הילינג

תלוי.

כל הארבעה קיימים:
הטבה סמפטומטית הבא ביחד עם הרעה בריאותית
הרעה סמפטומטית הבאה ביחד עם הטבה בריאותית
הרעה סמפטומטית הבאה ביחד עם הרעה בריאותית
הטבה סמפטומטית הבאה ביחד עם הטבה בריאותית

מן הסתם, כדאי לטפל גם בשכבה הסמפטומטית וגם בשכבת הבריאות האמיתית.

מטפלים רבים "באנרגיה" יודעים לעשות זאת.

וכמובן, מטפלים רבים "באנרגיה" אינם יודעים לעשות זאת.
וזה בסדר. העולם רחב ומגוון. ואמנות הריפוי השלמה כוללת, כמובן, את כל האפשרויות...

dawadi

New member
מסכים כי כולם קיימים

וכמו כן שזה לחלוטין בסדר.
ובכל זאת, אם זה בסדר שאני חופר מעט, כיצד היית מגדיר ריפוי?
הגדרתך בתגובה היא של האפשרויות הקיימות כתוצאה מתהליך של ניסיון ריפוי.
אמנם, כדאי שהתהליך ישפיע סימפטומטית ואמיתיתגם יחד, אך בהשוואה, נאמר, לרמות החופש, לאפשרות ההגשמה או להרמוניה שעלו פה, מהי נקודת הראיה שלך?

אם בא לך (או לכם) לקרוא, כתבתי קצת יותר בהרחבה פה:

http://www.digidizem.com/hebrew/pages/bitchapters.php

בפרק השמיני. (צחי, אני מקווה שזה בסדר שאני משתף קישורים לאתר שלי פה)

אותי לפחות הדבר מעניין, אם בא לך לשתף :)

כיצד הייתי מגדיר ריפוי?

תלוי במטרת ההגדרה.
רצף מילולי, בעצם קיומו בעולם לאחר שנוסח, מגשים משהו.
כדי לבחור ולעצב רצף מילולי כלשהו, עלי לדעת מה עליו להגשים.

כשאני מסייע לאנשים להעמיק את בריאותם ו/או את זו של אחרים, אני לעתים מתייחס אל חמש רמות של בריאות, כשהשניה היא "העדר מחלות", השלישית היא "העדר אפשרות למחלות" (מחוּסנוּת), הרביעית עוסקת בעומק ובהיקף של מאפייני הבריאות עצמה וכן הלאה.

כשאני מלמד ריפוי, אני מלמד בין היתר לבחור את עומק הטיפול ואת רבדיו.
לדוגמה, אם אדם מגיע אל המטפל כשחץ נעוץ בכתפו, אזי חוץ מאשר לסייע לאי-אלו דברים להחלים (נקודת החדירה הפיזית? הטראומה הרגשית? וכולי), אפשר לבחור לנוע פנימה בסולם הסיבה-תוצאה לכל עומק מבוקש, שהרי כל דבר איננו אלא סמפטום למשהו אחר: האם לטפל בסיבת היריה? האם לטפל בסיבת הפגיעה? האם לטפל בסיבה שבגללה הנקודה המסויימת הזאת נפגעה? האם לטפל בסיבה-של-סיבת הפגיעה? וכן הלאה... למטפל טוב יש אפשרויות בחירה רבות.

dawadi

New member
פתחת נקודה מעניינת

שאני תוהה אם להכנס באמת לעומקה או לא, מעגל הסיבה והתוצאה.

בנוגע להגדרה לריפוי:
תהליך שמטרתו להביא את החולה למצב בריאות.
מטרת ההגדרה:
יצירת יסוד מוצק שמאפשר, בתרגומו במציאות, את בחינת הצלחת הפעולות אשר ננקטות.

למה שאלתי את כלל השאלות פה מלכתחילה?
הרבה מטופלים לא מודעים בכלל לנושאים האלו וכאשר הם מגיעים לקבלת טיפול או פתרון מקרה, הם מקבלים את מה שניתן להם כתשובה מלאה באופן מוחלט.
מחוייבותו של מטפל, לטעמי, להבהיר למי שמבקש את עזרתו מהו תהליך ריפוי ומהי בריאות ומכאן לתת למטופל לקבל את החלטותיו, יהיו אשר יהיו.
לכן חשוב שתהיה למטפל (ולא משנה כרגע אם ההגדרה היא אישית או אוניברסלית) הגדרה ברורה של הדברים הללו.

שאלות נוספות שאפשר להעלות הן:

האם ריפוי מלא הוא בכלל אפשרי?
האם ריפוי שמביא לבריאות מוחלטת הוא הכרח לאושר?
אולי ההיפך, האם אושר הוא תנאי הכרחי על מנת שיהיה ניתן להגיע לבסוף לבריאות מלאה?

הי...נכנסתם לעומק הדברים ובאמת

השאלה הנשאלת היא...היכן נגמר הטיפול? או היכן מתחיל החולי? שתי נקודות התחלה זהות.
בכמה מילים לתפישתי - כל חולי שאנו חווים הוא חולי נשמתי, שאמור להביא לניקיון נשמתי, לתיקון ולהתפתחות.
הגעה לרמה העמוקה ביותר של הנשמה והצורך שלה בתיקון, זו היא המטרה העמוקה ביותר של טיפול שלם.
היכן אותה נקודת התחלה?....זה בדיוק כמו לשאול היכן נקודת ההתחלה של היקום. או מתיי הכל התחיל להתקיים...

וכמו שהצגת זאת צבי...תפקידנו להציג בפני המטופל את הדרך המלאה, להראות לו את האפשרות ללכת בה, לעזור ולהנחות אותו בה. אבל את הצעדים הוא יצטרך לעשות בסופו של דבר בעצמו. לא כל מטופל מוכן, רוצה, או יכול לעבור בנקודת זמן מסויימת ריפוי שלם.

ריפוי מלא - זה המצב בו הנשמה נקייה מכל חולי או בשפת צ'ואנג צה - נקייה מאבק העולם. במצב הזה היא מצטרפת לעד לאין סוף....

בריאות ואושר לאו דווקא קשורים - אדם בקושי ובחולי עדיין יכול להיות מאושר.
אכן אושר הוא מתכון לבריאות. מלאה?...לא על הכדור...ראה שורה למעלה
.
הנה בדיוק אני שם הודעה עם הרצאה על אושר.

למעלה