היי, מאוד רוצה להתייעץ איתכם

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gifלסבא של הפורום../images/Emo24.gif

אני רוצה להדגיש, שכשאני אומרת שלכל אחד הזכות לבחור את דרכו, זה לא אומר שהילדים שלי לא יודעים על המנהגים והמסורת בחגים. הלכנו להורי ברוב החגים כל עוד הם היו בחיים, וחגגנו לפי כל כללי הטקס והדת, והם יודעים מצויין את הכל. אפילו היום כשהם אתנו, אנחנו חוגגים לפי המסורת, רק כשהם לבד מה לעשות, הם עושים מה בא להם, וזו זכותם. לא להאמין זה לא אומר לא לדעת! evike.
 

vera2

New member
מחיאות כפיים לEvike../images/Emo140.gif../images/Emo108.gif../images/Emo54.gif

 

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif לכל המפרגנים

אני באמת חושבת, שאם כולם היו מתחשבים באחרים, מכבדים את דעתו ורצונו של כל אחד, ומכבדים את השונה מאתנו (בכל תחום), ולא מתערבים בנעשה אצל אחרים, כל עוד הוא לא מזיק ולא מפריע, היינו חיים בעולם הרבה יותר סימפטי. וכמו שאומרים "אביגזונט". באיחולי שלום ושלווה, וחג הכי כייפי שאפשר, evike.
 

גלי®

New member
במקרה שלי? כל הכמות הזו עבורי...:))

עוד מתכונים... ולפי מה שמצאתי בגוגל, ניתן להשיג מחית ערמונים אצל מר קייק שכטרמן 4 א.ת ישן נתניה 09-8848587 בפחית של 850 גרם...
 

orlu

New member
גלי ודרדרית גרמתם לי לצאת עם

חיוך חונגרי מהבית...... אל תשאלו כעת גם הזמנתי תרנגול הודו מהקצב. לא יודעת מה עושים איתו כהונגריה טהורה שנתבקשה לשחק אוה עם הודו השנה כניראה אשדך את המאכל האמריקאי הזה לפפריקה בתקווה להצליח כמובן כמובן שאכים גבויים מכל סוג שהוא לא לדאוג.... אגב מי הכין הודו שלם פעם..אלוהים רק המחשבה על זה מעוררת דאגה
 

ברק 188

New member
ORLU ..

את יודעת תרנגל לא בשבילי ,אבל סתם שאלה למה הודי?- אין כבר תרנגולים הונגרים טובים כיום?
 

ברק 188

New member
תרנגל=תרנגול ולא תרנ"גלי"

כנראה שצריך תירגול בכתיב,אגב תרנגל יכול להיות תרנגול שבושל ממיקרו- גל
 

vera2

New member
orlu יקרה../images/Emo140.gif

תרנגול הודו ממולא:יומיים לפני האפיה להכין ממרח משום כתוש פפריקה אדומה מתוקה +קצת חריפה שמן זית המרקם צריך להיות כמו משחה. למרוח היטב את התרנגול בכל המקומות כולל בפנים ותחת העור עד כמה שאפשר להכניס לכלי סגור ליומיים. בבוקר של הארוחה להכין את המילוי:כ12 מצות לשבור לחתיכות קטנות להשרות בקערה עם מים עד שזה מתרכך לסחוט היטב לקערה אחרת.במערבל מזון לפתוח כ4 ביצים להוסיף פילפל שחור גרוס מלח ומאט אבקת מרק. לערבב היטב. במחבט לטגן בצל קצוץ כאשר זה זהוב להוסיף פיטריות מסוננות מקופסא להמשיך לטגן עד שהפטריות מטוגנות לערבב את הכל למצות הסחוטות להוסיף פטרוזיליה קצוצה למלא את ההודו בחלל בית החזה ותחת העור אם נשאר מילוי. לחמם תנור ל200מעלות להכניס את העוף בכלי סגור בין שעתיים לשלוש שעות . מדי פעם להשקות את העוף עם מרק. בתיאבון אני מתכוננת להכין שני עופות כאלהלליל הסדר.ליפרוס על השולחן בזמן הארוחה. חג שמח.
 

orlu

New member
נחמד ורה עשית הסבה מעוף לתרנגול

תודה רבה לך מאיפה יהייה לי כלי להכיל את החייה הזו אינני יודעת
 

orlu

New member
אגב ורה את ניסית זאת עם הודו שלם?

מפני שאני עושה כך עוף וניראה לי שהודו צריך אולי קצת יותר נוזלים הבחור יבש משהו לא?
 

vera2

New member
לorlu כן כבר עשיתי עם הודו לכן אני

כותבת להשקות מדי פעם אפשר גם להוסיף נוזלים בתחתית הכלי.נ.ב להוסיף ביצים קשות באמצע המילוי בפריסה זה מאוד יפה.
 

ברק 188

New member
וורה, המתכון שלך יוצא מהכלל אהבתי..

את השום, הפפריקה אדומה, שמן-זית,פילפל שחור,בצל,פטרוזליה, אבל מה את התרנגול אני שונא (אפילו נגעל
) אפשר את התוכן להעביר למאכל אחר. שלך בהערכה: משונה.
 

בלבי

New member
גלי ../images/Emo25.gif שיחקת אותה !!!

את מתוקה אמיתית. כל כך תודה על הקישור, אני מיד הולכת להתעמק במתכונים. לא יודעת למה ערמונים מושכים אותי פתאום... חחחחחח ואני ממש מאושרת לשמוע שמר קייק מוכר את מחית הערמונים. כל כך תודה על הבירורים שעשית ועל הזמן שהקדשת ... ממש ממש עזרת לי ! נתקעו לי פתאום האייקונים אז תדמייני ששמתי אייקון של חיבוק !
 

liti

New member
את בטוח רוצה להכין גסטניי פירה?

ברור לך שאין בו אפילו פירור שוקולד אחד????
איזו הפתעה נעימה לראות אותך פה!
 

בלבי

New member
הי ליטי יקרה ../images/Emo24.gif

עכשיו אני יודעת לאיזו עדה את שייכת
גילוי מיקרי ... חחחחחח הפתעה מאוד נעימה לראות גם אותך כאן !! ממש הפתעה !! גסטניי פירה זה בדיוק מה שאני רוצה להכין, אבל משום מה זה לא כל כך פשוט לקבל הסבר נקודתי עינייני איך עושים, איך מומלץ, למה , כמה וכו'. אני מרגישה שאני הולכת סחור סחור ולא מגיעה לעניין עצמו. ברור לי שאין בקינוח אפילו פירור שוקולד אחד !!
(רגע בעצם יש ליקר שוקולד מוצרט, לא ?! לפחות בגירסה ששמעתי עליה ...) וזה בדיוק העניין. קינוחי ליל הסדר השנה עליי. קינוח אחד יהיה שוקולדי שוס
, וחיפשתי קינוח שני, למען מי שלא אוהב שוקולד (יש מג'נונים כאלה!). וחשבתי על הקינוח הזה. אמרו לי שטעמו מדהים (זה נכון?). אבל לא אעשה אותו עד שלא אהיה בטוחה שאני יודעת איך להכין. וכרגע
! המתכון שקיבלתי מגלי מאוד שונה מאיך שהסבירו לי (בכלליות) להכין, וזה רק בילבל אותי עוד יותר. הסתכלתי בקישורים שגלי נתנה (למתכוני ערמונים מבית "על השולחן") והמתכון שהיא נתנה לי מופיע שם תחת "מחית ערמונים בסיסים" ולא נראה לי שזה הגסטניי פירה (ואם זה כן, אז זה רק מראה לך כמה אני מבינה בזה...) נראה לי סיבכתי את עצמי במשהו שאני ממש לא מבינה בו. אולי אחת מבשלניות הפורום בכל זאת תצליח למקד אותי. אני ממתינה בסבלנות
בלבי
 

B T1

New member
בכל חג, יש לאכול הודו...../images/Emo6.gif

ככתוב: הודו לאדוניי כי טוב. אם לאדוניי טוב, למה לנו לא טוב?
 
למעלה