היכן יש צבא ומדינה כזאת בעולם......

א נתקל בהרבה ליצני ימין בזויים

אתה אחד המצחיקים.

"הפחד המובנה במדינות ערב מפני מלחמה עם ישראל הושרש ב ע ק ב ו ת מלחמת ששת הימים"

שש שנים אחרי והם נתנו לנו כל כך חזק ששר הביטחון שלנו דיבר על חורבן הבית.

בקיצור אחרי השטות הזו לא מצאתי לנכון להמשיך לקרוא כי גם צחקתי נורא.

ellale

New member
נכון, אתה צודק

ובכמעט ארבעים שנה מאז, מה גרם להם לא להלחם בנו? בינתיים, אתה כותב לכולם פה הזויים, שטויות, ליצנים ובזויים, אבל לי, לפחות, לא ענית אפילו על שאלה אחת.

קישקוש עניתי על כולם, זו את שמתחמקת

ארבעים שנה ולא בזכות הכיבוש או ההתנחליות המיותרות.

למה הם לא נלחמים בנו?

ellale

New member
כי הם מפחדים

ויש להם יותר מדי מה להפסיד. זה הכל.
לפני ההתנחלויות, בשנות החמישים והשישים, לא היו פיגועים וחדירות מעבר לגבול? רק הכיבוש התחיל את זה?

אני טענתי שיבוא השלום?

אני אומר שצריך לסיים את הכיבוש בכדי שגם לפלסטינים יהיה את הפחד להפסיד.
זה הכל.....את מבינה?

ellale

New member
ואני אומרת

שאני לא סומכת על אנשים ששקרו לי יותר מפעם אחת ולא מוכנה בשום צורה להפקיד את בטחוני בידיהם.
ואם למנהיגים שלנו היה יותר אומץ, הם היו גורמים להם לפחד להפסיד גם בלי לתת להם מדינב

טל688

New member
אני שמח שהצלחתי להצחיק אותך, למרות שלא מדובר

בנושא מי יודע מה מצחיק. לעצם העניין, אם ההבנה הכללית שלך היסטוריה צבאית לוקה בחסר זה בסדר, מותר להיות חסר ידע בסיסי. מה שמוזר הוא, שאתה מנסה גם להתווכח על נושאים שאינך מבין לעומק.

הישגי הרתעה נמדדים במאקרו ולא במיקרו, והעובדות לפנינו - או שגם לך, כמו לחלק מחברי הפורום הנכבדים, יש היסטוריה מקבילה שהתרחשה ביקום מקביל.
ההלם שיצרה ב1967 מחיצת צבאות ירדן, סוריה ומצרים בידי צה"ל הקטן והפרימיטיבי לא נשכח עד היום. כשלון כיבוש כל רמת הגולן בידי סוריה במלחמת יוה"כ, כמו גם הדיפת צבאה עד פאתי דמשק וכיבוש המובלעת אחרי שבוע וחצי של לחימה קשה ביותר בנחיתות צבאית ברורה לצה"ל הבהירה סופית לסורים למה לא כדאי להם לצאת למלחמה בישראל, בכל תנאי שהוא. כל הפרובוקציות שצה"ל חולל מאז מול סוריה - והיו המון כאלה, גם בשל"ג וגם לאחריה, ובמיוחד הפצצת הכור לפני כמה שנים - לא גררו את סוריה להגיב צבאית ברמת הגולן. אפילו בזמן מלחמת לבנון השניה, כאשר לא היה כמעט מי שיבלום אותם ברמת הגולן, הם לא העזו לנסות מחטף. מסקנה? תנסה להסיק לבד.

מצרים גם היא הפנימה עמוק את לקחי מלחמת יום הכיפורים, צירפה אותם לבזיון של ששת הימים והבינה שאין יותר פתרון צבאי מול ישראל. ההישג המצרי מול צה"ל לא היה צבאי, אלא מדיני - אובדן סיני כמה שנים מאוחר יותר תחת הסכם.
חוסר הבנת צה"ל את מטרות המלחמה של המצרים הביא לפיאסקו הנוראי שהתרחש בסיני במלחמה הזו, כאשר במקום להיערך במעברים ולתת להם לכבוש את 40 הק"מ מהתעלה {שזו היתה מטרתם הסופית}, לרכז כוחות ואז לדפוק להם את הצורה - בצה"ל נלחמו על כל סלע בדרך, כאילו המצרים רצים לתל אביב.
שר הביטחון התנהג כמו פוליטיקאי מצוי שהופעל עליו יותר מדי לחץ - ופשוט התמוטט תחת משקל הטעויות שנעשו בהדרכתו האישית, נגד כל חוות דעת צבאית מקצועית של מפקד חיל האוויר ושל הרמטכ"ל.
עכשיו אתה מוזמן להמשיך לצחוק.

ואני לא "ימני" בהגדרה, ואפילו הצבעתי עד לא מזמן לעבודה - בבחירות האחרונות לא הלכתי להצביע. עצם השימוש שלך בתיוג של ימני-שמאלני מעיד על שטחיות.

אני לא מושלם, מודה טעיתי את לא ימין, אבל עדין

מצחיק.

גם עכשיו
ולא רק בגלל העובדה שלא מזמן הפצצנו את הכור הסורי שכנראה לא הבנו שהוא למטרות שלום.

כנראה שאתה חזק ונמרץ רק נגד יהודים.

כתבת:

"סופו שיתאכזר לרחמנים" על צה"ל, אזי לי יש את כל הלגיטימציה ממך לכתוב להתאכזר לחרדים.
לא רק לקצץ בתקציבים גם להכריח אותם בשרות לאומי או צבאי."

על יהודים אני רואה שאין לך בעיה לכתוב בצורה כזאת.

בוא נראה אותך כותב ככה על ערבים, רק תחליף את המילים חרדים בערבים.

אני מבטיח לך שאתה לא תכתוב, כי אתה יודע שיהודי לא יעשה לך מה שערבי יעשה או ירצה לעשות לך, נכון חמוד?.

כרגע אני כותב על יהודים

אין לי בעיה לבוא בטענות גם לערבים ואני בא.

אתה יכול לבדוק.

תגובה מתחמקת בדיוק כמו שחשבתי

אז להבא אם אתה שפן על הערבים על תתנפח כמו אריה על היהודים.

היהודים הם לא שק האיגרוף של התיסכולים שלך, יש מבין או לא?.

לדעתי המעורבות בסוריה יותר עמוקה וכך צריך

בעיקר בשני מגזרים עיקריים, דרוזים וחורנים.

לא יודע מה אתכם

כל הסיפור הזה נראה לי מצוץ מהאצבע.
כשישמו תמונות עדכנו אותי.
זכות הציבור לראות ולדעת.

ellale

New member
נכון, מצוץ

כמו שסיפורי האונס בסוריה מצוצים.
בכלל, לדעתי, כל הסיטואציה בסוריה היא חתיכת פיברוק של איזה נקרופיל. מה, לא?!

למעלה