היי חבר'ה... ובקשת עזרה קטנה מטיה..

• פותח הנושא sayv
  • פורסם בתאריך

sarche

New member
סייב-כיף לראותך כאן,חסרת לי|../images/Emo24.gif

לגבי טוקסופלסמה - אני מניחה שנחשפת לצואה של חתולים בעת נקיון החול שלהם. את יכולה להיות סמוכה ובטוחה שיש לך את הנוגדנים בדם, מאחר והנגיף עובר בנשימה (מן הסתם הרחת..) ולכן - גם כשתהרי, את כבר לא בסיכון!!!! אגב, נמצא שאחוז גבוה של נשים צרפתיות מחוסנות - מאחר וגידלו חתולים לפני שהרו.... לגבי הגור - כמו שמירה כתבה, האמא כנראה הלכה לחפש אוכל... בתקופה הזאת הרבה מאד גורים מגיעים לעמותות ע"י אנשים שמצאו אותם בדד וסברו כי ננטשו. צריך לעשות תצפיות ולראות האם האמא מגיעה. הדרך הנכונה לעזור היא להשאיר אוכל לאמא כדי שלא תצטרך להתרחק מהגורים, וכן לשים עצמה בסיכון (להדרס למשל...) וכך להותיר את גוריה יתומים. מאחר ולקחת אותו - לא ניתן להחזירו, והדרך שבה את מטפלת בו היא הנכונה. כדאי לנסות אולי מטרנה צמחית (רק צמחית!! אין לגורים סבילות ללקטוז). הוא צריך להיות צמוד אלייך כל היום, או ל"אמא" אחרת שתוכל להאכילו כל שעתיים שלוש. חשוב מאד - לקחת צמר גפן רטוב במים פושרים חמימים ולנגב את איזור פי הטבעת - זה תחליף לליקוק של האמא שמעודד הפרשת צואה !! יתכן שבגלל שבטנו מלאה הוא לא אוכל. אשמח לעזור במידע נוסף, אם תרצי. בריאות

sayv

New member
היי שרצ'

אני יודעת את כל זה.. ועושה. אני לא חושבת שהאמא היתה בסביבה- הגורים צרחו בערך יום שלם- יום של סופות ברד- גם אם האמא היתה חוזרת- ואני בספק- לא בטוח שהוא היה מחזיק בקור. רק קצת ללכת לטייל וליפול לשלולית מלאת ברד.. או איזה זכר תוקפני.. היה קור אימים זה היה מטורף להשאיר אותו שם. באוניברסיטה יש מאות חתולים- שום אוכל לאמא לא היה מחזיק שם 10 שניות. הוא היה ממש מנוזל והעיניים שלו היו עצומות מרוב הפרשות- עבר זמן מאז שניקו אותו. לגבי ההפרשות- הוא עושה רק פיפי, כשאני מעסה לו את ה"טוסיק"- לא יודעת למה. לגבי טוקסופלסמה- זה הדבר האחרון שמדאיג אותי.. נו באמת... אחרי כמעט 24 שנה עם חתולים.. לגבי מטרנה- יש מטרנה מיוחדת לגורים! לחיות! בזה אני מאכילה אותו. יותר מזין מהמטרנה הצמחית לתינוקות. אני אקנה לו טפטפת אולי הוא יסכים לינוק מזה. לגבי לקטוז- קראתי על זה בפורום חיות אבל- הוטרינר שלי טוען שזה קשקוש! שבחלב אם שלהם יש לקטוז, והלקטוז הוא אותו דבר, רק כשהם גורים הם מסוגלים לעכל לקטוז וכשהם גדלים זה עושה להם בעיות (בדיוק כמו לאנשים)

sarche

New member
../images/Emo13.gif סייב, אני בטוחה שלחתלתול הזה

יהיו חיים טובים יותר איתך. לגבי הנוסחה המיוחדת לגורים - אני מכירה אותה. יש אפילו מתכון להכנה ביתית של דייסה לחתלתולים... חשבתי שאולי כדאי לך לנסות מטרנה צמחית כי הטעם יערב לחיכו של הגור. אם הוא משתין אחרי העיסוי, סימן שאת מגרה לו את המערכת וזה עובד. אולי אין לו קקי... תמשיכי , הוא בטח יוציא משהו. הוטרינר נתן לו משהו נגד תולעים?? איך הבטן שלו (נפוחה? קשה?)? תעדכני, בהצלחה

sayv

New member
לא לקחתי אותו לוטרינר

רק הלכתי לקחת אוכל. באמת לא נראה שהפורמולה ממש טעימה לו- אבל זה הדבר הכי טוב שהוא יכול לאכול עכשיו. לי היא מריחה ממש טוב- מן ריח וניל.. הבטן שלו לא היתה נפוחה בכלל כשמצאתי אותו - ובאמת התפלאתי כי רוב החתולים בחוץ מתולעים.. אבל ממש שום נפיחות. היום- אחרי אין ספור האכלות.. הבטן נפוחה, מלאה- לכן אני דואגת לגבי הקקי.. כמה להמשיך עם העיסוי?... שעות?... :) אני מעסה אותו כל פעם שאני מאכילה- לעיתים די קרובות.. בינתיים רק פיפי ופיפי...... אני אתקשר לוטרינר מחר שוב. אני דואגת. בינתיים- שמתי לב שהוא התרגל למזרק, התחיל לינוק, אז- החלתי שעוברים לבקבוקון יניקה - אם כבר אז כבר. אז.. אני מניחה שתוך יום הוא כבר יתרגל...

sarche

New member
סייב, נראה לי שאת מטפלת בו טוב מאד

וכדאי אולי כל כמה שעות (לפני האכלה ואחרי) לעסות את האזור ההוא. אולי כדאי לעסות גם הבטן עם צמר גפן לח וחם.... יכול להיות שיש לו פקק, כמו שטיה כתבה, ואז כדאי לתת קצת שמן פראפין. אני מניחה שתעקבי אחרי העניין - והוטרינר ידע לעזור לפי הנתונים שתמסרי. הניק שלך מאד סמלי ומתאים- סייב = הצלה! והנה, את גם מתרגלת את החושים האמהיים שלך...

sayv

New member
בעיה-

עכשיו כשעיסיתי שמתי לב שיש נק' דם קרוש על הצמר גפן- זה משהו פנימי- ממש נקודות קטנטנות- נראה לי שמקורן בפי הטבעת... אולי זה סתם שאריות עצירות או משהו ואני סתם דואגת- הוא ממש נראה טוב חוץ מזה- כבר ממש בוטח ונינוח.. כזה קטנצ'יק ומתוקון.. אה- והוא התחיל לינוק לבד מהבקבוק כבר! אבל אני אתקשר בבוקר לוטרינר. יש לך רעיון למה יכולה להיות הסיבה?

tiaa1

New member
סייב, אל תדאגי כ"כ....קרוב לודאי

שזה או עצירות, או תגובה לעיסוי...אם את עושה עיסוי נוסף עד מחר-אולי תשימי טיפת פראפין או וזלין על צמר הגפן. ואולי תפחיתי את כמות האוכל עד הבוקר ותתני יותר מים...שלא יצטבר עוד אוכל בקיבה ויכביד עליו אבל שלא יאבד נוזלים...אם הוא עושה פיפי הוא הרי גם צריך נוזלים. ואם לגדולים ממליצים לשתות הרבה בזמן עצירות אז את יכולה ללילה או מה שנשאר מהלילה לתת לו בבקבוק פורמולה על בסיס מים בעיקר מים ואפילו טיפה סוכר. אל תדאגי, הוא לא סובל מרעב,בעיקר הוא צריך את היניקה...וכל הכבוד שהצלחת... יאללה פיפי ולישון

sayv

New member
טוב.. נתתי לו לשתות קצת מים

עם טיפת פורמולה- ממזרק. אני אתן לו גם וגם במשך הלילה.. חכמולוג הקטנצ'יק- תפס את העסק- ועכשיו הוא בוכה כדי שאני אקח אותו על הידיים... הוא די פעלתן.. מקווה שהוא ירדם בקרוב.....

sayv

New member
היי- לא הרבה חדש..

אוכל טוב- ממש קיבל תיאבון, כנראה שהוא התאושש מהקור סופסוף, נראה די טוב, פעיל. כרגע ישן.... (איזה כיף...) הוא קצת מצונן- למרות שהמרפסת כל הזמן מחוממת. עוד לא עשה קקי- הרופא אישר פראפין- קצת בפה וכמה טיפות בפורמולה. נתתי. מקווה שיסתדר. מקסימום נלך לוטרינר. טוב, הוא התעורר- הולכת להאכיל..... :)

sarche

New member
כיף לשמוע

אני בטוחה שזה יסתדר (הקקי). איזה טיפול הוא מקבל !!! ועוד מדובר בחתלתול שחור - מלך היופי! תעקבי אחרי הצינון - אני מניחה שאת מכירה מחלות של גורים, ויש מחלות של דרכי הנשימה ... ויכול להיות שמדובר רק בהתקררות מהקור והגשם שתעבור אחרי שיתחזק. איזה כיף לגדל גורים - אוך, כשג'ינג'י היה גור.... בטן ורודה, פרווה סמורה סטייל אנגורה, גודל של כף יד.... מה שכל זה מעורר... איזה מותק. כל החושים האמהיים באים לידי ביטוי.

my last sony0

New member
לא עדיף טאמגוצי ?../images/Emo41.gif

במקום לנקות לאיזה פוסיקט את התחת כל הזמן ולשלם כספים לדוקטור דוליטל הרי החתולים יכולים להמליט מליונים של חתלתולים אם רק היו נותנים להם.

mira ker

New member
נקודות אדומות קטנטנות יכולות

להיות ראשים של תולעים. כדאי לתאר להתייעץ עם וטרינר יהיה טוף מירה

sayv

New member
למה שהן יהיו ראשים של תולעים??

פירורי דם קרוש- בדוק.

mira ker

New member
שרצ'ה וסייב, עכשיו נזכרתי.

כשהכלבה שלי המליטה גורים, ישבתי לידה שעות וימים והתבוננתי איך היא מטפלת בהם. אחד הדברים שראיתי, היה שהם לא נתנו שתן וצואה ללא הליקוק של האם, הכלבה הייתה אוכלת ומלקקת את ההפרשות שלהם. לכן הם היו כל כך נקיים ומריחים טוב. כנראה שחתולות גם עושות את זה לגורים. נראה לי סייב שתעשי טוב כמו שאמרת סרצ'ה, שתגרי את פי הטבעת בצמר גפן טבול המים פושרים. לדעתי עליך לעשות כך גם בפיפי בכדי שיתן שתן. זאת סימולציה של מעשה האם. כמו שסרצ'ה אמרה, אולי הוא לא מסוגל לאכול כי הוא פשוט מלא. היה טוף מירה

daud

New member
היי גם אצלי יש חדש בתחום החתולים

ה"אסופית" כבר אימצה אותי סופית ו כיבוש הבית שלי מתקדם יותר מהר מכוחות הקואליציה
אתמול נשברתי מול היללות שלה מול הדלת של חדר השינה ו החלטתי שאני צריך לשים את תנור הנפט בין חדר השינה לסלון כי כניראה קר לה משהוא כמו חצי דקה אחרי שעשיתי את זה היא פשוט מצאה דרך לזחול לתוך חדר השינה שלי. כמובן שעשיתי לה קישט ו היא הסתלקה ו סגרתי את הדלת ו היא התחילה לילל עוד ליד הדלת מה לעשות
ה חברותית ו ממש צריכה חיבה ולהיות בין בני אדם אז פשוט נתתי לה להיכנס והחלטתי שעד שאני מוסר אותה אני אוכל אנטיהיסטמינים בכמויות. היא מיד גילתה את מיסתרי השמיכה שלי, מבחינתה השמיכה היא מין אבזר הסוואה מתוחכם אשר משתמש במיטב הטכנולוגיות החדשניות כדי להסתיר את האויב הנורא מכל כפות הרגליים שלי
אבל מאחר ומדובר החתולת רחוב שאי אפשר לעבוד עליה ההסוואה לא עזרה והרגליים של סובלות מאז מהתקפות גם מעל השמיכה וגם מתחתיה וכבר יש לי כמה שריטות ארוכות כתוצאה מכך למזלי מפעם לפעם היא נאלצת להילחם גם באוייבים אחרים בבית שלי כגון הנעליים שלי וחוץ מזה לפעמים היא אורבת לדברים שאני אפילו לא מבין מה הם........ אני קולט אותה ב עמדת מארב כאשר אני עובר והיא נותנת לי מבט בסגנון של "מה אתה מסתובב כאן אתה עושה רעש ומפריע לי באמצע המארב"
ו חוץ מזה היא דורשת תשומת לב מתמדת, מילא זה שהיא מעירה אותי כדי שאני אמלא לה את המים או אתן לה אוכל או אפתח לה את הדלת כדי לישון לפעמים היא מעירה אותי כדי שאני אלטף אותה!!! קצת מזכירה לי כמה בחורות שהיכרתי בקטע של "מה על תגיד לי שיש לך משהוא יותר טוב מללטף אותי" !!!
בקיצור סבבה להיות חתול

sarche

New member
חתולה כ../images/Emo23.gifבי !! זהו, נתפסת !

ככה מרי הגיעה אלינו- היא אימצה אותנו, וההמשך - שושלת גאה. צחקתי מהקטע עם כפות הרגליים והמארבים - זהו עולמם המופלא של החתולים... חתולים מחפשים את המקום הכי חם בבית בחורף, וההיפך בקיץ: כנראה שהיא יודעת שהחדר שלך חם... ושיש לך מקום בלב וחום בלב בשבילה !! כל הכבוד לה- על האומץ והנחישות, ולך- על ההקרבה והבית החם שאתה נותן לה.

daud

New member
האמת היא שכבר מצאתי לה בית אחר

זה יהיה קשה לי אבל מצאתי לה בית חם בירושלים רק שהוא צריך קודם להבור צביעה כדי לא להקשות עליה בחיים ו אני מקווה שלא יהיה לה קשה לעבור דירה ושלא יהיה לה קשה עם אנשים אחרים והכי חשוב שהיא לא תחשוב שנטשתי אותה.

למעלה