היעד הוא ירושלים ולא עזה!!!

אני מבינה

אני מבינה את ההרגשה שלך - אני מכירה הרבה אנשים שמתייחסים כך לפלסטינאים.. הקיצונים המאיסו את כל האוכלוסיה עלינו, בהחלט. והקיצונים שלהם (a.k.a מחבלים) - הרבה הרבה יותר גרועים מהקיצונים אצלינו.

כינוי1982

New member
רק ש

את הקיצונים שלהם הרבה יותר קל להבין. חיים של כמעט 40 שנים בצפיפות ועוני, בלי מערכות מתפקדות, כשמרססים לך מדי פעם את הבית והמשפחה ומטילים לך פצצות ברחוב, והאוכלוסיה האזרחית היהודית השכנה יכולה מדי פעם לקפוץ ולעשות לך פוגרום בבית והצבא יגן עליהם, כשמנתקים אותך בחומה מהפרנסה שלך כי מתעצלים להוציא עוד כסף לבנות גדר (או כי רוצים לספח את הגבעה השכנה יום אחד), ואפשר להביא עוד הרבה דוגמאות - אז הרבה יותר קל להבין שנאה כזו. זה לא אומר שזו הסיבה היחידה לשנאה וזה לא אומר שלא צריך להאבק בשונאינו ולהגן על עצמינו מפניהם - אבל קל יחסית להבין אותם. את המתנחלים לעומת זאת הרבה יותר קשה להבין בכל הנוגע לאלימות. בוודאי שאני מבין את הכאב שלהם ולדעתי יש לפצות אותם גם פיצוי אידיאולוגי, אבל השינאה והמעשים הברוטאלים שלהם לא מובנים לי כלל. הפקעת קרקעות היא מדיניות שנעשית שנים ליהודים ולא יהודים בישראל. אף אחד לא עשה רבע מהמעשים שהקיצונים האלו עושים. ואגב, הקיצונים האלו הם די הרבה. רק הצעדה הלא חוקית לכפר מימון והפריצה לכפר מימון בניגוד להסכמות עם המשטרה מלמדות שעשרות אלפים - ביום אחד - ראו לנכון לצפצף על החוק. היחס של הכתומים להחלטת ממשלה, כנסת ובימ"ש כהחלטות שיש לרמוס ולבוז להן מלמדת על יחסן לשלטון החוק; הסתה, חסימות כבישים ופריצה לשטח צבאי סגור בידי כ"כ הרבה אנשים מתחילים להחשיד את כל המאבק הכתום ש"חופש הביטוי" אינו ממש מענייניו אלא רק כלי לכרסם בדמוקרטיה למטרות נעלות יותר. אני לא חושב שכל "כתום" הוא כזה. אבל הטון של המאבק הוא בהחלט מפחיד וצורם, והרבה יותר קשה להזדהות עם אנשים שבמשך שנים פונקו וחיו על חשבון פרת הבשן הממשלתית, ועכשיו כשנמאס לה להניק, במקום להגיד "חבל לנו, אבל אין ברירה", הם בועטים בה וקוראים לה "נאצית". בעיקר אם לפרת הבשן הזו הם קוראים "אחותי האהובה" (yea right).

תגובה

טוב. איני יכולה כרגע להתייחס לכל מה שכתבת - כי יום שישי, ותיכף שבת ואני קצת עסוקה. אבל מפריע לי - אתה מבין רוצחים??? אתה מבין את המניעים שלהם? אתה נותן לזה איזושהיא לגיטמציה, לאותם חיות אדם שרצחו כל כך הרבה מהאחים שלי?? לכל שאר דבריך אתייחס בעזרת ה' אחרי שבת. שבת שלום!

יש הבדל גדול

בין להבין את הרוצחים לבין לתת לגיטימציה למעשיהם. כן - אני מבין את המניעים שלהם. לא - אני לא נותן לגיטימציה לפיגועים ורציחות. אל תשכחי שיצחק שדה, משה דיין, אברהם שטרן, יצחק שמיר וכו' ממקימי הפלמ"ח והלח"י ביצעו פיגועים רבים כנגד הבריטים וגם לפעמים פגעו באזרחים חפים מפשע והרגו אותם - והם נחשבים בעינינו כגיבורים. אז רק תחשבי על זה רגע מהצד השני.

יש יותר אלימות של

שוטרים כלפי מתנחלים... ראיתי איך הם חנקו אנשים שלא הפריעו ולא עשו שום דבר לא בסדר

כינוי1982

New member
לצערי זה גם נכון...

אלימות שוטרים היא לא דבר חדש. אסור להתעלם ממנה ולחשוב שרק בגלל שהרבה אנשים מהמאבק הכתום מפרים סדר, זה הופך את המשטרה ל Good guy.

בצדק

לפלסטינים יש זכות מלאה על שטחה של מזרח ירושלים (שטח פלסטיני לכל דבר), ולא יתכן מצב שבו המדינה הפלסטינית תקום מבלי שמזרח ירושלים (או בשמה האמיתי "אל-קודס) תהיה בירתה.

skywalker 8

New member
לא נכון.

לפלסטינים אין שום זכות על ירושלים ולמעשה על שום שטח מיש"ע. קשה להאמין שיהיה איתם שלום גם אם ישראל תיסוג לגבולות 67' ואיפלו 47'.

למעלה