בוקר טוב דוואדי
1. לגבי הבריאות – כמו שינוקא כתב וכמו שאני כתבתי – בריאות מבחינתי היא הרמוניה. זרימה והתאמה בין הכוחות הקיימים לכדי פעולה נכונה שהיא גם הרמונית עם הפעולות בסביבתה.
אדם בריא – הוא אדם שיש הרמוניה בתפקוד גופו ונפשו.
2. אכן לא קיימת הפרדה בין גוף-נפש-רגש-שכל-תודעה-רוח ברמה המעשית, אך כשאנו רוצים ללמוד דבר כלשהו, אנו מפרקים אותו ולומדים חלק-חלק שבו, מה תפקידו, מה טבעו כיצד הוא מתקיים. הרי אז, כל אחד מהגורמים שציינת הופך להיות כלי בפני עצמו, והם מתחברים יחדיו ליצירה הסופית – האדם. כך גם בדאו – יש דאו אחד (וו-ג'י) – יש שניים יין יאנג, יש חמשה מופעים (יסודות), יש שמונה טריגרמות, יש 16 ההקסגרמות. בסוף הכל חוזר לוו-ג'י – האיין האחד.
3. עיקר שאלתך, הריפוי : אני חושב שמי שעוסק בריפוי אנרגטי מבין שריפוי שלם הוא ריפוי האדם ולא הסמפטום. כשעוסקים בריפוי המעשי, הרגעי, נשאלת השאלה במה עוסקים? באדם או בבעייתו. אם לאדם יש חתך מדמם בעור, האם אני מטפל במכלול שהוא או בחתך? בוודאי שבחתך. אחר כך אני יכול לטפל בנפשו הפגועה והסיבות לפגיעה בה.
כשאדם מגיע אליי לטיפול ויש לו בעיה אקוטית שמפריעה באופן קשה לתיפקודו, אני משתדל לתת לו הקלה נקודתית בתפקודו. משם אני מציע לו לעבור להתייחסות לאישיותו ולקשר שלה לבעיה. יש כאלו שאינם מעוניינים לעסוק בעצמם ואני נשאר בטיפול בבעיה.
כשאדם באמת מתפנה לטיפול השלם (באישיותו) אני אכן מטפל בו ולא בבעיה לשמה הגיע. בטיפול המלא, השלם, האמיתי, כמו שציינת עוסקים בנפשו ובנשמתו של האדם. הריפוי הופך להיות צומת דרכים לחיים אחרים, שונים ובריאים יותר – הרמוניים. אז התמורה אינה רק הקלה בסימפטום, אלא שינוי באישיות, בתפקוד בחיים, בקרמה, במסלול הנשמתי.
אני יכול לתת דוגמה לטיפול משולב:
מטופלת שבאה לאחר ניתוח רצועה צולבת בברך. היא הבינה שהיא צריכה לעבור תהליך פנימי בשביל ליצור ריפוי שלם. עברנו תהליך ארוך ויפה של הבנת אישיותה, הסיבות לה, הקרמה שלה והתנהלותה בחיים. היא עברה שינוי בנפשה, בחייה ובתפישה העצמית שלה. הטיפול היה משולב- הילינג ופיזי- דיקור בחשמל, מוקסות, עיסוי וכו'. לאחר ארבעה חודשים, עם מעט הפסקות, היא עדיין צלעה. התחושה שלה הייתה קצת ירודה, היא עברה כל כך הרבה, אך עדיין הרגישה מוגבלת. הרגשתי שהגיע הזמן לטפל לה בברך ולא בה. אמרתי לה....בטיפול הבא נעזוב אותך ונתרכז רק בברך שלך. טיפלתי רק אנרגטית בברך. בסוף הטיפול אמרתי לה- "לכי רגיל"...והנה היא הלכה רגיל
. היא שמחה כל כך ללכת רגיל לאחר ארבעה חודשים. היא הילכה עשר דקות בשביל להאמין. לאחר השלב הזה, היא החלה לחזור לפעילויות בחייה שאהבה והפסיקה בגלל המגבלה. היא קיבלה את התקווה מחדש, היא הבינה שהיא יכולה ללכת רגיל. גם כשחזרה לצלוע מעט, היא ידעה שהיא יכולה ללכת רגיל ויכלה לתקן את עצמה.
גם אני מעדיף לטפל באדם ולא בסימפטום. העניין הוא שלא כל בני האדם שיש להם בעיה, רוצים לדעת מה הגורם האישיותי שבהם, שגורם לה- הם לא רוצים לפתוח תיבות פנדורה
. לפעמים גם לא צריך לעסוק באדם, לפעמים הוא עוד לא מוכן ומספיק רק להקל עליו.
העלית נושאים מאוד חשובים, שאני בוחן את ההתייחסות אליהם כל הזמן בעשייתי.
ברוך הבא לפורום
, אני שמח שאתה מוצא אותו, ואת החברים בו מתאימים לך
.
המשך יום נפלא.