפל.
3. אשפוז פסיכיאטרי זה טראומה רצינית לאדם, השפלה עד כדי דריסה וריסוק מוחלט.
4. אני לא יודע מה האכיל אותך הפסיכיאטר, אבל לאשפוז קל להכנס ומאוד קשה לצאת. הם יספרו לך שזה לתקופה קצרה עד שיאזנו אותו, אבל בפועל זה שקר. אשפוז קצר זה חודשיים, ובקלות יכול להתארך לחצי שנה, שנה, ויותר.
5. מי שנכנס לאשפוז עובר תהליך של "אינסטטושנליז" וברוב המקרים נופל למצב שנהוג לכנותו "הדלת המסתובבת" כלומר אשפוז מוביל לאישפוז נוסף , וזה מוביל לנוסף ולנוסף.
אני מדבר מנסיון, מדבר גם מנסיון של אחרים שאני מכיר, אישפוז פסיכיאטרי זה לא טיפול רפואי ולא עושה טוב לאף אחד.
אם מאושפז לשעבר אומר לך אחרת, זה אומר שהוא נמחק לגמרי. (סוג של "מקרה אבוד")