היי, מאוד רוצה להתייעץ איתכם

בלבי

New member
היי, מאוד רוצה להתייעץ איתכם ../images/Emo53.gif

שלום לכולם, אני מאוד רוצה להתייעץ איתכם בנוגע לקינוח ערמונים הונגרי - gesztenyepure ובתרגום חופשי שלי ג'סטניה-פיר ?! אז ככה, הקינוח לליל הסדר השנה הינו באחריותי. חשוב לי להכין משהו קצת אחר ומדהים בטעמו. הומלץ לי על הקינוח ההונגרי הזה. כמו כן נאמר לי כי טעמו מדהים. אז ראשית, אשמח מאוד לקבל תכון. הבנתי כי מדובר על שילוב של מחית ערמונים, ליקר שוקולד ושמנת מתוקה. אך איני יודעת את הכמויות המדוייקות... כמו כן הבנתי כי יש מספר גרסאות. גירסת אחת מוסית, גירסה נוספת של "תולעים". הבנתי כי אפשר בכלים אישיים וגם בקערה מרכזית. אז מה הכי מומלץ ? איך הכי טעים ? והאם לדעתכם הקינוח מתאים בכלל לערב ליל הסדר ? מישהו יכול לנסות לתאר לי את טעם הקינוח ? כלומר האם הוא יוצא מאוד מתוק ? הקינוח נחשב כבד או קל ? לזו כוונתי... אה, ועוד דבר, הבחורה שהמליצה לי על הקינוח, קונה את מחית הערמונים בבודהפסט. לא אספיק
ולחזור בזמן לחג
כך ששאלת השאלות היא האם אפשר בכלל להשיג מחית ערמונים שווה בארץ ? ואם כן אז איפה ? צריכה קצת סדר בבלגאן ו... מתכון מסודר. ו... כל המלצה תתקבל בברכה. מחכה בקוצר רוח לשמוע את דעתכם על הבחירה שלי
המון תודה מראש ! חג שמח לכולם !

גלי®

New member
בבקשה, מתכון:

800 גרם ערמונים קלופים 200 גרם סוכר 400 גרם שמנת מתוקה 50 גרם חמאה 1 מקל וניל 1 ליטר חלב (אופציה חביבה: להחליף רבע מהחלב ברום או ליקר שוקולד) 1. מרתיחים את החלב והסוכר עם מקלון הוניל, שמים פנימה את הערמונים וממשיכים לבשל על אש קטנה. מדי פעם מערבבים, עד שהנוזל נספג כמעט כולו בערמונים ומתקבלת תערובת סמיכה מאוד. 2. מרסקים בבלנדר, או אם רוצים להקפיד יותר מעבירים דרך מסננת עדינה. 3. מערבבים פנימה שמנת וחמאה. מצננים מכוסה. ה"תולעים" נוצרות בהעברה של העיסה במטחנת בשר או בכותש שום (שקונים לצורך העניין בחנויות הכל בשני שקל) מחלקים לקעריות הגשה אישיות, ועל זה יוצקים קצפת (בעניין זה אפשר "לחפף" - גם הקצפת המוכנה של "ריץ'", מתאימה...)... בתאבון...

בלבי

New member
תודה רבה גלי !!

גלי, המתכון הזה לכמה מנות הוא ?? אין לי מושג באם זו עונת הערמונים ובאם אפשר להשיג ערמונים. אני מאוד מקווה שמישהו כאן יתייחס לאופציה עם מחית הערמונים. הייתי מעדיפה להשתמש במחית ערמונים משובחת ולא להתעסק עם הערמונים עתמם (אהרוני אמר בתכנית שלו שניתן להשיג בארץ, רק איני יודעת היכן, אבל את זה כבר אברר...) זה ברור ששימוש במחית משנה את כל יחסי החומרים במתכון. למשל, נראה לי שהמחית מתוקה מאוד ושאין צורך בהוספת 200 גרם סוכר ?! אולי אני טועה... ממתינה בסבלנות לתשובות על שאר שאלותיי בהודעתי המקורית ... יום מקסים לכולם

sabajakov

New member
אם אנחנו חוגגים את ליל הסדר,

שמבוסס על מסורת דתית. (עם העובדות ההיסטוריות המתאורות בהגדה יש קצת בעיות). לא הייתי בוחר לקינוח אחרי הארוחה הבשרית משהו שיש בו קצפת! אי אפשר למען עצמנו ואלה שיקחו דוגמה בעתיד ממעשינו, גם לשמור על החג, וגם לזלזל במינהגים.

גלי®

New member
עם כל הכבוד למסורת, אני חוגגת את

ליל הסדר ברמה המשפחתית לגמרי, ולא, אין לי בעיה לערבב בשר עם חלב, וגם לשים שקדי מרק במרק של ארוחת החג... המשפחתיות היא שקובעת לי את הטון, ולא שמירת הכשרות או הקפדה על חוסר חמץ... :)))))

דרדרית

New member
../images/Emo41.gifאפרופו כשרות... סיפור אמיתי../images/Emo41.gif

באחת השנים בהן חגגתי בקרב בני משפחתי את חג הפסח, בקשה ממני אחותי הגדולה להתחשב באחד הגיסים ששומר על מנהגי החג וחשוב מאד מאד שאכין הכל עם קמח מצה. טוב, אני ילדה טובה ומממושמעת... הכנתי כמתבקש ואז- בארוחה הבחנתי בסיר גדול שהביאה אחותי הגדולה וכששאלתי מה יש בסיר- נאמר לי בשיא הפשטות: "בשר ברוטב שמנת"..... על זה נאמר: איש באמונתו יחיה.....

בלבי

New member
מכבדת את דעתך , אבל לא ביקשתי

ביקורת על מינהגי הכשרות או המסורת שלי ושל משפחתי. אני מוצאת את תשובתך ממש מעליבה ! זה שאתה לא היית בוחר מטעמי מסורת את הקינוח ממש לא מעניין אותי. לא בשביל זה פניתי אליכם. איזו אכזבה. באופן אישי אני צימחונית. אבל אין לי ולמשפחתי שום בעייה עם כשרות, ועם קינוח שיש בו קצפת לאחר ארוחה בשרית !!! וזו כל כך לא הנקודה !!! אני מאוד מקווה שיהיה מי שיתייחס עיניינית לפנייתי. ובבקשה בלי ביקורת על מנהגי הכשרות או המסורת שלי. כל כך לא לעניין ... תודה חג שמח

ברק 188

New member
בלבי אל נא תקחיל-../images/Emo23.gif ותקצפי.

איש כראות עיניו יעשה, ואנחנו כולנו ידידים ואין פה רעים, באופן אישי גם אני צמחוני, והמסורת פה לא להעלב. את מוזמנת להשאר והודעתך (מצידי) מבוטלת,ו...חג שמח ומתכון ערמונים מוצלח.

בלבי

New member
ברק יקר ../images/Emo24.gif נו , קפצתי קצת כי

הייתי ב"עילוב" קל , אבל עבר לי
רציתי קינוח הונגרי וחטפתי ביקורת והצלפה על הרגלי הכשרות שלי. מממ...אתה לא היית קופץ במקומי? אפילו טיפה'לה ? גם לא על רגל אחת ?
טוב כבר הבנתי שיש כאן אנשים מקסימים
ת'אמת ? שמעתי רק דברים טובים על הפורום הזה ! באמת ! ולכן קצת ת'אכזבתי מהתגובה שקיבלתי
שטויות ! באמת שטויות ... העיקר שיהיה חג שמח יום מקסים לכולנו

ברק 188

New member
"מליבי"כל הכבוד,ואני לא קופץ לאף ..

אחד/ת- מי שכן יקפוץ לחג הוא
הנביא. באמת הכל שטיות העיקר שהיה ,חג שמח ,בריאות ,שקט ושלווה.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gifבלבי, ברוכה הקופצת

לפורומנו הכי האחלה. אני כבר קבלתי עור של פיל מרוב העיצס בנושאי דת, עדות, פוליטיקה ומה לא. האמת, בהתחלה גם לי בא קצת עילוב, אבל היום זה כבר מאחורי. וכדי שתבינו מאיפה זה בא לי, הנה קצת מההסטוריה המעורבת שלי: אני ממשפחה הונגרית דתית מאד, (לימים חזרתי בשאלה). בעלי המקסים הוא עירקי טהור ממשפחה חילונית. (היום כל אחד מאתנו הלך קצת לאמצע, ואנחנו מסורתיים). הילדים, כמו שאומרים, "גויים" גמורים. מבחינה פוליטית, יש לנו במשפחה ובין החברים מכל הכיוונים. אני דוגלת ב- חייה, ותן לחיות! לכל אחד הזכות לבחור את דרכו. וכל אחד בטוח שהוא, הוא הצודק, ולכן כולם צודקים. וכל אחד צריך ללכת לפי אמונתו, לפי מה שמתאים לו. העיקר, שכל אחד יחגוג את הפסח לפי שחשקה נפשו. ושיהיה חג מלא בשמחה, בהנאות, באוכל טעים, עם תרנגול הודי, הונגרי, צמחוני , עם קצפת, ערמונים, עם הגדה,וכל מה שמתחשמק...רק קצת זהירות מהרבה מצות. בברכת חג שמיח evike.

בלבי

New member
תודה evike ../images/Emo24.gif

גם אני מעורבת עדתית , אפילו מאוד !
אני מאמינה גדולה בחיי ותן לחיות ! לעולם איני שופטת או מעבירה ביקורת, על אחת כמה וכמה באם לא נשאלתי ! והאמת של פלוני אינה בהכרח האמת שלי, ולהיפך. ומי קבע שהאמת של פלוני "נכונה" יותר מזו שלי או שלך ? כל אחד באמונתו יחיה, ויש לכבד גם את השונה מאיתנו. זו דעתי. תודה על מילותייך החמות וחג שמח

sabajakov

New member
זכות ההתגוננות.

מותר לי (כמו לכל אחד אחר), להביע דעה בכל עניין. אני מבין את הרוגז, שכאשר מצפים למתכון, מקבלים משהו אחר. ואם מותר לי לחזור לעניין המסורות. אנחנו רובנו חוינו בעבר הקרוב או הרחוק את חוויות ליל הסדר המסורתי. למען ילדינו (אצלי גם הנכדים), מוטב שידעו על מה מדברים כאשר עוסקים בענייני מסורת, חג וכדומה. ההתחשבות באחר, ידיעת מנהגיו, גם הם "חיה ותן לחיות". חג פסח שמח לכולנו.

ברק 188

New member
סבא יעקב, אתה האחרון שצריך פה...

זכות התגננות,אתה סבא של הפורום,אתה מעצמה הונגרית בעלת זכותוטו, ענין מנהגים ומסורת כולנו מצווים לפחות לדעת אותם, למלא אותם זה כבר ענין אישי שלכל אחד/ת, כל טוב לך ועדין זוכר את העזרה שנתת לי בענין "השורשים"-חג שמח וכשר לך ולמשפחתך ונחת מהנכדים.

ju100

New member
פרח לסבא יעקב../images/Emo140.gif

בזכות אנשים כמוך סבא יעקב יש לנו עדיין ערכים,ובזכות הורי שלימדו אותי מהיכן באנו ולהיכן אנו הולכים..לא, אינני מסורתית,גם מטבח כשר לא מנהלת. אבל...מנהגים ומסורת אנו מצווים לדעת כמו גם לדעת ולכבד אחרים! וכמו שנאמר:איש איש באמונתו יחיה!! חג שמח וכשר לך סבא..הרבה בריאות!!!

למעלה