היי כולם, ולאמאס!

Amethyst

New member
מה?!?

קודם כל זה מסקנותיך. דבר שני אני לא צבועה, ואם תטען שאני צבועה הרי שכולנו ככה. יש כאלה שפחות ויש כאלה שיותר. אני כנה כמה שאני יכולה. השופטים בבית משפט מונו אחרי המון ניסיון ולימודים והדרכות לייצג את הצדק וגם זה על פי חוקים רבים ולא על פי "חשק" אישי שלהם. לא טענתי שאני יותר שווה ממך או מכל אחד אחר. אני אדם פשוט וככה אני רואה את עצמי. מפריע לי שיש אנשים, כמוך, שחושבים שהם יותר טובים מאנשים אחרים על סמך דברים טיפשיים כמו משפט או שניים בלי לנסות להבין מאיפה האנשים האלה באים ומה רצונם. אני לא שפטתי אותך ואין לי זכות לשפוט, שוב פעם, אני לא שווה יותר מכל אדם אחר שאני יכולה לשפוט. אני לא אלה ולא טענתי שאני אלה, אם אתה הסקת את הדבר הטיפשי הזה ממה שרשמתי כנראה שלא הבנת את המטרה(!!!). אני עונה ל"שאלות" האלה בניסיון להסביר לך משהו ואני לא במבחן ואנחנו לא ילדים קטנים. אולי תשקול מילים. אני מנסה להבהיר לך נקודה. אם לא הבנת זה הולך ככה: לפי דעתי ואולי לא רק, כי ראיתי תגובה דומה, אתה צריך להיות קצת פחות תוקפני ומתנשא כשאנשים באים לשאול אותך שאלות כי בסה"כ יש אנשים שבאים עם כוונה טובה ואתה בתור אדם בוגר צריך להבין שלדברים שאתה אומר יש השפעה שיכולה להיות פסולה במובנים מסויימים. בקיצור, תשקול מילים! להסביר שוב?

RainBird

New member
משפט למדוט עליו: "לרוע פנים רבות, אך הפנים הגרועות שבהן הן פני הצדיקות." אם יבוא אדם חרדי שירק עליך ויגיד לך שאת מכשפה כופרת וטמאה, או שירמוס את הזכויות שלך, הוא עדיין שווה אליך? או שמא הוא בור חסר תקנה? מושג הצדק הוא אינדבידואלי יקירתי. ולמרות שאת צודקת שאלון חוטא בחוסר טאקט, הוא אמר את דעתו- דעה שהוא רשאי להחזיק בה ולבטא אותה בעזרת חופש הביטוי. אני לא חושב ששופט יודע משהו על צדק. השופט יודע משהו על חוקים. הוא החלק האנושי בספר החוקים. חוקים שלאו דווקא צודקים במובן אנושי או במובן רוחני- לדוגמא, אולי אני היחיד שטועה לחשוב שהעובדה שאת משלמת כסף שבו מאכילים את יגאל אמיר זו טעות חמורה ביותר. לדעתי זה מאוד צודק שיהיה בישראל עונש מוות. יש טיעונים בעד ובנגד, אבל אין צדק שהוא סטטוס קוו ישר. העולם הוא לא כזה דיכוטומי או דואלי. היום אין עונש מוות בחקיקה האזרחית (יש בצבאית אבל רק במקרים מאוד מסויימים) אז היום עונש מוות הוא לא צדק. עוד עשרים שנה אולי זה באמת יהיה חלק מהחקיקה, ואז זה כן יהיה צדק. הניסיון להגדיר צדק הוא אישי לכל היותר. מבוסס על מערכת ערכים שלא כולם חולקים. אז אם הצדק הוא מושג חמקמק, אז גם שיפוט ומי יכול לשפוט זה מושג עוד יותר חמקמק, אבל אני בטוח שאת משתמשת בכושר השיפוט שלך ביום יום- את בוחרת חברה טובה של מוצר מסויים על פני אחרת, את שופטת שאנשים מסויימים הם חברים שלך ואחרים לא, את חושבת שאת יודעת מה נכון ומה לא, ואפילו את שופטת את אלון על זה שהוא שפט מישהי אחרת. אירוני לא? ארדן.

נדב פ1

New member
תגובה : שוויון ?

צר לי לשבור כהרגלי אי אלו בועות של פוליטיקלי קורקט , אבל מי קבע שבני אדם נולדו שווים ? אכן במרבית המדינות הדמוקרטיות , רב בני האדם נולדים עם שוויון חוקי מבחינת זכויות , אלא שזהו חוק יבש מגובה במודה חברתית ותו לא - חיובי עד כמה שלא יהיה . אנשים לא נולדים שווים , נקודה . אני לא הכרתי עד היום רוסי אחד שהיה מסוגל לרוץ למרחקים ארוכים כפי שרצים אתיופים רבים שיצא לי להתקל בהם , ומאידך לא הכרתי ולו אתיופי אחד שהיה מסוגל לפתור בעיות מתמטיות שסלאבים רבים מפצחים לארוחת הבוקר . הכרתי אנשים שנולדו עם כשרון טבעי לתחום כלשהו שיהיו יותר מוצלחים מאנשים אחרים שמתרגלים זאת , ברצינות ככל שינסו . שוויון ? לא ממש . האנושות שגתה בכך שהפכה את השימוש במונח דם __ ( לדוגמא דם גרמני , רוסי , יהודי או יפני ) לטאבו בל יאמר , אלא שהיום ככל שמתקדם המחקר הגנטי אנו אכן מגלים שהאמירה דם __ היא נכונה ומדויקת בהתבסס על הDNA . על אף שאין שחור ולבן , יש נטיות שונות לאנשים שונים ויש יוצאים מן הכלל בכל עם ועם , אנחנו שונים זה מזה , חלקנו טובים יותר בתחומים מסוימים , חלקנו פחות - נקודה . בהתבסס על כך , אין שום שלילי בכך שאדם חושב שהוא מבין יותר מאחרים תחום מסוים , כל עוד יש לו בסיס לאמירה המדוברת , וכל עוד אין הוא פוגע באחרים באומרו כך . אנשים זכאים מוסרית ( בעיני ) לזכויות שוות בעיני החוק , כל אחד ואחד זכאי לכך , אבל אנשים לא שווים בבסיסם , נקודה .

Wing Chan

New member
יאללה נו נדב

בלאק מטאל איסט קריג
*לא קשור בגרוש*

gwizard

New member
שבור חופשי

זה דווקא נושא שיכול להיות מאוד מעניין לערוך עליו דיון. דעתי בנושא היא פשוטה: נכון שאנשים יש להם כשרונות והכשרונות הללו שונים לכל אחד. אבל, זו בדיוק הנקודה. שוויון הוא יחסי. אתה יכול להיות שווה יותר ממישהו אחר אבל זה לא אומר כלום כי האחר יכול להיות בשלב התפתחות אישית נמוכה יותר ממך. בנוסף לכך, אין סקאלה שאומרת בצורה לינארית "נדב יותר שווה מ-X" כי ל-X יכולים להיות כשרונות שאין לנדב. איך אתה יכול למדוד כשרון ? ברור שאם נקח את הכשרון שלי באומנות, אז אישתי שווה הרבה יותר ממני בתחום הספציפי הזה. אבל אם נקח את הכשרון שלי במחשבים אז זה הפוך. האם אתה יכול לתת נקודות שווי לכשרון זה או אחר ? האם אתה יכול להגיד כשרון במחשבים שווה יותר מאומנות או להפך ? אני לא חושב כך. לכל אחד מאיתנו יש את הנישה שלו בחיים, זה לא ניתן למדידה כמותית וזה טפשי לחשוב את עצמך לנעלה מאחרים מכל הבחינות. אני מדגיש: מכל הבחינות יחד. חוץ מזה, כולנו שווים בפני האלים. לפחות בוויקה שאני מאמין בה. וזה מביא אותי לנושא שכל כך אהוב על מנהלי כוח אדם: פוטנציאל. לכל אחד מאיתנו יש פוטנציאל - היכולת להתפתח בכיוון מסויים. לדוגמה, אצלי בעבודה שכרו לא מזמן בחור. אחרי שבחנתי אותו, התקשרתי לבוס שלי ואמרתי לו שהוא לא מתאים לתפקיד כי אין לא את היכולת ללמוד לבד והוא תמיד יצתרך מישהו שינגב לו את התחת. אבל הבוס שלי אמר לי: אני חושב שיש לו פוטנציאל. או בקיצור: תתמודד עם מה שיש כי אין לנו מישהו אחר בתווך הקצר לפרוייקט. ובאמת, אחרי שהשקעתי לא מעט זמן ומחשבה ותרגולים וכאב ראש - הבחור עכשיו עושה את הפרויקט בהצלחה יחסית. כמובן שהוא עדיין מתקשר אלי כדי שאני אעזור לו בכל מיני נושאים, אבל הוא עושה את עבודתו. ואז נשאלת השאלה: איך מזהים פוטנציאל במישהו. והתשובה היא פשוטה: מאתגרים אותו ומלחיצים אותו. אם האדם מסוגל להתמודד עם הלחץ ומראה שהוא יכול לעמוד לבד על הרגליים - יש לו פוטנציאל. זה לא משנה אם יש לו ידע בנושא או לא. כל עוד הוא יודע להסתדר בעצמו - זה מספיק כדי ללמוד כל מה שנרצה ללמד אותו. אלון.

Amethyst

New member
ממש לא אירוני

יש משהו בדברים שלך אבל כמו אלון הלכת קצת רחוק מדי. חוקים ומשפטים לא היו הכוונות שלי ב"לשפוט".בעיקר לא בדברים שקשורים לקניות וכו (זה נראה לי מיותר). אני דיברתי על סוג אחר של שפיטה. צדק הוא אכן דבר "חמקמק", אבל זה דבר שמה לעשות נקבע על פי התרבות שלנו ועל פי דברים שהוחלטו ונקבעו ע"י החוק. אין לנו מה לעשות אלא להשלים עם זה, בין אם אתה אוהב את זה ואם לאו. אם בנאדם,כל בנאדם, ינסה לרמוס זכויות של בנאדם אחר או את הכבוד שלו הוא בהחלט לא שווה לו ופה נכנסת הנקודה שלי. אני לא שפטתי. אני נותנת לו נקודה לחשוב עליה. הוא העיר הערה שנראית לו צודקת ונכונה, בעיני היא מעוותת ועלולה לפגוע(התגובה של הבחורה ואולי גם של ג'סטין ואילן הוכיחה את דבריי). אני לא רואה את אלון כאדם ששווה פחות ממני בזכויותיו או עבריין שצריך להישפט. אלא כבנאדם שעשה טעות באין משים. אני אמרתי את דבריי.אם זה עזר זה נחמד, לא עזר, לא נורא.אגב אני לא חושבת שזה שיש חופש ביטוי זה אומר שצריך להשתמש בו בלי תנאים,אפשר להכניס לכאן הגדרות נוספות. אבל זו אני. ואם זה לא מובן, אז לפנות אלי בפרטי.

gwizard

New member
את עדיין לא קולטת

אז אני אסביר את זה בכמה פחות מילים שאפשר והפעם אני לא אצנזר את עצמי. את מה שאת רצית להגיד הבנתי ממזמן. לא, אני לא שם קצוץ על הדעה שלך. אני אגיד מה שאני רוצה, למי שאני רוצה וכל מי שיתנגד שילך להאדס ללטף את קרברוס. ואם את לא מבינה זאת או לא מסכימה עם זה - אל תכתבי לי לפרטי.

gwizard

New member
ואחרי שהכעס עבר

אני מתנצל על הדברים הקשים, פשוט נמאס לי להיות פוליטקלי קורקט כל הזמן. זה משגע אותי שאנשים כל הזמן עושים את אותו הדבר, אז אני נאלץ לזנוח את מסכת האיש המנומס מדי פעם. אני לא אדם רע מטבעי, אבל אני כן מדבר יותר מדי. זאת פשלה שאני מנסה לעבוד עליה אבל זה לא תמיד מצליח. כמו שאמרתי, לתגובה הלא כל כך מנומסת שלי בתחילת השרשור הייתה מטרה. מטרה שאני לא מתכוון לפרט עליה כי זה יהרוס את התוצאות של הניסוי, אבל מטרה ולידית בהחלט. אם תרצי, אני אפרט על זה בפרטי. לסיכום, אני מתנצל שהגבתי כך. היה אפשר להגיב אחרת. אני רוצה לסיים את הדיון הזה כי לא ברור לי לאן זה יוביל וזה גם חסר משמעות לחלוטין כי כל אחד ישאר בדעה שלו.

TheBlueOne

New member
../images/Emo7.gif

אני לא חושב שאפעם בהיסטוריית הפורום, הייתי כ"כ מאושר. מעניין מתי ג'סטין יפנים את הצעד הזה גם...
סחטיין עלייך.

RainBird

New member
נא... אתה מבקש שהגהינום יקפא, ונסיכי השדים ישחקו בכדורי שלג. חוץ מזה אני אישית אחרי הכרות ארוכה עם ג'סטין חושב שהוא מושלם כמו שהוא.

Justin Angel

New member
זין עלייך.

איזה זריקה זולה ולא קשורה סתם כדי לרדת עליי בלי סיבה. באמת ציפיתי ליותר ממך מסתם איזה ירידה לא קשורה כי יש לך קנאת פין.

TheBlueOne

New member
../images/Emo12.gif

מי השתין לך בקערה של הקורנפלקס הבוקר? קצת חושומור .

Amethyst

New member
אז כמו שאמרתי כבר

חבל. מזיז לך או לא, זה המציאות...אולי כדאי שתתחיל לדבר קצת בהתאם, אם אתה מבין. ואם כן, אני בספק שלא, זה עושה את זה עצוב יותר. האמת שגם לי לא ממש אכפת ממך, לך יש מה להגיד,גם לי ואני אגיד את זה. יום טוב (ולא הייתה לי הכוונה אפילו לשנייה לפנות אליך בפרטי) הילה:)

RainBird

New member
שווארמה בלאפה, מאסט ../images/Emo9.gif יש מקום בטבריה שעושה את השווארמה בלאפה הכי טעימה בארץ. ואני יודע כי עשיתי מבחן טעימה.

למעלה