היי, חדשה כאן

היי, חדשה כאן

מהי בדיוק נצרות משיחית?(אני יהודייה, אבל תמיד עניין אותי לדעת). אני פשוט רוצה להבין, מהי נצרות. מהו ההבדל בינה לבין יהדות? הריי ישוע היה יהודי לא??? אני פשוט מסוקרנת לדעת. יש לי מליון שאלות בנושא אבל אתחיל מזה...

lion 7

New member
כתבו כאן, ויש חומר בויקיפדיה

ערך על ``היהדות המשיחית``. בקצרה הם קבוצת אנשים שמאמינים במשיחיותו של ישוע המשיח, ואמונתם היא מתבססת על הכתובים , כלומר דומה לבפטיסטים, או זרמים בנצרות שמקפידים על התנ``ך והברית החדשה כספר אחד כמובן (בלי הספרים הקאנונים חלק ב` מהם חוכמת סיראך , יהודית ועוד) היהודים המשיחים מתאספים בקהילה, או בבית כנסת, שרועה הקהילה הוא לרוב או רב או רועה קהילה, הם מגדירים את עצמם כיהודים כשרים שראו את ישוע משנה את חייהם , הם חוגגים את כל החגים שבתנ``ך , וזאת הם שונים מהנוצרים בזה, הם גם מגדירים את עצמם כזרם ביהדות , הם גם לא מתחתנים עם לא יהודים כאמונתם .. אם מענין אותך מחשבתם את מוזמנת להכנס לאתרים שלהם ברשת בשפה העברית ..

תודה על התשובות.

ברור לי שלא ניתן לקבל את כל המידע המקיף בדרך זו אבך קיבלתי ידע ראשוני-אם אפשר לומר זאת כך. כעת, אני יודעת מה הסיבה שחוגגים את חג המולד אך הייתי רוצה לדעת מה הענין של סנטה קלאוס מה הוא מסמל?האם היתה אישיות כזו???? אגב, מית נערכת מיסת חג המולד? אני כמעט כל שנה רואה את זה בטלויזיה כי לא יוצא לי ללכת. זה מאו דמענין אותי לשמוע למרות אני לא מבינה את השפות בהן היא נאמרת. הייתי רוצה פעם אחת להיות נוכחת במיסה כזו..

salt of earth

New member
על חג המולד

ברוך הבא לפורום :) אכן הדמות של סנטה הינה אמיתית אך לצערי הרבה החברות המסחריות הפכו אותה למותג מסחרי הרחוק מהדמות האמיתית. הדמות שאנו כיום יודעים הוצגה לראשונה בשנת 1881 כאדם קשיש חביב הלובש בגד אדום (אולי מרמז על חברה מסחרית ידועה) והאנשים לצערי שכחו שמדובר באחד הקדושים הכי חשובים בנצרות מהמאה השלישית. מי היה סנטה קלאוס? ידוע בשם שלו "הקדוש ניקולאס בעל הניסים". נולד להורים אמידים אשר השאירו לו את הונם אחרי מותם והוא החליט כל לילה להתחפש ולעבור בין הבתים של האנשים העניים ולזרוק מבעד לחלון שקית עם כסף כדי שיוכלו לשרוד את הקור. העניים לא ידעו מי היה המבקר המסתורי. הוא הוסמך לבישוף של מירא (אזור באסיה הקטנה) והיה רועה קהילה אהוד. בזמן שהיו רדיפות של השלטון הרומאני נגד הנוצרים אז הוא נתפס בעידן של הקיסר ذيوكلسيانوس ד'יוקלסיאנוס והושלך לכלא ביחד עם מאמינים נוצריים אחרים ושם הוא עבר עינויים והשפלה. כאשר עלה לשלטון הקיסר קונסטנטינוס הוא הורה על שחרור כל האסירים הנוצריים מהכלא וביניהם היה הקדוש ניקולאס. הוא השתתף בועידת ניקיה בשנת 325 שקבעה את עקרונות הנצרות והוא גינה את אריוס اريوس אשר כפר במהות האלוהית של ישוע. ולבסוף ניצח אותו. הוא נקרא "בעל הניסים" בגלל הניסים הרבים שעשה במהלך חייו. סנט ניקולאס נחשב לאחד הקדושים הנוצריים הכי פופולריים במיוחד אצל ילדים קטנים ולכן מחליפים מתנות בחג המולד כדי להידמות למעשים הטובים שהיה עושה לעניים. לנוצרים דוברי ערבית, הנה לכם מאמר מצוין על ההבדל בין באבא נוויל לסנט ניקולאס כשהייתי קטנה, אז אצלנו בבית הספר לא היינו חוגגים עם סנטה האדום (באבא נוויל) אלא היינו חוגגים עם סנט ניקולאס והיינו אוספים במהלך חודש דיצמבר מצרכים בסיסים כדי לתרום אותם למשפחות העניות כמו שהיה עושה סנט ניקולאס. נדמה לי שהמיסה של חג המולד בנצרת משודרת בערוץ הלווין הערבי-ישראלי (לא מכירה את המספר שלו) ורוב המיסה היא בערבית עם כמה תפילות בשמות עולמיות (אנגלית, צרפתית, וספרדית). לגבי נוכחות במיסה וכדי שלא ימשיכו להשמיץ אותנו בפורום משוב אני מפנה אותך לכתבה של עיתונאית יהודיה (שלא יגידו חלילה שזה מסיון) שבה היא סוקרת את המנזרים והכנסיות בהם עורכים מיסות לערב חג המולד. את יכולה גם להסייע באתר של המרכז הנוצרי למידע תיירותי שכולל את כל הכנסיות הקתולית ושעות המיסות.

היי,תודה רבה על התשובות

לא ברור מדוע צריכים להשמיץ את הפורום הזה...אפילו אני כיהודיה לא אשמיץ ולא אדבר רעות..בכל זאת, ישוע היה יהודי:) מהו באב נאוויל? אני לא קוראת ערבית ואשמח לדעת מה זה... קראתי את הכתבה של העיתונאית היהודיה. אני אכנס לאתר של המרכז הנוצרי אך למרות שאני יודעת היכן יש מיסה בעיר שלי-אני גרה ביפו, לא אלך לשם לבדי...אני לא מכירה אף אחד שם והדרך בלילה- לא נעים כל כך לחזור לבד... אני מודה לך מאוד. מהיכן את?

salt of earth

New member
תודה רבה

גם לנו לא ברור למה משמיצים את הפורום אבל תודה על העידוד שלך. באבא נוויל או בתרגום חופשי "אב המולד" הוא השם העממי הניתן לסנטה בערבית. אני לא מהאיזור שלכם :) הרבה יותר צפונה מכם ביפו יש כמה אפשריות יש מיסה נדמה לי שעושים במנזר הלטרון בחצות, ויש כמה כנסיות בעיר יפו העתיקה שעורכים גם שם מיסה (בכנסיית סנט פיטר, סנט אנטוני, כנסיית הבשורה היוונית-קתולית, וכנסיית מאר אמטאניס של המרונים). תמצאי מידע יותר מפורט שם. לצערי, כל המיסות נדמה לי נערכות בחצות וזה לא פותר את הבעיה שלך לחזור לבד בלילה.

נכון...

חבל. כל שנה אני רוצה ללכת....אבל מה לעשות.. אני מכירה את סנט אנתוני-זו הכנייסה ברחוב יפת אם אינני טועה. יש עוד אחת בעיר העתיקה אך אני לא יודעת מה שמה ועוד אחת שנמצאת בדרום ת"א אך אין לי מושג מה שמה.. בת כמה את? אגב,,יש לך עברית ממש מעולה..

lion 7

New member
אנחנו נשארים אנונימים אם כביכול

וההשמצות שהיו כאן ובמשוב, היא רק הוכחה שנשאר אנונימים. תודה שביקרתם כאן וחגים שמחים.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתודה על המחמאה..אבל ללמוד

זו מצווה
לימודים זה דבר מאוד חשוב בחיים

אני מסכימה איתך במאה אחוז

רק שלפעמים את יודעת..אין כוח..אני מאלה שעובדים ולומדים ומנהלת בית..יש לי 3 כלבים בבית שהם כמו 3 ילדים ואני תמיד עסוקה ועד שאני מגיעה הביתה לא נותרים לי כוחות לעשות כלום....ואני האמת, חייבת לארגן לעצמי זמן כדי ללמוד. ממחר אתחיל לחשוב על איך אני עושה זאת... אני גם מתחתנת בעוד 3 חודשים אז יש המון על הראש רק שאני באמת לא מתלוננת-אני מקווה שזה לא נשמע כך מדבריי..פשוט קצת קשה..מה לעשות..מותר להגיד שקשה לא??:)

salt of earth

New member
מזל טוב שיהיה לך לרגל החתונה

אבל גם הלימודים מאוד חשובים ואסור להזניח אותם. על מה אני מדברת- אני עצמי כותבת בפורום במקום לעבור על ההרצאות

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifחיבוק ותתחזקי../images/Emo9.gif

דברים טובים מחכים לך...חתונה, בית חם..
רק בריאות ושלום בלב שתדעי
ומקווה שתוכלי לנוח ולהצליח לעשות סדר בלוח הזמנים העמוס, מבינה את הקושי

למעלה