היי מישהו יודע?

Wolverchenus

New member
לא שזה יוכיח משהו בכל מקרה..

אני חושב שהפאק של מערכת החינוך שלנו זה שהם לא מלמדים חשיבה מדעית מהי. ואנשים מגיעים לגיל צבא ולא יודעים איך לא נכון להסיק ומשתמשים בכלים האינטואטיביים המיושנים של המוח האנושי.

מה שלא שמעת זה לא אומר זשזה לא

קיים, עובדה גם שכל הדתות והכתות הרוחנית שבעולם, האינדיאנים המזרח וכו' מאמינים שבחיי רוח - ותחשוב, האם באמת כולם טועים!? או שאולי אני פה טועה?

התכוונתי "או שאתה טועה פה"

ואתה טועה פה ועוד איך.. אני מקווה שתתחיל לחקור את נושא הרוח(לא מתכוון לאיזושהיא דת) יש מספיק כתות רוחניות אוניוורסליות המאמינות כולם ביוצר אחד!

כרמל 1

New member
במה עוזרת לך הדת שלך?

חשבתי שאיכשהו דתות מביאות לרוגע, אבל לא משנה..

אני דתי מיוחד חחח אני לא דתי כפייתי

או מאמין ועושה כל מה ש"רבני" ימינו חושבים.. אני יותר רוחני אוניוורסלי, מאשר שייך לדת מסוימת.

חח אתה לא חייב לאמין, המשפחה שלי

לידיעתך קוראת לי כופר. אבל אני לא משתייך להגדרה הזו כי אצלי אין דבר כזה מה שמכנים "כופר".

מנוע קטן גבר על דארוין

מנוע קטן גבר על דארוין תומכי 'התאוריה הדארוניסטית' נכנסו למגננה. חוקרי 'התכנון התבוני' מסעירים במסקנותיהם ובהוכחות שהם מציגים את האקדמיה המדעית בארה''ב ומעוררים ויכוח צבורי נוקב ארבע כנפות - המפץ הגדול \ ארנון יוגב מקור תארו לעצמכם ננו-מכונה (מכונה המבוססת על רכיבים זעירים שגודלם פחות ממליונית המילימטר) ברמה טכנולוגית הרבה יותר מתקדמת מזו הקיימת היום, מכונה המורכבת ממנוע מיקרוסקופי ומערכת מדחפים המסוגלים להניע כלי רכב זעיר דרך נוזל. המנוע ומערכת ההנעה מורכבים מארבעים חלקים שונים הכוללים רוטור (החלק המסתובב של המנוע), סטטור (החלק הנייח של המנוע), ציר תמסורת, מתלים, מפרק חבור אוניברסלי ופרופלור גמיש. המנוע מופעל באמצעות זרימת יוֹנים, הוא מגיע למהירות של עשרת אלפים סבובים לדקה (פי עשר ממספר סבובי המנוע לדקה של מכונית מרוץ) ואף מסוגל לשנות את כיוון פעולתו תוך רבע סבוב. המערכת מגיעה יחד עם מנגנון שליטה אוטומטי וכל הרכיבים הללו ארוזים ביחידה שגודלה הכולל הוא בערך אחד חלקי עשרת אלפים המ''מ, הרבה מתחת לסף הראיה האנושי. עבור רובנו תהיה זו הפתעה נעימה לדעת שהישג הנדסי נפלא כזה כבר נבנה בידי גאון כלשהו. מה שעשוי להפתיע עוד יותר היא שקיימת קבוצה דומיננטית בקהילה המדעית המוכנה להגן בכל מחיר על הקביעה שהמכונה המופלאה הזאת לא יכולה להיות מתוכננת בידי גורם אינטליגנטי. לדבריהם המכונה הזו חייבת היתה להיווצר דוקא על ידי 'כחות טבע עורים' והיא רק נראית כאילו שמישהו תכנן אותה. כפי שודאי ניחשתם מנועים זעירים ומשוכללים מסוג זה אכן קיימים. אלו הם המנועים המפעילים את 'שוֹטוֹני החידקים' bacterial flagellum'')''), מתקן הנעה דמוי שוט המותקן בחידקים מסוימים כולל בחידקים המפורסמים מסוג אי. 'קולי החיים' במערכת העכול שלך. באופן מוזר למדי מצוי המנוע המשוכלל והמהיר הזה במרכזה של מחלוקת המסעירה חוגים מדעיים בארה''ב כבר עשור שנים ולאחרונה גלשה לתודעת הצבור הרחב, זאת משום שההשלכות של השאלה ''האם תוכנן המנוע הזה ואם כן בידי מי''? עמוקות במדה שלא תשוער. הן מעוררות שאלות יסוד עקרוניות כגון מהו מדע? האם יצורים חיים הופיעו בעולם מסבות טבעיות או שהם תוכננו על ידי תבונה? ומה נגזר משתי השקפות העולם המתחרות הללו? מה בנה את המנוע שלי? המחלוקת נובעת מעבודתם של קבוצה הולכת וגדלה של מדענים, מתמטיקאים ומלומדים העוסקים בתחום הקרוי 'תכנון תבוני' ((''intelligent design''. תומכי 'התכנון התבוני' קוראים תגר על התפיסה השלטת במדע הביולוגיה לפיה החיים התפתחו אך ורק מכח פעולתם העיורת של כחות טבע. טיעוניהם של אנשי 'התכנון האינטליגנטי' מתחלקים לשני סוגים. קודם כל בהסתמך על תגליות חדשות בתחום הביולוגיה של התא, הגנטיקה המולקולארית ומקצועות נוספים הם טוענים שהתהליכים המורכבים המתרחשים בתוככי התא החי אינם יכולים להיות פרי צירוף המקרים העיור הקרוי 'אבולוציה דרווינית'. שנית, בהסתמך על טכניקות הלקוחות מתחום תאורית המידע, טוענים חברי הקבוצה שמידע מהסוג הגלום ביצורים חיים יכול להיות מיוצר אך ורק על ידי גורם תבוני ולא בידי גורמים טבעיים נעדרי יכולת תכנון. את התכנון הזה, אומרים חברי הקבוצה, ניתן לזהות גם בכלים מדעיים. (תומכי 'התכנון התבוני' אומרים שגם החוקים הפיזיקאליים של היקום מעידים על תכנון אבל לנושא זה ראוי להקדיש כתבה בפני עצמה). את המשך המאמר ניתן לקרוא בקישור הבא מקור: http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=7568

למעלה