היי, חדשה כאן

רוצה לשמוע משו מצחיק?

כשהגעתי לאולם חיפשתי אולם ל בערך 130 איש כי לא היה ידוע שהדודים של הבן זוג שלי יגיעו מאילת ושכחנו גם ככה מכמה אנשים..פתאום..הגעתי ליותר מ 150 ואני בברוך רציני...אני לא יכולה להוציא אף אחד..אמנם האולם מתאים עד 220 איש אך הוא די קטן ואני מקווה שיהיה בסדר.זה ממש מלחיץ אותי...(הענין של כמות האנשים). איך קרה כך?:)

Biblerule

New member
ברכות ובהצלחה למוסד הנישואין

נישואין הינם אחד מהחוויות הארציות היותר מכובדות ומקודשות שבני אדם (ובנות חווה) יכולים לעבור. כל הברכות ובהצלחה לך :).

המון המון תודה

אני מניחה שאתה/ה צודק/ת.. אני מודה לכם על כל הברכות. כיף לשמוע.. שיהיה לך חג שמח

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifברוכה השואלת../images/Emo13.gif

אתחיל בזה, שתשובות מתומצתות כדרכו של הוירטואל אינן בהכרח המידע המשקף והמקיף באמת לשאלות כלליות כמו אלו ששאלת אך אני אשתדל לתת לך את התמצית שמספיקה בכדי שתהיה לך תמונה מסויימת על מהי נצרות משיחית, ומה ההבדל בינה לבין יהדות. נצרות משיחית, כוללת כל זרמי הנוצרים שמאמינים שישוע הוא המשיח גואל העולם מחטאיהם שבא לעולמנו ממרומו, בצורת בן אנוש, נולד מרוח הקודש ממרים אמו, שאביו (לא ביולוגית) היה יוסף משושלת דוד, וישוע גדל בנצרת ומשם המילה נצרות, והוא עבד כנגר עם יוסף אביו עד לגיל שלושים ואחרי זה במשך 3 שנים התחיל לבשר ולאסוף את תלמידיו, ישוע נולד וגדל כיהודי, ועמו לא קיבל אותו כמשיח והוא נצלב ומת וקם ביום השלישי, ואנו מאמיניו מחכים לחזרתו ביום הדין. זה בראשי פרקים, מפה המילה נצרות והמילה משיחית.
לגבי ההבדל בין הנ"ל לבין יהדות, אז היהדות היתה ההתחלה להכל, הרקע, האדמה הפורייה, ההתחלה, המקור לכל הנבואות אשר התרחשו בפועל בברית החדשה, והברית הישנה היא חלק בלתי נפרד מהחדשה, הברית הישנה הכוונה התנ"ך, והחדשה היא סמוך ללידת ישוע. יהודים לא מאמינים בברית החדשה כולה, ומחכים למשיח, נוצרים משיחים יודעים שהמשיח שהיהודים מחכים לו כבר הגיע ועלה לשמיים (ישוע) ומחכים לחזרתו ביום הדין.
מקווה שהתמונה יותר ברורה לך כעת.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאיש הפיל היקרה..

שאלת את השאלה הזו מקודם
ולא היה מענה כנראה כי לא מעוניינים לתת פרטים אישיים. וחבל לפתוח שרשור על זה. שתהיה שנה טובה וחג שמח

היי יובל מסקוטלנד

לא יודעת אם זה יעזור לי כעת.. אתה עצמך גם נוצרי משיחי או ????? סתם מעניין אותי מאוד לדעת. ראיתי שאתה כותב גם בפורום גרמנית..גמני כותבת שם פעם ב..אנילומדת כרגע גרמנית באוניברסיטה...

../images/Emo13.gifאני לא ואני גם כן

אני לא נוצרי ולא משיחי. וגם אני כותב בפורום גרמנית פעם ב... ליתר דיוק, פעם אחת בלבד נכנסתי וכתבתי שם משהו ואני כבר לא זוכר מה זה היה. וגם אני למדתי גרמנית. זה היה באוניברסיטה העברית בירושלים לפני המון המון שנים

הבנתי...וגם לא:)

אם אתה לא נוצרי ולא משיחי, איך הוריך כן? האם הם התנצרו?? כמובן שאתה לא חייב לענות אם אתה לא מעוניין...

אלה לא הורי

אלה קרובי משפחה אחרים. גם אני שאלתי אותם איך הם התנצרו. הוא כבר נולד נוצרי. היא יהודיה שהוריה התנצרו. לא נראה לי סיפור מעניין אז עזבתי את זה. אם תרצי, אשאל אותם. אולי גם תרצי להכיר אותם. הם אנשים נחמדים מאד.

אני דווקא אשמח לשמוע את הסיפור

למרות שאני לא מתכוונת להמיר את דתי. אני מעוניינת לשמוע את הסיפור כי נושא זה מאז ומתמיד עניין אותי.

אולי זה באמת שווה סיפור

אבל אני שווה נפש לסיפורים כאלה. היא מספרת שעד שהיתה בת חמש היא היתה לא שקטה. אז לקח אותה אביה לכנסיה ובאותו רגע נרגעה. הוא מספר שהשתכנע באהבת ישוע אחרי שהחלים ממחלה קשה. ההחלמה באה בעקבות תפילה שהתפלל על פי הצעת הוריו. שמעתי סיפור כזה גם מפיו של יהודי שהיה חילוני ונעשה מאמין אדוק בעקבות החלמה ממחלה קשה אחרי שהתפלל בדביקות ובאמונה. סיפורים כאלה יש בלי סוף. שמעת אחד - שמעת את כולם.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifספרי../images/Emo13.gif

אני לא בטוח מכירה, אני שמעתי על האב דניאל נפלאות..

האח דניאל..

האמת שעדיין לא קראתי את הספר שנכתב עליו ע"י נחמה טק שנקרא:בגוב האריות. אני בקרוב אתחיל לקרוא. מסופר על בחור יהודי פולני שבעבר נקרא אוסוולד רופאייזן ושהמיר את דתו לנזיר קתולי,חי במנזר שעל הר הכרמל ונלחם על זכותו להחשב כיהודי שעלה לא"י על בסיס חוק השבות.רצה להחשב |קתולי לפי דתו ויהודי לפי לאומיותו". סיפורו מתחיל בתחילת מלחמת עולם 2 שבתחילתה ניסה להימלט מהנאצים דרך וילנה. הוא נתפס ע"י הנאצים ונמלט ולאחר שהתחזה לפולני הגיע לעיר מיר ובעקבות שליטתו המעולה בשפה הגרמנית מונה לעוזרו של מפקד גרמני מקומי. תוך כדי כך הוא מנצל את העובדה הזו והציל יהודים רבים. כשנודע לו שהנאצים מתכוונים להשמיד את כל יהודי מיר תכנן מבצע מורכב כדי להבריח יהודים ליער וכך נחשפה זהותו. נתפס שוב, נכלא ואף חשף את היותו יהודי.שוב הצליח להימלט מהמאסר ומצא מקלט במנזר. במנזר חש בודד והחל לקרוא בכתבי הכנסייה הקתולית והחליט להתנצר. כך הפך אוסוואלד היהודי לאח דניאל-נזיר וכומר קתולי. לאחר המלחמה נפשו היהודית היתה מיוסרת מאוד והוא רצה לעלות לא"י. הוא עלה לארץ וחי במנזר הכרמליתים שעל הר הכרמל ומתוך הניסיון שלו לגשר בין אמונתו החדשה לבין לאומיותו הוא טען שעל הנצרות בימינו לשוב לשורשים היהודיים. מקווה שתהנו מהספר..

חג שמח לכל החוגגים ושנה טובה על

כל בני האדם באשר הם. גם אני חדש ונכנסתי מתוך סקרנות. הגעתי בדרך הכי מוזרה שיכולה להיות. הגעתי בעקבות פרסום סמוי בקומונה שמטרתה לקרב בין יהודים דתיים לחילוניים אבל זה באמת לא משנה. הפורום הוגדר כנצרות משיחית, האם יש נצרות אחרת, לא משיחית? לי היה נדמה שכל הנוצרים מקבלים את ישוע כמשיח. האם אתם יש נוצרים שאינם מאמינים בשיבה לחיים עם בוא המשיח? היהדות עברה מהפכה לא קטנה בנושא והזרם המשיחי ביהדות נראה לכולם מובן אבל לא תמיד הוא היה קיים ובטח לא כזרם מוביל.

אצל המשיחיים מיטשטשים הגבולות

אצל המשיחיים (נוצרים) ישוע הוא משיח, הוא בנו של אלהים והוא אפילו אלהים בעצמו. אצל היהודים עדיין חלוקות הדעות. הדת העברית הקדומה, זו שגובשה בידי משה רבנו, איננה משיחית. גם הדת היהודית שנהגה בממלכת יהודה בתקופת התנ"ך, לא היתה משיחית. המשיחיות ביהדות החלה בתקופת השלטון הרומאי. רבי עקיבא כינה את שמעון בר כוזיבא "משיח" ושינה את שמו לבר-כוכבא. אני מניח כי אפשר למצוא עדויות קדומות יותר לאמונה במשיח, אך אני בספק רב אם היתה אמונה כזאת לפני תקופת שלטון הרומאים ביהודה.

למעלה