הירהורים...

QueenOfMagic

New member
הירהורים...

* אין ליחס את הכתוב למשהו שהוא בר ביצוע או שאני אישית נגד האנושות כולה. מכיוון שאנחנו בני האדם נתנו לעצמנו את הליגיטציה לעקר את חיות המחמד שלנו פן יהיה פיצוץ אוכלוסין מדוע את מה שאנחנו עושים לחיות אנחנו לא מסוגלים לעשות לעצמנו??. הרי ברור מעל לכל ספק שבני אדם יש יותר מדי. וכמו כל חיה אנחנו מפיצים מחלות ולכן אנחנו מחסנים את עצמנו. אז מדוע שלא לעקר את עצמנו...להגביל את האנושות ילד אחד לכל זוג החפץ בכך? הרי לא מדובר בהרג המוני אלא במניעה. אנחנו מחסלים את המשאבים של העולם שלנו, וכל ילד שאנחנו מביאים מביא איתו עוד חיסול משאבים ומכיוון שאנחנו לא מביאים רק ילד אחד לעולם בדרך כלל אנחנו מגדילים את האסון... השאלה איך כל זה ייגמר..בדרך כלל זה ניגמר במגיפה שמחסלת את מרבית האנושות, אבל אנחנו יותר חכמים ורופאים חס וחלילה לא יתנו למגיפה לחסל את האנשים כמו שהיא אמורה לעשות. ויש מלחמות, אבל במלחמות חוצמזה שאין מנצחים שוב סכנת המגיפה עולה (מילחמות גורמות בין השאר למחלות מסוכנות). יש מצב שאנחנו נהרוס משאבים אדירים של כדור הארץ שלנו במידה ונשתמש בנשק לא קונוונציונלי. לא עדיף למנוע את כל זה ופשוט להפחית את כמות בני האדם בעולם בצורה הוגנת? סתם מחשבה...

QueenOfMagic

New member
אמרתי הירהורים

את האמת שקביעת ילד אחד למשפחה קבעה סין (הממשלה)...ועד היום זה אצלם ככה.. הבעיה שיש להם בעקבות כך זה שיש יותר מדי בנים כי אנשים מעדיפים שיהיה להם בן מאשר בת.. שוב הקביעות האילו צריכות לבוא מגורם משפיע למשל עידוד להפסקת הילודה.. כמו מענקים לכאלו שעברו גיל מסויים ללא ילדים.. לא יודעת..הירהורים שכאלו דורשים מלא זמן וחשיבה מעמיקה כדי להביא את זה ליישום

gertrude

New member
יש בעיה בהרהור

הבעיה בסין אינה שיש יותר בנים מבנות, אלא שהורים הורגים לא פעם תינוקות ממין נקבה, מפני שהם מעדיפים "לבזבז את הקיצבה" על ילד זכר שיוכל לסייע בהמשך בעבודת החקלאות ולהחזיר את ההשקעה. הבעיה העיקרית עם הרעיון שלך, היא שאנשים עשויים לנטוש ילדים חולים, נכים, מפגרים או סתם מכוערים בשל ההגבלה (כי מה, מותר רק אחד, אז שיהיה מכוער?), או, כמו בסין, להעדיף זכרים על נקבות. בעיה נוספת היא, שנראה לי שהדבר שהכי יזיק לעולם הוא לתת לממשלות עוד אמצעי לפקח ולשלוט על בני האדם. עם כל חששי מפיצוץ אוכלוסין, אני יותר חוששת שהממשלה תיכנס לי לרחם ותגיד לי מה לעשות אתו. אני חושבת שהפתרון לבעיה הוא הרבה יותר פשוט, ושהפורום הזה הוא חלק ממנו - יש לעצב מציאות בה הבחירה לא ללדת היא לגיטימית. במציאות כזו, אני משוכנעת לחלוטין, תיפחת הילודה באופן משמעותי (ויש לכרוך בכך כמובן גידול בעצמאותן ובהשכלתן של נשים, שזהו אמצעי המניעה היעיל ביותר שקיים). בנוסף לכך, יש לפעול למען מצב בו בני האדם יקחו אחריות אישית לנזק שהם ואבותיהם גרמו לכדור הארץ, ויפעלו, באופן פרטני, לתיקונו (למשל יעשו פחות ילדים). המצב היום דומה לדילמת האסיר - מרוב שכולם רוצים להרוויח בטווח הקצר, כולנו נפסיד בטווח הארוך.

Arfilit

New member
מאוד מאוד מסכימה עם דברייך

לגבי זה שאסור לאפשר שליטה נוספת על חיינו. לא בטוחה שלגיטמציה לאי-הורות תביא להפחתת ילודה- אבל בענין הזה ימים יגידו (אם נגיע לשם).

כמה שאני מסכימה איתך!!!

חושבת כמוך- שהלגיטימציה לנשים לבחור אורח חיים נטול ילדים יאפשר הרבה יותר חופש מחשבה ופעולה ולפיכך יבוא גם האיזון הטבעי מבחינת התרבות האוכלוסיה.

ברוח דומה, אבל הרבה פחות קיצוני

בדיוק כתבתי למטה דברים ברוח דומה, אבל הרבה פחות בקיצוניות.

Aisha

New member
../images/Emo4.gif יש לי שאלה

שלא תבינו אותי לא נכון. אני מאוד אוהבת חיות . יש לי כלבה רואה גרמנית מדהימה וחתולה סיאמית יפה ומקסימה. הן אשכרה הבייביז שלי עם כל הלב. אבל מה הקשר בין נשים שלא רוצות ילדים (או אפילו אנשים שלא רוצים ילדים) לחיות. האם יש קשר בין לא לרצות ילדים לאהבה לחיות? (לא נראה לי)

efroch99

New member
גם לי יש שאלה

האם החיות שלך גזעיות, והאם רכשת אותן בכסף? פשוט כי ציינת רועה גרמני וסיאמי... לגבי הקשר בין שני הנושאים (אי רצון בילדים ואהבת חיות), לא יודעת אבל נראה לי שהוא די גורף, לפחות מבחינת משתתפי הפורום פה. אני אישית אוהבת חיות בכל מאודי. אני נמסה למראה גור כלב או חתול, לעומת זאת גור אנושי משאיר אותי אדישה. דוגמא אחרת - אני מאוד רוצה להתנדב בעמותה למען חיות נטושות (אני מתכוונת להתחיל בכך בקרוב מאוד), אבל לא הייתי נמשכת לפעולה התנדבותית למען מטרה "אנושית".

Aisha

New member
כן הן גזעיות

וכן הן עלו כסף ואני עדיין אוהבת אותן בכל מעודי. כל מה שתהיתי לגביו היא למה שיש כאן שירשורים על גבי שירשורים על חתולים וכלבים? נושא הפורום הוא נשים שלא רוצות ילדים אגב זה שאני אוהבת חיות זה לא אומר שאני שונאת בני אדם

efroch99

New member
צר לי להגיד לך

אבל את אוהבת את עצמך, ולא באמת אוהבת חיות. מי שאוהב חיות, יודע שיש מאות אלפי חיות שמומתות וגוססות במדינה. והוא הולך ועוזר לחיה שכבר קיימת בעולם, ולא הולך לתרום לסוחרים בחיות בקניית חיה גזעית. בשביל מה קנית "סיאמית" ו"רועה גרמנית"? כדי שתוכלי להשוויץ בחיות הגזעיות שלך? זאת אהבת חיות, או האדרה עצמית? גם לי יש רועה גרמנית "גזעית". הרועה הגרמנית שלי הייתה תוצאה של סוחרים "חכמים" שהרבו דור אחרי דור של רועה גרמני בינם לבין עצמם... כתוצאה מזה הגזע "המשובח" הגיע למצב שכל מחלות הגזע הוחרפו... הכלבה שלי ננטשה בהיותה גור כי בגלל ההרבאה חסרת הרסן הזאת היא נולדה עם פגיעת אגן גנטית כל כך חריפה, שהייתה צולעת - ולכן לא ניתנת למכירה. אנשים קשרו אותה בבנין נטוש ונתנו לה לגווע... מצאתי אותה ב SOS בגיל שמונה חודשים, צולעת קשה. אימצנו אותה למרות שידענו שנצטרך לעשות לה ניתוחים קשים ויקרים באגן על מנת לתקן את הנזק הזה.ללא הניתוחים היא הייתה מגיעה למצב של חוסר אפשרות תנועה. אני יודעת שלא באת לשמוע הטפות על נושא בע"ח, אבל מבחינתי אין לך מה להזדהות כאוהבת חיות.

t32

New member
לא מדויק

הרבה אנשים לא מודעים למצב הכלבים/חתולים בארץ. הרבה אנשים רוכשים בעלי חיים בתום לב. לי אישית אין ולו בעל חיים קנוי אחד מלבד הדגים
אבל אני מכירה ונפגשת עם הרבה אנשים שאינם מודעים למצוקת בעלי החיים ורוכשים בעלי חיים. לא צריך להתקיף בלי לברר. ודרך אגב, כל הכבוד לך על שאימצת את הכלבה שלך במצבה.

Aisha

New member
אני אתת שלי הבאתי בכלל מחו'ל

לדעתי זה שיש לי חתולה וכלבה גזעית זה לא אומר שאני לא אוהבת בעלי חיים. בחיי זה מעליב. במיוחד שמי שאומר את זה לא מכיר אותי ולא יודע מה אני עושה למען חיות בכלל.

habubnik

New member
צודקת

אני גם לא אוהבת את המגמה הזאת... לא כולם רואים בחיות הגזעיות שלהם כאגרטל יפה לסלון ותו לא. וזה נכון שיש הרבה חיות שרוצות בית, ולכן אני אישית ממש לא אוהבת את הקטע הזה של "הינדוס" הילודה של כלבים וחתולים גזעיים. אבל ברגע שהם נולדו, גם הם רוצים בית שיאהב אותם ויטפל בהם. ויש לעשות הפרדה בין אלו שמגדלים חיות כאלה לשם הגזע שלהן, לבין אלו שפשוט אוהבים את החיה שלהם.

Aisha

New member
אני בחרתי לגדל

כלב זאב וחתולה סיאמית לא בשביל לעשות רושם

Aisha

New member
אני אוסיף משהו אחד ובזה אני מסיימת

אם לא הייתי אוהבת חיות לא הייתי לומדת סיעת לוטרינר, לא הייתי מטיילת ברחובות בלג באומר כדי להציל כלבים קטנים וחתלתולים ממדורות של בני נוער. אני האחרונה שאת יכולה להגיד אליה שה"אהבה " שלי היא הצגה או סתם לעשות רושם! ועוד דבר הנושא של הפורום הזה (אולי אני עיוורת או לא יודעת לקרוא) הוא מה בידיוק? אממ . תסתכלי למאלה .

gertrude

New member
הנושא של הפורום

את צודקת שנושא הפורום הוא נשים שלא רוצות ילדים ולא בעלי-חיים, עם זאת נראה לי שאם אנו מעוניינות לבנות קהילה, אין כל מניעה שנפנה מדי פעם לכיוונים אחרים. הרי, בסופו של דבר, כל אחת ואחד מאתנו הוא הרבה יותר מ"אדם שלא רוצה ילדים" ואנו מעוניינות להכיר זו את זו ולא רק לדעת שבעל הניק X או Y לא רוצה ללדת.

בעד גיזעיים

זה שאדם אוהב חיות זה לא אומר שהוא צריך לפתור את בעיות הקיום של בעלי החיים, שנוצרו בשל חוסר אחריותם של אנשים אחרים. אדם אחראי שבוחר בעל חיים גיזעי (נכון בעיקר לגבי כלבים), עושה זאת, כי הוא רוצה לדעת מה יהיו התכונות של בעל חיים זה, ולדעת שהן מתאימות לסיגנון החיים שלו. אנשים שמגדלים מעורבים אינם עדיפים מבחינה מוסרית, אלא הם אנשים שיכולים להרשות לעצמם לקחת את הצ'אנס לגבי תכונות הכלב, או, מ שקורה לעיתים קרובות, הם לוקחים מעורב בגלל העלות הנמוכה, ואח"כ כשמסתבר שהאופי לא מתאים - נפתרים ממנו. לגבי בעיות גנטיות של הכלבים הגיזעיים, גם הן לעיתים (אם כי לא תמיד), נובעות מהרבעות לא אחראיות, ולא לפי הכללים (למשל המנעות מהרבעה בתוך המשפחה וכד')

למעלה