היי, מעוניינת לשמוע את חוות דעתכם

זה מעבר לרצון להיות אמיתית

אם אני עובדת על מישהו שזה משהו נורא בשבילו אז אני פוגעת גם בעצמי.
ונכון.. יש הרבה דרכים לשפר את המראה..
אבל יש שינויים שבולטים לעין, כמו איפור, ושינויים שמסויים "בעיות" נורמטיביות (שיער במקומות נורמלים, חזה ממוצע)..
אבל השינוי שאני עושה שונה בגלל שהוא גם לא בולט לעין וגם מסווה בעיה פחות נורמטיבית, ואני לא יודעת מה יקרה כשהשקר יתגלה.
&nbsp
אז כן.. גם אני חושבת שאני אצטרך קשר חזק וקרוב אבל מפחדת להגיע לשם עם מישהו שהבעיה הזאת גדולה עליו.
&nbsp
גבר אחד בעולם? זה מאוד מעודד

&nbsp
&nbsp

ommerl

New member
*לפחות* אחד.. וזה כל מה שאת צריכה.. :)

הרחקתי לכת עם "בעולם"... במדינה, בסביבה. כמה גברים יש בעיר שבה את גרה? כמה מתוכם רווקים בגיל שאת מחפשת?
את צריכה רק אחד מהם.. אני בטוח שתמצאי :)

ommerl

New member
אגב, מאותן סיבות שציינת את צריכה למצוא את התזמון המתאים לספר

כדי שמצד אחד הוא לא יברח מההתחלה ותהיה לו הזדמנות להכיר אותך, ומצד שני הוא לא ייפגע.

לא אמרתי שזה קל אבל זה כן אפשרי.

לא יודעת אם קיים תזמון מושלם כזה..

אני פשוט אצטרך להתקדם עם זה ולראות מה יהיה..
&nbsp
ושוב.. תודה רבה על הפתיחות והאומץ בכלל להתייחס לנושא

B L I M P

New member
תפסיקי לחשוב על זה כמו על שקר

זה רק מחריף את הקושי הפסיכולוגי שלך.
&nbsp
אני לא יודעת איך את נראית מעבר לעניין עם השיער אבל אני אניח שאת לפחות ממוצעת - תחשבי על זה שגם נשים מכוערות ממש מוצאות בן זוג. לכל סיר יש מכסה. ואת צריכה רק אחד. גם אם את יפייפיה ויש לך עשרות מחזרים - מה זה עוזר אם אף אחד מהם לא מעניין אותך (אולי חוץ מאשר לאגו..).
&nbsp
בקיצור - תתאמצי להסתיר בהתחלה כי זה גורם לך להרגיש יותר יפה. בשלב מסוים תביני שהוא מקבל אותך כמו שאת. כולל הריח הרע מהפה בבוקר, כולל החצ'קונים וכולל השיעור במקומות לא קונבנציונליים.

מעמקים39

New member
דבריך שוביניסטים ומגעילים

להגיד שנשים שמטפחות גופן מפילות גברים בפח זה כמו להגיד לך שאתה מפיל נשים בפח בגלל שאתה מצחצח שיניים או שם דיאודורנט. נשים נאלצות לחיות תחת משטר של הסרת שיער לא כי הן רוצות להפיל בפח אלא בגלל הציפייה מהן לעשות זאת ובגלל שהן מסתובבות בעולם שמנוהל עת ידי גברים שוביניסטים. אישה שתסתובב עם זקן ברחוב תזכה לקריאות גנאי ובוז. אז לפני שאתה ממהר להאשים את הנשים שהן הקורבנות בסיפור הזה, נסה להיכנס לנעליהן...

ommerl

New member
אני מתנצל אבל כנראה הניסוח שלי לא התאים לך

הנקודה היא שאיפור, פוש אפ והסרת שיער זה מקובל חברתית. השתמשתי ב"מפילות בפח" כי זה מושג שבו השתמשה פותחת השרשור לכן הנחתי שהיא תבין כך את המסר שלי טוב יותר (ונראה שצדקתי).
&nbsp
שאר הדיון- לא רלוונטי לפותחת השרשור. אני משער שהיא לא מתכוונת לשנות את החברה כולה אלא רק להשיג את המטרה הפרטית שלה- למצוא זוגיות (וזו זכותה..).
&nbsp
אם את רוצה נקודת מבט חדשה על הדרישות החברתיות השונות מגברים ומנשים יש מחקרים בנושא.
מחקר אחד בדק תכונות מועפות של בני זוג אצל גברים ונשים ב- 30+ תרבויות שונות.
&nbsp
אחד הממצאים, שרלוונטי לנושא, היה שגברים בכל התרבויות העדיפו תכונות המעידות על גיל צעיר.
מעט שיער מעיד על גיל צעיר ולכן בתרבות שלנו מקובל שנשים מסירות שיער. כדי להראות צעירות יותר. בגלל שכולן מסירות שיער זה כבר הפך לנורמה חברתית ושחכנו שזה קשור בכלל לגיל צעיר אבל הקישור האסוציאטיבי קיים שם.
&nbsp
זה לא באשמת השוביניזם. זה אבולוציה.
&nbsp
זו רק דרך נוספת להסתכל על זה. את יכולה לאמץ אותה או לא.
&nbsp
אני לא מעוניין לקיים כאן דיון על פמיניזם ושוביניזם. אני מתייחס לכל אדם כאל אדם ולא זקוק להטפה מוסרית נוספת ממישהו.
&nbsp
אבל את מוזמנת לפתוח פה בפורום נושא חדש ואצטרף אליו בכיף.

לפי מה שאני יודעת

התקופה הכי שעירה אצל אישה היא גיל ההתבגרות. הגיוני יותר שגברים ימשכו לאישה אחרי שהיא הופכת לפוריה ולא לפני, כשהיא עדיין ילדה.
לא קראתי את המחקר שאתה מדבר עליו.. רק אומרת.

ommerl

New member
יכל להיות. אין לי מושג.

אבל פסיכולוגיה אבולוציונית לא מתפתחת על פי אמיתות רפואיות.. האדם הקדמון לא ידע את מה שאת יודעת.
&nbsp
אולי הנטייה הפסיכולוגית של חלק מהגברים להעדיף בנות צעירות על סמך היותן לא שעירות נתנה יתרון אבולוציוני לאותם גברים. זו הנחה דיי סבירה.
סביר להניח שאותן בנות היו קצת לפני גיל ההתבגרות או משהו כזה ולכן היו מאוד פוריות. אבל זה כבר ספקולציה.. אי אפשר לדעת באמת מה קרה (וזו נקודת החולשה של כל תיאוריה אבולוציונית).
&nbsp
היום זה מווסת על ידי מערכות חברתיות- נורמות. לא עבר מספיק זמן כדי שזה ישתנה (אבולוציה מתארת תהליכי שינוי איטיים מאוד. אנחנו לא רחוקים מהאדם הקדמות במונחים אבולוציוניים וזו הנחת היסוד של פסיכולוגיה אבולוציונית).

אגב.. אפשר קישור למחקר?

או פרטים מזהים אחרים, אם זה לא זמין באינטרנט?
&nbsp
יש עוד סיבות אחרות שאני יכולה לחשוב עליהן להעדפה הזאת שקצת יותר הגיוניות בעייני.. אבל בכל מקרה יהיה מעניין לקרוא את זה.

ommerl

New member
בטח. אבל אני לא יודע מה הכלים שעומדים לרשותך אז רשמתי הכל:

אם תעתיקי את זה לשורת הכתובות כמו כתובת אינטרנט:
http://dx.doi.org/10.1017/S0140525X00023992
זה יוביל אותך רק לתקציר של המאמר.
אם תעתיקי את זה לשורת חיפוש של מנוע חיפוש אקדמי (גם google scolar) זה ייתן לך את המאמר כתוצאה היחידה. בגוגל סקולר זה מראה כאילו המאמר המלא זמין בקובץ PDF אבל הלינק שבור (לפחות כרגע).

הקישור הבא יוביל אותך לסיכום של המאמר בעברית שנועד לסטודנטים עצלנים באוניברסיטה הפתוחה... (לפני שמתנפלים עליי- 'עצלנים' נאמר בהומור.. גם אני השתמשתי בזה הרבה):
http://alexandert.wordpress.com/2009/08/11/%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%AA%D7%A8%D7%91%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%A4%D7%A8%D7%A7-7-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-15-%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99/

וזו ההפניה הבבליוגרפית שלו:
Buss, D. M. (1989). Sex differences in human mate preferences: Evolutionary hypotheses tested in 37 cultures. Behavioral and brain sciences, 12(01), 1-14.‏

אני בכל מקרה לא ממליץ לקרוא את כל המאמר. יש בו הרבה פרטים משעממים. התקציר דיי מתמצת אותו והסיכום בעברית מרחיב ומביא גם ביקורות והסברים.

תודה רבה!

קראתי את הסיכום של הפתוחה.. הוא מאוד מתומצת, והתמקדו שם רק בשתיים-שלוש השערות.. אז שמרתי המחקר המלא (לפחות נראה לי שאת המלא..), אני אנסה לעבור עליו כשיהיה זמן

&nbsp

אם תשימי לב

לתגובת שמקבלות נשים שמתנהגות בצורה שנוגדת את הנורמה בכל מה שקשור להסרת שיער ומראה חיצוני, תראי שהרבה מהתגובות הפוגעניות מגיעות דווקא מנשים אחרות.
לא הייתי קוראת לנשים קורבנות כי יש פה שיתוף פעולה מלא.

גברת ע

New member
אני מבינה את ה'כעס' ומה שאת כותבת

אבל נשים מורידות שער כי הן רוצות להוריד שער, ומי שעושה את זה בשביל מישהו אחר או תכתיבים כאלו ואחרים שהכתיבו לה אז זאת בעיה שלה.
אני עשיתי לייזר כי רציתי וכי הפריע לי אישית בלבד מה שהיה לי.
אני מתאפרת כי אני מרגישה יותר טוב ככה, וכש לא בא לי להתאפר אז אני לא מתאפרת.
&nbsp
כן אני מבינה שמוזר לפעמים לראות נשים עם שער בבית שחי או מפשעות לא 'מסודרות' וכו'
אבל הרבה פעמים הביקורת הלגלגנית שהן מקבלות זה מצד נשים אחרות.

ommerl

New member
הכוונה היא:

הכוונה היא שאיפור ופוש אפ זה גם סוגים של "שקרים".
&nbsp
בכל מקרה, ראה תגובתי ל"מעמקים39"- השתמשתי במושג הזה כיוון שהתאים לעולם המושגים של פותחת השרשור.
אם לא מתאים לך אתה מוזמן להחליף את זה ב"משקרות" או כל דבר אחר. שורה תחתונה- אלה סוג של שקרים לבנים. אלה מסיכות שמסתירות אמת כלשהי. אני לא אומר שזה רע אלא להיפך- כתבתי שזה בסדר ומקובל חברתית.

supersonic777

New member
אז בחורה מתלבשת יפה ומתאפרת,"סו"...?

כל בחורה יכולה להפיל כל גבר,זה לא חדש...
הרי הן החולשה הגדולה ביותר שלנו...
השאלה היא,מי חזק אופי ומי חלש...

ommerl

New member
זאת לא השאלה

להזכירך השאלה הייתה האם זה בסדר להסתיר מגבר בתחילת ההיכרות את עובדת שיעור היתר.
התשובה שלי בכלליות הייתה שכן כיוון שזה לא שונה בהרבה (לדעתי) מאיפור, פוש אפ ושאר ירקות.
&nbsp
זה הכל.

למעלה