היי חבר'ה... ובקשת עזרה קטנה מטיה..

• פותח הנושא sayv
  • פורסם בתאריך

sayv

New member
היי חבר'ה... ובקשת עזרה קטנה מטיה..

נעדרתי כי.. ככה נושבות הרוחות... אין זמן.. אין חשק.. בקושי נכנסת למחשב.. מי שמעוניין מאוד- למיילים אני עונה - עדיין. טיה- מצאתי היום חתלתולון קטנטן באוניברסיטה, ומאחר ואמו לא נראתה בשטח, והיה עמו אח שנעלם באיזשהו שלב מבלי שוב- והיה ממש קררררררר לקחתי אותו הביתה. קניתי פורמולה לגורים, קניתי בקבוקון. נאדה- לא מוכן לאכול- רק ליקק לי קצת מהיד. הוא נראה בערך בן שבועיים, פעלתן למדי אם אני מוציאה אותו מהסל שלו (שם הוא נמצא עם בקבוק חם, שעון מתקתק, ריפוד, וליד מפזר חום. עינים פתוחות לגמרי כבר. הוא די שקט- בוכה רק שאני יוצרת מהמרפסת אבל ממש מעט. לא יודעת מה לעשות איתו.. דואגת. לא יודעת איך להאכיל אותו!!!

תזהרי !

התעסקות עם חתלתול לא מוכר מסוכן ביותר ואת עלולה להדבק בוירוס שנקרא טוקסמופלזיס שגורם לעקרות. במיוחד תזהרי ממגע עם צואת החתלתול הצעה לשם : שלג או פליקס

tiaa1

New member
טוקסופלזמוזיס מסוכן רק אם החתול

באמת נגוע, ורק בזמן ההריון...גורם להפלה אך לא לעקרות, כשהחתול יגיע לגיל 3 חדשים ממילא יעבור חיסון מלא...ואגב, בטוקסופלזמוזיס אפשר להדבק לא רק מחתולים....גם מבשר שלא בושל היטב או נכון...ותמיד מותר וצריך להבדק לפני ובזמן הריון לגבי וירוסים שונים שמסתובבים באויר...כמו CMV...אפשטין בר וירוס-המוכר כמחלת הנשיקה...והכי טוב- לסמוך על רופא טוב. אם יש חשש-מפנים למרפאה למחלות זיהומיות. CMV שהביטוי שלו זה בקושי שפעת קלה, נפוץ יותר מאשר טוקסופלזמוזיס. להת.

tiaa1

New member
סנאית- אם אינך דודו מהפורום בוואלה,

למה שלא תחליפי שם???

tiaa1

New member
ואגב החיה סנאי-חיה חמודה ויפה אבל

מסוכנת לא פחות בהעברת מחלות בעיקר כלבת. כך שמי שנמצא למשל בארה"ב ,בפארק ויש שם סנאים ידידותיים שמוכנים לאכול מכף היד...להזהר מנשיכות שלהם.

tiaa1

New member
סייב יקרה,שמחה לשמוע ממך...

בעניין הגור...עד שתקבלי הנחיות אחרות מוטרינר...הדרך להאכיל גור כזה הוא רק ע"י מטפטף..לדטוג שלא יחנק..בעצם צריך להאכיל כל 3 שעות...לכמה שהוא מוכן לאכול. לדעתי-אם את יכולה להשיג פורמולה של תינוקות-אבל לתת לו קצת יותר מהול במים רתוחים...לא חם מידי כמובן-לפי ההוראה על הקופסא. ולהתיעץ עם וטרינר יתחילו לו פטריות על העור-אל תבהלי, אולי הוטרינר ימליץ על משחה כמו אגיסטן או משהו אגיספור-פעם ביום. אל תתרגשי מזה ומכך שנוצרות קרחות במקום של הפטריות. רק לאמא שלו או חתולה אחרת יש את היכולת ללקק אותו ולנקות כך מפטריות...לכן הלשון שלה מחודפסת. תכתבי לי מה קורה.ביי

mira ker

New member
טיה, יש לך המון ידע בעניין חתולים.

בילדותי גידלתי די הרבה חתולים, ולי יש איזו תחושה אינסטינקטיבית לגידול בעלי חיים. אולי יש לי ידע שמגיע מדורות של גידול חיות מחמד שעבר מדור לדור במשפחתינו. זה כאילו שאני רואה תינוק ואני יודעת מה לעשות איתו. ככה זה עם גור חתולים או כלבים. ברור שיש היום שיטות גידול מודרניות. אבל הביטחון הבסיסי קיים. יהיה טוב מירה

sayv

New member
היי טיה ומירה.

נדמה לי שכתבתי שקניתי לו פורמולה לגורי חתולים- אצל הוטרינר כמובן.. ובקבוק הנקה- אבל הוא לא ממש מוצא חן בעיניו. האכלתי קצת בכפית ועברתי למזרק. הוא לא ממש רוצה לאכול- אבל כל עוד הוא רעב הוא לא מאוד מתנגד. אבל הוא לא ממש להוט לאכול אולי הוא צריך להתרגל למעבר מאמא שלו למזרק פלסטיק.. לא נעים.. לגבי פטריות הוא נקי לעת עתה ונקווה שישאר כך. מירה- הוא בסל מרופד, עם בקבוק חם, שעון מתקתק, ודובון, ליד מפזר חום. האם לא היתה בסביבה, או שחזרה ולקחה את הגור השני בלבד (זה שנעלם)- חיכיתי בערך שעתיים עד שלקחתי אותו. אדווח בהמשך מה קורה..........

mira ker

New member
סייב לפי מה שאת מספרת

נהגת נכון עם הגור. בהצלחה. אני מוכנה לקבל מיטה כמו של הגור, רק בלי השעון המתקתק. חחחחחחחחח. יהיה טוף מירה

tiaa1

New member
סייב, כל הכבוד על הטיפול

בגור...את באמת מומחית...אולי באמת תלמדי וטרינריות? אני פעם חשבתי שכשאצא לפנסיה אולי אהיה "מטפלת" ("shrink) של הבעלים של חיות.זה התעורר בעקבות שהיות ממושכות בקליניקה של הוטרינר. יום אחד נכנס אדם די קשיש לקליניקה מחזיק על הידים כלבה גדולה...ורגועה. הוטרינר שאל אותו למה היא על הידים והקשיש אמר"כואבת לה האוזן" אחרי שהקשיש יצא הוטרינר אמר לי שהוא ממש דואג לאיש מה יקרה לו כשהכלבה תמות...הוא בודד. אבל היו שם קטעים יותר מרגשים....לילה טוב.

sayv

New member
אולי.. אי אפשר לדעת..

רק דבר אחד אני לא מבינה... למה הוא עושה רק פיפי.. מה דעתך? ופסיכולוגיה של חיות - חשוב מאוד לדעתי.. ומאוד מעניין.

tiaa1

New member
סייב, אולי השינוי בתזונה עשה לו

פקק...הפתרון,ורק אחרי יעוץ וטרינרי- טיפה אחת או שתים של שמן פראפין...מירה כנראה צודקת הוא לא אוכל ממש כי הוא "מלא" בהצלחה. נתת לו כבר שם?

sayv

New member
טיה, הוא ועוד איך אוכל.. פשוט לקח

לו קצת זמן להתרגל להנקה המלאכותית... אני אדבר מחר עם הוטרינר.... לא נתתי שם- קודם שיגדל קצת.

tiaa1

New member
אולי......./images/Emo113.gif../images/Emo140.gif../images/Emo142.gif

שלג.....לכבוד השלג הירושלמי??? או סופה במדבר???? או פצ"ר....(פרקליט צבאי....רמז לבאות)

sayv

New member
שלג... לחתול שחור לגמרי? ../images/Emo13.gif

אני לא דואגת בעניין השם.. ממש לא.

mira ker

New member
אולי תתני לגור את הפורמולה מצלחת

כל שעה. כי הוא אוכל מעט בינתיים. כמה מספר טיפות מהאצבע שלך זה בסדר. וגם בעזרת טפי של תרופות אפשר. הגור הוא מאוד קטן. כנראה אמו הלכה למצוא לעצמה מזון. ולא הייתה לה ברירה אלא להשאיר אותו לבד. העזרה הנכונה היא להשאיר מזון לאם, כדי שהיא לא תנטוש את הגורים. בעיקרון אם האם לא חזרה כעבור שעתיים, כנראה שקרה לה משהו ואז אפשר לקחת את הגור כדי להציל אותו. אם כי סיכויי ההצלה הם די נמוכים. הגור גם צריך משחקים לגירוי מוטורי, וסביבה רכה וחמה כתחליף אם, מלבד מזון. בקיצור טיפול אינטנסיבי. השאלה אם יש לך זמן לזה. מקווה שתצליחי, לב גדול ורחום ראיתי כבר שיש לך, כל הכבוד. אני חושבת שיש פורום לגידול חיות מחמד. כדאי לחפש. יהיה טוף מירה

למעלה