../images/Emo7.gif../images/Emo110.gif
אוקי.. אז עד עכשיו, הייתי בעד ההתנתקות. כי באמת האמנתי שאפשר עדיין לבטוח בערבים, ידעתי שהיו דברים שלמרות שהיו הסכמים וכאלה הם לא עמדו בהם.. אבל לא ראיתי את זה ככה. כמה דקות אחרי שהתחיל הסרטון הזה לא הפסקתי לבכות. חשבתי לעצמי שאם הייתי גרה שם הייתי עפה משם מהר מאוד. בגלל החיילים שנהרגים ואנשים שגרים שם. ואני אישית לא הייתי יכולה לחיות עם זה. אבל אחרי שראיתי את הסרטון הזה הגעתי למסקנה שפשוט ללכת לשם, זה סוג של התאבדות המונית. ואני עכשיו אחרי שראיתי את העובדות האלה אני לא רוצה לדעת מה יקרה אם תהיה התנתקות. זה לא שנהייתי ימנית או מש כזה.. אני פשוט חושבת עכשיו שזאת לא הדרך. בעצם אני בטוחה שזאת לא הדרך להשיג שלום. היה לי ברור שיגיד בסרטון הזה שניתן להם את זה והם ירצו את הכל.. אבל כששמעתי באוזניים שלי שזה מה שהם באמת מתכוונים לעשות, אני חוזרת בי. אני חוזרת בי מתוך פחד, פשוט פחד מוות מהערבים. מכל מה שהם עשו ומכל מה שהם עדיין לא עשו, בתקווה שלא יעשו. אני עדיין לא החלטתי עם עצמי מה אני חושבת על כל זה. ואם אני הייתי אריאל שרון או שהייתי דוחה לבנתיים את ההתנתקות או שהייתי מתאבדת, אני לא מבינה איך הוא מסוגל לקחת כזאת החלטה גורלית. אני הייתי מתמוטטת. אבל יש משו שבהחלט ניסיתי להדחיק ולא לגרום לו להגיע אלי. זה השנאה לערבים-פלסטינים. עכשיו הם פשוט גרמו לי לשנוא אותם שנאה שלא הרגשתי לאף אחד בחיים ובחיים אני לא ינסה ללכת לטובתם, כל עוד אפחד לא יגרום לי לשנות את דעתי. אני זוכרת כמה דברים מהסרטון שגרמו לי לבכי ולצמרמורות, אחד מהם היה שהראו בית של משפחה שמישו שם נהרג או נפצע בגלל הקסאמים או לא יודעת מה זה היה.. ושמישו אומר שבאותו בית שהבן אדם נרצח מכניסים את הרוצח. אז מה הרוצח יחשוב? בעצם לא משנה מה הוא יחשוב במודע שלו. אלא בתת-מודע הוא מקבל את זה בתור "אני הורג יהודי - אני מקבל אדמה, בית". זה מה שהכי גרוע ואני לא יודעת לאן זה יוביל. אולי הסרטון הזה גרם לי להבין שהייתי טיפה פאנטית בקשר לשלום.. האמנתי בזה יותר מידי שלא שמתי לב למה שקורה. אני עדיין רוצה שלום והפעל למענו כל חיי אם הצתרך, אבל בקשר להתנתקות, אני בספק ענקי אם זה יעזור לשלום. קצת ארוך מקווה שמישו יקרא כי זה חשוב לי שאנשים שאולי היו כמוני יבינו את זה גם. יום טוב.