היי, מתחילה את החיים

sometimesIKnow

New member
היי, מתחילה את החיים

אני בת 22, גרה אצל ההורים ושונאת כל רגע.
בוער לי לעזוב את הבית. למה? כי מדובר בחור ללא תחבורה, כאשר אין לי רכב ואני עובדת בת"א.
עזרת ההורים היא מינורית (אני קונה הכל לעצמי).
יש לי נמלים באמבטיה כל כמה חודשים ואפילו הריסוס האימתני ביותר לא הצליח להרגיע את הזונות הקטנות.
אני מגיעה הביתה בשעות מאוחרות בגלל המרחק ואין לי זמן לכלום. לא זמן, ולא פרטיות. רוצה לעזוב וזהו.

המטרה: רמת-גן או גבעתיים. ת"א זה טו מאץ' מבחינה כספית. פשוט רוצה לגור במקום שיאפשר לי להגיע לעבודה בקלות, ולא יהיה מחורבן יתר על המידה.
אני לא יודעת כלום על שומדבר, לא מכירה גם את שתי הערים הנ"ל.

בבקשה, אשמח למידע כלשהו על מיקומים טובים וזולים לגור בהם, ועל איזורים שמהם יש להימנע מפאת מפגעים (רעש, בעיקר, אבל כל דבר שעשוי להיות לא נעים).

התקציב שלי, אם חשוב: עד 3200 ש"ח בערך.

יותר מאשמח להערות והארות בנושא

mad alot

New member
התקציב:

זה שכ"ד בלבד?
או כולל חשבונות/ארנונה/מים/חשמל/אינטרנט/כבלים וכו' וכו' וכו'?

mad alot

New member
אז את לגמרי יכולה

למצוא גם דירות בתל אביב בסכום הזה.
למשל אחי, גר בדירה באמצע תל אביב 2 וחצי חדרים, מרפסת
ממש דירה מעולה, ב 3800

אם תגידי איפה את עובדת, איזו דירה את מחפשת
כל מני פרטים כאלו ואחרים זה קצת יעזור

sometimesIKnow

New member
קצת פרטים

אני עובדת ממש לא רחוק מעזריאלי (שדרות יהודית), ומרוויחה 6 אלף נטו - זה גם חשוב כי החסכונות שלי קטנים ואני בעיקר אשלם מהמשכורת הסדירה.
אני מחפשת דירה בלי שותפים, גם כי יש פונטנציאל לבנזוג (שלומד כרגע) וגם כי אני לא בנאדם שיסתדר עם שותפים. הדירה חייבת להיות במצב סביר למגורים. מצד אחד אני ממש לא מחפשת מרכזי ערים, ומצד שני אני לא מוכנה לגור במקומות כמו דרום ת"א, זה ג'יפה מדי לטעמי. מחפשת דירה קטנה, במיקום שקט, בשכונה סבירה. וכמובן, בערים שציינתי.

mad alot

New member
תשובות:

אם את עובדת קרוב לעזריאלי באמת רמת גן נשמע כמו פתרון טוב, ביחוד אם את מנסה לחסוך, בכל מקרה יש לך תקציב לא רע בכלל.
אם את גם חושבת שתעברי לגור עם בן זוג, את יכולה לחכות עם זה קצת ואז לחפש איתו דירה עם תקציב אחר.

בכל מקרה חוק אצבע, כמה שיותר קרוב לתל אביב יותר יקר.
אבל שום דבר לא חקוק באבן, פשוט תכנסי להומלס, ליד 2, לדירות מפה לאוזן בפייסבוק.

אין דרך טובה יותר מאשר פשוט לראות את הדירות בעצמך.

sometimesIKnow

New member
תודה על התשובות

אבל - מה אם אין לי מושג איזה איזור בר"ג הוא נורמלי ואיזה לא? תשמע, מגיחה קצרה ליד2 יצאתי די מבולבלת. אני רואה דירות במחיר מפתה ואז מגלה בגוגל שהן על איזו דרך ראשית (זיהום אוויר, רעש, לא משהו). אבל אולי זה סביר? אין לי דרך לדעת. פשוט ללכת לראות דירות? אין לי המון זמן לבזבז על טיולים, לצערי. רוצה ללכת רק למה שנראה לי טוב, אבל אין לי אינדיקציה ממה להיזהר.

את יכולה לחפש בתל אביב

באיזורים כמו יד אליהו/ ביצרון וכו'... כל האיזור הזה שגובל בגבעתיים... וכמובן גם בגבעתיים ורמת גן. הדרך הכי טובה לדעת אם השכונה מתאימה לך היא לשאול מישהו שמבין... אז בכל פעם שתראי דירה שתמצא חן בעיניך תבררי... אם את לא מכירה אף אחד מהאיזור את תמיד יכולה לשאול בפורום יוצאים מהבית, יש שם הרבה חברה שמשכירים ברמת גן.

lev27

New member
אל תבזבזי כסף ברמת גן, גבעתיים, תל אביב

ב-2,500 ש"ח אתה יכול למצוא דירה 2 חדרים במצב טוב ברחובות באזור מכון ויצמן/הפקולטה לחקלאות עשר דקות הליכה מתחנת רכבת. נסיעה לתל אביב לוקחת בערך 25 דקות ממש עד לעבודה. אם תעברי לגור ברמת גן/גבעתיים יקח לך יותר זמן להגיע לעבודה בגלל הפקקים. בנוסף אם יש אפשרות חכי עם הדירה לחודשי החורף. יולי-אוגוסט זו העונה הבוערת להחלפת דירה והמחירים עולים.

h a j b i

New member
תלוי איפה עובדים בת"א

יש לי מישהי בעבודה מרחובות. להגיע לרמת החייל לוקח לה כשעה לכל כיוון.
עכשיו היא בדיוק מחפשת דירה, בתל אביב...

ספציפית פותחת השרשור כתבה שהיא עובדת

בשדרות יהודית שזה שניה מהרכבת (עזריאלי) אז במקרה הזה הוא צודק...

nenarey

New member
אבל חבל לך לגור ברחובות בתקציב כזה

יש לך תקציב למצוא דירה סבבה לגמרי בגבעתיים או ברמת גן וכל בוקר תגיעי לעבודה מהר ובקלות
את יכולה לחפש דירת חדר גדולה ואם יסתדר עם הבנזוג אחר כך לעבור
חבל לעזוב את בית ההורים בשביל לנסוע ברכבת כל בוקר 25 דקות
ותיכנסי באמת לפה ואוזן בפייסבוק כי שם יש את המציאות הכי שוות

lev27

New member
צודקת

ברמת גן היא תצא מהבית, תחצה את הכביש ותיכנס למשרד. בעצם לא. היא תיסע לפחות 30 דקות בגלל הפקקים.

yairsvet

New member
חייבים לצאת מהבית!

השאלה אם את רוצה לגור לבד או עם שותפים זה גם בסדר?
אפשר גם להשכיר דירה בערים שליד תל-אביב -רמת גן
בכל גוש דן יש המון תחבורה נוחה
השאלה מה המטרה חוץ מלהגיע לעבודה ופרטיות?

sometimesIKnow

New member
המטרה? יש כמה

1. לא סובלת לחזור הביתה בערבים. נפשית, אני סובלת מזה. אנחנו גרים מחוץ לגוש דן והשכונה היא נוראית, רועשת בעיקר, ואין לי איך לצאת מהבית. כלומר, אין לי רכב, ואין תחבורה ציבורית. רוצה להיות חופשיה ועצמאית גם אחרי העבודה.
2. אין לי פרטיות. כולם נכנסים לי לחדר מתי שמתחשק להם. אני מנקה אותו תמיד בעצמי ביסודיות, מבקשת שלא ייכנסו כדי לא לטנפו - והם בכל זאת נכנסים. מבחינתם, זה הבית שלהם וזה כולל גם את החדר שלי. בקיצור, הגעתי לגיל (כבר מזמן...) שחייב פרטיות מוחלטת.
3. אלוהים, אי אפשר יותר. ואני רוצה להגיע לעבודה בפחות משעה וחצי. אני רוצה לראות גם את שאר הבית מלבד את "חדרי הוא מבצרי" - מטבח, סלון... עם ההורים שלי קשה להסתובב בבית.

שותפים זה לא בסדר! או לבד, או עם בן זוג. כרגע, אני מתחילה לבד. אני לא בנאדם של שותפים.

עצות? :)

הייי

אני חדשה פה ואני אנסה לעזור :)
אני מכירה אישית כמה אנשים ששוכרים דירות חדר בר"ג במחיר של 2000 וקצת ש"ח, ככה שהתקציב יהיה סבבה.תתחילי לחפש זו גם תקופה מעולה כי אנשים עוברים דירות עכשיו. אגב מה הסיבה שאת נגד שותפים? כי זה בכל זאת עושה "חברה" בבית ופחות בודד, רק צריך לבחור את השותפים המתאימים.

sometimesIKnow

New member
אין לי בעיה עם דירה קטנה

דירת חדר, חדר וחצי זה בסדר מבחינתי.
אני לא נגד שותפים, אבל אני פשוט זקוקה לפרטיות שלי. פשוט נראה שלא יתאים לי לחלוק דירה עם עוד נפש שמסתובבת בבית.
אגב, יש מצב שבעוד חודשים ספורים בן הזוג שלי יצטרף - האם לדעתך דירת חדר או חדר וחצי תתאים לשניים? או שזה ממש, ממש קטן?

תודה!

תגובה

לי זה נשמע סבבה כזוג לגור בדירת חדר, כל עוד יש חלק מופרד לשינה וחלק של מעין סלון. חוצמזה שלא נמצאים בבית כל היום כי עובדים/ לומדים וכו' וזה גם אתגר ליחסים אם מסתדרים בתנאים כאלה. בהצלחה!

yairsvet

New member
הייתי ממליצה על חולון

גם לא רחוק מתל אביב, גם יש כל הזמן תחבורה, אוטובוס ורכבת וגם נחשב מרכז הארץ, עיר טובה ומחירים הרב היותר נוחים מתל אביב

למעלה